Liverpool - Valencia

lør 09.08.02 16:00 (Pre-season) - / Tilskuere: 43233 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Runar H. Larsen/Magne Thoresen(på Anfield)

Liverpool tapte 0-2 hjemme mot Valencia i dagens vennskapskamp.

Første omgang:

Valencia med avspark mot the Kop. Det ble to tap for Liverpool mot spanjolene i Mesterligaen i fjor, kan Gerard Houlliers elever revansjere seg i den første kampen på Anfield i sommer?

3 min: Palop må i aksjon allerede. Kewell sliter seg nedover kanten, og Heskey kommer til avsluttning, men Palop redder.

10 min: Etter Heskeys mulighet tidlig i kampen har ingen av lagene kommet seg fram til målsjanser. Harry Kewell har forsøkt seg nedover høyrekanten ved et par anledninger uten hell.

Minuttet etter er Emile Heskey like ved å score dagens første. Spissen blir spilt gjennom av Danny Murphy, men fra skrått hold klarer ikke Heskey å sette ballen bak keeper.

Mål! 16 min: 0-1: Rodriguez Guillen Vincente sender gjestene i ledelsen med et skudd som går gjennom Liverpools forsvarsrekke.

Eter scoringen har Liverpool forsøkt å kjempe seg tilbake. Harry Kewell var like ved å sette inn utlignings målet da han så vidt misset på en stupheading etter Gerrards innlegg.

24 min: Michael Owen viser god teknikk og ballbehandling i feltet hvor han kommer seg til en god posisjon, men skuddet med utsiden av foten går like utenfor.

33 min: Emile Heskey header i stolpen! Harry Kewell i fullt firsprang nedover kanten, men en Valencia spiller stopper ballen med handa. Murphy sender frisparket inn i feltet, og Heskey er uheldig som ikke utligner for Liverpool. Meget stor sjanse.

34 min: Denne gangen er det Liverpool som får hjelp av stanga for å holde ballen ute. Barajas skudd går forbi Jerzy Dudek, men stolpen i veien!

Begge lagene skuddvillige nå. Owen har avsluttet svakt rett på keeper, mens Kewells skudd like etterpå nesten gikk over til Anfield Road bak tribunen...

42 min: Danny Murphy klippes ned 10 meter utenfor 16-metersfeltet. Gerrard skyter direkte, men via muren og til corner.

Pause 0-1:

Valencia leder 1-0 etter scoring av Vincente etter 16 minutter. Emile Heskey var like ved å utligne for hjemmelaget, men headingen etter et Murphy-frispark gikk i stanga.

Andre omgang:

Steve Finnan får sin hjemmedebut. Iren erstatter Jamie Carragher etter hvilen. Samtidig kommer Djimi Traore på banen i stedet for Sami Hyypia. Norske John Carew erstatter Salva, mens Marchena kommer inn for Ayala. Målscorer Vincente blir også tatt av banen, ny kantspiller er Albiol. I tillegg er de los Santos ny mann på Valencia i anre omgang.

Murphy forsøker seg tidlig med et frispark. Han skrur imidlertid ballen like over.

50 min: Jerzy Dudek må i aksjon. Garrido fyrer løs, men den polske keeperen får vippet ballen unna via tverrliggeren.

52 min: Emile Heskey header rett på keeper fra kloss hold etter et innlegg fra innbytter Steve Finnan.

Heskey har spilt godt i pre-season, men har ikke klart å omsette sjanser i mål i dag til tross for at han har vaert meget aktiv. Etter 56 minutter setter spissen fart mot mål fra 25 meter, men avsluttningen svakt utenfor. Kewell har også prøvd seg etter hvilen med et skudd keeper reddet lett.

Steve Finnan har vist seg fram både framover og bakover på banen. Etter 62 minutter viser backen gode taklingsferdigheter. En saftig takling på John Carew både hindrer nordmannen en god mulighet og viser at Finnan selv er skikkelig på gang etter brokkoperasjon tidligere i sommer.

63 min: El-Hadji Diouf kommer inn for Steven Gerarrd, og Danny Murphy trekkes inn i midten.

Harry Kewell med mulighet etter 64 minutter. Danny Murphy slår inn, og Palup bokser ut. Der er autralieren på plass, men keeperen tipper over til corner.

Mål! 0-2: 66 min: John Carew skyter, og Dudek redder. Liverpool sisteskanse kan imidlertid gjøre lite med returen som spissen Munoz setter i mål.

