Chelsea - Liverpool

Søn 27.02.05 Kl 16.00 (Carling Cup (finale)) - TV3/VS1/Sky Sports / Tilskuere: 71662 / Dommer: Steve Bennett, Kent / Millennium Stadium / Skrevet av: Trym Oust Sonstad

En usedvanlig spennende finale endte til slutt med Chelsea-seier etter ekstraomganger. Men Liverpool hadde sjansene til vinne ...

Carragher (117.)

Så er det endelig klart for Liverpools tredje ligacupfinale på fem år. De to første har endt med seier, og nå spørs det hva resultatet blir i møtet med ligaens suverene leder, Chelsea.

Milan Baros er ikke med fra start. Harry Kewell får fornyet tillit i angrepet, sammen med Fernando Morientes. Australieren vil antakelig spille i en litt tilbaketrukket rolle.

Festen er igang!

MÅL! Etter bare 44 sekunder knaller John Arne Riise ballen i nettmaskene på hel volley. Fernando Morientes står for forarbeidet.

5. min.: Liverpool ser ut til å få mye rom å spille i i åpningen. Revansjesugne rødkledte spillere har tatt Chelsea skikkelig på senga.

8 min.: Chelsea får frispark i en skummel posisjon, men Djimi Traore rydder opp og får i tillegg frispark.

11 min.: Steven Gerrard går knallhardt til i duellene mot klubben han stadig blir koblet til.

Sami Hyypiä får et feilaktig gult kort etter at Didier Drogba filmer i det 12. minutt.

20 min.: Liverpool har lagt seg ganske langt tilbake på banen, og det defensive fungerer godt. Chelsea sliter med å finne ut av Rafael Benitez' system. Samtidig ser det absolutt ut som om Liverpool er villige til å utnytte overgangsmuligheter utover i kampen.

21 min.: Frank Lampard skyter et frispark fra 25 meter rett i klypene til Jerzy Dudek. Bra holdt av Liverpools sisteskanse.

Frank Lampard får gult kort for kjefting i det 26. minutt, etter at han først har taklet Luis Garcia bakfra.

Dobbelsjanse til Chelsea: Først da Drogba løper seg fri fra Sami Hyypiä. Jerzy Dudek kommer ut og får dyttet ballen over dødlinja. På den påfølgende corneren må Luis Garcia så klarere ballen av streken ved bakerste stolpe.

Djimi Traore får gult kort i det 34. minutt - da han samtidig gir bort et nytt frispark i farlig posisjon. Chelsea har kommet mer med i kampen nå.

41 min.: Harry Kewell får tilsnakk fordi han misforstår en situasjon der dommeren har dømt frispark.

45 min.: To minutter tilleggstid.

Lekne offensivt og kompakte defensivt, fortjener de røde å lede finalen til pause, selv om Chelsea har kommet mer med etter hvert. Ved siden av scoringen er det også serielederne som har hatt den største sjansen, men det skal sies at de ikke har virket veldig truende veldig ofte. Liverpool har på sin side ikke forsøkt så hardt på å skape sjanser etter det tidlige målet, men samtidig er det selvtillit nok i angrepet til at det nok ikke skal svært mange kontringer til for å score mål. Liverpool er så definitivt i førersetet, men kan ikke tillate seg å slippe seg mer tilbake hvis dette skal holde helt i mål.

Andre omgang er underveis!

Gudjohnsen erstatter Jarosik for Chelsea ved pause.

45 min.: Sami Hyypiä er en hårspredd fra å bli utvist etter den andre filmingen han blir utsatt for. Denne gangen er det Joe Cole som jukser. Dommeren tar heldigvis til vettet etter å ha snakket med linjemannen.

50 min.: Chelsea-sjef Jose Mourinho er forbannet på Jamie Carragher for et eller annet. Manageren er nesten i ferd med å entre banen mens han gjentatte ganger skriker "Fuck off!".

52 min.: Antonio Nunez ser ut til å bli satt innpå, men blir i stedet sendt i oppvarming igjen.

