Liverpool - Aston Villa

Lør 11.01.03 kl 16:00 (PL) - Canal+ Zap / Tilskuere: / Dommer: Paul Durkin / Anfield / Skrevet av: Anders Christensen

Nok en skuffende ettermiddag for de røde. Uavgjort etter 1-0 ved pause.

Stefan Postma
Stephane Henchoz (80)Ian Taylor (42), Alan Wright (70)

Liverpool jakter sin første ligaseier på 11 kamper mot Aston Villa på Anfield. Man må helt tilbake til 1953-54 sesongen for å finne en dårligere frekvens. Den gang gikk laget 14 kamper uten seier. Snur det nå?

Michael Owen er tilbake i startoppstillingen etter å kommet innpå som reserve i onsdagens cup-kamp, og han danner i dag et meget spennende spisspar sammen med Neil Mellor. Diouf er også med fra start i det som på papiret er et meget offensivt Liverpool-lag.

Liverpool angriper Anfield Road end i 1. omgang.

Diouf spiller i utgangspunktet på venstre side av midtbanen, med Murphy på høyre, men de skifter en del. Mellor ligger lengst framme av de to spissene.

2 min: Carra prøver å finne Diao inne i feltet, men Enckelman når ballen først.

4 min: Dublin scorer nesten med en volley, men skuddet går heldigvis like til side for mål.

5 min: Dublin er nære på igjen, men Henchoz redder på streken!

8 min: Diouf spiller fram Diao, som skyter glimrende fra 18 meter. Skuddet går like utenfor høyre stolpe.

13 min: Mellor får til en avslutning etter et langt utspill fra Kirkland etter en corner.

15 min: Liverpool angriper ved Owen på høyrekanten, men Gerrard klarer ikke  treffe Mellor med sitt pasningsforsøk.

19 min: Murphy skyter utenfor fra langt hold.

Liverpool har et visst spillemsssig overtak, uten at man klarer å skape de store sjansene. Villa er vel så farlige på sine kontringer, og Dublin og Hendrie skaper problemer for Liverpools forsvar.

23 min: Owen skyter i nettvegen etter å ha blitt frispilt av Murphy.

25 min: Riiser treffer stolpen med et skudd via en Villa-spiller.

27 min: Mellor skyter fra god pososjon, men Enckelman  redder glimrende. Liverpool inne i en god periode nå!

32 min: Barry er farlig frampå for Villa, men headingen går like over.

35 min: Mellor får inn en farlig cross, men Villa-forsvaret får klarert.

38 min: Liverpool – Aston Villa 1-0 (Owen 38). Diouf dribler seg gjennom på høyresida, og spiller fri Owen som dunker ballen inn fra kloss hold.

42 min: Taylor får gult kort etter et sammenstøt med Kirkland.

Pause: Liverpool leder fortjent 1-0 etter en førsteomgang som har vært ganske positiv tatt i betraktning de siste månedenes problemer. Michael Owen scoret sitt første ligamål på over to måneder etter å ha blitt glimrende frispilt av El-Hadji Diouf. Hjemmelaget åpnet friskt, men det var likevel Villa som hadde de største sjansene til å begynne med. Bl.a. var Dion Dublin nære på ved et par anledninger. Liverpool hadde et lite spilleovertak den første halvtimen, men Villa virket farlige når de angrep. Etter hvert tok Liverpool over, og de siste 15-20 minuttene har vært Liverpools. Man hadde et par gode sjanser bl.a. da Riise traff stolpen med et langskudd, før Owen altså ga hjemmelaget føringen. Danny Murphy har stått fram som Liverpools klart bestemann de første 45, men ellers har det vært for mange feilpasninger. Ingen stor omgang av de røde, men ledelsen er fullt fortjent.

46 min: Villa åpner forrykende og har to megasjanser i løpet av noen sekunder. Ved begge anledninger redder Kirkland glimrende.

48  min: 1-1 (Dublin str. 48). Dublin utlikner på straffe etter at Hyypiä felte Barry. Kirkland går riktig vei, men har ingen mulighet til å redde.

57 min: Murphys frispark blir reddet på streken av Samuel.

60 min: Diouf og Mellor ut til fordel for Smicer og Heskey.

63 min: Hyypiä header Smicers corner over mål.

69 min: Diao skaffer et frispark fra god posisjon, men Murphy skrur ballen over mål.

70 min: Gerrard avslutter et glimrende løp med et godt skudd, som Enckelman redder glimrende.

72  min: Cheyrou inn for Diao.

76 min : Smicer igjennom, men klarer ikke få avsluttet. Prøver å legge inn, men burde ha avsluttet selv.

