Straffedrama i duellen mellom Nunez og Alisson

Uruguay og Brasil gjorde opp om en plass i semifinalen av Copa America natt til søndag.

Uruguay - Brasil 0-0 (4-2 etter straffespark)

Det var duket for storoppgjør i Copa America natt til søndag da Darwin Nunez Uruguay møtte Alisson Becker og hans Brasil i kvartfinalen. 

Det ble tidlig klart at Brasil, som ble regnet som favorittene i turneringen bak Argentina, ikke kom til å få det enkelt mot Marcelo Bielsas veldrillede mannskap. 

Brassene slet med å få grep om kampen grunnet Uruguays karakteristiske høye press og mannsmarkering, og det var Bielsas menn som fikk den største muligheten før hvilen. 

Brant kjempesjanse

Etter 35 minutter fant Nunez rom mellom to Brasil-forsvarere i feltet etter et innlegg, men upresset fra fem meter maktet ikke Liverpool-spissen å utfordre Alisson i buret. Headingen gikk komfortabelt over målet. 

Under kan du se høydepunktene fra kampen.

Etter hvilen fortsatte det å være jevnt mellom de to lagene, men 15 minutter før full tid fikk Brasil et overtak i kampen. 

Uruguays Nahitan Nandez ble utvist etter å ha grisetaklet Rodrygo, og Bielsas menn måtte klare seg med ti menn det siste kvarteret. 

Utvisningen tvang frem endringer fra Uruguays sjef, og Nunez ble ofret til fordel for midtbanespiller Giorgian de Arrascaeta to minutter etter Nandez utvisning. 

Uruguay klarte å holde Brasil unna selv med en mann mindre, og da ingen av lagene hadde scoret etter full tid var det klart for straffekonkurranse på Allegiant Stadium i Las Vegas. 

Avgjørelse fra krittmerket

Alisson gikk riktig vei på Real Madrids Fede Valverdes straffespark, men rakk ikke bort til det godt plasserte skuddet. Så var det Valverdes klubbkamerat Eder Militaos tur, og han klarte ikke å overliste Uruguays målvakt. 

Rodrigo Bentancur, Andreas Pereira og Nunez erstatter de Arrascaeta satte alle sine forsøk sikkert, før Douglas Luiz satte sitt forsøk i stangen for Brasil. 

Uruguays Jose Gimenez kunne dermed avgjøre fra krittmerket, men Alisson reddet hans forsøk og ga fornyet håp til Brasil. 

Gabriel Martinelli satte den påfølgende straffen, men Alisson klarte ikke å redde Manuel Ugartes forsøk fra krittmerket. Brasils nederlag og Uruguays triumf var et faktum.

Det betyr at det er Nunez og hans Uruguay som møter Diaz Colombia i semifinalen natt til torsdag, mens Alisson må pakke sakene og reise hjem. 

– Jeg liker han og tror han vil passe bra inn i spillestilen min

– Jeg liker han og tror han vil passe bra inn i spillestilen min

Arne Slot har stor tro på at Darwin Nunez vil passe bra inn i hans nye Liverpool-lag.

Nyheter Lør. 06.07. 16:37
Nå er Alexis Mac Allisters semifinale-motstander klar

Nå er Alexis Mac Allisters semifinale-motstander klar

Nå er det klart hvem Alexis Mac Allister og Argentina møter i semifinalen av sommerens Copa America-mesterskap i USA.

Nyheter Lør. 06.07. 09:04