Liverpool-Leeds

Søn 23.03.03 kl 15:00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 43,021 / Dommer: Andy D'Urso / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen

Fortjent seier mot et Leeds som tidvis bet godt i fra seg. De røde spilte med mer plan og presisjon fremover på banen.

Bakke

Houllier gjør kun én forandring på laget som røk ut av UEFA-Cupen i midtuken. Ikke uventet tar El-Hadji Diouf plassen til Vladimir Smicer.

Gjestene, under midlertidig ledelse av den tidligere Kopiten Peter Reid, mangler både Kewell, Kelly, Matteo og Duberry. Nick Barmby spiller fra start.
Det er sol, nesten 20 grader og perfekte spilleforhold på Anfield i dag!

Kampen starter med at Liverpool angriper The Kop målet.

1. min: Murphy tester Robinson med et hardt skudd fra venstrekanten. Keeper må slå til corner.

6. min: Kombinasjonen Diouf/Heskey åpner forsvaret to ganger - og førstnevnte skyter henholdsvis på keeper og like utenfor fra relativt kort hold. Det har kun vært Liverpool i åpningsminuttene.

10. min: Litt ut av det blå kommer Viduka til med et godt skudd fra skrått holdt fra venstrekanten. Ballen går i en bue over målet.

12. min: Michael Owen scorer sitt 12. ligamål og sender Liverpool i fortjent ledelse. Owen starter angrepet selv med å ta ned et langt oppspill på dødlinja. Han finner Diouf og løper inn i feltet. Innlegget fra Dioufy går via en Leedsforsvarer og ut til Owen som klinker til fra 11-12 meter.

20. min: En litt merkelig situasjon oppstår etter at Riise går i bakken ved venstre hjørneflagg. The Kop protesterer høylytt, og dommer løper i den retningen - men uten å blåse. Ballen havner hos Murphy som fra hjørnet av 16-meteren skrur ballen perfekt i motsatt hjørnet. Leeds stoppet delvis opp, men kan i så fall kun takke seg selv. Diouf har vært meget sentral på venstrekanten hittil i omgangen.

35. min: Liverpool med kontrollen, men skaper ikke fullt så mye som i innledningen. En sterk Viduka får tatt ned ballen utenfor 16-meteren og skyter like utenfor Dudeks venstre stolpe.

38. min: Diouf sklir igjennom Leedsforsvaret på høyrekanten og finner Heskey godt plassert. Spissen skyter himmelhøyt over.
Leeds-fansen prøver seg med: "Shall we sing a song for you?". The Kop svarer med: "Going down og Theres only one Peter Ridsdale!"

44. min: Viduka reduserer etter en gavepakke fra forsvaret! Etter litt frem og tilbake skal John Arne Riise klarer en enkel ball. Han sleiver imidlertid ballen ut til kanten av 16-meteren, og ballen lempes inn i feltet igjen. Viduka får ballen alene med Dudek innenfor 5-meteren. Polakken redder første forsøk, men kan ikke forhindre scoring. Selv om Leeds kom litt mer med det siste kvarteret, var reduseringen både unødvendig og ufortjent.

PAUSE
Liverpool tok for en gangs skyld kontroll fra avspark og produserte flust med sjanser i åpningsminuttene. El-Hadji Diouf og Emile Heskey kombinerte vakkert ved et par anledninger og Murphy testet Robinson etter bare noen sekunders spill. Michael Owen og Danny Murphy scoret to gode mål i løpet av de første 20 minuttene, og de røde dominerte fullstendig. Leeds klarte sjeldent å komme samlet inn på vår banehalvdel, men et par gode enkeltmannsprestasjoner gav dem likevel et par gode avsluttninger. Forsvaret har slitt med å få kontroll over sterke Viduka. Han spiller som vanlig godt mot oss, og skaper mye på de ballene han har fått. Målet hans like før pause kom likevel ut av det blå. Etter en forferdelig klarering fra Riise, kunne Viduka bare pirke ballen over streken. Nordmannen sleiver ballen ut til hjørnet av 16-meteren og Viduka får stå alene innenfor 5-meteren etter å ha fått ballen raskt tilbake. Neste mål blir viktig!

2. omgang er i gang. Leeds har byttet inn Milner og Harte.

50. min: Jevnt på Anfield hittil i andre omgang. Leeds spiller helt klart med mer selvtillit, og har ballen mest. Riise halter i perioder, og sliter trolig fortsatt med stemplingen han fikk på Celtic Park.

59. min: Etter at de hvite åpnet best, har Liverpool kommet sterkt tilbake. Emile Heskey hadde en gylden mulighet til å øke ledelsen etter ytterlig veggspill av Murphy og Owen. Sistnevnte startet angrepet, og får ballen igjen av Danny inne i feltet. Han finner Heskey nesten alene foran keeper. I stedet for å begrave ballen i nettet, skyter han høyt over!

