Fulham - Liverpool

Lør 16.10.04 kl. 16.00 (Premier League) - C+Sport / Tilskuere: 21884 / Dommer: Steve Bennett / Craven Cottage / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Einar Kvande(spillervurdering)

En høydramatisk forestilling i London, hvor Liverpool snudde 0-2 ved pause til 4-2 og sesongens første borteseier. Et rødt kort til Josemi gjorde at Liverpool også spilte slutten av kampen med ti mann.

Josemi

Rafael Benitez setter inn Dietmar Hamann for Xabi Alonso og Milan Baros for Harry Kewell i forhold til laget som tapte 0-1 mot Chelsea sist.  Det betyr altså at Traore får fornyet tillit på venstrebacken, Riise gjør en ny kamp på midtbanen, mens man spiller med to rene spisser.  Hamann og Diao er altså det sentrale midtbaneparet, men Alonso på benken.  Overraskende, for å si det mildt!

Overskyet og kjølig i London.  Fulham tar avsparket.

Fulham synes å spille med en slags 4-5-1 formasjon, hvor McBride er alene på topp og hans tidligere lagkamerat i Everton, Radzinski, har plass ute på høyrekanten.

5.min:  Rolig start nede ved Themsen, men et overlegg fra Josemi går over hele forsvaret til Fulham og nesten på hodet til John Arne Riise.

15.min:  Kjedelig og sjansefattig nede ved Themsen.  Faktum er at det er ingenting som har vært i nærheten av en sjanse en gang.  Fulham er syltynne framover med sin ensomme spiss, mens Liverpools midtbane ikke er presise og djerve nok i pasningspillet til å ha fått i gang noen gode angrep så langt.

Malbranque er nede i noen sekunder etter et takling fra Diao.

20.min: Et bra innøvd variant fra det resultaterende frisparket gjør at Pembridge skyter like utenfor den venstre stolperota til Kirkland.

23.min:  1-0!  En feil fra Salif Diao gjør at Malbranque kan spille fram McBride, som igjen slår ballen på tvers inn i feltet.  Der dukker Boa Morte opp på borte stolpe og kan sende ballen over streken fra kort hold.

28.min:  Baros holder på ballen ute ved høyrekanten, spiller tilbake til Josemi, som igjen finner Riise med overlegg inne i feltet.  Nordmannen header like utenfor.

29.min:  2-0!  Carragher selger seg nokså høyt oppe på banen, Malbranque kan spille fram til en Luis Boa Morte som fosser igjennom i midten og skyter under Kirkland.

Liverpools tilreisende har begynt å rope "Xabi Alonso, Xabi Alonso...", etter at Salif Diao har hatt en forferdelig første halvtime.

Liverpool har hatt en sjanse, headingen til Riise, mens Fulham har scoret på to av sine tre.  Forøvrig har det aller meste av spillet vært rundt midtbanen.

Green meier ned Djibril Cissé ned ved Liverpools høyreside.

Pauserapport:  Rafael Benitez har fått sitt laguttak slengt tilbake midt i fleisen i en forferdelig 1.omgang fra Liverpool.  Duoen Diao og Hamann sentralt på midtbanen var kanskje ment som en sikkerhetsventil defensivt, men i tillegg til å skape null og niks framover var det en feil fra Salif Diao som ga Fulham muligheten til å gjøre 1-0.  Luis Garcia har heller ikke kommet inn i denne bortekampen, og med to spydspisser på topp og manglende kreativitet på midtbanen har de røde prøvd å slå langt for å skape sjanser.  De eneste gangene det har vært i nærheten av å fungere har vært når Josemi har prøvd å finne Riise på motsatt side.  Fulham har skapt to sjanser fra åpent spill, og scoret ved begge tilfellene, selv om Liverpool hjalp dem godt på vei.  Ved 2-0 var det Jamie Carragher som var for sent inn i en situasjon.  Rafael Benitez må heve røsten i garderoben, da dette var syltynne greier.  Det første han må gjøre er å få inn Xabi Alonso for en hjelpeløs Diao.  Please!

46.min:  Rafa har gjort det forventede byttet i pausen:  Alonso inn for Diao.

Josemi kommer i boka etter å ha felt McBride.

