Juventus - Liverpool

Ons 13.04.05 Kl 20.45 (Champions League) - TV3/svZTV/3+/Sky / Tilskuere: 55.464 / Dommer: Valentin Ivanov(Russland) / Stadio Delle Alpi / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillerbørs: Einar Kvande

Liverpool er videre til semifinalen i Champions League etter en heroisk innsats på Stadio Delle Alpi. Comeback for Xabi Alonso og Djibril Cissé.

Xabi Alonso

Det meldes om pent og varmt vårvær i Torino, hvor stadion var nesten fullsatt allerede halvannen time før kampstart.  Da spillerbussen til Liverpool ankom stadion var det tilløp til kraftig piping, men intet utover det.  Vår kontakt på Delle Alpi ble aldri kroppsvisitert før han gikk inn på stadion, og det har vært mulighet til å få kjøpt alkohol i Torino i hele dag.

Ryktene sier at de røde vil stille med tre midtstoppere, og med Steve Finnan og John Arne Riise som vingbacker i et 3-5-2 system som lett kan forvandles til 5-3-2.

Tilløp til bråk nederst i Liverpool-seksjonen, etter at Juventus-supportere brøt ned et tilstøtende gjerde.  Opptøyene startet helt klart av italienerne.

1.omgang:

Liverpool synes å starte med Carragher, Hyypiä, og Traore bak i midten, slik vi antydet.

Bare et par nesten muligheter når vi nærmer oss ti minutter.  Steven Finnan er raskt nede og sikrer en bakre firer når Liverpool mister ballen.

10.min - Den første sjansen kommer da Zambrotta legger inn fra venstre, og Zlatan med utstrakt fot setter ballen over fra kort hold.

14.min - Et frispark fra Finnan finner Baros i ytre høyre posisjon, men innlegget fra tsjekkeren blir klarert.  Juve har ikke greid å legge noe press mot Hyypiä & Co.

19,nin - Steve Finnan bryter på midten og spiller mot en gjennomløpende Luis Garcia, men Buffon rekker akkurat foran spanjolen.

Halvspilt 1.omgang og Liverpool har vært flinke til å nekte hjemmelaget rom.  Systemet hvor Finnan er veldig fleksibel på høyresiden har fungert utmerket så langt.

24.min - Liverpoolsupporterne med hjertet i halsen da Zlatan får kranglet ballen videre til Nedved, men tsjekkeren er i offside.

30.min - Xabi Alonso får kampens første gule kort.

31.min - Nunez er nede en stakket stund etter en tøff takling fra Montero, som burde hatt gult.

33.min - Juventus får corner, men de røde får klarert uten særlige problemer.

35.min - Dudek holder ballen sikkert da ballen er på en av de sjeldne visittene inne i Liverpools straffefelt, etter et innlegg.

40.min - Nunez sender ballen opp på 40. benkerad da han prøver et skudd fra langt hold.  Rusletempo på Delle Alpi.

41.min - Bra forsering av Milan Baros på høyrekanten, men innlegget tas ned av Buffon.

44.min - Nedved og Emerson har dårlige skuddforsøk fra tyve meter i etterkant av en corner.

Pauserapport:  Det har gått nesten skummelt lett på Stadio Delle Alpi i de første førtifem.  Antonio Nunez og en fleksibel Steve Finnan har tydeligvis fått klar beskjed om å stoppe Zambrotta, som var glimrende i 2.omgang på Anfield, ute på høyrekanten.  Det har lykkes, selv om omgangens eneste sjanse kom nettopp fra hjemmelagets venstreside.  På midtbanen har man greid å nekte rom og Del Piero er blitt usynlig i rommet bak Zlatan.  Når italienerne i tillegg stort sett har spilt i rusletempo har Jerzy Dudek hatt en rolig kveld så langt.  Framover har det blitt med spredte tilløp, hvor man satser mest på farten til Milan Baros.  Vi tar imidlertid gjerne en omgang til som denne, men Juventus kan da umulig være så tannløse også etter pause?

2.omgang:

Juventus gjør et offensivt bytte, da Zalayeta kommer inn for Olivera.

49.min - Milan Baros kommer igjennom etter et fremspill fra Alonso, men tsjekkeren setter ballen en liten meter utenfor bortre stolperot.  Kjempesjanse!

Ifølge vår kontakt på stadion har det vært meget amper stemning på tribunen.

52.min - Montero får et fortjent gult kort da han holder igjen Garcia.

56.min - Baros får ladet kanonen fra 18 meter, men går i et forsvarsben og til corner.

58.min - Vladimir Smicer inn for Antonio Nunez.

63.min - Zlatan får gult da han braser inn i Hyypiä under en luftduell.

64.min - Et frispark fra Camonaresi blir stusset videre med hodet av Emerson, men Dudek er pent med.

65.min - Zambrotta er nestemann i dommerens bok.

Juventus har skrudd opp tempoet en anelse, kombinert med at Liverpool ligger litt lavere, og ballen begynner å være mer i nærheten av Jerzy Dudek.

68.min - Grisespilleren Montero stempler Biscan like utenfor 16-meteren, uten at det blir frispark og det kortet som ville sendt forsvareren av banen.

