Celtic-Liverpool

Tir 27.07.04 kl.02:00 (CWS(pre-season)) - DSF(o) / Tilskuere: 24.271 / Dommer: Alex Prus / Rentschler Field / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Djibril Cissé satte inn sine to første mål, og også John Arne Riise, Michael Owen og Stephane Henchoz(!) scoret da Liverpool imponerte stort mot Celtic.

CelticLiverpool
Mål
1-5 (0-2 til pause)
1-4 Beattie str '700-1 Riise '4
0-2 Owen '15
0-3 Cissé '61
0-4 Henchoz '68
1-5 Cissé '75
Lagoppstilling
Marshall
Valgaeren
Cuthbert
(Lennon '46)
Varga
Laursen
(Petrov '46)
McGeady
(Agathe '46)
McNamara
Thompson
(O'Dea '78)
Pearson
Wallece '62)
Hartson
(Sylla '62)
Fernandez
(Beattie '46)
Chris Kirkland
Steve Finnan
Sami Hyypiä
(Stephane Henchoz '46)
Jamie Carragher
John Arne Riise
Vladimir Smicer
(Danny Murphy '46)
Dietmar Hamann
(Salif Diao '46)
Igor Biscan
(Steven Gerrard '46)
Harry Kewell
(Stephen Warnock '69)
Michael Owen
(Djibril Cissé '46)
Milan Baros
(Florent Sinama-Pongolle '46)
Innbyttere
Jerzy Dudek
Paul Harrison
Zak Whitbread
Gule kort
Alan Thompson

Baros, Owen, Smicer, Hamann og Carragher er tilbake fra EM og med fra start mot Celtic, mens Steven Gerrard og Stephane Henchoz vil komme på banen etterhvert.

1.omgang:

Da er vi i gang, avspark var ca 02.12.  Vi kommer til å legge inn jevnlige rapporter, og selvsagt når det kommer scoringer.

0-1:  En fantastisk scoring da Dietmar Hamann triller ballen til side og John Arne Riise dunker frisparket inn i krysset fra omlag 25 meter etter bare fire minutter.  Liverpool har vært klart best i starten.

0-2:  Et langt fremspill fra Riise skaper nøling i Celtics midtforsvar, og Michael Owen utnytter det perfekt ved å lobbe over keeper fra 16-meteren.  Et kvarter er spilt.

25.minutter:  Liverpool har vært veldig livlige i starten, ikke minst har Owen og Baros på topp skapt problemer for skottene.  Det var så vidt gått et minutt da Michael kom seg ned langs venstresiden, keeper fomlet innlegget ut i feltet, og bare et ben på streken hindret Kewell i å score.  Biscan hadde nær scoret etter en corner etter tyve minutter, da Hyypiä og Baros satte opp en sjanse for ham.  De helrøde jobber knallhardt, og det er påtakelig hvor flinke de både er til å angripe med mange spillere, ofte etter at en lang ball har startet angrepet, og også hvor disiplinerte man er til å hjelpe tilbake igjen når ballen er mistet.

Pauserapport:  Dette må være en av de beste omganger under pre-season som Liverpool har hatt på lang tid!  De røde har dominert mot Celtic, og to tidlige scoringer fra Riise og Owen er i underkant etter 45 spilte minutter.  Det er fascinerende å se den bevegelsen som er når man angriper, enten man spiller en lang ball fremover eller fører ballen raskt gjennom den sentrale midtbanen.  Felles for begge er at man er flinke til å fylle på med folk.  Hyypiä stopper det som kommer igjennom i midten, mens John Arne Riise har gjort en god omgang ved siden av å score med en suser av et frispark.  På midtbanen har Igor Biscan igjen vært positiv, denne gang i en uvanlig offensiv rolle, og dominert sentralt.  Ofte spiller Igor ut på sidene etter fine forseringer, og hvor Kewell og Smicer spesielt i begynnelsen var livlige.  Lengst fremme har Owen og Baros byttet på med å komme dypt, men begge har skapt store problemer for Celtic med sin fart og initiativ.  Den eneste trusselen som har kommet fra Celtic er ved noen cornere, hvor John Hartson spesielt var nære mot slutten av omgangen.  Totalt sett har Liverpool virket overraskende skarpe og tente.  Mer av dette, please!

2.omgang:

Djibril Cissé har allerede skremt vannet av Celtics forsvar etter to minutter spilt av andre omgang.  Liverpools nr.9 har sendt en ball i stanga, og i tillegg løpt fra alle ute på høyrekanten ved en anledning.

Cissé, Simana-Pongolle, Gerrard, Diao, Murphy og Henchoz er de vi foreløpig har sett kommet inn etter pausen.  Det er trolig også tilfellet med Dudek.  Vi oppdaterer innbyttene etterhvert.

Nei, Kirky er fortsatt med, det så vi da han måtte ned på et enkelt langskudd.  Den første redningen har måttet gjøre...

I tillegg til keeperen er det Finnan, Riise, Carragher og Kewell av de som spilte i 1.omgang som fortsatt er på banen.  Jevnere nå enn før pause.

0-3:  Nydelig veggspill med Danny Murphy gjør at Djibril Cissé enkelt kan bredside ballen inn ved bortre stolpe.  61 minutter spilt.

0-4:  Kewell slår et frispark fra venstre, ballen blir headet tilbake ved motsatt 5-meter, og ballen faller ned foran Stephane Henchoz.  Sveitseren scorer sitt første mål ved å sende ballen i nettet, med en halv volley som først slår i bakken.  Selv om det altså ikke er en offisiell kamp...

1-5:  Her går det unna!  Først feller Diao litt klønete en spiller nede ved 16-meter streken.  Kirkland får en hånd på straffen fra Beattie, men ballen går likevel opp i nettaket.  Fem minutter senere(75) spiller Murphy igjen fram Djibril Cissé, men denne gangen må spissen valse seg gjennom Celtics forsvar før han sender ballen med venstrebenet forbi en utrusende keeper.

Sluttrapport:  Spillemessig var det jevnere etter pause, men Liverpool var minst like farlige med hurtigtogene Cissé og Sinama-Pongolle på topp.  Gerrard og Murphy spilte også bra på midtbanen.  Celtic hadde ballen en del i de siste 45 minuttene, men Chris Kirkland hadde det likevel fortsatt nokså rolig.  Totalt sett var det en svært hyggelig kveld i USA, og det forteller jo litt når til og med Stephane Henchoz kom på scoringslista!  Djibril Cissé fikk for alvor vist seg fram i denne kampen, og ved siden av to scoringer sendte han også ballen i stolpen helt i begynnelsen av omgangen.  I mellom sine scoringer burde han også funnet nettet, da han ble litt for overlegen og prøvde å lobbe alene med keeper.  Alt i alt altså en svært positiv pre-season kamp for Rafael Benitez og hans spillere.