Liverpool-Manchester U

Lør 15.01.05 kl 13:30 (Premier League) - Canal+/Sky / Tilskuere: 44.183 / Dommer: Steve Bennett / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Steinar J. Bjerkmann

Frustrerende ettermiddag, da Liverpool med en mann mer i 25 minutter ikke kunne forhindre tap p.g.a. en keepertabbe.

Wes Brown

En meget spennende startoppstilling hos Liverpool, ettersom en strekkskade har gjort at Mauricio Pellegrino får en uventet tidlig debut i midtforsvaret, mens Fernando Morientes som ventet går rett inn i angrepet etter sin overgang fra Real Madrid.  Hos gjestene fra Manchester er verken Rio Ferdinand eller Ryan Giggs blitt friskmeldt i tide til denne kampen.

1.omgang:

Anfield er pyntet til fest, mens matta er uvanlig slitt etter mye dårlig vær de siste ukene.  Liverpool har vunnet målvalget og angriper mot Anfield Road End før pause.

2.min:  Liverpool har det første forsøket mot målet, da et innkast Riise blir flikket videre med Luis Garcia kommer ikke helt til med hodet inne i feltet.

Carra er sent ute i en takling mot Heinze, men argentineren er kjapt oppe igjen.

Nervøs start på Anfield.

8.min:  Luis Garcia snapper opp en dårlig pasning fra Heinz, og setter fart.  Isteden for å passe til en godt plassert Baros løper imidlertid spanjolen seg inn i Uniteds forsvarsekk.

Kvarteret er spilt, og det har vært intenst men samtidig sjansefattig og med lite godt spill.  Liverpool har hatt ballen mest uten å skape særlig bryderi foran Carroll.

16.min:  Liverpool har et par resultatløse cornere, men det er likevel tydelig at Morientes og Pellegrino vil bli et pluss på dødballer med sin luftstyrke.

20.min:  Baros sliter seg først til en corner nede ved høyrekanten, og Fernando Morientes får hodet på hjørnesparket fra Gerrard.  Ballen går imidlertid rett på Carroll.

21.min: 0-1 Wayne Rooney:  Rooney får avansere til omlag tyve meter utenfor straffefeltets venstre hjørne.  Et tilsynelatende enkelt skudd glir under Jerzy Dudek og i nettmaskene.  En ny brøler fra polakken mot United!

27min:  Gult kort til Jamie Carragher.

29.min:  Gerrard skyter frispark fra nesten tretti meter, som går via en forsvarer og ut til resultatløs corner.

30.min:  Roy Keane dunker ballen i tverrliggeren på halv volley fra omlag tyve meter.  Liverpool virker rystet etter kalddusjen.

32.min:  Wes Brown i boka etter en sen takling av Baros.

35.min: Scholes går ned etter at Gerrard rister han av seg med en albue.  En situasjon som kan bli diskutert.

40.min:  En glimrende pasning fra Carragher finner Gerrard ute på venstrekanten.  Kapteinen skjærer inn, men skuddet går via et motstanderben og en meter utenfor.

44.min:  Hamann fram til Garcia, som spiller mot Morientes foran straffefeltet.  Debutanten skaffer seg litt rom, men avslutningen går høyt over fra 17 meter.

Pauserapport:  De første 45 minuttene lignet tidligere tilsvarende oppgjør, dessverre.  Nervøst, oppjaget, få sjanser, og en keepertabbe av Jerzy Dudek.  United hadde ikke vært i nærheten av en sjanse da en noe passiv Sami Hyypiä lar Wayne Rooney få lade fra tyve meter.  Scouseren får imidlertid ikke særlig klem på skuddet og Jerzy Dudek gjør en dårlig jobb da han lar ballen gli inn ved nærmeste stolpe.  Meget bittert, i en kamp hvor Liverpool hadde ligget litt over i banespill til da.  De neste ti minuttene var hjemmelaget tydelig rystet etter kalddusjen, selv om det ble med en sjanse til gjestene.  Da var det Roy Keane som fikk lov til å skyte fra tyve meter, men ballen smalt i tverrliggeren.  Anført av en mer involvert Milan Baros, og etter hvert også Steven Gerrard, greide Liverpool endelig å legge litt press på målet mot målet de siste drøyt fem minuttene av omgangen.  Fernando Morientes har vært involvert i noen situasjoner foran mål, uten helt å få gjort seg gjeldende i sin debut på Anfield.

