Sheffield Utd-Liverpool

Ons 08.01.03 kl 20:45 (LC 1.semi) - TV3 / Tilskuere: 30,095 / Dommer: M. Dean / Bramall Lane / Skrevet av: Tore Hansen

Akkurat som i 2001 taper vi den første semifinalen i ligacupen. Sterk 2. omgang snudde kampen for United.

Henchoz

I Liverpools andre cupkamp, og tredje bortekamp, på rad stiller Houllier med samme startoppstilling som i søndagens FA-Cup kamp mot Manchester City. Det betyr at unggutten Neil Mellor fortsetter på topp sammen med Diouf.
Sterk offensiv benk med Heskey, Owen, Riise og Cheyrou!

Ingen har vunnet Ligacupen flere ganger enn Liverpool - seks ganger. I kveld spiller de i sin 12. semifinale. Også det en rekord.

Kampen er i gang. Liverpool spiller i sine mørke bortedrakter mot hjemmelagets tradisjonelle rød/hvite farger.

5. min: Høy fart og stort tempo på ballen i åpningsminuttene. Ingen store sjanser for noen av lagene. Sheffield spiller en klassisk engelsk fotball og går rett på mål når de får sjansen.

10. min: United kommer til med kampens første avslutning når Asaba skyter over på direkten etter et innlegg inn i feltet.

11.min: Smicer opphever offsiden med en lur passning inn til Diouf. Senegaleseren kommer ned til dødlinja og får lagt inn til Mellor. 20-åring skyter utenfor med to mann i ryggen. Stor sjanse til gjestene som har hatt et lite overtak til nå kampen.

20. min: Farlig frisaprk av Sheffield. De slår en ball inn fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går på tvers av hele forsvaret uten at noen får en fot på ballen. Laget som har slått ut både Leeds og Sunderland på beina har kommet inn i kampen, og har utfordret forsvaret vårt et par ganger uten å skapte de store sjansene.

26. min: Hyypiä header to meter over på en corner. Diao har allerede fått sitt obligatoriske gule kort etter flere tøffe taklinger!

34. min: Sami får styrt videre en corner fra høyre mot bakre stolpe. Det kommer Sheffield-fødte Neil Mellor frem med hodet og fører gjestene i ledelse! Reservelagets toppscorer har dermed åpnet sin målkonto også på førstelaget.
Jevn kamp hittil. Ingen av lagene har klart å tilrive seg overtaket når halvtimen passeres.

Pause: Neil Mellors første scoring på førstelaget skiller lagene i en tidvis fartsfylt og underholdene 1. omgang. Han har tidligere startet to kamper, og kommet inn en gang som innbytter. På det harde underlaget - etter flere dagers frost, har lagene skapt omtrent like mye foran målene. Liverpool har kontrollert mye av kampen, men har likevel sjeldent klart å sette 1. divisjonslaget under skikkelig press. Gjestene har vært best når de har klart å bryte tidlig på midten, og sette fart på ballen fremover. United har ikke vært ufarlige fremover, og kommer med mange folk når de får muligheten. De spiller en direkte fotball og kjemper hardt i duellene. I en periode ble det mye muskler i kampen, og begge lag har fått to gule hver. Kampen er fortsatt åpen før andre omgang starter.
PS: Bortemål i ligacupen teller kun etter ekstraomganger.

51. min: Ringreven Stuart McCall skyter en meter utenfor vår høyre stolpe. Sheffield United klar best i gang på omgangen. De står høyt og presser oss bakover. Heskey gjør seg klar til å komme inn med musklene sine.

57. min: Heskey kommer inn for en anonym Smicer. Liverpool har klart å reise seg litt etter at United totalt har dominert hittil i kampen. Liverpool har imidlertid stoppet hjemmelaget kontant på egen 16-meter.

66. min: Dramatikk når Diouf først får ei heading reddet på streken, og Brown går til med knottene først i en sen takling mot Kirkland. Det var Murphy som slo en god corner fra venstre, og El-Hadji klarer å styre ballen mot mål. Det er mye kraft i headingen, men ballen går mer eller mindre rett på keeper. Stor sjanse! Noen sekunder senere er Brown altfor sent ute i en stygg takling mot Kirkland. Keeper blir liggende nede, men kan heldigvis fortsette.

70. min: Owen kommer inn for målscorer Mellor.

73. min: To kjempesjanser for United. Først havner ballen ned hos en umarkert Ndlovu som skyter fra kloss holdt. Kirkland redder med en god beinparade. Sekunder senere kommer Allison igjennom i midten. Kirkland kommer ut og gjør målet mindre, og lobben går i tverrligger!

