Valencia - Liverpool

Tirs 17.09.02 kl 20:45 (CL) - TV3 (opptak) / Tilskuere: 43.000 / Dommer: Herbert Fandel (Tyskland) / Stadion Mestella / Skrevet av: Tore Hansen / Torbjørn Flatin

Hamann

Michael Owen fortsetter litt overraskende på benken etter å ha blitt "hvilt" mot Bolton. Ute av laget er også Milan Baros og Bruno Cheyrou. Spissparet i kveldens kamp blir Heskey og Diouf.
Markus Babbel er for første gang denne sesong på benkplass, og kan sesongdebutere dersom det igjen skulle oppstå "hull" i forsvaret vårt.

Kampen er i gang.
Liverpool går ut i en 4-4-1-1 formasjon med Diouf i "hullet" bak Heskey.
Valenica får corner etter 15 sekunder, men klarer ikke å utrette noe.

Jevnt åpning de første ni minuttene. Valencia har forsøkt å spille raske baller opp mot spissene, men har ikke klart å skape noe vesentlig foran Dudek. Forsvaret holder på å rote det til for seg selv etter 10 minutter, på et innlegg inn i feltet fra Carew.

Diao heldig som ikke kommer i boka på en tøff takling. Dudek får tilsnakk av dagens tyske dommer for å bruke for lang tid med utspill. Valencia vinner en del frispark og cornere.

Liverpool sliter med å ballen unna og ut av eget forsvar. De sliter rett og slett med å holde på ballen når de først får sjansen. De røde blir liggende altfor dypt, og kommer ikke i gang med spillet sitt.
Ikke ufortjent gikk Valencia opp til 1-0 etter 20 minutter. Aimar scorer altfor enkelt etter samspill med Albelba og Baraja. Spissen avslutter med å skyte nede til høyre for en utspilt keeper.

Frustrasjonen brer seg i laget og Hamann pådrar seg sitt, etterhvert, obligatoriske gule kort i første omgang.

Ingen av våre fire på midtbanen har begynt særlig bra i kampen. Diouf sliter også med å holde på ballen. Lite å smile over den første halvtimen. Liverpool vinner sin første corner etter 27 minutter, men Riise sender ballen i hendene på keeper. Et par minutter senere kunne Heskey utlignet på vår største - og eneste - sjanse så langt. Den kraftige spissen får en fin løpeball, runder keeper og setter kula ti centimeter utenfor fra skrå vinkel.

Seks minutter før pause legger Baraja på til 2-0. Han får en pasning fra Carew, som bruker to ballberøringer, før han smeller ballen inn helt nede ved fra hjørnet av 16-meteren.

PAUSE: En sjelden svak omgang av de røde som kom på etterskudd fra avspark. Laget sliter med å henge med på farten til Valencia og gir fra seg ballen altfor lett. De kommer ikke opp i spillerne, og har dermed gjort det enkelt for hjemmelaget som i tillegg til farten er flinke til å kombinere med én touch varianter. Valencia har kanskje ikke skapte så mange store sjanser - og har vært effektive foran Dudek, men det er helt fortjent at Spanias seriemester leder ved pause. Det er vanskelig å se hvordan Liverpool skal klare å komme tilbake. Forsvaret er igjen rufsete. Fra å være en klippe som nesten ikke slapp inn mål - er det nå nesten farlig hver gang gjestene kommer på besøk! Midtbanen har vært kun en skygge av seg selv, og de to på topp får altfor lite støtte. Hele laget blir liggende for dypt til at de klarer å komme helhjertet når de først får sjansen.
De fleste tviler vel på at Houllier våger "å gjøre en Newcastle" - å bytte tre spillere tidlig i andre omgang. Men det trengs!

Houllier gjør to bytter i pausen. Owen kom inn for Diouf, men Cheyrou kom inn for Diao. Riise flyttes ned på venstre back, mens Traore spiller midtstopper ved siden av Hyypiä.

Frisk start på andre omgang. Åpninger i begge forsvar. Valencia legger seg ikke bakover, selv om Liverpool har fått litt mer fart og formasjon over laget sitt. Kaptein Hyypiä gir bort en farlig ball etter fire minutter. Dudek gjør en god redning på skuddet til Aimar. Her kan det fort bli flere mål!
Heskey ligger på venstre kant, mens angrepsvillige Cheyrou er rask til å "følge på" og støtte Owen når vi går fremover.

Et helt annet Liverpool-lag som er utpå i andre omgang. De røde våger og vil fremover. De har en periode dominert, uten å skape de store sjansene. Det blir mye nesten med Owen - samtidig som Valencia fortsetter å skape sjanser foran Dudek. Steven Gerrard har våknet på midtbanen - og det er bare å håpe på en rask redusering.

I Basel leder hjemmelaget 2-0 over Spartak Moskva. Heller ikke det et resultat som passer oss perfekt.

Vår største sjanse i omgangen dår Hamann tar et kjapt frispark fra ca 30 minutter. Ballen ender opp hos Cheyrou som tvinger Canizares til å gjøre en god redning.

Hamann utvist etter å ha fått sitt andre gule kort i kampen. Tyskeren holder en spanjol i trøya og blir straffet av dommeren på en helsvart dag for de røde.
Etter utvisningen har Valencia tatt over fullstendig.

Owen snytt for soleklart straffespark på overtid. Han runder en forsvarer og blir felt. Det summerer opp kvelden!