Anthony le Tallec og Milan Baros har kommet inn for hendholdsvis Harry Kewell og Michael Owen når det gjenstår vel 20 minutter av kampen.

73 min: Dudek to the rescue igjen. Keeperen med en flott beinparade for å hindre Valencias tredje scoring.

Flere bytter på begge lag. Pongolle har kommet inn for Heskey, og skaper ensten vansker for Valencia med en gang. Han blir taklet i feltet, men dommeren gir ikke straffe etter 77 minutter.

Liverpool jager redusering. Fem minutter før full tid avslutter Murphy, men himmelhøyt over.

Anthony le Tallec fikk dagens siste mulighet, og franskmannen scoret nesten et kjempemål foran the Kop. Brassesparket ble imidlertid mesterlig reddet av keeper.

Slutt 0-2.

Claudio Ranieri fulgte kampen fra tribuneplass, og ble neppe skremt over spillet Liverpool viste i dag foran 43233 tilskuere. Gerard Houllier har imidlertid alltid hevdet at treningskamper er til for å forberede spillerne på alvoret som kommer med sesongstart, og vil neppe ta tapet så alt for tungt.

Spillervurdering:

Dudek   6 – Til tross for to baklengs var det ikke spesielt mye å gjøre for polakken.  Kan ikke lastes for noen av målene, selv om han måtte gi en retur i forkant av 0-2, og gjennomfører totalt sett en stødig kamp.

Carragher  5 – Blir sjelden stilt opp i stry. og er som vanlig solid i duellspillet.  Setter imidlertid aldri sitt preg på kampen.

Henchoz  6 – Sveitseren falt i forkant av det andre baklengsmålet, men gjorde ellers ingen nevneverdige feil.  Var bedre før pause enn etter hvilen, men er igjen stabil i midtforsvaret.

Hyypia  6 – Spilte før Carew kom på banen, og hadde ingen motstand i lufta.  Bra pasningsspill av finnen i dag, men var ellers på det jevne.

Riise 5 – Uvanlig tam kamp av John Arne offensivt i den stekende sola på Anfield.  Kun en gang kan man si at han var med helhjertet framover.  Grei innsats bakover.

Biscan 6 – Store Igor spilte for en plass i første-ellveren mot Chelsea, og vi synes han kom bra fra det.  Gjør ting enkelt og effektivt i sin ankerrolle, men framover overlot han jobben til de andre på midten.

Gerrard 5 – 1.omgangen til scouseren var langt under vanlig Stevie G kvalitet.  Slurvete i pasningsspillet og greide ikke å ta tak i kampen.  Løftet seg noe de minuttene han spilte etter pause.

Murphy 7 – Danny holdt et godt nivå gjennom hele kampen og nesten hver gang han sendte en pasning framover skapte han noe.  Var mest fremtredene offensivt, men det holdt uansett til å være Liverpools beste spiller.

Kewell 5 – Hadde en fri og offensiv rolle på midtbanen, hvor han hele tiden prøvde på kreative løsninger.  Lyktes med veldig lite før pause, mens det ble en liten forbedring etter hvilen.  Ingen god Anfield debut for Harry.

Owen 5 – Ble borte i lange perioder, selv om det skal sies at han ikke spilte så dypt i dag som under noen av de andre pre-season kampene.  Brente en kjempesjanse i 1.omgang, men en satt med følelsen at Michael aldri la inn det høyeste giret i denne kampen.

Heskey  6 – Burde nok ha scoret i 1.omgang, men ”dessverre” fikk han returen på sitt eget forsøk i stanga på det venstre benet.  Fikk imidlertid vist nok til at man ser at han er i bra form, hvor han vinner mye i lufta og har stor fart.

Finnan 6 – Mens Carragher sjelden er over midtstreken trives Finnan best på motstanderens halvdel.  Han jobber imidlertid også hardt bakover på banen.  Har nok litt igjen til at matchformen er inne, men hans nye hjemmepublikum vil ha fått en positivt inntrykk av iren.

Traore  6 – Kriget med Carew på en bra måte, hadde sin kvote med ”flygende” tacklinger, og unngikk de store blemmene.  Brukbar innsats.

Vignal  5 – Franskmannen slurver veldig på venstrebacken og varierer stort i prestasjonene.  Har ikke greid å bevise noen om at han er tilbake i den formen som kan true plassen til Riise på venstre back.

Diouf 6 –Positivt innhopp.  Skapte mer fart i laget med bra driblinger og farlige innlegg.