72.min - Del Piero får slått et godt innlegg i kamp med Finnan, men Liverpool får klarert.  Gjestene begynner å merke halvannen omgangs knallhard og disiplinert jobbing.

73.min - Emerson får det gule for å sparke ut mot Biscan.  Den sterke kroaten har frustert Juventus' midtbanespillere.

75.min - Djibril er tilbake!  Cissé kommer inn for en sliten Milan Baros.

77.min - Finnan får gult kort for felling av Zalayeta.

78.min - Cannavaro vinner en hodeduell på bakre, og ballen går i stolpen, i Dudek, på streken, og ut til corner.  Phew!

82.min: - Et godt frispark fra Alonso finner Biscan på bakre, men Igor header en meter over.

83.min - Juve kaster inn sine siste kort:  Pessotto og Appiah inn for Montero og Camoranesi.

85.min - Le Tallec inn for Garcia.

Tett stemning og stor nerve, selv om atskillige tusener av hjemmepublikummet nå forlater stadion.

87.min - En dødsliten Alonso orker ikke å være med tilbake, men et Juventus oppløp ender med offside.

90 minutter passeres, og Juventus legger press på.

LIVERPOOL ER KLAR FOR SEMIFINALEN I CHAMPIONS LEAGUE!

Sluttrapport:  Juventus greide å legge litt mer press på mot slutten av kampen, men bare litt.  Liverpools trette ben kjempet heroisk, fulgte Benitez’ glimrende taktikk til punkt og prikke, og red av den friske italienske brisen.  Faktisk kunne man avgjort oppgjøret tidlig i 2.omgang da Milan Baros hadde en av kampens største sjanser.  Juve hadde en ball i stangen, men totalt sett var det fullt fortjent at de røde avanserte til en semifinale mot Chelsea.  Alle fjorten ga alt på en mild aprilkveld.  Et ekstra pluss var det at Xabi Alonso varte hele kampen, og Djibril Cissé fikk med seg det siste kvarteret.  På tribunen ble Liverpools tilreisende provosert gjennom hele kampen, men de vil likevel glise godt på veien hjem til Merseyside.  En av de virkelig store røde kveldene er et faktum.

Spillerbørs:

Dudek (9)

Virket litt usikker på tilbakespill i begynnelsen av kampen, men etter hvert som han ble varm i trøya vartet han opp med sikkert keeperspill og flere gode redninger i andre omgang.

Finnan (8)

Rundingsbøye ved et par anledninger tidlig i kampen. Mest synlig når Zambrotta får komme til dødlinja og legge inn til en umarkert Zlatan inne i feltet etter drøye ti minutter. Spiller seg stort opp utover i kampen, og har mye bedre kontroll i andre omgang.

Carragher (9)

Satte en eneste fot feil i løpet av 93 minutter, og det var når han forsøkte å føre ball ut av eget forsvar sent i andre omgang. Ellers vant han det som var av hodedueller, og var med på å legge en perfekt backlinje. Vår Man of the Match.

Hyypiä (9)

Ny stor kamp av finnen. Sammen med Carra hadde han full kontroll på Del Piero og Ibrahimovic, og var som vanlig konge i luftrommet.

Traore (8)

Var utrolig nær ved å bli den store syndebukken, da han var millimetre fra selvmål da en retur fra stolpen traff han i kroppen. Dudek ble reddende engel ved den anledningen. Ellers bra kontroll på sin side, og med sin hurtighet og tacklingsstyrke ble han sjelden rundet.

Garcia (8)

Jobbet knallhardt, og de som beskylder denne mannen for primadonnanykker har nok en gang fått grundig svar på tiltale. Vinner flere tversoverpasninger høyt oppe på banen, og bidrar til å forstyrre Juventus sitt oppbyggende spill. Blir dyktig sliten utover i andre omgang, og byttet med Le Tallec fem minutter før slutt.

Biscan (8)

Kroaten var en bauta sentralt på midtbanen på Stadio Delle Alpi. Vant dueller, kranglet med seg ballen, og spilte til nærmeste røde trøye. Nærmest ikke en pasningsfeil i løpet av 90 minutter.

Alonso (9)

Hvilket comeback etter mer enn 3 måneder på sidelinja. Slo delikate pasninger som han aldri skulle hatt noe avbrekk, og var særdeles flink til å bryte spillet foran sine opponenter.

Riise (8)

Etter noen tamme matcher fra sunnmøringen, var det en konsentrert og iherdig John Arne vi så i Torino i kveld. Solid stykke arbeid, der feilene var nærmest fraværende.

Nunez (7)

Etter en brukbar start på kampen, falt han litt i kvalitet etter som tiden gikk. Men godkjent innsats av spanjolen frem til han ble erstattet av Smicer drøye halvtimen før slutt.

Baros(8)

Ingen enkel oppgave som relativt ensom spiss til tider. Går på mange gode løp, og bidrar til at Juventus sin bakre firer må holde seg på tå hev hele tiden. Burde ha avgjort kampen tidlig i andre omgang, når han setter ballen utenfor helt alene med keeper.