Liverpool-Chelsea

Lør 01.01.05 kl.13.45 (Premier League) - Canal+/Sky / Tilskuere: 43 886 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Joe Cole og dommer Riley avgjør kampen i Liverpools disfavør, i en match der de røde hadde fortjent alle poengene. Skademarerittet fortsetter da Lampard brakk Alonsos ankel.

Johnson (84)

Ny storkamp på Anfield på årets første dag, når Liverpool er vertskap for ligaleder Chelsea. Tre poeng i denne kampen vil ha stor betydning for de røde med tanke på resten av sesongen.

Vi oppdaterer fra avspark klokken 13.45. Du kan også holde deg oppdatert på SMS ved å sende følgende melding: LFC LIVE START til 2180.

Rafel Benitez har gjort to forandringer på laget fra Southampton-kampen. Djimi Traore tar over venstrebackplassen fra Stephen Warnock, mens Neil Mellor blir erstattet av Dietmar Hamann. Det betyr at kaptein Steven Gerrard skal spille i en posisjon i "hullet" bak den ensomme spissen Florent Sinama-Pongolle.

Kampen er i gang

Liverpool angriper mot The Kop i første omgang. Steven Gerrard vant med andre ord målvalget.

5.min: Liverpool har kommet best igang i åpningsminuttene, og har blant annet vunnet et par innkast høyt oppe på banen. En dårlig førstetouch av John Arne Riise ødela også en god mulighet, da nordmannen hadde passert sin oppasser.

8.min: John Arne Riise vrir seg i smerte etter en stygg felling av Glenn Johnsen. Nordmannen kommer seg på beina igjen, mens Chelsea-backen får tilsnakk av dommer Riley.

10.min. Flott innlegg av Dietmar Hamann, men John Arne Riise bommer regelrett på ballen når han skal klemme til på volley. Liverpool har kommandoen og trøkket så langt. Like etterpå er Garcia frempå med et skuddforsøk som treffer en Chelsea-spiller.

John Arne Riise terroriserer Chelsea-forsvaret i det første kvarteret, og viser at han har beholdt den gode formen. Liverpool produserer flere halvsjansen, men mangler litt presisjon i avslutningsfasen av angrepene.

15.min: Kjempesjanse til Liverpool og Djimi Traore. Franskmannen gjør en flott ballvinning, Garcia viderebefordrer balllen til Pongolle, som elegant spiller fri Traore, som har fortsatt løpet. Alene med Cech setter imidlertid franskmannen ballen rett på tsjekkeren.

17.min. Arjan Robben lurer Liverpools offside-felle, og kommer alene med Dudek. Polakken gjør en glimrende redning, på en utrolig mulighet for Chelsea.

18.min: Liverpool kontrer umiddelbart, men Alonso når ikke fram på et glimrende innlegg fra Riise, mens Chelsea-målet står og gaper!

20.min: Kampen har frisknet til nå, tempoet er høyt, og Chelsea viser mer offensivt. Det ligger en scoring i lufta.

21.min: Lampard får gult kort etter å ha meiet ned Alonso. Spanjolen må ha behandling på sidelinja. Chelsea-kapteinen må stå over neste match. Alonso har kommet inn på banen igjen, men hinker.

24.min: The Kop roper på straffe når Gallas river Pongolle over ende i feltet, men dommer Riley bestemmer seg utrolig nok får å gi Chelsea frispark! Like etterpå er Gerrard frampå med et skuddforsøk fra langt hold. Liverpool har igjen tatt over initiativet.

27.min: Alonsos skade er såpass alvorlig at han må forlate banen. Nunez kommer inn, og legger seg på høyrekanten, mens Garcia går opp på topp sammen med Pongolle. Gerrard og Hamann når utgjør den sentrale midtbanen.

29.min: Lampard smeller et frispark fra 25 meters hold rett i Liverpool-muren, etter at Duff hadde blitt felt av Carragher.

33.min: Hyypiä glir, og det fører til at Tiago får gå gjennom og skyte. Dudek har imidlertid ikke nevneverdige problemer med det relativt svake skuddet. Der sløste gjestene med en god mulighet.

