West Ham - Liverpool

Søn 02.02.03 kl 15.00 (Premier League) - Canal+/Sky / Tilskuere: 35.033 / Dommer: Matt Messias / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Sterk borteseier av Liverpool, etter scoringer fra Milan Baros, Steven Gerrard og Emile Heskey.

Joe Cole

Michael Owen blir hvilt, og er sammen med Dietmar Hamann på benken i dag.  Milan Baros får sjansen fra start sammen med Emile Heskey på topp, mens Vladimir Smicer tar plassen til Bruno Cheyrou på venstrekanten.

1.omgang:

Liverpool har vært best i de første minuttene i regnet på Upton Park, dog uten å skape noen store sjanser.  Et frispark fra Riise var nær ved å nå spissparet Heskey og Baros.

Liverpool leder 2-0 etter halvspilt første omgang, etter at Baros og Gerrard scorte som følge av gode cornere fra John Arne Riise.

Først headet Milan Baros kontant inn fra 5-meters hold, før Stevie G bare tre minutter senere fikk ballen i retur-rommet og dæljet ballen inn i det lengste hjørnet.

Liverpool har vært det klart vasseste laget, hvor den offensive midtbanen med bevegelige Diouf og Smicer på kantene gir duoen Baros/Heskey på topp mye å arbeide med, selv om West Ham har kommet noe mer med spillemessig etterhvert.

Pauserapport:  Liverpool startet usedvanlig friskt på østkanten i London, hvor en bevegelig og spillesugen midtbane tok helt luven av hjemmelaget.  Da Emile Heskey og ikke minst også Milan Baros var i godlune på topp ble det et ensidig press mot David James.  Det var imidlertid dødballene til John Arne Riise som skapte de største farlighetene foran mål.  Etter at et par frispark nær hadde gitt muligheter inne i feltet, headet Baros knallhardt inn en perfekt corner fra høyre.  Meget sterkt gjort av den unge tsjekkeren inne i et tett befolket straffefelt.  Tre minutter senere bokser James ut en ny corner, men bare rett til Steven Gerrard som presser en brennhardt skudd ned i motsatt hjørne.  Baros hadde nær scoret mål nummer tre før kvarteret var gått, men etter en kjapp vending inne i feltet strøk skuddet utsiden av den lengste stolpen.  Den siste halvtimen ble jevnere spillemessig, men hvor Liverpool fortsatt syntes å være det farligste laget.  West Ham har imidlertid offensive spillere som har kapasitet til å skape sjanser, og den neste scoringen kan bli svært viktig.  Scorer gjestene er tre poeng i boks, blir det en redusering er det straks kamp igjen.

2.omgang:

Det er Liverpool som får den første sjansen etter pause, og igjen etter en presis corner fra Riise.  Sami Hyypiä vinner hodeduellen ved hjørnet av motsatt 5-meter, men forsøket sniker seg forbi både El-Hadji Diouf og stolperota.

Liverpool har tilsynelatende full kontroll da drøyt ti minutter er spilt av 2.omgang.  Et West Ham uten flyt har byttet ut den stillestående Ferdinand med Kanoute fremme i angrepet.

Frederic Kanoute har skapt mer fart fremover for vertene, og franskmannen har hatt to avslutninger over.

3-0!  Ny scoring fra Liverpool, etter enda en corner fra Riise!  Hyypiä får headet det lange hjørnesparket tilbake foran mål, hvor Emile Heskey vinner duellen med en David James som har hendene på ballen.  Litt kontroversielt kanskje, men dommeren godkjenner målet.

West Ham reduserer nesten etter 73 minutter da en stygg sleiv fra Carragher gjør at De Canio får skyte fra kort hold.  Et mesterlig tigersprang fra Jerzy hindrer imidlertid scoring.

Dietmar Hamann er endelig tilbake på førstelaget da han kommer inn for Murphy etter 82 minutter.  Liverpool cruiser nå inn til en kjærkommen borteseier.