2.omgang:

Den andre omgangen er i gang uten noen bytter.

46.min:  Luis Garcia skyter to meter over på et langskudd, etter at Liverpool har vært aggressive i åpningsekundene.

47.min:  Ronaldo får plass ute ved dødlinja, etter et langt fremspill fra keeper, men Dudek tar innlegget.  Kampen synes å ha åpnet seg opp.

48.min:  Morientes faller i en duell inne i feltet med Heinze, etter et fremspill fra Riise.  The Kop skriker på straffespark, da spilleren både tar ballen og mannen.

51.min:  Carragher header et frispark, mot eget mål, ut til corner.  Farlig situasjon.  Gjestene prøver fortsatt å angripe mest på sin høyreside, hvor Ronaldo utfordrer Traore.

Baros får stell etter å ha pådratt seg et kutt i hodet.  Tsjekkeren går etterhvert i garderoben for å sy.

Liverpool spiller fortsatt med ti mann.

Milan skal ha sydd fem sting i kuttet ved hårfestet.

Kampen er blitt mer oppstykket igjen etter en frisk start på omgangen.

65.min: Wes Brown får sitt andre gule for dagen, etter en stygg takling av Riise, og blir sendt i dusjen.

67.min:  Gjestene gjør et taktisk bytte ved å sette inn John O'Shea for Ronaldo.

72.min:  Rooney i boka etter en ettersleng.

72.min: Rafa gir respons ved å sette inn Florent Sinama-Pongolle for John Arne Riise.

75.min: Antonio Nunez inn for en sliten Fernando Morientes.

79.min: United tetter igjen enda mer ved å sette inn Fortune for Saha.

79.min:  Igor Biscan inn for Didi Hamann.

80.min:  Igor går rett opp og sender en heading mot mål som Carroll redder greit.

Manchester United har fortsatt greid å stykke opp spillet, også etter utvisningen.

82.min:  Innbytter Fortune kommer i dommerens bok.

Liverpool kommer til dødballsituasjoner, men sliter veldig med å skape sjanser foran The Kop.

87.min:  Helt unødvendig gult til Antonio Nunez, da han klager på en innkastavgjørelse.

88.min:  Keane med helt fortjent booking for en "takling" av Gerrard.

Dessverre er det bare grunn til å skrive om innbytter og gule kort, og ikke sjanser for hjemmelaget.

89.min:  Luis Garcia skyter på volley fra veldig skrått hold, men utenfor.

91.min:  Steven Gerrard triller et frispark til Jamie Carragher som med bredside fyrer løs fra 17-18 meter.  Carroll redder med en benparade.  God sjanse.

93.min: Rooney ut, Bellion inn.

Sluttrapport:  Liverpool hadde ballen mye etter pause, og skulle trolig hatt et straffespark tidlig i den andre omgangen.  Likevel, dette ble for fantasiløst og tamt, ikke minst mot en motstander som spilte over halve 2.omgang med en mann mindre.  Steven Gerrard hadde ikke en av sine beste dager, med mye feilpasninger, og fremover på banen ble det aldri noe flyt og rytme i et spill som knapt ga sjanser.  Litt typisk var det at Liverpool hadde sin beste mulighet på overtid, da Carragher fikk skyte umarkert etter et frispark.  De røde skapte nemlig knapt en sjanse etter åpent spill.  Mauricio Pellegrino og Fernando Morientes gjorde greie debuter, men det var ikke overraskende at en rusten Morientes aldri helt greide å sette sitt preg på kampen.  Disse to vil imidlertid få flere sjanser, men en undres på hvor lenge Jerzy Dudek vil ha tillit på Anfield.  Nok en gang ble polakken syndebukken i en hjemmekamp mot Manchester United, da hans tabbe i 1.omgang ble helt avgjørende for utfallet av denne kampen.  I det hele tatt en svært frustrerende ettermiddag på en helg som ikke blir lett å takle for helrøde fans.

