Liverpool - Newcastle

Lør 15.05.04 kl.16:00 (Premier League) - Canal+ / Tilskuere: 44.174 / Dommer: Mike Riley / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin/Einar Kvande(spillervurdering)

De helrøde avsluttet sesongen med et poeng hjemme mot Newcastle, da Michael Owen utlignet og igjen scoret mot "skjærene". Liverpool er dermed kommet på 4.plass i Premier League i sesongen 2003/04.

Harry KewellDarren Ambrose

Bare teorien kan hindre at Liverpool blir nr.4 i årets Premier League, og dermed har man sikret seg kvalifisering til neste sesongs Champions League.  Foran et fullsatt Anfield ønsker man imidlertid å avslutte en ellers skuffende sesong på en fin måte.
Kampen vil også bli et stort øyeblikk for Paul Harrison, som drøyt 15 år etter at hans far døde på Hillsborough har fått en plass på benken for første gang.  19-åringen har fått trøye nr.40.
Gérard Houllier har som ventet tatt ut de samme elleve som vant 3-0 i Birmingham i siste kamp, men Stephane Henchoz er friskmeldt og sitter på benken.

1.omgang:
Avspark er fem minutter unna, og en "mosaikk" på The Kop viste "YNWA - THE KOP".  Det er som kjent ti år siden man rev et The Kop med ståplasser.  Et banner sier "We want Morgan - not blood money".  Det har vært fantastisk stemning i solskinnet på Anfield.

Liverpool har vunnet myntkastet og angriper mot Anfield Road i sine nye drakter i 1.omgang.

5.min:  Heskey fikk nesten spilt igjennom Kewell, ellers har det vært ingen sjanser i en rolig åpning hvor Liverpool har hatt et lite overtak.

10.min:  Liverpool hadde nettopp ballen et par ganger inne i straffefeltet til Newcastle, men fortsatt ingen sjanser å snakke om.  Folk koser seg likevel, og synger i solskinnet.  Man.Utd har forøvrig tatt ledelsen på Villa Park.

17.min:  Et langt angrep ender med at Didi Hamann skyter en volley rett på Given fra snaut tyve meter.  Kampens første skudd på mål!

20.min:  Owen dribler av tre spillere på høyrekanten, men det er ingen på plass til å ta vare på innlegg.

21.min:  Et løst skudd fra Bowyer skaper ingen problemer for Dudek.

23.min:  John Arne Riise er på beina igjen etter å ha fått behandling for en smell i kneet.

24.min:  Heskey løfter ballen over mål fra en posisjon inne i feltet.

25.min:  0-1 AMEOBI - Newcastles angriper avslutter pent med et lavt skudd forbi Jerzy Dudek og inn i det lengste hjørnet, etter et fremspill fra Lee Bowyer, og hvor Sami Hyypiä i samme situasjon blir dyttet/glir.  Man.Utd leder nå 2-0 på Villa Park, slik at Newcastle nå er på 5.plass og klar for UEFA-Cup.

36.min:  Ei lang tå fra O'Brien hindrer Owen i å komme alene igjennom.  Michael har scoret 13 mål på de ni siste kampene mot Newcastle.

39.min:  En skadet målscorer Shola Ameobi hinker av banen, og blir erstattet av Craig Bellamy.

43.min:  Kewell skjærer innover, spiller en stikker mot Heskey, men Given kaster seg og når ballen først.

44.min:  Bellamy sender et frispark fra hjørnet av 16-meteren langt opp på The Kop.  Liverpools fans har vært lite hørbare det siste kvarteret etter en feststemt start, men så har det da også vært en 1.omgang nesten uten hendelser.

Pauserapport:  Liverpool synes allerede å ha tatt sommerferie i ferieværet på Anfield.  Dårlig bevegelse, lite med offensive initiativ, og en konklusjon om at man knapt har kommet seg til en sjanse i de første 45 minuttene.  Med et hederlig unntak i Steven Gerrard virker spillerne uinspirerte.  Newcastle har ikke vært noe bedre i en trøstesløs omgang, men da både Dietmar Hamann kommer for sent inn i en situasjon på midtbanen og Sami Hyypiä blir dyttet, utnyttet Ameobi gjestenes eneste virkelige mulighet foran The Kop.  Liverpoolfansen startet kampen friskt, men stemningen har blitt gradvis labrere, og da lagene gikk mot pause kunne man igjen høre buing fra de trofaste.  De helrøde kan forvente en solid porsjon kjeft i garderoben!

2.omgang:

47.min:  Stevie G kommer seg til dødlinja, legger 45 grader ut, men Emile Heskey får ballen høyt oppe på leggen og sjansen misbrukes.  Liverpool er tydelig mer aggressive i starten av 2.omgang enn de var på noe tidspunkt før pause.

49.min:  Bramble må forsvare desperat, da Owen truer målet til Newcastle.

52.min:  Et meget god raid av Kewell på venstrekanten ender med at Gerrard setter innlegget like utenfor.  Mye bedre av Liverpool dette.

55.min:  Shearer header mot mål, Ambrose synes sikker på å score fra kort hold, men Carragher får klarert i siste tiendel.

