Chelsea - Liverpool

07.01.03 kl 21:00 (Premier League) - C+/SS / Tilskuere: 41.420 / Dommer: Steve Dunn / Stamford Bridge / Skrevet av: Anders Christensen/Knut Sundfjord

En etterlengtet seier på Stamford Bridge med Cheyrou som overraskende matchvinner!

Diouf (85.)

Viktig kamp for Liverpool i London onsdag. De blå har ikke vært noe godt lag for oss de siste sesongene. Chelsea slo oss på Anfield i sesongens første ligakamp. Ingenting ville vært bedre enn et godt resultat og et lite "takk for sist".

Hos vertene er keeper Carlo Cudicini friskmeldt etter sin lyskestrekk, mens både Hernan Crespo, John Terry og Wayne Bridge forventes tilbake i startoppstillingen etter å ha stått over cupkampen mot Watford på lørdag. Gérard Houllier melder at Michael Owen sannsynligvis vil få en rolle i kveldens kamp, men om han er med fra start får vi vente og se. Steven Gerrard er fortsatt ute med skade.

Liverpool starter kampen med fire midtstoppere i forsvarsrekka samt Bruno Cheyrou på midtbanen!!!

1. omgang

Murphy og Hamann spiller sentralt på midten, Diouf spiller på høyre og Cheyrou på venstre.

Kewell spiller litt bak Heskey i en tilbaketrukket spissrolle.

Spillet bølger fram og tilbake i starten uten at det skjer noen farligheter foran noen av målene.

5 min: Cheyrou skyter håløst utenfor fra skrått hold.

7 min: Glenn Johnson kommer til et godt innlegg, men Henchoz får klarert.

9 min: Heskey får en brukbar mulighet, men bruker for lang tid og Chelsea får ryddet opp.

14 min: Gudjohnsen header like over. God mulighet for Chelsea.

19 min: Skudd fra Geremi går til side for mål.

Chelsea har overtatt spillet mer og mer, men sliter heldigvis med å skape sjanser foran Jerzy Dudek.

32. min: 0-1 Cheyrou! Heskey og Cheyrou kombinerer i et fantastisk kontringsangrep, som ender med at Cheyrou dunker ballen inn bak Cudicini på volley med venstra!

Mot spillets gang tar de røde ledelsen.

Etter scoringen blir Chelsea-dominansen enda større. Cole skyter like utenfor, og Liverpool sliter med å holde på ballen i mer enn et par trekk.

Pauserapport: Det har vært en tam første omgang på Stamford Bridge. To lag med respekt for hverandre har holdt ballen stort sett rundt midten av banen. Akkurat da det så ut som om Chelsea skulle feste grepet slo Liverpools kanskje to mest utskjelte spillere til. Emile Heskey la et langt fremspill ned til Bruno Cheyrou, som slo på direkten ut på kanten til den samme Heskey. "Bruno" H slo et fantastisk presist innlegg mellom keeper og sisteforsvarer, som Bruno C nådde og bredsidet inn i Chelsea-målet.  En deilig revansj for spilleren som fikk en "siste sjanse" av Gerard Houllier i dag. Det blir 45 spennende minutter etter pause. På Chelsea-benken sitter bl.a. Liverpool-dødare Grønkjær, mens Michael Owen sitter klar til å komme inn hos de røde.

2. omgang:

60 min: Første kvarter har vært mye som første omgang. Chelsea har hatt ballen mye, men skapt nesten ingen sjanser. Liverpool kan få en del muligheter på kontringer etterhvert, men ser ikke ut til å være i stand til å utnytte dem.

Rett etter bytter Chelsea ut Cole, inn Grønkjær.

67. min: Dudek har problemer, sliter med lyskeskade. Patrice Luzi kan få sin debut i Premier League! Dudek fortsetter inntil videre.

76. min: Diou får gult kort - igjen!

Luzi får sin debut da Dudek må gi seg. Samtidig kommer Riise inn for målscorer Cheyrou.

80. min: Mutu får heade fra 3-4 meter etter corner men treffer utsiden av krysset. Luzi feilberegnet corneren, men retter opp minutter etter ved å stupe i beina på en Chelsea-spiller på vei igjennom. Det blir tøffe sluttminutter.

85. min: Det "koker" hos Diouf som får sitt andre gule og blir sendt av etter en episode med Mutu. På reprisen ser det ut som ingenting skjedde - linjemannen sørger for at Liverpool blir en mann mindre de siste minuttene.

Luzi gjør en flott utrusning mot Mutu, før Traore hockey-blokkerer et skudd fra Grønkjær.

Fire minutter tillegg, de røde jobber febrilsk for å holde ledelsen.

Slutt!!!