Sluttrapport:  West Ham tillater gjerne motstanderne å spille, og det var et Liverpool fullt bestemt på å ta tak i kampen fra start på Upton Park i dag.  Med bevegelige flankespillere som Smicer og Diouf, dyktige sentrale brikker som Gerrard og Murphy, og villige spisser i Baros og Heskey, leverte gjestene spesielt i første halvdel av første omgang en fotball vi ikke har sett særlig mye til denne sesongen.  Da Hyypiä og Henchoz hadde full kontroll på nokså trege angripere hos vertene var det duket for tre kjærkomne bortepoeng.  ”Corner er mål” var likevel kanskje det mest passende uttrykket for Houlliers elever denne ettermiddagen.  Tre presise hjørnespark banet vei for en imponerende 3-0 seier.  Det første kontant satt inn med hodet av Baros, det neste ei skikkelig slegge av Gerrard etter utboksning av James, før Heskey fikk trykket inn det siste målet i duell med en passiv keeper.  Utover i kampen hadde Liverpool full kontroll, selv om Jerzy Dudek likevel fikk mulighet til å bekrefte at han er tilbake i form.  En vellykket søndag på alle måter.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 7 – Hadde lite å gjøre fram til en ypperlig redning fra Di Canio da kampen allerede var avgjort.  Viser imidlertid hele tiden prov på at han er våken og flink til å lese spillet.

Jamie Carragher 6 – Bra kamp av Carra, som til og med hadde en forsering helt fram til West Hams 16-meter!  Får trekk for en stygg sleiv som skapte den nevnte sjansen for Paulo Di Canio.

Stephane Henchoz 8 – Iskald, kompromissløs, og sikker.  Umulig å komme forbi og hadde en rekke fine inngripner inne i eget straffefelt.  Etter vår mening banens beste, selv om det var flere gode kandidater hos det gjestende lag.

Sami Hyypiä 7 – Kapteinen spilte til blodet rant.  Tok pent vare på duellene i eget felt og var også et våpen når Liverpool hadde dødballer mot motstanderens mål.

John Arne Riise 7 – Nordmannens presise venstrefot var et angrepsvåpen i seg selv gjennom en mengde presise frispark og da ikke minst cornere.  Sunnmøringen har fått i gang turboen igjen og spiller der han etter vår mening gjør mest nytte for seg, nemlig på backen hvor han med sin motor kan komme bakfra og skape overtall.

El-Hadji Diouf 7 – Afrikaneren er bevegelig og vanskelig å få tak på.  Er kanskje ikke så mye involvert i de store sjansene, men bidrar hele tiden kreativt og står på gjennom hele kampen.

Steven Gerrard 7 – Jobber knallhardt og scorer et flott mål.  Lykkes av og til med sine langpasninger og er hele tiden sentral, men har enkelte slurvefeil.

Danny Murphy 7 – Danny er smart og ballsikker, og trivdes godt i en kamp hvor man fikk lov til å spille en del på midten.  Danner en fin kombinasjon med Stevie G, hvor han også tar sin del av det defensive ansvaret.

Vladimir Smicer 6 – Vladi var bra i perioder, men greier ikke helt å holde distansen.  Bidrar med litt ekstra fart og bevegelighet, og gjorde tross alt et bedre inntrykk enn hva ”konkurrenten” Cheyrou har gjort i det siste.

Emile Heskey 7 – Emile nærmer seg storformen.  Han tar tak i duellene, og er også mer inne i straffefeltet enn hva tilfellet gjerne har vært tidligere.  En ny scoring ble det også.

Milan Baros 7 – Startet meget sterkt og var en stadig trussel med sin direkte stil.  Scoret et fint mål, og kunne fort hatt minst et til.  Sluknet litt, men la uansett inn en god søknad om å få spille mer enn hva tilfellet har vært i det siste.

Michael Owen – Toppscoreren fikk tyve minutter på et tidspunkt da Liverpool hadde avgjort kampen, og fikk ikke vist seg særlig frem.

Bruno Cheyrou – Franskmannen hadde også noen nokså anonyme minutter, hvor han bidro til å holde ballen i laget i sluttminuttene.

Dietmar Hamann – Godt å se Didi tilbake igjen, selv om det bare var i noen små minutter.  Starter mot Palace til onsdag?