SPILLERVURDERING:

Jerzy Dudek 4
Før kampen ble det snakket om Uniteds problemer knyttet til Carroll, men i stedet er det Jerzy som nok en gang forærer United tre poeng. Fullstendig fraværende på scoringen. Hvor er armene? Viste nok en gang at han ikke er noen toppkeeper. Bør ha spilt sin aller siste kamp for Liverpool. Sykler kort tid etter på et skudd fra Keane. Virker preget etter baklengsmålet, men hever seg i annen omgang der han griper flere innlegg forholdsvis enkelt.

Jamie Carragher 6
Virker lenge utilpass i sin rolle på høyrebacken, men spiller seg stort opp i annen omgang. Unødvendig gult kort etter å ha kommet på hæla. Litt overivrig, men ofrer alt i duellene. Vanskelig å komme rundt, men bidrar lite offensivt. Godt skuff på overtid, men uten uttellling. Sterk sekser.

Sami Hyypiä 6
Må ta ansvar med Carra flyttet ut til backplass. Får liten hjelp av Pellegrino. Flere ganger alene mot motspillere, klarer seg godt. Oser rutine og spiller med stor ro. Rydder opp, men er passiv forut for Rooneys scoring.

Mauricio Pellegrino 6
Svak sekser på vår nye stopper. Veldig anonym, vanskelig å se hva veteranen tilfører i laget. Markerte seg raskt med å pådra seg frispark, men virker rusten. Får ikke vist fram all verdens av sin kapasitet i luften.

Djimi Traore 7
Gjør som vanlig en god jobb, men uten å briljere. Anonym før hvilen, men langt mer aktiv etter sidebytte. Blir da mer offensiv. Har også flere gode taklinger. Pasningsprosenten synes å bli stadig bedre. Best av de bak.

Luis Garcia 6
Vil veldig mye, men en frustrende spiller. Det geniale blir fulgt opp av en meningsløs pasning. Bør se etter motspillere framfor å gå seg fast i jakten på skuddmuligheter. Løp fra seg og ble anonym. Tamt av spanieren.

Dietmar Hamann 6
Er ikke i normalt slag og blir tidvis veldig anonym. Taklinger ved behov, men sjelden at vi klarer å utnytte mulige overganger. Kommer ikke til skuddforsøk. Tatt av banen tolv minutter før slutt.

Steven Gerrard 6
Heller ikke Stevie G var på sitt beste i dag. Løper og kriger, men slurver sørgelig mye med pasningene. Skuddene sitter heller ikke. Blir alene på en midtbane som står og spiller ball uten å skape store muligheter. Vil mye, men er også den som slurver da Keane er nær 0-2.

John Arne Riise 6
Skapte lite før sidebytte, men hadde en fin periode i starten av annen. Aktiv da Morientes kunne fått straffe. Mer spillbar, men godt dekket opp. Ble stygt taklet av Brown da denne forsvant ut. Kan mer. Byttet ut med Pongolle.

Milan Baros 7
Løper og løper. Tsjekkeren prøver og vil mye, men kommer sjelden til avslutninger. Bevegelig, men blir mye veiving med oppgitte armer. Ofrer seg etter å ha fått en smell i hodet etter duell med Silvestre. Med hvitt "pannebånd" hever han seg, men ikke nok til at det ble mange farligheter foran Carroll. Liverpools beste.