Sluttrapport: Liverpools første seier på Stamford Bridge siden 1989 er et faktum, og hvilken deilig seier dette var! Cheyrous fantastiske volleyskudd i første omgang var nok til å sikre seieren over storfavoritten Chelsea, og til tross for stort spillemessig overtak etter hvilen var det sjelden fare på fære foran Dudeks/Luzis mål. Kampen fortsatte i samme sporet etter sidebytte, med klart spillemessig overtak for de blå, men med svært få målsjanser. Dette ble en forsvarskamp for de røde, og den bakre fireren sto fram som en solid enhet gjennom hele kampen. En målsjanse viste seg til slutt å være nok for Liverpool, som også fikk El-Hadji Diouf utvist etter en hårreisende dommeravgjørelse. Liverpools forsvar, og spesielt kaptein Sami Hyypiä, kjempet som løver gjennom hele kampen, og sørget for en temmelig frustrerende aften for Chelseas angrepsspillere. Liverpool-fansen fryktet det verste da keeper Jerzy Dudek måtte kaste inn håndkledet i de hektiske sluttminuttene med noe som kunne se ut som en lyskestrekk, men erstatter og debutant Patrice Luzi gjorde sine saker bra og hadde et par meget avgjørende inngrep. Spillet ellers kan vel best beskrives som ”gampefotball” med lange baller uten adresse og svært liten flyt i spillet. Angrepsspillet var totalt fraværende etter pause, men hvem bryr seg vel om det på en kveld som denne? Dette var en arbeidsseier, der resultatet var det viktigste, så la oss håpe Liverpool klarer å bygge videre på dette!

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6- Har egentlig svært lite å gjøre i kveld, men tar seg greit av det som kommer. Gir fra seg noen unødvendige hjørnespark.

Stephane Henchoz 7- Er ingen back, men gjør likevel manns jobb i dag. Bidrar med praktisk talt ingenting offensivt, men er vanskelig å komme forbi og velger enkle og gode løsninger.

Sami Hyypiä 9- En gigant i Liverpools midtforsvar. Gir alt i duellene og rydder opp i stor stil. Spesielt i de hektiske sluttminuttene står han fram som en virkelig ledertype. Vinner alle dueller og blir etter hvert et mareritt for Adrian Mutu, som taper duell på duell mot den store finnen. Man-of-the-match.

Igor Biscan 8- Er kanskje ikke like dominerende som sin finske makker, men gjør også sin saker på en utmerket måte, og bidrar til at Liverpools forsvar i dag var nærmest plettfrie defensivt.

Djimi Traore 7- Er en smule mer offensiv en Henchoz på den andre kanten, men pasningene er svake, og det er i det defensive spillet han virkelig viser seg fram. Det gjør til gangs også, og med sin enorme hurtighet og lange bein klarer han gang på gang å få en avgjørende tå på ballen. Gir alt i duellene, og er flink til å komme i veien for Chelseas angrepsforsøk.

El-Hadji Diouf 5- Ble feilaktig utvist i sluttminuttene da linjemannen mente han hadde hektet Mutu med overlegg, men han viser likevel ved flere anledninger at han er litt for ”heit i toppen.” Jobber utrettelig (nesten) hele kampen, men det blir som vanlig lite effektivt.

Dietmar Hamann 5- En kamp under pari av tyskeren, noe som kanskje skyldes mangelen på pasningsalternativer framover på banen. Feilpasningene florerte, og han var i det hele tatt svært lite besluttsom når han fikk ballen.

Danny Murphy 5- Slet med tempoet, og kom aldri skikkelig med i kampen. Klarte ikke å holde på ballen, og pasningene var av svært ujevn kvalitet.

Bruno Cheyrou 6- Et meget overraskende valg av Houllier, men Cheyrou ga svar på tiltale og scoret kampens eneste mål på en nydelig volley – forøvrig hans første ligamål for klubben. Ellers var han i likhet med resten av midtbanen svært lite med i spillet.

Harry Kewell 4- Muligens kampens mest usynlige spiller i dag. Kom aldri med i spillet, og han viser vel han ikke er helt i form igjen etter skadeavbrekket.

Emile Heskey 7- Emile legger igjen en kjempeinnsats, og selv om han ikke utgjør noen stor trussel for vertenes forsvar, er han likevel veldig aktiv og involvert. Gjør forarbeidet til Cheyrous scoring, og kjemper som en løve i alle dueller. Er også meget god defensivt.

Patrice Luzi- Spiller ikke lenge nok til å få poeng, men den unge franskmannen gjorde flere avgjørende inngrep etter at han ble kastet til løvene mot slutten av kampen. Snapper opp ballen rett foran beina på Mutu i farlig posisjon, og han gjør en ”matchvinnende” utrustning helt mot slutten.

John Arne Riise- Spilte det siste kvarteret uten å utmerke seg spesielt.