SLUTT: Liverpool hadde ikke vunnet i Spania siden 1976, og visste før kampstart at kampen mot Valencia trolig kom til å bli den største utfordringen i gruppe B. Igjen valgte Houllier å bytte mye på mannskapet. Et par av de store profilene mot Bolton ble satt på benken - sammen med Michael Owen. Uten å skylden verken på den ene eller andre funket det ikke. De røde leverte en sjelden svak 1. omgang mot et topp tent spansk lag som tok oss på tempo og teknikken. Vi lot Valencia få feste grepe, komme rundt på kantene og klarte aldri å jobbe oss ordentlig inn i kampen. Ved pause ledet de fortjent 2-0.
I pausen skrek den tilreisende fansen på tribunen etter bytter. De ble bønnhørt. Owen og Cheyrou kom innpå, og kampen snudde seg totalt. Ikke bare på grunn av byttene. Hele laget virket fast bestemt på å revansjere seg etter en omgang totalt uten trøkk. Liverpool klarte å tilrive seg litt av initiativet. De skapte mange nesten-sjanser og var i en periode i førersetet. Det var likevel en åpen kamp, hvor spillet bølget frem og tilbake så lenge begge lag hadde 11 mann på banen. Hamann ble utvist 13 minutter før slutt etter litt knuffing og trøyeholdning. Ingenting ordentlig stygt - motparten fikk også gult av dommeren, men nok til at han havnet i boken på nytt. Med sitt kort fra første omgang måtte tyskeren gå av banen - og må etterhvert også ut i suspensjon. Etter utvisningen til Didi tok Valencia fullstendig over igjen - og vi ble stort sett stående å måke unna. På overtid kom imidlertid Michael Owen igjennom. I det han rundet en forsvarsspiller innenfor 16-meteren, ble han soleklart felt - men dommeren vinket bare spillet videre. Det summerte på en måte opp en "perfekt" kveld.
FC Basel, som i kveld slo Spartak Moskva 2-0 på Sveits venter nå som neste motstander i gruppe B allerede neste onsdag. Det er en kamp vi plutselig må vinne.

Spillervurdering:

DUDEK (7)
Ingen klare feil og en av våre aller beste på en dag hvor forsvaret igjen fikk kjørt seg. Kunne kanskje hatt en fingertupp på det siste målet? Flere gode redninger på farlige langskudd.

CARRAGHER (6)
Brukte 20 minutter på å finne ut av moststanderen sin. Ble aldri skikkelig lurt, men det kom likevel en del innlegg fra høyre. Måtte konsentrere seg om det defensive på en hektisk kveld. Solid jobb gjennom nitti minutter av Carra!

DIAO (5)
Sterk i duellspillet, men viser samtidig at han sliter med posisjonen som stopper. Litt for ofte gikk det litt for fort for senegaleseren mot raske spanjoler.

HYYPIÄ (5)
Kapteinen sliter fortsatt med formen. Typisk nok kommer han derfor for seint inn i situasjonene. Fikk også trøbbel med Carew i luften. De gode fremspillene hans er også helt fraværende for tiden. Sort it out, Sami lad!

TRAORE (5)
Kanskje ikke de helt grove bommertene. Men er usikker, feilplassert, og måtte gang på gang finne seg i at Valencia utnyttet svakhetene hans. Spilte seg litt opp som stopper, men uten å imponere. Er alt for ustabil i spillet sitt til å kunne forsvare en plass.

MURPHY (5)
Helt usynlig i første omgang - noe han for øvrig ikke var alene om av midtbanefolkene. Bedre etter pause, da hele laget spilte bra en periode, men likevel en skuffende kamp av Danny.

HAMANN (6)
Bra start i Valencia - greide å stoppe en del oppspill og angrep. Men heller ikke Didi klarer å holde på ballen. Ble hardt straffet da han fikk det første gule. Må sone kampen mot Basel neste uke etter utvisningen mot slutten.

GERRARD (6)
Kanskje den svakeste før pause? De gangene han var borti ballen, mistet han den som regel. Løftet seg og gikk i bresjen i andre omgang. Sloknet imidlertid etter 20 gode minutter. Kanskje på grunn av en smell i ankelen?

RIISE (5)
Ble aldri noen trussel offensivt - slik vi har lært han å kjenne etterhvert. Grei 2. omgang på venstrebacken, men heller ikke mer. Et stykke unna toppform.

HESKEY (7)
Liverpools beste i første omgang. I en svak omgang av laget skapte han likevel en viss uro med fysikken og farten. Kunne ha utlignet på stillingen 1-0. Gjør også en brukbar kamp på venstre flanke i andre omgang. Vår beste etter 90 minutter.

DIOUF (5)
Kommer bra i gang, men blir sammen med resten av laget liggende for dypt etterhvert. Gjør noen ukloke valg, dribler og mister ballen i farlig posisjon - og får aldri kampen inn i sitt spor.

OWEN (6)
Kommer inn og tilfører laget mer fart i angrepet. Viser hele tiden glimt av det han er godt for - men det blir igjen bare nesten for Michael. Snytt for klart straffespark på overtid!

CHEYROU (7)
Et positivt innhopp. Bidro til at Liverpool klarte å heve spillet og fikk kontakt i 2. omgang. Viser frem litt av sitt register i en offensiv rolle. Et par gode fremspill som lett kunne gitt uttelling. Er også frempå med avslutninger selv. Spilte seg etter vår mening inn på laget mot West Bromwich til helgen!