Liverpool - Middlesbrough

Søn 02.05.04 kl 17:05 (Premier League) - Canal+/Sky / Tilskuere: 42 031 / Dommer: Andy D'Urso / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool sikret seg tre meget verdifulle poeng mot Middlesbrough i ettermiddag, etter at Aston Villa også vant. Scoringene i 2-0 seieren ble besørget av Murphy og Heskey.

Mills (51)

Kun tre poeng i hjemmekampen mot Middlesbrough er godt nok dersom de røde skal feste grepet i kampen om 4.plassen i Premier League, etter at Newcastle i går tapte borte mot Manchester City. Eneste forandring på startelleveren fra forrige helgs seier på Old Trafford er Smicer inn for Finnan.

Kampen er i gang

Liverpool tapte målvalget, og må dermed spille mot The Kop i første omgang.

Drøye minuttet spilt når Riise når Kewell med en langpasning, men Schwarzer får slått australierens harde skudd til corner. Stor sjanse til de røde.

Bare minuttet etterpå, og Carragher fosser til dødlinja. Ingen røde i målgården til å ta imot det gode innlegget, og sjansen renner ut i sanden. Bortelaget går rett i angrep etterpå. Frisk start på kampen, og meget høyt tempo. Kewell frampå med nytt godt skudd fra skrått hold i neste angrep.

Gerrard pådrar seg sitt første gule kort for sesongen, men Mendieta setter frisparket fra godt hold utenfor Dudeks mål.

Meget godt åpningskvarter fra to angrepsvillige lag. Dudek gjør en kjemperedning når Job får fritt leide fra kort hold etter 12 minutter. Etter 14 minutter smeller Owen ballen i stolpen!

Gerrard går hardt inn i en tackling bakfra, og får tilsnakk av dommer D'Urso. Kapteinen vår på tynn is nå, og bør være forsiktig resten av kampen skal han unngå å se rødt!

Et godt skudd fra John Arne Riise suser like utenfor etter 21 minutter. Liverpool trår til offensivt i denne kampen på en måte vi ikke har sett på Anfield tidligere denne sesongen.

Danny Murphy skaffer oss et frispark like utenfor 16-meteren etter 27 minutter, tar det selv, og er nær ved å lykkes.

Harry Kewell header ballen i mål på et frispark fra kanten etter 34 minutter, men målet blir annulert for offside. En meget marginal avgjørelse.

Ny stor Liverpool-sjanse fire minutter før pause, men Murphy får ikke foten på et godt Gerrard-innlegg når han er helt umarkert inne i feltet.

PAUSE

Pauserapport: Det har vært en meget fartsfylt og underholdende førsteomgang på Anfield. Liverpool har gått offensivt til verket, og skapt flere farligheter foran Schwarzer i Boro-buret. Nærmest var Michael Owen med et flott skudd i stolperota, samt Harry Kewell da han headet ballen i nettmaskene mens linjemannen flagget for en marginal offside. Bortelaget har ikke vært ufarlige på sine kontringer, og Dudek måtte vise seg fra sin beste side på et skudd fra Job fra kloss hold. Også Maccarone har vært livlig. Hos hjemmelaget har som vanlig Gerrard tatt kommandoen, men er farlig nær å pådra seg sitt andre gule kort. Også Smicer og Kewell har vært kreative, mens sidebackene Carragher og Riise har stått bemerkelsesverdig høyt.

2.omgang i gang

Liverpool har gjort to bytter i pausen. Stephane Henchoz har pådratt seg lyskestrekk, og Steve Finnan har kommet inn. Vladimir Smicer har også fått seg en smell, og har blitt erstattet av Emile Heskey. De røde går til andreomgangen vel vitende om at Aston Villa har slått Tottenham 1-0 på Villa Park.

Owen får omgangens første sjanse, men setter ballen i kroppen på Schwarzer fra skrått hold. Like etter smeller samme mann til på volley, men Schwarzer redder igjen.

1-0 Murphy (49 str.) Owen blir felt, og Murphy setter straffen i mål via stolpen.

Owen blir felt og hjemmelaget et viktig straffespark - nr 15 for sesongen!

2-0 Heskey (52) Owen passer til innbytter Heskey, som scorer fra kloss hold.

Etter den forrykende innledningen på andre omgang kan vi nevne at Carragher er trukket inn som midtstopper, mens Finnan har tatt over høyrebacken. Heskey har gått inn på topp, mens Kewell har tatt Smicers plass på flanken.

Michael Owen prøver å bende en ball i bortre kryss etter 59 minutter, men ballen går til side for mål.

Liverpool ruller opp det ene angrepet flottere enn det andre nå. En-touch spill av god, gammel klasse i solskinnet på Anfield.

Etter fullstendig Liverpool-dominans de første 20 minuttene av andre omgang, lar de røde bortelaget få komme mer inn i kampen midtveis i omgangen. De røde legger seg mer bakpå, og er tydelig interessert i å holde på ledelsen.

75 minutter og et nydelig Liverpool-angrep blir avsluttet med en volley av Kewell, som dessverre går rett på Schwarzer.

