Husker du Johnny Heitinga? Han kan være aktuell for Liverpool

Et nytt navn har dukket opp i forbindelse med Arne Slots stadig voksende støtteapparat på Anfield.

Mandag ettermiddag kom nyheten om at tidligere Manchester City- Wolfsburg- og Monaco-trener Aaron Briggs er nære en overgang til Arne Slots trenerapparat i Liverpool. Nyheten kom fra både The Athletic James Pearce, som pleier å ha god kontroll på de røde.

Et par timer tidligere ble også et annet navn dratt opp av hatten i forbindelse med en overgang til Anfield, og det navnet er nok mer kjent i Liverpool-kretser. Det er nemlig snakk om den tidligere Everton- og Fulham-spilleren Johnny Heitinga.

I denne omgang er det Daily Mails Lewis Steele som kommer med nyheten om at nederlenderen blir vurdert som en potensiell forsterkning rundt Arne Slots team.

«Våre kilder har fått vite at Johnny Heitinga vurderes av Liverpool. Han skal ha hatt samtaler i forbindelse med en jobb ved siden av landsmann Slot. Samtalene har ikke kommet veldig langt enda, og andre kandidater vurderes, men denne interessen vil utvilsomt vekke interesse med tanke på hans fortid i Everton», skriver blant annet Steele.

RIVALER: Johnny Heitinga og Jay Spearing kan bli kolleger i Liverpool, tolv år etter at de møtte hverandre i FA-cupens semifinale på Wembley.

RIVALER: Johnny Heitinga og Jay Spearing kan bli kolleger i Liverpool, tolv år etter at de møtte hverandre i FA-cupens semifinale på Wembley.

Gått gradene i Ajax

De fleste vil nok huske Johnny Heitinga som en Everton-spiller. Den nå 40 år gamle nederlenderen spilte 140 kamper fra 2009 til 2014 for Liverpools byrivaler, før han reiste videre til Fulham og Ajax i slutten av karrieren.

Han ble værende hos sistnevnte som trener på flere aldersbestemte lag hos Ajax fra 2016 til 2023 før han reiste videre for å bli en del av David Moyes sitt trenerteam i West Ham forrige sesong. Han forlot klubben sammen med sin sjef i mai.

Heitinga har utvilsomt bygge seg opp en god CV i Ajax, samtidig som han kjenner til Premier League både som spiller og trener. Han er også nederlender i likhet med Arne Slot, så de to har nok truffet ved andre ved flere anledninger tidligere. Ifølge James Pearce i The Athletic er det snakk om en rolle som førstelagstrener hvis Heitinga skulle komme inn dørene.

Tidligere i sommer har Slot og Liverpool hentet inn Sipke Hulshoff (assistenttrener), Fabian Otte (keepertrener) og Ruben Peeters (sjef for fysisk trening), mens det stadig går rykter om at Aaron Briggs vil overta jobben Vitor Matos forlot etter 2023/24-sesongen.

To bud er blitt avslått så langt – nå tyder mye på at midtstopperen blir med til USA

To bud er blitt avslått så langt – nå tyder mye på at midtstopperen blir med til USA

The Athletic-journalist James Pearce kommer med interessante opplysninger om Sepp van den Bergs situasjon i Liverpool.

Nyheter Man. 08.07. 21:29
«Hans ankomst ble det første offentlige tegnet på Jürgen Klopps økende innflytelse»

«Hans ankomst ble det første offentlige tegnet på Jürgen Klopps økende innflytelse»

I denne ukens spalte tar David Lynch for seg Thiago, som nylig valgte å legge opp som fotballspiller.

Kommentar Man. 08.07. 20:14