38.min: Soleklar hands av Tiago, og ville protester fra Liverpool-spillerne mot dommer Riley, som ikke blåser straffe nå heller. Hvor mange straffespark skal de sortkledde snyte oss for denne sesongen? Reprisen viser faktisk at Riley var i ferd med å blåse, men ombestemte seg i siste øyeblikk.

42.min: Nunez er nær ved å sette ballen i mål fra kloss hold etter en frispark-situasjon. Cudicini slår ballen til corner. Liverpool har hatt 80% possession de siste fem minuttene!

45.min: Kluss mellom Hyypiä og Carragher er nær ved å gi Chelsea en stor gratis-sjanse, men Dudek tar seg av det påfølgende skuddet.

45.min+: Liverpool presser hardt for et ledermål, og Carragher sender et godt skudd like over tverrliggeren.

Pause

Pauserapport: Nå begynner begeret å bli fullt! Når skal Liverpool begynne å bli ytt en smule rettferdighet av dommerne denne sesongen? For n'te gang har de røde blitt nektet et soleklart straffespark, når Tiago åpenbart handset i feltet. Dommer Riley så handsen, og var i ferd med å blåse, men ombestemte seg helt uforståelig. The Kop ropte også på straffe ved en annen anledning, når Pongolle ble holdt i trøya og lagt i bakken av Gallas. Denne situasjonen var imidlertid ikke like åpenbar som Tiagos hands. Sett bort i fra dommer Rileys slette innsats har kampen vært en underholdende og fartsfylt affære, til tross for at det står målløst ved pause. Liverpool har dominert både banespillet og sjansestatistikken stort, men Chelsea er farlige på sine kontringer. I en periode mot slutten av omgangen ble det slått fast at Liverpool hadde hatt 80% ballbesittelse mot ligalederen! Nå gjenstår det bare å omsette sjansene i tellende scoringer i andre omgang.

Skademarerittet fortsetter for de røde. Liverpool FC har i pausen bekreftet at Xabi Alonso har brukket ankelen. Reprisen på Lampards horrible tackling viser også at foten gir etter. Utrolig nok hinket spanjolen rundt på banen i fem minutter med brukket ankel før han ble erstattet av landsmannen Nunez.

Andre omgang er i gang

47.min: Luis Garcia får gult kort etter å ha stemplet Makelele på leggen.

49.min: Megasjanse til Chelsea, som har åpnet omgangen best, når Gudjohnsen ikke når Duff sitt gode innlegg for blank goal.

51.min: Kjempemulighet for John Arne Riise, som får ballen servert i føttene på fem meters hold takket være et elegant hælspark av Pongolle. Nordmannen får imidlertid ikke stokket beina og avsluttet.

61.min: Gerrard fosser igjennom Chelsea-forsvaret og legger ballen til Garcia. Spanjolen skyter svakt over fra 16-meteren.

61.min: Drogba kommer inn for Gudjohnsen for gjestene, og blir umiddelbart tacklet knallhardt av Gerrard. Liverpool-kapteinen slipper imidlertid unna det gule kortet.

70.min: Steven Gerrard skyter en meter utenfor fra spiss vinkel. Liverpool dominerer fortsatt kampen i form av ballinnehav og skapte sjanser, mens Traore akkurat hadde en helt utrolig klarering i form av et hælspark/tunnell. En helt vanvittig måte å spille seg ut av forsvar på, men Gud så elegant det var når det lyktes!

72.min: Igjen roper Liverpool-angriperne på hands og straffespark, men nok en gang for døve ører hos dommer Riley.

76.min: Chelsea setter inn Joe Cole for Damien Duff.

Joe Cole (80) Cole smeller ivei et skudd fra 20 meter etter corner. Ballen forandrer retning i Jamie Carragher, og utmanøvrerer Dudek. Blodig ufortjent!

Chelseas scoring kommer helt ut av det blå, og nok en gang ser Joe Cole ut til å bli Liverpools banemann.

83.min: Kezman inn for Robben. Chelsea får en god mulighet like etterpå, men Dudek leverer en meget god redning.

84.min: Gult kort for Johnson som feier ned Riise. Nordmannen blir liggende nede med store smerter.

85.min. Mellor inn for Riise. Cech må gi corner på frisparket fra Gerrard.

