Liverpool-Newcastle

Søn 19.12.04 kl 14.30 (Premier League) - Canal+/SBO / Tilskuere: 43.856 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Det ble tre velfortjente poeng da scoringer av Titus Bramble(selvmål), Neil Mellor, og banens beste Milan Baros snudde 0-1 ved Patrick Kluivert.

Lee Bowyer

Frisk satsing av Rafa i dag, men offensive backer i Finnan og Riise, Garcia og Kewell på flankene, samt duoen Baros og Mellor på topp.  Newcastle har også de fleste av sine stjerner på plass, selv om Alan Shearer ikke er i troppen og Patrick Kluivert starter på benken.  De stiller imidlertid også med en 4-4-2 oppstilling i hva som tegner til å bli en frisk og offensiv forestilling på linje med tidligere oppgjør disse lagene i mellom.

Craig Bellamy har fått problemer med sin rygg under oppvarmingen, og det betyr at Patrick Kluivert er med fra start likevel.

1.omgang:

En blanding av sol og lett regn på Anfield.

Liverpool har tapt målvalget og angriper mot The Kop før pause.

2.min:  En glimrende forsering fra Milan Baros tar ham dypt inn i straffefeltet, men Luis Garcia skyter vilt over fra fem-seks meter på pasningen fra Milan.  Stor sjanse allerede i åpningen.

8.min:  Steven Gerrard header over etter at et overlegg ikke ble klarert skikkelig.  Liverpool har startet bra med Milan Baros tilsynelatende tilbake i slag og Luis Garcia også mye involvert.

10.min:  Liverpool har hatt 58% av ballinnehavet så langt.

14. Ameobi legger ballen høyt over mål etter at Newcastle har fått flyttet spillet noe mer opp på banen de siste minuttene.

21.min. Newcastle har frispark fra 25 meter, og Bernard sender ballen knallhardt noen centimetere utenfor Dudeks venstre stolpe.

Halvspilt omgang og Liverpool har ikke greid å følge opp noen friske åpningsminutter.  Jevn og overraskende sjansefattig så langt.

25.min:  Ameobi header kampens første corner utenfor.

John Arne Riise får litt behandling etter en smell inne i feltet på corneren, men nordmannen er snart klar igjen.

28.min:  En kan høre bruset fra The Kop da Steven Gerrard vrir seg fri og fyrer løs fra 20 meter, men ballen går en liten meter utenfor venstre stolperot.

32.min:  0-1 - Patrick Kluivert:  Lee Bowyer kommer helt alene igjennom på Liverpools venstreside, og legger skrått inn til Kluivert som enkelt kan sette ballen i nettet.  Bowyer er onside på pasningen fra Dyeer, men Kluivert var innenfor og tjente på det når han rullet ballen i mål.

35.min:  1-1 - Titus Bramble selvmål:  Liverpool "våkner" etter baklengsmålet og presser fram en corner som Bramble kontant header inn i eget nett.  Steven Gerrard slo hjørnesparket.  Forsvareren ble presset av Sami Hyypiä i situasjonen.

Riise og Mellor har også vært frempå med avslutninger etter at dette "endelig" begynner å ligne en kamp mellom Liverpool og Newcastle.

38.min:  2-1 - Neil Mellor: Carragher spiller fram til Baros, som vender opp og spiller til Neil Mellor.  Goalgetteren scorer sikkert fra 12-13 meter.  Nydelig angrep.

To minutter er lagt til.

47.min:  En nydelig pasning fra Alonso spiller fri Garcia ute på høyrekanten, men landsmannen greier ikke å lure Given,

Pauserapport:  I en halvtime var dette jevnt, nokså sjansefattig, og egentlig ganske kjedelig.  Garcia og Gerrard hadde vært frempå for Liverpool, men etter en frisk start av hjemmelaget virket Newcastle like farlige.  Kampen åpnet opp da Lee Bowyer fikk løpe bakfra ute på høyrekanten, men spilte inn til en Patrick Kluivert som hadde vært innenfor da ballen ble spilt til Bowyer.  En kan vanskelig si at nederlenderen ikke tjente på å ha vært i en opprinnelig offside posisjon.  Det førte uansett til at Liverpool kastet folk fremover, og fant snart ut at forsvaret til Newcastle ikke er blant de beste i Premier League.  En forfjamset Titus Bramble headet ballen kontant i eget nett uten å være alt for mye presset på en corner, mens John Arne Riise sendte et skudd vislende forbi stolpen til Given.  Et nydelig angrep åpnet så helt opp midtforsvaret, etter godt arbeid av Carragher og spesielt Baros, og Neil Mellor trenger ikke mange sjanser.  Han tok den første han fikk i dag.  Totalt sett fortjent for et lag hvor det er godt å ha Milan Baros og Luis Garcia tilbake, og hvor Xabi Alonso og Steven Gerrard viser glimt av at et stort sentralt midtbanepar er i emning.  Vi tenker da på en Baros som har fått igjen det aggressive steget sitt.  Bakover er det imidlertid ikke pottetett hos hjemmelaget heller, og få vil bli overrasket om dette utvikler seg til en ny klassiker med enda flere mål etter pause.

2.omgang:

46.min:  Newcastle får et frispark ute på høyrekanten, som Sami Hyypiä sleiver ut til en resultatløs corner.

48.min:  Liverpool biter seg fast etter en corner, og Steven Gerrard slår hardt og farlig rett foran mål.  Ingen var imidlertid på plass for å kunne få den avgjørende touchen.

