Blackburn - Liverpool

Ons 28.08.02 kl 21:00 (PL) - / Tilskuere: 29207 / Dommer: Steve Bennett / Ewood Park / Skrevet av: Tore Hansen / Torbjørn Flatin

Murphy

De røde har fått en brukbar start på årets sesong, og kan gå til topps i Premier League med seier i kveldens bortekamp. Det er faktisk første gang på åtte sesonger at Liverpool har vunnet de to første ligakampene på programmet!

Houllier kopierer lagoppstillingen fra åpningskampen mot Villa Park, noe som betyr at Heskey igjen er på benken. Der får han for første gang selskap av nykommeren Diao. Litt overraskende er ikke Bruno Cheyrou å finne blant våre fem innbyttere.

For hjemmelaget er spillere som Bjørnebye og Matt Jensen fortsatt skadet. Gillespie er suspendert.

Liverpool har ikke vunnet på Ewood i ligaen siden april 1999. Bare en gang etter 2. verdenskrig har et oppgjør mellom disse lagene endt målløst i Blackburn.

Blackburn rett i angrep, og ikke overraskende kom de til på kanten da Duff la inn i feltet etter 2 minutter. Dudek snapper imidlertid ballen foran Yorke.

Gjevnt i åpningsminuttene. Rovers har forsøkt å slå tidlig og langt til sine raske kantspillere - og har lykkes et par ganger. Xavier vil trolig få nok å gjøre mot Damien Duff. Men ingen farlige sjanser til noen av lagene i løpet av de 5-6 første minuttene. De nesten 8,000 tilreisende fra Merseyside gir god lyd fra seg. Ingen tvil om hvem som leder på tribunen!

Kampens første store sjanse etter 12 minutter da Diouf, Owen og Riise kombinerer fint. Innlegget fra Riise rekker MO, men skuddet går via en forsvarer og til corner!

MÅL: Litt ut av det blå scorer Blackburn etter 15 minutter. Duff kommer forbi Xavier igjen og får slått inn. Ballen finner Dunn inne i feltet. Han skyter en hard, lav ballen i nettet under Dudek.

Et par minutter etter målet redder Dudek et godt forsøk fra Cole.

Hamann skyter ikke langt utenfor med et frispark fra over 30 meter! Liverpool henger fortsatt godt med i kampen når 21 minutter passeres.

Riise kommer til med en heading etpar minutter senere. Keeper redder enkelt.

Murphy spiller Owen fri når han slår ballen på direkten inn mot straffefeltet. Owen drar seg fri men får ikke helt kontroll og keeper kommer ut å blokkere.
Etter at Blackburn nå ser ut til å ha løpt fra seg, har vår midtbane kommet mer til rette. Foreløpig ingen god kamp av Diouf som ofte stopper opp spillet, og heller ikke er heldig med pasningene.

MÅL: Det lå litt i luften at Liverpool skulle utligne. Danny Murphy, som har vist knallsterk form i alle de tre ligakampene hittil, spiller vegg med Xavier. Danny får ballen igjen og smeller til på direkten. Ballen går rett i nettet bak Friedel uten at keeper rekker å få opp hendene! En kjempescoring av Murphy!

Litt kjedelig og sjansefattig etter utligningen. Liverpool et lite hakk over. Riise har hatt et par fine initiativ etter Dannys glimrende utligning.

PAUSE: Etter en jevn omgang, hvor lagene har hatt hver sin gode periode, er det greit med 1-1 ved pause. Blackburn kom kanskje best i gang, og presset på etter ledermålet. Duff har fått en del gode baller, og også fått lagt inn et par gode innlegg - men det har ikke alltid skapt de helt store sjansene foran en våken Dudek. Liverpool hadde en svært god periode mellom 20 og 30 minutter som endte med Murphys vakre utligning. Midtbanespilleren smalt til på direkten, og ballen gikk i nettet uten at Brad kunne gjøre noe som helst. Et godt angrep og en pent mål! Etter utligningen stoppet det litt opp for begge lag. Underholdningsverdien falt et par hakk og lagene lå mer og følte hverandre på tennene. Diouf har vært kampens store skuffelse får vår del. Senegaleseren virker utilpass og lite venn med ballen. Vi blir ikke overrasket om Heskey får sjansen relativt tidlig i andre omgang dersom El-Hadji ikke løfter spillet sitt.

Rolig start av andre omgang. Ingen store sjanser til noen av lagene de fem første minuttene.

Etterhvert litt uryddig og oppjaget spill. Blackbrun får rom og sjanser på kantene. Liverpool kommer imidlertid også på farlige besøk, uten at noen klarer å dominere ballen. Gerrard la opp til en god mulighet etter 53 minutter. Han la inn en hard ball fra en ytre høyre posisjon. Ballen gikk først forbi Riise, og deretter Owen som kom på bakre.