56.min:  Kanonraid fra Gerrard langs venstrekanten, men Newcastle får klarert foran skotuppen til Owen.  Det er blitt en helt annen kamp enn i 1.omgang.

59.min:  Owen kommer ned til dødlinja, men Kewell er passiv på innlegget og Newcastle får headet ut til corner.

63.min:  Owen kommer igjen fram på høyresiden, Heskey kommer ikke langt nok fram med hodet, før The Kop skriker på straffespark da Kewell faller.  Det lignet nok mest på filming.

66.min:  1-1 OWEN - Steven Gerrard slår en lang ball bakfra og inn i straffefeltet.  Michael Owen har startet perfekt og kan rolid bredside ballen forbi Given og inn ved stolperota.  Fullt fortjent etter hva som har skjedd etter pause.

74.min:  Et langtskudd fra Harry Kewell går nokså langt utenfor.

80.min:  En god kombinasjon mellom Kewell og Hamann ender med at tyskeren skaffer Liverpool et frispark like utenfor 16-meteren.  Gerrard skyter via en forsvarer og like utenfor.

83.min:  John Arne Riise er nede igjen, etter at Alan Shearer er sent inne i en tackling, men nordmannen er snart tilbake på beina.

85.min:  Et langskudd fra Robert går rett i brystet på Dudek, som tar ballen i andre forsøk.  Liverpools spill har dabbet atskillig av de siste minuttene.

87.min:  God tackling av Hughes da Gerrard prøver å skjære inn fra høyrekanten.

89.min:  Finnan legger inn fra dødlinja, Given mister ballen, men det er ingen røde til å sette inn returen.

Sluttrapport:  Tjue bra minutter fra starten av 2.omgang var Liverpools beholdning i denne kampen, i tillegg til at Steven Gerrard igjen dominerte stort på midtbanen.  ”The Huyton Hammer” var overalt da et mer aggressivt Liverpool endelig begynte å vise litt tenner etter pause.  Det var derfor fullt fortjent da Michael Owen igjen kunne score mot Newcastle, etter at Steven Gerrard hadde funnet ham i straffefeltet med et langt fremspill.  Et fint mål.  Da var det imidlertid også stort sett slutt, og totalt sett ble det ingen stor avslutning på en totalt skuffende sesong.  Spesielt formen hjemme har vært skuffende.  Newcastle sikret seg en UEFA-Cup plass, men uten å imponere.  En fin avslutning fra Ameobi før pause, og en store sjanse ved Ambrose etter, gjorde at det ikke var helt ufortjent at de fikk det ene poenget.  The Kop applauderte sine helter etter kampen, men heller ikke på tribunene ble det noen festforestilling etter at temperaturen var høy under innledningen av kampen.  Det er bare å håpe på bedre spill, og bedre stemning, til neste sesong.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek 6 – Kan ikke lastes for målet, men ga flere litt unødvendige returer på en ikke særlig arbeidsom dag.

Steve Finnan 6  – Iren var veldig lite synlig før pause, men ble friskere og mer offensiv i 2.omgang da han også kom seg fram til dødlinja ved et par anledninger.

Jamie Carragher 7 – Carra hadde en avgjørende redning på streken på stillingen 1-1, men hvor bevisst det var skal være usagt.  Sov kanskje også litt på scoringen da Hyypiä ble utspilt, men gjorde likevel totalt sett en solid kamp i midtforsvaret.

Sami Hyypiä 6 – Sami sliter litt med å komme opp i angriperne til Newcastle, og virket ikke helt på hugget i dag.  God i lufta som vanlig.

John Arne Riise 7 – John Arne var spesielt bra i 1.omgang, og er tydeligvis fortsatt i bra form.  Frisk og offensivt spill av nordmannen.

Danny Murphy 6 -  Danny fikk aldri satt sitt preg på kampen, og var i det hele tatt anonym i det meste av de nitti minuttene.

Dietmar Hamann 6 – Tyskeren var langt under pari før pause, men i likhet med flere andre løftet han seg etter hvilen.  Flere bra fremspill de siste 45 minuttene.

Steven Gerrard 8 – Banens beste, som vanlig.  Kom ofte fram på sidene, og Newcastle greide aldri helt å plukke opp hans dype og råe løp bakfra.  Flere gode pasninger ble kronet med fremspillet til utligningen.

Harry Kewell 7 – Gjorde en av sine bedre kamper denne sesongen, og skapte en del bryderi for motstanderen med sine vandringer og raid.  Fortsatt mangler det imidlertid litt på sluttproduktet i form av gode innlegg.

Michael Owen 7 – Får pluss for en flott scoring.  Toppscoreren gjorde mange fine løp i dag, og kom rundt på kanten ved flere anledninger, men kom sjelden til i sin rette posisjon foran goalen.

Emile Heskey 7 – Jobbet meget bra i det som var hans siste kamp i hjemmedrakt på Anfield?  Bandt opp forsvarerne, vant dueller, og selv om det var dårlig med avslutninger var det likevel en av hans bedre dager.