Aston Villa - Liverpool

Ons 18.12.02 Kl 20:45 (WC) - Viasat/TV3 / Tilskuere: 38.530 / Dommer: Graham Barber / Villa Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin

I en høydramatisk kamp sikret Liverpools seg avansement i semifinalen gjennom en scoring i sluttminuttet.

Sami Hyypiä

Kampen er utsatt til kl 22.05.  Det har vært masse problemer med bl.a. utlevering av billetter på Villa Park.  Hos Liverpool er Markus Babbel og Sami Hyypiä tilbake, mens Ronny Johnsen skal ha skadet seg under oppvarmingen til hjemmelaget!

1.omgang:

Kampen startet kl 22.05 på Villa Park.

En nokså jevn omgang på Villa Park uten at noen av lagene har greid å ta kommandoen i de 10 første minuttene.  Danny Murphy har fått gult kort, noe som gjør at han må stå over mot Newcastle 1.januar.

20 minutter er spilt og Liverpool har vært nærmest da Danny Murphy skjøt knallhardt fra hjørnet av 16-meteren og i nettveggen.  De røde har tatt over mer av spillet etterhvert i en kamp hvor det så langt har vært sparsomt med situasjoner foran målene.

1-0! Villa tar ledelsen etter at Vassell scorer på straffespark som følge av en klønete felling av Djimi Traore.

1-1! Danny Murphy sørger for at Liverpool svarer nesten umiddelbart da han tre minutter etter hjemmelagets ledelse (26 min), sender en glimrende frispark helt opp i krysset fra 18 meter.

Pauserapport:  Tre skudd fra Danny Murphy er hva Liverpool har kunnet by på framover i de første 45 minuttene på Villa Park.  Det første strøk den nærmeste stolpen, det siste gikk noen centemetere over tverrliggeren, mens han midtveis i omgang sørget for utligningen da han nydelig skrudde et frispark over muren og inn helt oppe i krysset.  Midtbanen til bortelaget har gitt Villa en kamp sentralt på banen, men bakover er det fortsatt langt fra vanlig kaliber over det Liverpool presterer.  Markus Babbel hadde dessverre konstante problemer i de 38 minuttene Gérard Houllier lot ham være på banen, mens Djimi Traore var på sitt mest klønete da hans felling ga Aston Villa sitt straffespark.  Begge midtstopperne har også fått gule kort.  Villa var nære på å gå opp i 2-1 da Gareth Barry først kom fram på Liverpools høyreside, men Leonhardsen fikk ikke stokket bena på innlegget dypt inne i straffefeltet.  Mot slutten reddet John Arne Riise på streken etter at ballen hadde gått faretruende fram og tilbake foran Chris Kirkland flere ganger.  Alt å spille for altså, men en sitter med en følelse av at dersom Hyypiä & Co greier å tette igjen bakover vil man greie å skape sjanser nok til å kunne vinne kampen.

2.omgang:

Da er man i gang igjen etter en lang pause i Birmingham, etter at kampen altså startet en time og tyve minutter forsinket!

Liverpool har den første muligheten da Milan Baros er noen centimetere fra å få hodet på et frispark fra Danny Murphy fra venstrekanten.

1-2!  En nydelig pasning fra Steven Gerrard ut til John Arne Riise, som går innover på banen og gir ballen til Milan Baros.  Tsjekkeren treffer klokkerent fra 17-18 meter og ballen går lavt inn i motsatt hjørne.

1-3! Owen header til Baros, tsjekkeren utfordrer midtforsvaret til Villa, og på en merkelig måte snubler han ballen til Steven Gerrard som kommer bakfra.  Scouseren sier ja takk og banker ballen lavt og hardt forbi Enckelman.

2-3! Hitzlsperger får lov til å lade venstrekanonen fra neste 30 meter, og ballen går hardt og lavt forbi venstrehanda til Kirkland.  Et godt skudd som ikke var umulig å redde.

3-3! Dion Dublin utligner etter at han er i offside da ballen blir spilt.  Spissen får skudd fra 16-meter, og ballen går via Henchoz og inn i nettmaskene.

3-4! Et fantastisk forarbeid av Steven Gerrard ender med at Danny Murphy kan dunke ballen i mål.

