«The End of the Storm» kan trigge tårekanalene til alle med Liverpool-røde hjerter

Jürgen Klopp har hovedrollen i denne dokumentaren om Liverpools tittelvinnende sesong, som har premiere på Discovery+ fredag.

«Jeg er ikke den smarteste personen på planeten», åpner Jürgen Klopp i «The End of the Storm» – den James Erskine-regisserte dokumentaren om Liverpools tittelvinnende sesong. «Jeg er ikke den mest talentfulle personen på planeten», fortsetter han, men han evner å være en underholdende, filosofisk og åpenhjertig fortellerstemme gjennom halvannen time med rød målfest, gode historier og et etterlengtet troféløft.

«The End of the Storm» kan streames på Discovery+ (tidligere Dplay) fra og med fredag 22.01.

«Hvordan klarte noen å sparke meg?»

Jürgen Klopp snakker oss gjennom mer eller mindre hele dokumentaren, og forteller åpenhjertig om oppveksten i Glatten, om forholdet til faren, og om tiden på Merseyside så langt. Tyskeren gir en glimrende ærlig gjenfortelling av førsteinntrykket han fikk av laget som møtte han da han kom til Liverpool – alt fra hvor misfornøyd han var med treningsdraktene til hvor mye jobb som var nødvendig mentalt.

Liverpool er en global klubb, og det fokuseres det på her. Global, både på banen og blant supporterne. Vi møter supportere i Liverpool, Egypt, Japan, India, New Zealand, Brasil og USA. Klopp forteller også hvordan klubben har tilpasset seg sine to muslimske stjernespillere, Mané og Salah, og de forskjellige ritualene de vil gjennomføre i løpet av en kampdag.

En av de mer interessante bitene er når Jordan Henderson forteller hvordan det var å se tittelen glippe ut av hendene deres i 2013/14-sesongen. Kapteinen forteller om veien fra ung gutt i Sunderland, til Steven Gerrards arvtaker, og får hjelp til å fortelle sin historie av Sir Kenny Dalglish som hentet han til Liverpool i 2011.

Virgil van Dijk, Roberto Firmino og Trent Alexander-Arnold er også blant de som bidrar.

Det samme gjør en svært sjarmerende Alisson Becker, som gir et innblikk i hvordan det opplevdes å skade seg bare halvtimen inn i sesongens første ligakamp. «Det føltes som at jeg ble sparket i leggen. I noen sekunder tenkte jeg «hvordan har noen klart å komme ut på banen og sparke meg?»

Trigger tårekanalene

Det som kunne blitt en kjedelig transportetappe med en oppsummering av Liverpools høydepunkter fra 2019/20-sesongen – hvor de kjapt rasket med seg de fleste av poengene og løp vekk fra resten av motstanderne – er i stedet en elegant veksling mellom kamper, spillernes kommentarer, og supportere rundt hele jorda.

Og hele tiden ligger det er der og murrer, det vi vet skal komme: lockdown.

Det tar en hel time før k-ordet nevnes. 23 mars forandrer alt seg, og den kjappe, pulserende historiefortellingen trykker plutselig på bremsen. England lukkes ned, Premier League suspenderes, og spillerne må forholde seg til usikkerhet, og i Sadio Manés tilfelle; ensomhet.

Til slutt kommer det vi har ventet på i 30 år, og her får vi se flere bilder fra festen spillerne hadde i Formby Hall da de fulgte den avgjørende kampen mellom Chelsea og Manchester City. Det er en fest vi gjerne skulle vært med på.

Dokumentaren kunne gått enda dypere, vi får jo tross alt ikke nok av Liverpool Football Club i livet vårt, men noen hemmeligheter skal de få holde på.

«The End of the Storm» byr på glimrende historiefortelling om sesongen hvor Liverpool endelig kunne legge 30 år med skuffelser bak seg, og kan trigge tårekanalen til de fleste med et hjerte som banker for Liverpool.

«Det var en lang, lang storm.» Det har du sannelig rett i, Jürgen.