Leverte over 20.000 underskrifter:TV 2: Ingenting er skrevet i stein

For to uker siden startet underskriftskampanjen mot prisøkningen på Premier League-pakken i Norge. Fredag ble over 20.000 underskrifter overlevert TV 2.

Representanter fra Supporterunionen, Liverpool FC Supporters Club Norway (LFCSCN) og Leeds United Supporters Club overleverte fredag over 20.000 underskrifter til TV 2. Underskriftskampanjen ble satt i gang på initiativ fra LFCSCN da det ble kjent at TV 2 øker prisene på Premier League-kanalen med 200 kroner neste sesong. 

Prisene har gått opp med over 80 prosent de to siste årene, uten at rettighetene på Premier League har økt i samme periode. Siden 2016 har prisen økt med over 150 prosent på lineær-TV. Fra kr 349,- per måned, som prisen var per mars det året, og opp til kr 899,- som blir ny pris fra høsten (for TV 2 Play, tidligere Sumo gjelder egne priser).

Fra og med 2022/23-sesongen er det NENT Group som overtar Premier League-rettighetene. Dette blir siste året med Premier League på TV 2 i denne omgang.

Samler alt i én pakke

Fredag møtte representanter for underskriftskampanjen Sarah Willand, som er kommunikasjonsdirektør i TV 2. Ifølge formann i Liverpools supporterklubb, Pål Chr. Møller, var TV 2 imøtekommende og lydhøre, og hørte på argumentene. 

TV 2 har tidligere uttalt at de vet at den nye pakken er kostbar. De bekreftet at det ikke er kostnaden på Premier League-rettighetene som har gått opp, men at det er de andre eksklusive rettighetene i pakken som gjør at prisen nå øker. TV 2 har valgt å legge Premier League, Champions League, La Liga og landslagsfotballen inn i samme pakke, og gjør det ikke mulig for kundene å velge mellom produktene. 

Her kan du i sin helhet lese hvordan TV 2 begrunner prisøkningen. 

I underskriftskampanjen fremsettes det krav om å holde prisen på Premier League på dagens nivå, og eventuelt ha en egen pakke kun for Premier League. 

Signalene fra TV 2 var at de nå skal ta en ekstra runde og diskusjon internt, og at ingenting er skrevet i stein. 

Supporterklubbene og Supporterunionen vil også snart gå i dialog med NENT Group, som tar over rettighetene etter neste sesong. 

Du kan fortsatt signere

Det går fremdeles an å signere underskriftskampanjen. Du finner den her, eller på opprop.net