76. min: Tonge utligner etter at forsvaret vårt sliter med å klarere. McCall spiller igjennom Tonge som skyter mellom beina på Kirkland fra litt skrå vinkel.

81. min: Tonge legger på til 2-1 når hanter finter bort hele forsvaret vårt og setter ballen i mål med et langskudd fra 16 meter. Ikke ufortjent at United har klart å snu kampen. De vil mest, og har jobbet hardt i hele 2. omgang.

83. min: Hardt langskudd fra Gerrard går rett på keeper. Owen og Diouf klarer nesten å få inn returen. Liverpool forsøker å sette inn en sluttspurt, men lykkes sjeldent når de går fremover.

Historien gjentar seg! Akkurat som da Liverpool vant ligacupen sist - i 2001, taper vi 2-1 for et førstedivisjonslag i den første semifinalen. Men igjen skaffer vi oss et viktig bortemål, og har en kamp til å rette opp fadesen på. De røde spiller en småpen 1. omgang. Ingen god omgang, men likevel akseptabelt ut i fra det vi har sett den siste tiden. Forsvaret blir sjeldent utfordret og midtbanen har brukbar kontroll. Men vi skaper svært lite konstruktivt fremover, men er totalt et lite hestehode foran. Ikke uventet var det derfor bortelaget som gikk til pause med ledelse. Neil Mellor dukket rutinert opp på bakre stolpe da Sami headet videre en corner, og scoret sitt første mål med å nikke inn 1-0. Etter hvilen forandret alt seg. Sheffield United har lagt igjen respekten og går ut i hundre. De kjemper oss ut av stilen og dominerer kampen totalt. Liverpool klarer nesten ikke å spille ballen mellom seg de første 15, og har få mottrekk å sette inn. Heskey og Owen kommer inn for henholdsvis Smicer og Mellor. Det skulle ha gjort en forskjell, men ble det aldri. Utover i omgangen utjevner spillet seg litt, men United er hele tiden det førende laget. De både vil og ofrer mest. Det gav til slutt belønning i form av to raske mål. Begge kom av den omtalte Michael Tonge. Først sette han ballen iskaldt mellom beina på Kirkland. Deretter finter han ut forsvaret og setter inn en markkryper fra 16 meter. Liverpool klarer aldri å sette inn noen ordentlig sluttspurt, selv om det blir gjort et par forsøk. De blir for baktunge og står igjen frem som et lag uten formasjon og fasong på det de skal prestere fremover på banen. Løpet er ikke kjørt enda. Dagens bortemål betyr at vi kan gå videre med feks 1-0 på Anfield. Det må imidlertid understrekes at bortemål i ligacupen først teller etter ekstraomganger.
Det som er mest bekymringsverdig er ikke at vi taper mot et 1. divisjonslag, men måten vi gjør det på !

Spillervurdering:

Kirkland (7)
Et par gode inngrep/redninger som forhindrer større tap. Ingen feil å notere hos den 2 meter høye keeperen.

Carragher (6)
En kamp på det jevne av Carra. Normalt er Jamie flink til å blokkere baller som har retning mot målet, men blir lurt på det siste målet.

Henchoz (6)
Kriger brukbart og er ofte langt ute for å støte. Blir lurt et par ganger mot et hardt kjempende United-lag.

Hyypiä (7)
Spiller en meget god første omgang, og er vår bestemann i forsvar.

Traore (5)
Har blitt en favoritt  hos Houllier, men gjør igjen lite som typer på at han er en naturlig backspiller. Pasningssvak og man føler ofte en usikkerhet ved spillet til Djimi.

Smicer (5)
Den hyggelige tsjekkeren går igjen av banen etter en svak kamp. Har timeglasset begynt å renne ut for Vladi?

Diao (5)
En ny taktisk svak kamp av Salif. Gjør igjen et par stygge taklinger før han får sitt obligatoriske gule kort. Plukker opp en del baller på midtbanen, men gjør totalt for mange feil.

Murphy (6)
Danny sliter i likhet med flere andre med formen. Blir altfor inneffektiv i dag.

Gerrard (7)
Gjør sine vanlige feil, men er totalt sett vår bestemann på midtbanen.

Mellor (6)
Scorer et viktig mål og er nær ved å stjele overskriftene. Tonge ville det annerledes. En typisk goalgetter som ligger å lure inne i straffefeltet. Jobber hardt, men bidrar med lite annet i dag.

Diouf (7)
Jobber som vanlig knallhardt og er involvert i det meste som skjer fremover. Farlig nær med en god heading i andre omgang.

Heskey og Owen kom innpå uten å gjøre noe forskjell...