Tre kjappe:Stoler på forsvarsrekka foran møtet med Chelsea på Stamford Bridge

Liverpool.no-redaksjonen om Chelsea, forsvarsspillet mot Leeds og formen til Mohamed Salah.

Mohamed Salah med hat-trick i ligaåpningen – ble du overrasket og hva forventer du av egypteren mot Chelsea?

Arve Vassbotten

Jeg blir ikke overrasket av at Mohamed Salah scorer mål, men ble mer positivt overrasket over at han virket å ha funnet tilbake til noe av lekenheten i spillet, og driblingene var utsøkte og venstrefoten virket veldig skarp igjen. Synes han sist sesong trengte litt for mange sjanser til å score, og kanskje til tider ble litt for egoistisk, og selv om dette var en enkelt kamp, synes jeg vi så en annen Salah nå, en som lignet mer Salah fra debutsesongen i rødt. Å ha en toppscorer som banker inn hattrick i første kamp er det ikke mulig å se noen annet enn positivt på, og en Salah med topp selvtillit er dårlig nytt for alle motstanderne i Premier League.  

Tore Hansen

Jeg forventer først og fremst en ny bra kamp av Liverpool, og da vil også Salah skinne tror jeg. Han bør jo ha litt ekstra tenning akkurat mot den klubben, og med den formen han er i nå ligger det absolutt mål i luften på broa. Jeg synes det er lenge siden vi har sett ham så spilleglad som mot Leeds. Men som sagt forventer jeg først og fremst en ny god kamp av laget.

Arild Skjæveland

Jeg ble overrasket over hvor skarp og god han faktisk var mot Leeds med tanke på hvor rusten han har sett ut i pre-season. Det er tydelig at han hadde veldig mye å gå på, og forhåpentligvis er han motivert og giret på å vinne tilbake toppscorertittelen. 

HAT-TRICK: Mohamed Salah dokumenterte knallform mot Leeds.

HAT-TRICK: Mohamed Salah dokumenterte knallform mot Leeds.

Gir det svake forsvarsspillet i ligaåpningen grunn til engstelse foran besøket på Stamford Bridge?

Arve Vassbotten

Nei, blir ikke nevneverdig bekymret av det, tenker heller det er bra å få de feilene tidlig og uten at det kostet poeng. Generelt har Liverpool vært veldig gode til å bake inn feil og tabber i trepoengerne sine de siste sesongene etter at Alisson og van Dijk var på plass. Men jeg synes jeg så tendenser på slutten av forrige sesong, spesielt etter at tittelen var sikret, til at det ble flere feil, noe jeg egentlig kun tror handler om konsentrasjonsnivået og fokuset. Og jeg tror det som ble gjort av feil nå blir skjerpende for alle til neste kamp. Man skal heller ikke glemme at Leeds gjorde sine saker bra, selv om det ble tre baklengs.  

Tore Hansen

Nei, jeg definitivt ikke engstelig før dette oppgjøret. Men det er rusk å rydde opp i og jeg tenker også på om kanskje Matip er klar for et innhopp. Han har aldri spilt seg ut av laget, og er helt klart et trekk Klopp kan benytte seg av. Resten av forsvaret er jo selvskrevent om ikke noen er skadet.

Arild Skjæveland

Mer fordi det er mot Timo Werner og et Chelsea-lag som alltid scorer mot Liverpool, enn at jeg tror det er noe som plutselig er veldig galt der bak etter noen kamper i sommer og et Leeds i full fyr.

FARLIG MANN PÅ TOPP: Timo Werner var lenge linket til Liverpool, men skal nå forsøke å score mot Jürgen Klopps mannskap.

FARLIG MANN PÅ TOPP: Timo Werner var lenge linket til Liverpool, men skal nå forsøke å score mot Jürgen Klopps mannskap.

Hva forventer du av Chelsea i denne kampen, og hvordan tror du blåtrøyene vil gjøre det denne sesongen?

Arve Vassbotten

Chelsea har benyttet seg av muligheten når få andre har tatt den, og det er ingen tvil om at de er overgangsvinneren. De var gode offensivt også sist sesong, men for ustabile. De har nå styrket seg i alle lagdeler, og kanskje aller viktigst for dem i forsvaret. Selvsagt litt frustrerende å se de stikke av med et par av spillerne Liverpool har vært koblet heftig til med Timo Werner og Kai Havertz, men når det handles så heftig er det alltid et spørsmål om hva det gjør med laget og hvor kjapt alle skal inkluderes. Jeg tror de tetter igjen noe av gapet denne sesongen, men ikke mer enn at de havner rundt 3-4. plass. Det blir alltid tøft mot Chelsea, men jeg har tro på at Liverpool skal få en perfekt start etter to kamper. 

Tore Hansen

Tøff start for de røde. Først et hissig Leeds-lag, og så et Chelsea som har handlet stort og har mange på laget som skal vise seg frem i første kamp på hjemmebane. Det ligger jo i kortene at de vil løfte seg, bli mer stabile og bygge videre på den jobben Lampard har startet. Spørsmålet er jo likevel hvor mange av de 33 poengene de kom bak hos i juli de klarer å tette igjen?

Arild Skjæveland

Jeg forventer et Chelsea som kanskje poengmessig er nærmere toppen, men som vil kjempe om 3. og 4. plass igjen. De har handlet mye, men spesielt defensivt har det tidvis vært elendig. Jeg er glad for at de trolig ikke får ny keeper på plass i tide til denne kampen.