Liverpool - Manchester U

Søn 01.12.02 kl 13:15 (PL) - Canal+ / Tilskuere: 44.250 / Dommer: Alan Wiley / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen

Forlan 83

Liverpool møter et United-lag som har vunnet de to siste kampene, men som sliter med store skadeproblemer. Hamann og Riise er tilbake i troppen etter å blitt hvilt på torsdag, og Stephane Henchoz spiller sin første Permier League-kamp på åtte uker. Liverpool står nå med fem strake seiere mot erkerivalen. La oss håpe at fem blir til seks i ettermiddag.

PAUSERAPPORT:
Førsteomgangen endte målløst, men det er en fartsfyllt og underholdenede kamp på Anfield. Liverpool har dominert spillemessig og har hatt de beste sjansene. Baros skjøt på halvspretten helt i starten, men Barthez reddet til corner. Traore hadde også et skudd som nok hadde godt inn hvis ikke Neville hadde stått i veien. Smicer hadde Liverpools største sjanse da han skjøt like utenfor fra 18 meter. Den eneste farligheten United har hatt var da Van Nistelrooy fikk en stuss på et frispark helt i staren, men Dudek plukket enkelt. Ikke veldig sjanserikt altså, og Liverpool har ikke klart å dra nytte av det spillemessige overtaket. Baros og Owen har ikke fått nok baller å jobbe med, men de gangnenw de har fått ballen har de skap problemer for United-forsvaret, som ved flere anledninger har måttet ty til ulovligheter for å stoppe de kjappe Liverpool-spissene. Bakover har Liverpool full kontroll, og Henchoz spesielt er fullstendig sjef i midtforsvaret. Hvor har Van Nistelrooy vært i første omgang?

2. OMGANG:
0-1, Forlan (64). Det hele starter med at Carragher header ballen tilbake til Dudek, som ikke klarer å ta det enkle tilbakespillet i fast grep. Han fomler med ballen, som detter rett ned i beina på Diego Forlan, og han kan bare trille balle enkelt i mål.

0-2, Forlan (66). Sami Hyypiä selger seg i duellen med Forlan, som setter ballen i mål. Dudek får så vidt en finger på ballen, men ikke nok til at han stopper skuddet.

1-2, Hyypiä (81). Sami banker ballen kontant i mål fra 8-9 meter etter at United-forvaret ikke får klarert skikkelig.

Slutt.

SLUTTRAPPORT:
Seiersrekka mot United er brutt takket være svakt spill og to tabber av henholdsvis Dudek og Hyypiä. Spesielt Dudeks tabbe var utrolig, og polakken vil nok stjele overskriftene etter kampen. Etter en førsteomgang med spillemessig overtak, men få sjanser, ble andre omgang en begredelig affære. Før Forlan scoret kampens første mål, hadde Liverpool ikke klart å skape noen ting framover, og United kontrollerte og kjempet Liverpool totalt ut av stilen. Liverpools backer var sjelden over midtbanen, og det er et mysterium at ikke Riise ble satt inn før. Det er klart at de to tabbene ble avgjørende for kampen, men spillet ellers var også begredelig i andre omgang. Ingen tok tak på midtbanen og feilpasningene florerte. United vant duellene og Liverpool ble etter hvert løpende mye i mellom. Heller ikke etter at Forlan sendte United opp i 2-0 klarte Liverpool å skape noe framover, og John Arne Riises inntreden kom altfor seint til å kunne snu kampen. Etter Hyypiäs redusering presset Liverpool på, og Didi var veldig nær en utlikning med et fantomskudd som Barthez utrolig nok fikk fingrene på. På overtid skyter Gerrard håpløst utenfor fra skrått hold når han helt klart burde spilt ballen inn til Diouf foran mål. En helsvart dag for Liverpool, og Jerzy Dudek må nok regne med noen stygge overskrifter etter den tredje avgjørende tabben på fem kamper.

Spillervurdering:
Jerzy Dudek-4 Hva er det som skjer med den tidligere så soldide polakken? Etter en plettfri Liverpoolkarrière hittil, har han nå gjort tre grove tabber på de fem siste kampene, og dagens blemme er uten tvil den verste. Gjør en perfekt kamp ellers, men det alle vil snakke om nå er måten han greide å slippe ballen i beina på Forlan. Dette kan ha vært hans siste Liverpool-kamp på lang tid.

Jamie Carragher-7 Carra gjør som vanlig en solid defensiv jobb i forsvaret. Han har gjør veldig få feil, og han bidrar med flere gode inngripner som hindrer United-sjanser. Får trekk for manglende offensive bidrag.

Stephane Henchoz-7 Spiller en prikkfri førsteomgang der han har full kontroll på Van Nisterooy. Gjør også en god andreomgang selv om han blir litt sliten. Han viser igjen hvilken uvurderlig spiller han er for Liverpool.

Sami Hyypiä-6 En solid førsteomgang der han rydder opp i kjent stil, men han må nok ta Uniteds andre mål på sin kappe. Han selger seg dyrt og blir lurt av Forlan. Er kald og kontant når han setter inn reduseringsmålet.

Djimi Traore-5 Kommer ikke til sin rett på backen, og det var tydelig at Liverpool kunne ha trengt en mer offensiv venstreback à la Riise i dag. Prøver med noen få raid i første omgang, men han gjør for mange feil, og pasningene var håpløse.

Danny Murphy-6 En av våre beste i første omgang. Tar initiativ og er involvert i mye av det Liverpool gjør framover på banen. Som resten av laget, så faller Danny sammen i andre omgang, og bidrar ikke nok.

Dietmar Hamann-6 Didi kunne blitt den store helten i dag, men dessverre fikk Barthez fingertuppene på tyskerens kanonskudd. Spiller ellers på det jevne i dag. Holder hode kaldt og har en del gode inngrep, men han forsvinner mer og mer utover i kampen.

Steven Gerrard-5 Det har blitt sagt at Stevie G nå er tilbake på sitt beste, men det så ikke sånn ut i dag. Gjør ikke like mange feil som tidligere i høst, men klarer ikke å ta tak i kampen, slik vi vet han kan på sitt beste. Faller fullstendig sammen i andre omgang, og hadde han spilt ballen til Diouf i stedenfor å skyte selv fra skrå vinkel i sluttminuttene, ville det nok blitt uavgjort.

Vladimir Smicer-5 Har et godt skuddforsøk i førsteomgang, men bortsett fra det var det svært lite vi så av tsjekkeren i dag. Kom ikke til sin rett, og bidro veldig lite til Liverpools offensive spill.

Milan Baros-6 Åpnet forrykende med et godt skudd som Barthez fikk reddet til corner. Var en av de få som virkelig prøvde, men han fikk for liten støtte av lagkameratene. Er en av de få spillerne som er farlige når han får ballen i beina.

Michael Owen-6 Fikk i likhet med spisskollega Baros liten støtte fra midtbanen, men han var en trussel de gangne han fikk ballen, spesielt i første omgang.

Emile Heskey-5 Kom inn for Baros uten at det hjalp på Liverpools offensive spill. Holdt seg mest på kanten, og han er ingen målfarlig mann for tida.

El-Hadji Diouf-6 Var innblandet i reduseringsmålet, men greide eller ikke å markere seg på den korte tida han fikk spille.

John Arne Riise Burde helt klart ha spilt fra start i denne kampen. Skapte mer på det kvarteret han spilte enn det Traore og Carra gjorde hele kampen.