Sjekk ut denne vanvittige «akademi-statistikken»

Jarell Quansah, Curtis Jones, Harvey Elliott, Stefan Bajcetic... Det begynner å bli mange homegrown-spillere i Liverpools rekker.

Det er under ett år siden Liverpools «homegrown»-kvote var et relativt stort problem i søken på forsterkninger. Det har så langt ikke vært et tema denne sommeren, og slik situasjonen er akkurat nå, vil det heller ikke bli det på mange år.

De røde har nemlig hatt en vanvittig strøm av spillere fra akademiet de siste to sesongene, best vist da Chelsea måtte gå slukøret av banen i ligacupfinalen på Wembley.

I løpet av den kampen hadde Jürgen Klopp benyttet seg av hele åtte spillere som regnes som egenutviklet (i engelske klubber). Til høsten vil sannsynligvis antallet «homegrown»-spillere i Liverpools førstelagstropp øke ytterliggere.

Adrian, Joel Matip og Thiago, som alle tok opp en «ikke-homegrown»-plass forrige sesong, har forlatt klubben, så tre plasser har åpnet seg opp. Det betyr to ting: At arbeidet på akademiet de siste årene har fungert ypperlig og at klubben ikke må å vurdere om de skal (eller kan) hente inn utenlandske forsterkninger.

Hva er en homegrown-spiller?

Kort fortalt er det en spiller som har tilbrakt minimum tre år i en engelsk klubb før 21-årsdagen. Curtis Jones, Trent Alexander-Arnold og Jayden Danns, som alle har vært i Liverpool gjennom hele karrieren, regnes som homegrown.

Sepp van den Berg, som ble hentet fra Zwolle i 2019, regnes også som en homegrown-spiller etter tre år i Liverpool og på utlån i engelsk fotball (2019 til 2022). Spillere som Joe Gomez og Harvey Elliott, som er hentet fra andre engelske klubber, er også regnet som homegrown.

Spillerom på overgangsmarkedet

Et godt eksempel på at de røde legger til rette for en fremtid uten problemer med homegrown-kvoten (17 spillere), er kjøpene av Trey Nyoni (Leicester), Amara Nallo (West Ham) og nå kanskje Rio Ngumoha fra Chelsea.

Samtlige er hentet til klubben i ung alder fra engelske klubber, og på sikt vil de regnes som egenproduserte spillere etter fylte 21 år. I skrivende stund har Liverpool 15 slike spillere i førstelagstroppen (med Viteszlav Jaros), ifølge Transfermarkt.

Det tallet er faktisk høyere enn spillerne som ikke regnes som homegrown. Det er her spillere som Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Alexis Mac Allister og elleve andre spillere kommer inn i bildet.

En slik situasjon betyr mye for Liverpool, som enda ikke har tatt i bruk overgangsmarkedet denne sommeren. Nå har klubben mulighet til å hente inn tre spillere som ikke regnes som homegrown uten å tenke på at en av dem vil få problemer med å registere seg til spill i Premier League.

Liverpools førstelagstropp

Ikke-homegrown (14)

- Alisson, Ibrahima Konate, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Kostas Tsimikas

- Wataru Endo, Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch

- Luis Diaz, Cody Gakpo, Diogo Jota, Mohamed Salah, Darwin Nunez

Homegrown (15)

- Vitezslav Jaros, Caoimhin Kelleher, Joe Gomez, Jarell Quansah, Sepp van den Berg, Nathan Phillips, Rhys Williams, Trent Alexander-Arnold, Conor Bradley

- Stefan Bajcetic, Curtis Jones, Harvey Elliott, Bobby Clark

- Fabio Carvalho, Ben Doak

Kilde: Transfermarkt

To Liverpool-spillere kan bli klare for finale i kveld/natt

To Liverpool-spillere kan bli klare for finale i kveld/natt

To av Liverpools spillere skal i aksjon i semifinalene som spilles i EM i kveld og Copa America i natt. Med maks uttelling kan det allerede være to røde finalister innen i morgen tidlig.

Nyheter Tir. 09.07. 15:20
FSG i samtaler for å kjøpe gammel fransk storklubb

FSG i samtaler for å kjøpe gammel fransk storklubb

FSG holder nå samtaler om å kjøpe den franske klubben Bordeaux, som tilfeldigvis også ledes av en tidligere Liverpool-spiller.

Nyheter Tir. 09.07. 13:43