54.min:  Lee Bowyer får gult for en felling av Alonso.

54.min:  Milan Baros sender ballen i nettet, men blir avblåst for angrep på Shay Given.

56.min:  Alonso treffer feil på et skuddforsøk, og Harry Kewell får muligheten fra skrå vinkel.  Forsvaret redder imidlertid på streken.

Robbie Elliott hos gjestene kommer i boka for en tackling bakfra.

57.min:  Laurent Robert inn for Patrick Kluivert.

61.min:  3-1 - Milan Baros.  Tsjekkeren løper igjennom på et nydelig fremspill fra Harry Kewell, runder Shay Given, og triller ballen inn i det åpne målet.

63.min:  Ameobi legger inn til Jenas rett foran mål, men en stor sjanse blir satt over mål fra kort hold etter at en corner ikke var blitt avklart.  Dette er ikke avgjort ennå...

Harry Kewell vrir seg i smerte etter å ha fått et spark på ankelen, men det ser ut til å gå greit...

70.min:  Et knallhardt frispark fra skrått hold av Robert blir slått over av Dudek på nærmeste stolpe.

72.min:  Milner ut for tenåringen N'Zobia

73.min:  Antonio Nunez inn for Luis Garcia.

75.min: Nunez har nær scoret nesten umiddelbart da han header upresset og svakt utenfor fra en corner fra Gerrard.

75.min:  Sinama-Pongolle inn for Mellor.

77.min:  Lee Boywer får rødt kort!  Den hissige midtbanespilleren til Newcastle får sitt andre gule etter en "tackling" på Sinama-Pongolle.

80.min:   Ambrose for Dyer.

81.min:  Et godt angrep av Liverpool, etter en litt rotete periode av kampen.  Sinama bryter på midten og spiller til Kewell som nesten finner Baros.  Australieren får ballen tilbake av Steven Gerrard, men sender en volley utenfor.

Olivier Bernard i boka.

85.min:   Traore inn for Kewell, da Benitez som vanlig benytter hele sin kvote av innbyttere.

86.min: Et spektakulert forsøk av Baros på et pent overlegg fra høyrekanten av Finnan, men brassesparket går utenfor.

Sluttrapport:  Vi tipper at mens Liverpool vil søke etter minst en ny angrepspiller når transfervinduet åpnes i januar, så vil Newcastle lete etter forsterkninger til forsvaret.  Hos de røde gjorde imidlertid spissduoen Baros og Mellor jobben med hver sin scoring, og tsjekkiske Milan var sågar banens ener.  Liverpools offensive midtbane skapte ikke så mange sjansene i dag, men når de var på farten ble det ofte farlig.  Aner vi likevel at Garcia, Kewell og Alonso sammen kan bli litt for lett?  Mot et tilsvarende Newcastle i dag var det uansett mer enn godt nok, og hjemmelaget hadde stort sett god kontroll etter at Baros hadde rundet Shay Given etter en drøy time for 3-1.  Dette ble ingen klassiker på linje med de tidligere 4-3 kampene, men et fullsatt Anfield kunne likevel gå fornøyd hjem til juleforbredelsene etter en fortjent hjemmeseier.  Tre poeng ga også et bra gap ned til motstander Newcastle, som en tross alt må regne med i kampen om å komme opp blant de viktige fire øverste plasseringene i ligaen.

SPILLERVURDERING

Jerzy Dudek 6 – Polakken var utspilt på baklengsmålet, og sjansene til Newcastle endte som regel over eller utenfor.  Solid redning på et frispark fra Robert.

Steve Finnan 6  – Slurvet uvanlig mye med fremspillene i begynnelsen av kampen, men løftet seg etter hvert og hadde bl.a. et flott cross da Baros brassesparket.

Jamie Carragher 7 – Solid, sikker, og gjør i det hele tatt svært få feil.  Er blitt en bauta i midtforsvaret.

Sami Hyypiä 6 – Bryter ofte godt foran spissene, men er også direkte skyld i flere nervøse øyeblikk inne i forsvaret gjennom slurv og svake klareringer.

John Arne Riise 6 – Bra 1.omgang, hvor han var frempå en gang med et susende skudd.  Har en litt høy feilprosent i pasningsspillet, men likevel et brukbart ”comeback”.

Luis Garcia 6 – Spanjolen sloknet etter en lovende start, hvor han var frisk og initiativrik og kunne fort ha scoret.  Likevel godt å ha ham tilbake på en posisjon hvor laget har få alternativer.

Xabi Alonso 8 – Glimter til med noen geniale pasninger, og mot Newcastle fikk han tid til å stille inn silkefoten.

Steven Gerrard 7 – Løper en del kilometer kampen sett under et, uten at han helt har det øverste giret inne.  Nær scoring med et bra langskudd i 1.omgang.

Harry Kewell 7  -  Australieren gjør en bra 2.omgang etter å ha vært lite involvert før pause.  Får et stort pluss for pasningen i forkant av 3-1.

Neil Mellor 7  -  Er ikke mye synlig ”Boy Mellor”, men gjør jobben da han scorer på sin eneste skikkelige sjanse.  Er også involvert positivt i et par andre gode angrep.

Milan Baros 9 – River og sliter i forsvaret til Newcastle gjennom nitti minutter, og var helt tydelig tilbake i matchform etter sitt skadeopphold.  For sin fortjente belønning da han kan sette inn 3-1.