Blackburn har initiativet og skaper mange halvsjanser på farten sin. Liverpool sliter med å vinne dueller og mister ballen altfor lett. Houllier bestemmer seg for å bytte ut begge spissene - i et forsøk på ta bringe Liverpool inn i kampen igjen! Heskey blir dermed liggenede alene på topp med Smicer i "hullet" bak den kraftige spissen.

MÅL: Liverpool har slitt med å sette preg på kampen da John Arne Riise igjen viser frem målteften sin. En ball fra Henchoz ut til Smicer blir lempet i en pole til motsatt side. Der står Riise som litt tilbakelent header ballen i en bue over Brad Friedel og i lengste hjørne!

MÅL: Angrepet starter igjen med en opplagt Duff som igjen kommer fri og får lagt inn. Ballen går over hele forsvaret. På motsatt står Dunn og slår ballen inn igjen. Innbytter Grabbi blir dagens helt i Blackburn når han utligner med å sette ballen hardt i nettet fra 7 meter.

SLUTT: Det er lite å si på resultatet fra kveldens kamp. Liverpool var totalt best i første omgang, mens Blackburn fikk kampen inn i sitt spor i altfor store deler av andre omgang. Men det er selvsagt alltid skuffende å gi fra seg en ledelse på slutten av en kamp. Liverpool skuffet ved å falle sammen gang på gang når hjemmelagets sterkeste våpen, Damien Duff (man of the match på Sky), kom til på kanten. På forhånd visste Houllier & Co. at det var dette Rovers kom til å spille på. Xavier har begrenset kapasitet på farten, og fikk ikke alltid den støtten han trengte fra midtbanen. Duff var sterkt involvert på begge målene. På slutten av kampen var det uten tvil Blackburn som kjørte kampen - uten av Liverpool klarte å etablere sitt velkjente spill og skape de nødvendige sjansene foran Friedel. Selv om Michael ikke har vært så scoringskåt som vi kunne ønske det hittil, forsvant nesten hele angrepet av banen da han ble byttet ut. Det ble enten for tilfeldig eller for vanskelig da de røde gikk fremover i andre omgang.

Spillervurdering:

DUDEK (7)
Kan ikke lastes for noen av målene. Sikker og god på de etter hvert mange innleggene. En god gjennomført kamp av polakken.

XAVIER (5)
Store problemer mot banens beste, Damien Duff. Ikke flink nok til å komme opp i motstanderen – trolig fordi kan var redd for å selge seg pga farten. Gjør et bra forspill på 1-1 scoringen til Murphy, men likevel ikke godt nok av Abel.

HYYPIÄ (6)
Sami var ikke helt heldig på 1-0 scoringen. Han kommer ikke nok inn i Dunn da han scoret ledermålet. Gjør likevel en bra kamp uten å vise seg frem fra sin beste side.

HENCHOZ (7)
Vår bestemann i den bakre 4-er. Har 2-3 råe taklinger inne i straffefeltet vårt, og bidrar til at det ikke blir flere baklengs.

TRAORE (6)
Har bra kontroll i 1. omgang. Får kjørt seg litt mer etter hvilen. Er helt usynlig offensivt.

MURPHY (6)
Begynner kampen bra. Flott scoring. Markerer seg mindre og mindre og hjelper ikke Xavier godt nok med den brysomme Duff.

HAMANN (8)
Meget god første omgang av tyskeren. Bryter og setter i gang nesten ustoppelig før pausen. Holder også et visst grep om spillet i andre omgang, men kan ikke forhindre at Blackburn tar over mer og mer av spillet.

GERRARD (7)
Til tider veldig bra. Sammen med Hamann styrer han lenge midtbanen. Har også et par glimrende fremspill. Et par 2-3 stygge feilpasninger som kunne blitt skjebnesvanger i 2. omgang.

RIISE (6)
Begrenset hva han får til. Minus for dårlige dødballer. Men er samtidig aktiv, jobber hardt og er villig til å gå fremover. Scorer også et nytt mål – en sterk prestasjon.

DIOUF (5)
Ingenting lykkes i første omgang. Upresis, dårlig touch. Nølende når han fikk sjansen til å utfordre den rette veien. Hevet seg litt i siste omgang, men kom aldri inn i kampen. Et naturlig bytte.

OWEN (6)
Kanskje feil å ta han av banen i dag? Han ble trolig ofret av taktiske årsaker. Houllier ønsket trolig å flere lange baller og satte derfor inn Heskey. Owen spilte ikke sin beste kamp, men var totalt vår største trussel, og man følte i perioder av kampen at han kunne bli matchvinner.

SMICER (7)
Et nytt positivt innhopp av Vladi. Prøvde å skape noe på de mulighetene han fikk. Bra forarbeid på målet til Riise.