Nok en stor dobbelsjanse til Chelsea, i det 54. minutt. Først lurer offside-fella, men blir taklet i siste sekund. Deretter får Gudjohnsen heade upresset fra kort hold. Denne gangen er det Dudek som rydder opp, ikke bare en, men to ganger. Meget godt keeperspill!

55 min.: Chelsea har dominert andre omgang fullstendig, og Liverpool må tørre å løfte laget lenger fram på banen.

I det 57. minutt går Harry Kewell ut fordel Antonio Nunez.

Steven Gerrard blir sittende nede etter å ha kastet seg inn i nok en "dødstakling" i det 58. spilleminutt. Kapteinen kommer seg snart på beina, og går av banen for egen maskin.

Liverpools første og største sjanse siden scoringen kommer i det 63. minutt. Etter klikk-klakk med Luis Garcia får Dietmar Hamann avslutte et angrep som han også startet. Skuddet er godt, så bare en like god redning av Chelseas Cech avverger 0-2.

Igor Biscan kommer inn for en småskadd Djimi Traore i det 66. minutt. John Arne Riise går ned på venstre back.

John Arne Riise header et skummelt Chelsea-innlegg over mål i 71. minutt. Rett etterpå forsøker John Terry å filme seg til en straffe i duell med Steve Finnan.

Etter 73 spilte minutter kommer Milan Baros inn for en ganske usynlig Fernando Morientes. Kan vise seg å bli et godt bytte! Samtidig kommer Kezman inn for Chelseas Gallas.

I det 74. minutt får Steven Gerrard en sjanse til å avgjøre kampen. Kapteinen kommer skliende inn foran mål etter et godt innlegg fra høyre kant. Dessverre er det en Chelsea-forsvarer som klarer å stikke fram ei tå og avverge et sikkert mål.

75 min.: Liverpool har begynt å satse mer framover de siste minuttene.

Dietmar Hamann får gult kort i det 78. minutt etter å ha stoppet en kontring på usportslig vis.

MÅL! Da frisparket kommer inn i feltet, header Steven Gerrard ballen i eget mål i duell med to medspillere. Jerzy Dudek er sjanseløs.

Cole går ut for Chelsea i 81. minutt, Johnson kommer inn.

82 min. Chelseas ampre og arrogante sjef blir sendt på tribunen etter gjentatte usportslige gester overfor Liverpool-spillere og -supportere. Mourhinho er heldig hvis det han har startet ikke resulterer i bråk.

&  Jerzy Dudek avverger en stor dobbelsjanse ved Damien Duff i det 84. minutt. Keeperen pådrar seg samtidig en skade, men kommer seg på beina etter litt behandling.

85 min.: Et slitent Liverpool-lag strever skikkelig med å komme seg ut av forsvar. Chelsea kommer stadig til gode skuddposisjoner.

Kezman får gult kort i det 87. minutt.

92 min.: Kampen ser ut til å gå til ekstraomganger.

Milan Baros lurer Chelseas offsidefelle tre minutter på overtid. Tsjekkeren kommer alene med keeper, men skyter håpløst i nettveggen.

Kampen går til ekstraomganger. Kampen blir blåst av etter 95 ordinære minutter.

Første ekstraomgang er underveis!

1 min.: Det blir blåst offside forut for en situasjon der Drogba header hardt i stolpen.

7 min.: Liverpool har klart å gjenvinne litt mer kontroll, etter at Chelsea presset knallhardt i åpningen.

10 min.: Antonio Nunez (innlegg) og Luis Garcia (skudd) kjører en reprise på oppskriften som ga 0-1. Dessverre blir skuddet blokkert denne gangen.

13 min.: Luis Garcia er denne gangen i servitørrollen. Får slått inn foran mål, hvor Igor Biscan header like over. Stor sjanse!

Sidebytte

&:Ett minutt ut i andre ekstraomgang får Didier Drogba pirket ballen over streken etter et langt innkast fra venstre. Chelsea-spissen får samtidig gult kort for å feire i bar overkropp.

