Tottenham - Liverpool

Søn 16.03.03 Kl 16:00 (Premier League) - / Tilskuere: 36077 / Dommer: U. Rennie / White Hart Lane / Skrevet av: Tore Hansen/Torbjørn Flatin (i London)

Dramatisk og viktig seier i London etter mål fra Owen, Heskey og Gerrard i andre omgang.

CarrHamann

Liverpool trenger tre nye poeng når man tar turen til White Hart Lane, en bane som ikke har gitt mye lykke de siste sesongene!

Begge lag sliter med skadeproblemer. Hjemmelaget har ute meget sentrale spillere i Iversen, Redknapp, Ziege, Keane, Richards og Anderton. Liverpool slikker forsatt sårene etter etter uavgjort resultatet i Skottland. Både Heskey og Riise fikk en smell på Parkhead, og har fått behandling de siste dagene.

Houllier stiller med samme mannskap som spilte uavgjort mot Celtic. Bare unntaksvis har Gérard valgt å gjøre det samme tidligere i sesongen. Det betyr også at alle våre "tvilsomme" er lappet sammen til dette oppgjøret. Poyet var tvilsom for hjemmelaget, men starter på Tottenhams midtbane.

2. min: Hektisk åpning i London. Liverpool kontrer i åpningssekundene og bare en god inngrepen fra King hindrer Owen i å komme igjennom. Like etterpå setter Sheringham ballen over tverrligger etter innlegg fra Matthew Etherington.

8. min: Godt frispark inn i feltet blir bokset bort av Dudek. Tottenham fikk frispark etter en feil av Riise.

10. min: Diouf forsøker et skudd fra rundt 25 meter!

11. min: Poyet kommer til i farlig posisjon. Men skuddet går heldigvis over!

21. min: Foreløpig ingen stor kamp. Ingen av lagene har spilt seg frem til de store sjansene. Liverpool forsøker å spille gjennom på Owen - og har nesten lykkes et par ganger, men det har enda ikke ført til store målsjanser. Tottenham har vært flinke til å stresse midtbanen vår. Det har ført til en del feilpasninger, hvor Spurs har skapt gode overganger.

24. min: Beste sjanse så langt i kampen når Owen skaper rom for seg selv og avslutter med favorittfoten. Keller avverger til corner.

30. min: Mye kjemping og lite spill den første halvtimen i Nord London. Fortsatt mye nerve i kampen.

33. min: Murphy spiller opp på venstre og legger igjen til Steven Gerrard - i stedet for bedre plasserte Owen, som klemmer til med slegga. Ballen går 3-4 meter utenfor.

43. min: Davis er involvert i to farlige sjanser like før. Men heldigvis lykkes heller ikke Tottenham foran mål i dag.

PAUSE
En grå og kjedelig førsteomgang, og totalt sett en skuffende forestilling av de røde de første 45. Når det er sagt har ikke Tottenham vært stort bedre. Liverpool lever som vanlig på den defensive tryggheten. Vi har hatt brukbar kontroll på hjemmelaget, men sliter med å skifte gear når vi skal fremover. Både Danny Murphy og Steven Gerrard har vært skuffende i en svak fotballkamp. E-Cup kampen sitter nok i beina, men med så mye som står på spill, er det bare å håpe at vi klarer å løfte spillet i siste omgang. Michael Owen har hatt vår farligste sjanse så langt.Men skuddet hans, etter halvspilt omgang, ble reddet av Keller. Diouf har fått litt pes av hjemmefansen i sin første kamp "etter Celtic". Men det ser ikke ut til påvirker spillet hans.

Ingen bytter i andre omgang.

46. min: Heskey sitter på sidelinja og får behandling på sidelinja for ankelen.

47. min: Ny keepertabbe av Dudek når han mister/feilberegner et skudd fra Taricco. Polakken lar et tilsynelatende ufarlig langskudd med skru skli under kroppen og over linja. Dudek er igjen ute i hardt vær!

50. min: Etter en svak første omgang løfter kampen seg med to mål på 5 minutter. Liverpool har corner og ballen havner etterhvert ute hos Gerrard som finner Owen inne i feltet med en fin pasning. Liverpools nummer 10 utligner med et skudd fra seks meter!

60. min: Kampen har løftet seg etter målene. Begge lag spiller med høyere tempo og mye større intensitet, selv om ingen av lagene skaper så veldig mye foran keeperne.

65. min: Poyet kommer igjen til med en farlig avslutning etter at forsvaret vårt ikke klarer å klarere.

72. min: Carragher begynner et godt angrep, og finner Steven Gerrard på løp. Steven kommer skrått mot keeper, og i stedet for å skyte, løfter han ballen over - og Heskey kan heade ballen i det tomme målet fra fem meter! Uegoistisk av Gerrard, som fortjener mye av æren for Gerrard scorer mot Spurs!ledermålet!

