FSG bekrefter Bordeaux-interessen

Den franske klubben kan bli en del av Fenway Sports Groups portefølje.

Tidligere i dag dukket det opp rykter i fransk presse om at Liverpools eiere, Fenway Sports Group, skal være interessert i å kjøpe opp den franske klubben Bordeaux. Amerikanerne har vært klar på at de har ønsket seg opptil flere klubber i sitt portefølje i tiden som kommer.

Nyheten om interessen kom da fra den franske lokalavisen France Bleu, som rapporterte om seriøs interesse fra FSG.

«Gérard Lopez, eieren og presidenten av Girondins de Bordeaux har gått inn i eksklusive diskusjoner de siste dagene med Fenway Sports Group», skrev blant annet avisen.

Nå kommer Liverpool Echo med en oppdatering i saken.

FSG-kunngjøring

Fenway Sports Group har nemlig sendt en kunngjørelse om interessen til Liverpool Echo-journalist Dave Powell. Der bekrefter blant annet Liverpools eiere nyheten som kom fra France Bleu tirsdag.

«Fenway Sports Group har uttrykt interesse for et potensielt oppkjøp av den franske fotballklubben Girondins de Bordeaux. Samtalene er i en tidlig fase, og så lenge prosessen er på dette stadiet, vil vi ikke gi ytterliggere kommentarer», skriver FSG til Echo.

Bordeaux ledes av tidligere Liverpool-spiller Albert Riera. Han ledet den tidligere storklubben til en 12. plass i Ligue 2 (andredivisjon i fransk fotball) forrige sesong.

Liverpool Echo skriver at Michael Edwards, Julian Ward og Pedro Marques, som alle er blitt ansatt i FSG-systemet, sannsynligvis vil få viktige roller om et oppkjøp av klubben skulle gå gjennom.

Melding fra Bordeaux

Bordeaux har også kommet med en bekreftelse om samtaler med FSG:

«FC Girondins de Bordeaux fortsetter sine diskusjoner med Fenway Sports Group med tanke på DNCGs appellkomité. Under høringen 27. juni utstedte DNCG stans i saksbehandlingen for FC Girondins de Bordeaux for å gi alle nødvendige garantier for finansieringen av sesongen 2024-2025. For øyeblikket har fremdriften i saken ført til at DNCG har erklært nedrykk til National Championship 1.»

«Klubben anker denne avgjørelsen og har nå den nødvendige tiden til å sluttføre et av alternativene som vil garantere finansiering for neste sesong. Som sådan ble prosjektet med å selge en majoritetsandel av kapitalen til Fenway Sports Group i formiddag presentert for DNCG i nærvær av deres representanter, og vi jobber hånd i hånd med dem som en del av forhandlingene og prosessen.»

Sjekk ut denne vanvittige «akademi-statistikken»

Sjekk ut denne vanvittige «akademi-statistikken»

Jarell Quansah, Curtis Jones, Harvey Elliott, Stefan Bajcetic... Det begynner å bli mange homegrown-spillere i Liverpools rekker.

Nyheter Tir. 09.07. 17:04
To Liverpool-spillere kan bli klare for finale i kveld/natt

To Liverpool-spillere kan bli klare for finale i kveld/natt

To av Liverpools spillere skal i aksjon i semifinalene som spilles i EM i kveld og Copa America i natt. Med maks uttelling kan det allerede være to røde finalister innen i morgen tidlig.

Nyheter Tir. 09.07. 15:20