I løpet av to minutter scorer både Chelsea (Kezman) og Liverpool (Nunez), så nå er det bare et mål som skiller lagene. Chelseas scoring kom etter klønete opptreden av Jerzy Dudek, mens Antonio Nunez slo Chelsea-keeper Petr Cech i lufta(!).

Damien Duff argumenterer for at Antonio Nunez skal ha angrepet keeper i forbindelse med scoringen. Det gjør han så lite ovebevisende at han får gult kort.

Jamie Carragher får gult kort for kjefting på dommeren 27 min. ut i ekstraomgangene.

Stor sjanse til Liverpool ett minutt på overtid i andre ekstraomgang. John Arne Riise slår inn, og Igor Biscan header, men keeper får stoppet ballen.

Det startet så bra, med mål etter bare 44 sekunder. Deretter ble Liverpool litt vel defensive og slapp Chelsea inn i kampen. Score klarte kjøpelaget imidlertid ikke før Steven Gerrard satte ballen i eget nett i det 78. spilleminutt. Deretter satte londonlaget inn en kjempeoffensiv mot det som så ut til å være et slagent Liverpool. I ekstraomgangene klarte likevel de røde å reise seg, og hadde de fleste store sjansene. Men fordi mulighetene framover ble misbrukt, og fordi Liverpools bakerste viste for lite besluttsomhet i de avgjørende situasjonene i egen målgård, ble det til slutt Chelsea som kunne juble over seier i Ligacupen i år.

Spillervurdering:

Jerzy Dudek - 6:
Spiller igjen en strålende kamp helt til han svikter i sluttminuttene. Den første klareringen forut for Kezmans scoring er for så vidt grei nok, men han bør vise større besluttsomhet når han får sin andre sjanse til å få ballen unna.

Djimi Traore - 6: Gir bort flere frispark i skumle posisjoner, og sliter tidvis med Damien Duff. Takler så det lukter svidd og er som regel på rett plass til rett tid.

Sami Hyypiä - 7: Blir fraløpt av Didier Drogba ved et tilfelle, men klarer seg stort sett bra. Har likevel et ekstra ansvar for å holde rekkekameratene på tå hev hele kampen til ende.

Jamie Carragher - 7: Kjemper som en løve og frustrerer flere Chelsea-aktører en Jose Mourinho.

Steve Finnan - 7: Kommer seg faktisk framover en del ganger, og gjør stort sett jobben sin defensivt.

John Arne Riise - 7: Flott scoring og god innsats i åpningsminuttene. Blir mer usynlig etter hvert, og særlig etter at han blir flyttet ned på venstre back.

Steven Gerrard - 7: Takler og jobber til 20 i stil, som vanlig. Misbruker imidlertid en stor sjanse og setter et innlegg i eget mål. Sånn sett er nok kapteinen alt annet enn fornøyd med sin egen innsats.

Dietmar Hamann - 8: Fortsetter den gode innsatsen fra onsdagens mesterligakamp. Bevarer roen og slår de riktige pasningene. Starter flere gode angrep, og er nære ved selv å avslutte ett av dem med scoring. Liverpools beste.

Luis Garcia - 7: Lekenheten hans ga Liverpool selvtillit i åpningen. Er også involvert i flere av lagets scoringsmuligheter. Blir litt for overmodig i enkelte situasjoner, og er ingen kriger.

Fernando Morientes - 6: Flott forspill til Riises scoring, men ellers lite involvert. Korrekt byttet ut for Milan Baros.

Harry Kewell - 5: Jobber veldig langt tilbake på banen, og der har han ikke noe å bidra med.

Antonio Nunez - 6: Lite involvert etter innbyttet, men slår et flott innlegg og scorer et bra mål.

Milan Baros - 6: Som innbytter ble han ikke så involvert i finalen som han hadde håpet. Kunne likevel blitt matchvinner, men brenner sjansen. Ellers anonym.

Igor Biscan - 6: Liverpool hadde allerede kapitulert i midtbanekrigen da han kom på banen. Kroaten klarte verken å påvirke denne utviklingen den ene eller andre retningen.