89.min: En umarkert Luis Garcia header mot mål, men forsøket blir for svakt og Cech redder enkelt.

90.min: Hamann får gult kort etter en stygg felling like utenfor 16-meteren. Liverpool-muren blokkerer forsøket. 3 minutter lagt til på Anfield.

92.min: Drogba skyter i nettveggen.

Slutt

Sluttrapport: Et blodig urettferdig sluttresultat i en kamp som Liverpool dominerer fra ende til annen. Chelseas sterke reservebenk og en svak dommer Riley avgjør kampen i Liverpools disfavør. Joe Cole er heldig som blir matchvinner når hans skudd treffer hælen til Carragher, forandrer retning, og går i mål. Samtidig presterer dommer Riley å ikke blåse straffespark til de røde på en soleklar hands av Tiago. En situasjon som dommeren til alt overmål ser! Liverpool ropte også på straffe ved to andre anledninger. De røde utspiller til tider ligalederen, men savner sårt en klassespiss på topp. I tillegg til at dommerstanden fortsatt ikke gir noe som helst til de røde, fortsetter også skademarerittet. Xabi Alonso brakk ankelen, etter å ha blitt offer for en horribel grisetackling av Frank Lampard, og også John Arne Riise måtte forlate banen med store smerter i beinet like før slutt.

Spillerbørs:

Dudek (8)

Hadde en litt dristig utboksing og var litt usikker på sin posisjon da han headet ballen ut i stedet for å ta den med hendene like innenfor 16-meteren ved en anledning, men i dag vartet også polakken opp med en rekke kvalitetsredninger som gjør at vi kårer han til vår ”Man of the Match”.

Finnan (6)

En kamp på det jevne av iren. Gjør jobben sin greit uten å fremheve seg spesielt verken den ene eller andre veien. Stabil og stødig.

Carragher (6)

Hadde kommunikasjonsproblemer med kollega Hyypiä ved et par anledninger, men gir samtidig aldri ved dørene til Chelsea-spissene. Gikk ukarakteristisk i angrep like før pause, og kunne fort ha scoret med et godt skudd ved den anledningen.

Hyypiä (6)

Som nevnt fungerte ikke kommunikasjonen med Carragher like bra som den pleier ved et par anledninger, og er også uheldig som sklir og gir Tiago en stor sjanse. Men har som kollega Carragher som oftest god kontroll over det Gudjohnsen og Drogba foretar seg.

Traore (6)

Fortsatt litt uryddig i stilen, men kommer på noen friske raid fremover på kanten av og til. Dessverre blir han ofte litt for ubesluttsom i disse situasjonene, som da han burde ha gitt Liverpool ledelsen på sin store sjanse tidlig i kampen. Alene med Cech setter han ballen rett på tsjekkeren. Hadde også et vanvittig stilig hælspark, der ballen ble slått mellom beina på en Chelsea-spiller. Veldig risikabelt, men elegant å se på.

Nunez (5)

Kom inn da Alonso brakk ankelen, og gjorde en grei figur i det drøye kvarteret han fikk før pause. I andre omgang ble spanjolen helt anonym.

Hamann (6)

Kriger som vanlig godt, men lykkes ikke mye i den konstruktive delen av spillet sitt. Frustrasjonen tar han når han meier ned en Chelsea-spiller 20 meter ute like før slutt, og pådrar seg et fortjent gult kort.

Gerrard (7)

Er mannen som i utgangspunktet skal gi Pongolle støtte fremover på banen inntil Alonso blir skadet. Lykkes i å ta kontroll over midtbanen før pause. Ikke like fremtredende i andre omgang, når han blir liggende dypere.

Riise (7)

Meget frisk i første del av kampen, og formen er tydelig inntakt. Kommer til flere gode muligheter, uten helt å lykkes med den siste ballberøringen. Ikke like toneangivende etter pause, men likevel klart en av de beste hos de røde. Dessverre må han forlate banen med tydelige smerter i beinet, etter å ha blitt meiet ned like før slutt.

Garcia (5)

Blir i alt for stor grad en lettvekter i dette oppgjøret. Får et par gode avslutningsmuligheter som han skusler bort i form av et svakt skudd himmelhøyt over fra god posisjon, og en ditto svak heading helt umarkert helt på tampen av kampen.