81. min: Etter en Tottenham corner spiller Murphy til Gerrard. Stevie løper over hele banehalvdelen og avslutter med å skyter forbi Keller og i nettet! Se bildet til venstre!

86. min: Redusering ved Sheringham, som tar ned et innlegg på 5-meteren og skyter i nettet bak Dudek.

SLUTT
Liverpool drar i land seieren etter en sterk prestasjon i andre omgang. Tottenham går opp i føringen etter en ny keepertabbe av Dudek da det var spilt knapt to minutter av 2. omgang. Men de røde slår heldigvis raskt tilbake, og utligner ved Michael Owen. Gerrard er nestsist på ballen, og skal snart vise seg å spille en helt avgjørende rolle på midtbanen. Han er også hjernen bak ledermålet til Heskey, når han uegoistisk løfter ballen over Keller - i stedet for å skyte, og serverer Heskey en enkel ball. Emile header ballen i åpent mål fra 5 meter. Et pent angrep og en god prestasjon som bare ble overgått av Stevie Gs 3-1 mål. Danny snapper opp ballen etter en Tottenham corner og spiller fri Gerrard. Han løper over en hel banehalvdel før han avslutter med et skudd forbi hjemmelagets keeper. To mål i løpet av knappe ni minutter så ut til å gjøre dette til en parademarsj. Det ble det nesten også. For Liverpool spilte opp til fest frem mot full tid - inntil Sheringhams redusering kom helt ut av det blå. Med fire minutters tilleggstid ble det nervepirrende før dommeren brukte fløyta for siste gang i ettermiddag!
Vi vinner igjen når vi må. Og vi vinner på en banen og en by vi sjeldent har marginene på vår side. Bedre kan det ikke bli. I tillegg forbedrer vi situasjonen vår i forhold til Champions League kvalifisering selv med Chelsea-seier mot WBA. Situasjonen er nå følgende:

Tabellen
4. Chelsea - 51p
5. Everton  --50p
6. Liverpool- 49p

Alle lagene har like mange kamper spilt. Vi har innbyrdes oppgjøre både mot Everton (påska) og Chelsea (siste seriekamp).

SPILLERBØRS

DUDEK (5)

Ansvarlig for Tottenhams ledermål, en klassisk keepertabbe, men slipper å bli syndebukk i dag takket være en opplagt Steven Gerrard. Gjør en stor feil like etterpå målet før han klarer å riste det hele av seg. Spiller sin svakeste kamp siden fikk tilbake keeperplassen.

CARRAGHER (8)

Står frem på det som lenge var en grå dag for laget. Er solid og vinner alt av dueller. En av våre beste før pause, og bidro også til 2-1 målet.

HYYPIÄ (7)

Finnen står frem med ro og rutine når det trengtes. Har arbeidet inn en god forståelse med Djimi, og løser de oppgavene som kom på en mesterlig måte.

TRAORE (7)

Gjør igjen en del svært bra inngrep, og viser igjen at han har styrken sin som midtstopper (og ikke venstreback). Mot et lag som har som oppskrift å pøse inn mange baller til Sheringham og Poyet, viser han seg som en utmerket erstatter for Henchoz.

RIISE (6)

Nordmannen var nok en av dem som merket torsdagens kamp i beina. Fikk behandling frem til kampstart, og konsentrerte seg om det defensive. Nesten aldri over midtstreken, og av den grunn litt under pari.

DIOUF (7)

Liverpools beste i første omgang, og beviste for alle at han klarer seg godt på jobb etter noen tøffe dager med mye skriverier i avisene. Skapte hele tiden store problemer for Taricco, og viser seg igjen som en verdifull mann på kanten.

HAMANN (6)

Gikk ut med lavere gir enn vanlig, og gjorde en jobb uten å stikke seg frem. Tyskeren trolig blant dem som merket Celtic-kampen mest i beina.

GERRARD (8)

Banens beste i siste halvdel av kampen – og hvilken omgang! Etter en litt sløv førsteomgang satte han inn turboen og la opp til to og scoret et mål da det så ut som verst. Bidro også til at Liverpool fikk kontroll på midtbanen utover den siste omgangen.

MURPHY (6)

En annen spiller som ikke har gjort seg ferdig med Celtic-kampen. Kom liksom aldri i gang, og ble etter hvert mye borte på venstrekanten. Manglet overskudd og glød i forhold til den kapasiteten vi vet han har inne.

HESKEY (6)

Det så lenge ut til å være en litt typisk Heskey-kamp. Jobber hardt og vinner dueller, men ble stort sett liggende for dypt til å være med på de store tingene fremover. Inntil han plutselig scoret! God å ha på dødballer mot oss i dag.

OWEN (7)
Scoret sitt 21. mål for sesongen og sitt 5. på de seks siste kampene. Hadde lenge en vanskelig jobb, hvor han ble litt alene på topp. Skapte likevel et par gode halvsjanser for seg selv før hvilen. Spiller med entusiasme og overskudd. Toppscoreren har mer på lager før sesongen er over!