87 minutter og kaptein Gerrard med en kraftfull forsering som gir frispark like utenfor 16-meteren. Han tar selv frisparket, som går i muren. Riise smeller returen inn i feltet igjen, men Owen nøler for lenge når han får ballen i god posisjon inne i feltet.

To minutter tilleggstid på Anfield.

Slutt

Danny viser seg igjen som sikkerheten selv på straffespark og scorer det viktige ledermålet.

Sluttrapport: Liverpool sikret seg tre meget verdifulle poeng på Anfield i dag, etter en fortjent 2-0 seier over Middlesbrough. Anført av en godt opplagt kaptein Steven Gerrard vartet de røde opp med festfotball i 60 minutter. Vi så en-touch spill som gamle og mer suksessfulle Liverpool-årganger ville vært stolte av, og Boro var i realiteten aldri inne i denne matchen før midtveis i andre omgang. Da ga Liverpool bort initiativet i en ti minutters periode, og det var til tider nervøst på tribunene. Men de røde hevet seg igjen mot slutten, og var i realiteten nærmere å øke ledelsen enn bortelaget fra nord-øst var redusering.

Spillerbørs:

Dudek (7)

Relativt lite å gjøre for polakken, men det lille han må ta seg av gjør han en prikkfri jobb med. En fantastisk benparade når Job får stå alene på femmeteren tidlig i kampen. Akkurat den kan ha hatt mye å si for kamputfallet. I andre omgang får han sjansen til å gjøre en ”TV-redning” på et skudd fra Nemeth – ellers var han arbeidsledig.

Carragher (6)

Usedvanlig frisk framover tidlig i oppgjøret, og kom faktisk helt til dødlinja(!) og fikk lagt et godt innlegg ved en anledning. Spiller ellers på det sikre, og blir mer og mer borte utover i matchen.

Henchoz (6)

Liverpool gikk meget offensivt til verks i denne kampen, og det førte til at backrekka ble nærmest arbeidsledig før pause. Henchoz var som en konsekvens av dette nærmest usynlig i denne matchen. En lyskestrekk hemmet han såpass at han måtte byttes ut i pausen.

Hyypiä (7)

Som vanlig solid i lufta. Traff også bedre enn vanlig med pasningene langs bakken, og spilte seg stort opp etter en litt usikker start. Etter pause stod han frem med autoritet i Middlesbroughs gode periode midtveis i omgangen.

Riise (8)

John Arne Riise er formspilleren fremfor noen på dagens Liverpool-lag. Meget frisk fremover på banen, og hadde heller aldri nevneverdige problemer defensivt. Hadde flere gode skuddforsøk, men kvaliteten på innleggene kunne av og til vært litt bedre.

Murphy (6)

Sikker som banken på straffesparkene. Ellers litt inn og ut av matchen. Legger ned mye innsats og svette, men som vanlig har han en del skjemmende pasningsfeil.

Hamann (7)

Bekler sin defensive midtbanerolle med perfeksjon i dag. Tackler så det lukter svidd, og slipper aldri bortelagets sentrale midtbane inn i kampen. Nekter Boro-spillerne rom, og rydder opp i stor stil slik at backrekka vår aldri blir truet.

Gerrard (8)

Dette blir etter hvert nærmest kjedsommelig, men vi konstaterer nok en gang at kapteinen er Liverpools beste spiller. Med sin driv og kraft skaper han flere farlige angrep. Sugende løp ispedd flotte millimeterpasninger gjør Gerrard til vår mest verdifulle spiller nok en gang.

Kewell (7)

Trass i at han sliter med en ankelskade, og trolig må under kniven etter sesongslutt, er Kewell en av våre mest kreative spillere i dag. Har flere gode skuddforsøk, men klarte ikke å lure Schwarzer.

Smicer (7)

Vladimir Smicer er en intelligent fotballspiller, og viser det med flere gode stikkpasninger i den ene omgangen han får før han må forlate Anfield med skade. Det skjedde hele tiden noe rundt tsjekkeren i de 45 minuttene han fikk, og stod sammen med Kewell for den kreative delen av Liverpools spill før pause.

Owen (7)

En svak sjuer til Owen i dag. Hovedsakelig fordi hans bidrag var svært avgjørende for kamputfallet. Skaffer straffesparket som Murphy scorer på, og er også nest sistemann på ballen når Heskey setter ballen i nota. Men vi savner likevel de kliniske avslutningene til en Owen i form. Det beste eksempelet på det kom når han valgte å ta to touch på et innlegg fra Riise i andre omgang. En Owen i form hadde klint den i nettmaskene på direkten.

Finnan (6)

Virker litt rusten etter sitt lange skadeavbrekk. Gjorde jobben sin, men ikke mer når han kommer inn etter pause.

Heskey (6)

Scorer et flott mål, og skaper problemer for Boro-forsvaret med sin styrke og kraft. Men det mangler likevel noe i Heskeys spill om dagen. Virket også litt for uinteressert i å jobbe opp Middlesbroughs forsvarere i bortelagets gode periode.