B. Leverkusen-Liverpool

Lør 16.07.05 kl 19:30 (Preseason) - Five/DSF / Tilskuere: 11 000 / Dommer: / Reichshofstadium, Lustenau, Østerrike / Skrevet av: Einar Kvande

Liverpool imponerte med 3-0 seier over Leverkusen i Østerrike, etter to scoringer av Cisse og ett mål av Baros. Stephen Warnock er innlagt på sykehus med en alvorlig skade, og Rafa Benitez skal være mest bekymret for albuen hans.

Carson

Liverpool legger inn en ny treningskamp midt inne i alle kvalifiseringskampene, denne gang mot Bayer Leverkusen.  Mohamed Sissoko vil gjøre sin Liverpool-debut i andre omgang mot tyskerne, der Rafael Benitez legger opp til å bruke 22 spillere, og altså i utgangspunktet stiller med to helt forskjellige lag i de to omgangene. Djimi Traore er tilbake fra en liten skade, og skal spille venstreback etter pause. Avspark er noe forsinket.

Kampen er i gang
Jamie Carragher, nybarbert på hodet, er Liverpools kaptein i første omgang. Liverpool spiller for andre gang i sin nye bortedrakt, hvit trøye, sorte bukser og hvite strømper.

1.min: Djibril Cisse og Anthony Le Tallec tar avspark.

2.min: Alonso legger et frispark, og Liverpool vinner en corner.

3.min:  Stephen Warnock og Paul Freier skaller sammen, og begge spillerne går ned for telling. Det ser stygt ut, og det må bytter til. Paul Freier blir båret av banen, mens Warnock muligens kan ha brukket armen!

6.min:  Tranquillo Barnetta kommer inn for Paul Freier, som ble båret av banen med nesebrudd. Djimi Traore varmer opp, men har ennå ikke erstattet Stephen Warnock, som kan ha brukket armen.

12.min:  Liverpool er 11 mann igjen, når Djimi Traore erstatter Stephen Warnock.

18.min: Finnan vinner et frispark på høyrekanten, som Leverkusen får klarert enkelt. Ingen målsjanser så langt i kampen.

21.min:  Kampens første store sjanse, når Xabi Alonso finner John Arne Riise med en fantastisk pasning. Starke redder imidlertid Riises skudd relativt enkelt.

26.min:  0-1 Djibril Cisse scorer et flott mål fra skårtt hold etter fint fremspill av Anthony Le Tallec.

27.min:  0-2 Djibril Cisse igjen, og nok en gang er det Anthony Le Tallec som står for forspillet.

31.min:  Anthony Le Tallec burde ha gjort 3-0 til Liverpool. Denne gangen er det Djibril Cisse sin tur til å stå for forspillet.

37.min: Leverkusen vinner en corner.

42.min:  Voronin misbruker en 100% sjanse for Leverkusen, etter godt innlegg av Krzynowek. Tyskernes første store sjanse i kampen.

45.min: To minutter er lagt til i første omgang, trass i det lange oppholdet i forbindelse med skadene til Freier og Warnock.

45.min+1: Barnetta med et farlig raid for Leverkusen.

Pause

To flotte mål av Djibril Cisse er beholdningen etter første omgang i Lustenau. Begge ganger etter flotte fremspill av Anthony Le Tallec. Sistnevnte burde ha gjort 3-0 når Cisse gjengjeldte tjenestene noe senere. Le Tallec har imidlertid virkelig fått vist sin spilleforståelse i denne omgangen, med lekre gjennomspill. Xabi Alonso har imidlertid vært omgangens klart beste spiller, og har strødd om seg med fantastiske pasninger. Ellers har det vært en typisk preseason-kamp der tempoet til tider har vært svakt, og Cisse har blitt litt ensom på topp. Mest bekymringsfullt for Liverpool er imidlertid skaden på Stephen Warnock, som kan vise seg å være et armbrudd.

2.omgang:
46.min:
  Begge lag har gjort flere bytter i pausen.Rafael Benitez sine planer om å bruke to forskjellige lag i de to omgangene ble ødelagt av Stephen Warnocks tidlige skade. Dudek, Whitbread, Riise og Le Tallec fortsetter fra første omgang. Riise går nå ned på venstreback, ettersom innbytter Traore har forlatt banen. Carl Medjani spiller høyreback og Josemi midtstopper, og ikke omvendt som først antatt. Carson, Hyypiä og Morientes forblir altså på benken.

Rapportene fra Østerrike sier at Stephen Warnock har brukket nesa og pådratt seg hjernerystelse. Heldigvis er ikke armen brukket.

50.min: Bolo Zenden prøver seg med et skuddforsøk.

56.min:  0-3 Milan Baros lobber nonchelant ballen over keeper og i mål, etter å ha blitt fremspilt av Steven Gerrard.

Fernando Morientes varmer opp. Det samme gjør Sami Hyypiä.

62.min:  Liverpool gjør et dobbeltbytte. Hyypiä og Morientes erstatter Whitbread og Le Tallec.

69.min:  Hübener erstatter Madouni for Leverkusen.

72.min: Luis Garcia spiller fri Milan Baros, men sjansen renner ut i sanden. Carl Medjani og Josemi har nå byttet posisjoner, og spiller dermed i sine naturlige posisjoner som henholdsvis stopper Medjani og høyreback Josemi.

72.min:  Nytt Leverkusen-bytte; Röttger erstatter Krzynowek.

81.min: Steven Gerrard med nytt fremspill til Milan Baros, men tsjekkeren får ikke kontroll på ballen.

85.min: Leverkusen har ballen i nettet bak Dudek, men det er allerede blåst for offside.

For tredje gang i løpet av de siste ti minuttene løper en tilskuer inn på matta.

Jerzy Dudek og John Arne Riise blir de to eneste Liverpool-spillerne som spiller hele matchen.

Slutt

En god treningsøkt og et imponerende resultat av Liverpool i Østerrike. Det ble litt mer tyngde fremover på banen i andre omgang, når de røde satte inn sitt tyngste skyts i form av Baros, Gerrard, Garcia og Zenden, og det første kvarteret etter pause var Liverpools beste. Mohamed Sissoko gjorde sin debut, og fremviste sterk fysikk og gjorde en god figur, men ble litt mer borte mot slutten av kampen. Carl Medjani fikk også en sjelden sjanse til å vise seg fram, og gjorde en grei figur. I tillegg til Djibril Cisses flotte scoringer i første omgang, kom Milan Baros igjen på scoringslista. På minussiden pådro Stephen Warnock seg nesebrudd og hjernerystelse, og er trolig uaktuell til tirsdagens kvalifiseringskamp mot TNS. Han skal først ha blitt kjørt til et lokalt sykehus, men skal nå ha blitt overført til et større sykehus for scanning av hodet.

SISTE: Rafael Benitez har uttalt på TV at det var albuen det gikk verst ut over for Stephen Warnock, som nå ligger på sykehus. Rapportene fra Østerrike har variert fra armbrudd til nesebrudd og hjernerystelse. Men manageren var tydelig mest bekymret for venstrebackens albue etter kampen. Årsaken til at John Arne Riise spilte samtlige 90 minutter skal være at Djimi Traore igjen pådro seg en skade.