Cissé synes nå å spille ute på høyrekanten, mens Garcia er flyttet inn i midten bak Baros.

50.min: 2-1!  Milan Baros fyrer løs, ballen går via Zak Knight og i en fin bue over svære van der Sar.  Trolig hadde ballen gått utenfor hvis den ikke hadde truffet forsvareren.  Et "lucky break" som Liverpool definitivt behøvde.

60.min:  Et langt mer positivt Liverpool det første kvarteret i 2.omgang, hvor tempoet i kampen også er blitt høyere.  De røde skaper ikke mye sjanser, men er langt oftere "nesten" frampå nå enn før pause.

Zak Knight ligger nede med en skade.  Diop hos vertene måtte nylig også ha behandling.

Luis Garcia er alt for sent inn i et forsøk på å takle Pembridge.

Traore får et fortjent gult kort etter en stygg takling av Volz.

Mye kjemping og lite spill for øyelblikket.  Fulham jobber knallhardt for å prøve å sikre ledelsen, mens Liverpool virker noe frustrert over ikke å skape sjanser.

68.min:  En svak corner fra Baros blir lempet inn i feltet av Josemi.  Hyypiä header ut og Garcia prøver et ambisiøst forsøk på volley, som går atskillige meter utenfor.

71.min:  2-2!  Xabi Alonso slår et farlig innlegg inn i feltet, van der Sar redder glimrende headingen fra Garcia, men Milan Baros reagerer raskest på returen.

74.min:  Collins John kommer inn for spisskollega Radzinski.

76.min:  Josemi får sitt andre gule for dagen!

En klønete takling av Josemi sendte ham i dusjen.  Et slag for Liverpool som nå førte kampen og var på utkikk etter å vinne kampen.  Carra har gått ut på høyrebacken, Traore inn i midten, mens Riise er flyttet ned som venstreback.

79.min: 2-3!  Et frispark fra Xabi Alonso går via en lugg i forsvarsmuren og nestler seg deiling inn i venstre kryss.  Liverpool har snudd 0-2 på bortebane, når skjedde det sist?

Liverpool med ti mann prøver å holde på ballen mot et stadig mer aggressivt hjemmelag.

85.min:  Milan Baros skaffer Liverpool et hjørnespark, som går langt ut til Didi Hamann.  Tyskerens skudd blir imidlertid blokkert.

87.min:  Stephen Warnock inn for Luis Garcia.  Taktisk bytte.

89.min:  Diop kommer nesten på et langt overlegg fra Green.  Farlig!

"You'll Never Walk Alone" runger utover Craven Cottage.

90.min:  Kjempesjanse for Liverpool da Cissé legger inn fra dødlinja men Alonso setter kula over fra 7-8 meter.

92.min: Igor Biscan inn for Milan Baros.

2-4!  Igor Biscan avslutter en utrolig 2.omgang da han bredsider ballen opp i hjørnet fra 16-meteren, etter at Stephen Warnock hadde vært nest sist på et flott angrep.

Sluttrapport:  Gliset til Igor Biscan da han bredsidet 4-2 inn i krysset fortalte det aller meste!  Kroaten avsluttet en omgang som hadde alt, og hvor Liverpool utrolig nok snudde 0-2 til årets første borteseier.  Xabi Alonso kom inn og begynte å styre midtbanen med sikker hånd.  Det hjalp likevel godt da et skudd fra Milan Baros, som nok hadde gått utenfor, gikk via Zak Knight og over van der Sar.  De røde løftet seg atskillig etter en svak 1.omgang, men det var først da Milan Baros viste sitt måljegerinnstinkt og dunket inn 2-2, at Liverpool syntes å legge inn det høyeste giret.  Man trodde kanskje at offensiven ville bli dempet da Josemi fikk ordre om å gå i dusjen etter to gule.  Litt strengt kanskje, men spanjolen hadde hatt flere taklinger i grenseland tidligere.  Dette var imidlertid ettermiddagen da lykken skulle snu seg for bortesvake LFC.  Et frispark fra Alonso tok også en touch innom et Fulham-hode, før det seilet inn i krysset.  Det var ikke noe mer flaks enn Xabi fortjente, etter en ypperlig omgang.  Dagen ble fullendt for røde supportere da Biscan avsluttet et flott angrep med sin første ligascoring.  Scoringen var en av to berøringer Eeeegor hadde etter sitt innbytte, siden han også var involvert tidligere i angrepet som satte spikeren i hjemmelagets kiste.  Kan det bli bedre?