78 min: Heskey med en god sjanse etter at Enckelman ga en retur på Riises skudd, men keeperen får reddet.

80 min: Henchoz gult kort. Mister Palace-kampen.

Sluttrapport: Nok en frustrerende ettermiddag på Anfield, der hjemmelaget ikke maktet å komme tilbake etter Villas utlikning tidlig i andre omgang. Etter en brukbar førsteomgang der hjemmelaget ledet fortjent 1-0, gikk Villa ut i hundre etter pause og hadde to gigantiske muligheter rett etter avspark. Strålende redninger av Chris Kirkland sørget imidlertid for at man fortsatt var i ledelsen, men lykken skulle ikke være langvarig. Tre minutter ut i omgangen fikk Villa straffe etter at Hyypiä noe unødvendig hadde lagt ned Gareth Barry, og Dion Dublin satte straffen sikkert i mål. Utover i kampen ble det mer og mer tydelig at Liverpool for tida er et lag fullstendig blottet for selvtillit, og man satt stort sett med den følelsen av dette ikke kom til å gå. Houllier kastet inn det han hadde av offensive krefter, med Smicer, Heskey og Cheyrou inn for henholdsvis Diouf, Mellor og Diao, uten at dette hjalp nevneverdig. Vladi startet brukbart, men han forsvant etter hvert. Selv om Liverpool presset, så klarte man ikke å skape de store farlighetene foran Enckelman i Villas mål, og bortelaget var vel så farlige når de angrep. Særlig store, sterke Dion Dublin skapte overraskende store problemer for Hyypiä i luftrommet. Alt i alt en utrolig skuffende kamp, og rekken med ligakamper uten seier blir bare lenger og lenger. Elleve ligakamper på rad uten seier nå, og det er for øyeblikket dessverre lite som tyder på at trenden vil snu.

Spillervurdering:

Chris Kirkland 7- Gjør ingen synlige feil i dag. Rydder bra opp i feltet, og har et par kjemperedninger helt i starten av andre omgang.

Jamie Carragher 6- Typisk Carra-kamp. Spiller hele tiden på det sikre, og har bra kontroll defensivt. Framover er han imidlertid helt usynlig og tør aldri å utfordre motspillerne.

Stephane Henchoz 6- Gjør ingen store feil, men er aldri 100% komfortabel i dag. Har trøbbel når Villa slår lange baller inn i feltet.

Sami Hyypiä 6- Sliter med Dublin i lufta og slurver med framspillene. Lager straffespark for Villa når han helt unødvendig river ned Gareth Barry.

John Arne Riise 7- Litt famlende defensivt i starten, men han spiller seg opp og bidrar med mye positivt framover på banen. Har et par gode skuddforsøk; bl.a. ett som treffer stolpen. Får plusspoeng for sin ståpåvilje.

El-Hadji Diouf 6- Viste seg sjelden fram i dag, men får pluss for forarbeidet til Owens mål. Selv om han sjelden kom til sin rett i dag, var det likevel litt overraskende at han ble byttet ut da han var den som kunne skaffet Liverpool litt mer bredde i laget hadde man valgt å spille mer på ham.

Salif Diao 6- Begynte bra med et par gode løp og skuddforsøk, men en altfor høy feilprosent på pasningene trekker ned. Mister ballen i farlige posisjoner pluss at han ødelegger en del av Liverpools angrep.

Steven Gerrard 6- Har enkelte bra initiativ, men totalt sett klarer ikke Stevie G å sette sitt preg på kampen i dag. Har for mange feilpasninger og velger ofte for vanskelige løsninger.

Danny Murphy 8- Liverpool bestemann i dag. Var strålende i første omgang da han var den dominerende spilleren på midtbanen. Litt mer ujevn etter pause. Har flere gode skuddforsøk og er en skapende kraft hos de røde.

Neil Mellor 6- Er skuddvillig, og prøver å komme til avslutninger, men det blir for spedt. Kommer sjelden til og forsøkene kommer ofte fra langt hold. Greit at han ble byttet ut.

Michael Owen 6- Scoret sitt første ligamål på over to måneder, men det var omtrent det eneste han gjorde i dag. Kommer sjelden til sjanser og klarer ikke skape de store problemene for Villas forsvar.

Vladimir Smicer 7- Skapte litt liv den halvtimen han fikk prøve seg. Utfordret på kanten og kom seg rundt. Bidro positivt, men burde ha avsluttet selv da han hadde sjansen mot slutten av kampen. Forsvant litt etter hvert.

Emile Heskey 6- Vinner en og annen luftduell, men er eller temmelig usynlig. Er overhodet ingen trussel.

Bruno Cheyrou- Spilte de siste 20 minuttene på venstre side av midtbanen uten at han greide å markere seg.