62. min: Murphy skyter et skudd via Radebe og i stanga! Stor mulighet for Liverpool. Mye nerve i kampen!

68. min: En Leeds-corner får en stuss og Mills kommer til med hodet omtrent på 5-meteren. Diouf avverger til ny corner.

72. min: Midt i en god Leeds-periode drar Owen seg forbi både Mills og Harte før han finner en Gerrard på løp brakfra. Stevie skyter på direkten, og setter ballen kontrollert til venstre for keeper. En god og viktig scoring.

82. min: Tempoet i kampen har falt betrakelig etter 3-1 målet. Begge lag har byttet på spillere. Liverpool har igjen kontroll over kampen.

SLUTT
Tre poeng og opp på 5. plass på tabellen før ettermiddagens kamp i London! Liverpool gjorde jobben mot Leeds, og vant til slutt fortjent. Mye av grunnlaget ble lagt i en god førsteomgang, hvor Diouf, Owen og Heskey var aktive, fant mye rom og kombinerte bra. En kalddusj før pause, da Viduka utnyttet en tabbe i forsvaret, gjorde de første 20 minuttene spennende. Leeds spilte med mer  selvtillit og hadde i perioder initiativet og spillet. Liverpool lå litt mer samlet inntil gjestene hadde løpt fra seg, og kom sterkt tilbake. Det var likevel i en god Leeds periode Gerrard punkterte kampen med et velplassert skudd etter imponerende forspill av Michael Owen. Målet tok på mange måter luften ut av gjestene. Liverpool kunne bare trygge inn.

SPILLERBØRS

DUDEK (7)

Solid kamp av polakken som ikke får allverdens å jobbe med. Er imidlertid fint ute og plukker opp et par lange oppspill. Gjør også en god refleksredning på Vidukas første forsøk  da han scoret like før pause.

CARRAGHER (7)

Etter en litt variabel form etter nyttår har Carragher kommet sterk på de siste kampene. Gjør nesten ikke feil bakover, og er også mer spillbar enn på lenge på motsatt banehalvdel.

HYYPIÄ (7)

Slet en stund med å finne ut av Viduka, og hadde ikke alltid like godt grep på australieneren i første omgang. Men leverer toalt sett en bra kamp, og er iskald på tilbakespill på hode med rygge mot Dudek.

TRAORE (8)

Vår bestemann i forsvar i dag. Jobber knallhardt, vinner taklinger både i luften og på bakken. Er fint ute og støter, og er i ferd med å vise seg frem som en klassespiller i favorittposisjonen sin.

RIISE (6)

Nordmannen har ikke vært 100% siden oppgjøret på Celtic Park, og det merkes også på spillet. Gjør en skikkelig feil da Leeds kunne redusere, og spiller aldri opp mot sitt beste. Blir av og til observert hinkende – men gjør en tapper jobb som i det hele tatt spiller på en plass hvor vi har dårlig cover.

DIOUF (7)

En glitrende 1. omgang av El-Hadji. Sklir igjennom Leedsforsvaret et par ganger, og burde scoret på ett av dem. Dekker som vanlig store flater og er flink til å søke rom på kanten. Ikke fullt så god kvalitet på 2. omgang, men viser igjen at han etablert på laget.

GERRARD (8)

Trenger som vanlig litt tid på å bli varm i trøya, og spiller seg stort opp – akkurat som på White Hart Lane. I likhet med forrige søndag scoret han også et viktig mål, og viser tydelig at toppformen er nær!

HAMANN (6)

Hva har skjedd med tyskeren den siste tiden? Er ikke lenger så sammenbitt og konsentrert. Forsvinner ofte litt ut av kamper, selv om vi har ballen mye. Er på langt nær så sentral som det vi har blitt vandt med å se ham. Greit å bytte han ut.

MURPHY (8)

Danny slo tilbake etter et par kamper under pari. Scorer et praktfullt mål og er meget sentral i det meste som skjer fremover. Er en av våre mest kreative spillere.

HESKEY (7)

Er mer involvert i det oppbyggende spillet foran kassa enn på lenge. Spesielt god og sentral en periode i første omgang. Misbrukte en feit sjanse i andreomgang, og manglet en scoring. En av flere som tross alt viser en positiv respons etter nederlaget mot Celtic.

OWEN (8)
Liverpools bestemann i dag og foruten å score sitt 12. ligamål gjør han også et meget godt forarbeid på målet til Gerrard. Er hele tiden en trussel mot Leeds-forsvaret og spiller med mer selvtillit enn på lenge.