Spillerbørs:

Kirkland (6)

Kan ikke lastes for scoringene. Har ikke så veldig mye å gjøre, men gjør en flott reaksjonsredning fra Diop på stillingen 2-3 i siste spilleminutt. Virket langt tryggere i feltet enn mot Chelsea.

Josemi (6)

Åpnet veldig friskt med flere offensive løp. Var også sikker på defensiven før pause, og forsvarets beste spiller i en svak førsteomgang. Blir avslørt mer på farten av Boa Morte etter pause, og pådrar seg to unødvendige gule kort. Det siste kanskje strengt idømt av Steve Bennett, men spanjolen må uansett forlate banen og stå over neste ligakamp.

Carragher (7)

Leverer igjen en god kamp. Gjør imidlertid en stor brøler på Fulhams andre mål, når han selger seg fullstendig langt ute på banen. I andre omgang er han imidlertid tryggheten selv, og rydder opp i stor stil ved flere anledninger.

Hyypiä (6)

Ble avslørt på farten av Boa Morte når Carragher er ute av posisjon på Fulhams andre scoring. Vinner som vanlig de fleste hodeduellene, men sliter litt med posisjoneringen ved enkelte anledninger.

Traore (6)

Friske offensive bidrag i dag, men på defensiven skaper han ofte usikkerhet i forsvarsrekka med litt ”ville” og utradisjonelle løsninger. Pasningskvaliteten er heller ikke på topp. Defensivt sett syntes vi han klarte seg bedre som midtstopper det siste kvarteret, enn som venstreback de første 75.

Garcia (6)

Åpnet friskt, men sluknet raskt i første omgang. Ble løpende imellom og fikk lite til de første 45. Langt bedre etter pause, og skal ha en god del av æren for 2-2 målet men sin gode stuss som Van der Sar måtte gi retur på.

Hamann (6)

Virket litt rusten før pause, og tapte da midtbaneduellen med den glitrende Malbranque. Som resten av laget spilte han seg stort opp i andre omgang, og da satt også tacklingene og pasningene.

Diao (3)

Leverte en usedvanlig slett innsats i den omgangen han fikk. Må ta på seg all skyld for Fulhams første mål, når han serverer en utrolig unødvendig feilpasning til Malbranque. Usikkert spill og svake avleveringer krydrer han med å gi bort unødvendige frispark. Noe av det svakeste vi har sett av en Liverpool-spiller på år og dag!

Riise (7)

John Arne gjør en god kamp i dag. Hadde Liverpools beste avslutning før pause, når han kun er centimetre fra å heade Josemis flotte overlegg i krysset. Friske raid forover på banen, og trygg defensiv. Styrker venstresiden av forsvaret betraktelig når han går ned som back etter Josemis utvisning.

Baros (8)

Sammen med Riise og Josemi den eneste av Liverpools spillere som får godkjent før pause. Går på helhjertede løp, og river og sliter i Fulham-forsvaret. Bidrar sterkt til opphentingen med sine to scoringer i andre omgang, selv om den første kan bli stående som et selvmål av Knight i historiebøkene.

Cissé (6)

Veldig anonym i første omgang, men spiller seg faktisk godt opp når han blir plassert ute på høyresiden etter hvilen. Går da på farlige løp innover i banen. Serverte en lekker pasning til Alonso som bommet for åpent mål på stillingen 2-3.

Alonso (9)

Denne mannen er verdensklasse! Kom inn for Diao i pausen, og snudde kampen så og si på egen hånd. Fantastisk distribusjon av ballen. Bidrar sterkt til utligningen med et fremragende innlegg til Garcia, og frisparket fra 20 meters hold som ga 3-2 var det også klasse over, selv om det stusset i en Fulham-forsvarer i muren. Hadde han ikke bommet for åpent mål i sluttminuttene hadde vi gitt han 10!