Sluttrapport:  En høydramatisk kamp på Villa Park hvor man etter en nokså jevn 1.omgang åpnet slusene etter pause.  Liverpool gikk opp til 3-1 etter scoringer av Baros og Gerrard, men nok en gang tillot man motstanderen å komme inn i kampen og presterte et defensivt spill ulikt Liverpool under Gérard Houllier.  Riktignok var det litt flaks involvert da langskuddet fra Hitzlsperger gikk mellom bena på Diao og spratt forbi handa på Kirkland, før Dublin først var i offside og siden sendte ballen inn via Henchoz.  Den bakre fireren til gjestene fra M'side opptrådde uansett ikke som noen sikker og dominerende enhet.  Liverpool hadde imidlertid sine matchvinnere i dag.  Milan Baros jobbet knallhardt og skapte stadig noe på topp, Steven Gerrard la den en enorm innsats spesielt etter pause, mens Danny Murphy hadde flere gode avslutninger enn noen andre på banen.  Det var da også "Danny boy" som fikk lov til å avslutte ballet da et utmerket forarbeid fra Stevie G banet vei for at han kunne dunke inn seiersmålet i det 90.minutt.

Et gledelig avansement til semifinalen i Worthington Cup altså, og selv om dette heller ikke var noen klassisk forestilling fra elevene til Houllier vil det ha gitt laget mer humør og selvtillit foran en hektisk og viktig periode med kamper fram mot jul og nyttår.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 6 - Chris var ikke helt heldig på 2-3 målet, og selv om han også hadde mange gode inngripner ruvet ikke unggutten like mye i dag som han har gjort i de foregående kampene.

Markus Babbel 4 - Markus var veldig passiv, usikker og hang rett og slett ikke med i svingene den drøye halvtimen han fikk lov til å spille på Villa Park.  Han var tydelig forbannet da han ble byttet ut, men trolig mest på seg selv og sin egen situasjon.

Sami Hyypiä 6 - Kapteinen var altså tilbake igjen, og selv om den store finnen ikke var direkte involvert i noen av baklengsmålene var det intet overbevisende "comeback" av Hyypiä.  Blander sterke og viktige klarereringer med slurv og usikkerhet.

Stephane Henchoz 6 - Sveitseren lar seg sjelden stresse, men i kamp med den kvikke Vassell og som del av et usikkert forsvar var det ikke helt vanlig kaliber over Stephane i kveld.  Han var vel heller ikke helt heldig ved 3-3 scoringen.

Djimi Traore 6 - Er på sitt mest klønete da han lager straffe i 1.omgang, men spiller seg opp og har en del viktige klareringer da Villa presset på mot slutten av kampen.  Inngir ikke trygghet bakover, og bidrar ikke med noe som helst framover på banen.

Danny Murphy  8 - Danny var Liverpools beste spiller før pause, og må totalt ha hatt nærmere et tosifret antall gode avslutninger mot målet til Villa i dag.  En nydelig scoring på frispark med seiersgoalen i sluttsekundene.  Midtbanespilleren står mer og mer fram som en av lagets nøkkelspillere denne sesongen.

Salif Diao 6 -  Afrikaneren gjør stort sett en grei jobb som anker på midtbanen, selv om vertene også av og til kom til med avslutninger fra langt hold sentralt som f.eks. ved 2-3 reduseringen.  Framover var han anonym.

Steven Gerrard 8 - Steven gjør en mektig 2.omgang, hvor han tackler, slår pasninger, skyter, og scorer et mål.  Det er det nærmeste vi har sett den virkelige Stevie G på lenge, måtte det bare fortsette!

John Arne Riise 6 - Nordmannen virker fortsatt tafatt i forhold til hva han presterte forrige sesong, og det er langt mellom de virkelig gode initiativene framover.  Spilte seg nok noe opp i 2.omgang, men la ikke inn noen overbevisende søknad om fast plass på venstre midtbane.

Milan Baros 8 - Tsjekkeren er rask, råsterk og farlig.  Han var stadig en trussel for Villa-forsvaret og fikk sin velfortjente belønning i form av et pent mål i 2.omgang.  Han ryddet også vei til 3-1 målet til Gerrard.  Uten tvil Liverpools beste angriper på Villa Park.

Michael Owen 5 - Toppscoreren er bare en skygge av seg selv om dagen, og i motsetning til da han hadde sin måltørke ved begynnelsen av sesongen kommer han nå heller ikke til mange sjanser.  I dag la vi ikke merke til en eneste avslutning fra St. Michael.

Jamie Carragher 6 - Scouseren gjør en solid jobb som erstatter for Babbel, uten at han helt greier å demme opp for Barry og Vassell ute på kanten.