Liverpool - Watford

Tirs 11.01.05 kl. 21.00 (Carling Cup, semifinale, 1.kamp) - TV3/VS1/Sky / Tilskuere: 35.739 / Dommer: Steve Dunn / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillerbørs: Einar Kvande

En scoring av Steven Gerrard var det eneste som skilte lagene på Anfield, i en skuffende forestilling fra de røde. Det er dermed fortsatt spenning foran returmøtet i semifinalen i Carling Cup.

Chambers

Anfield-publikummet er klare for den første av to semifinaler i ligacupen, eller Carling Cup som den heter nå. Motstander er Watford fra divisjonen under. Klarer de røde å beseire gultrøyene fra sør over to kamper kan alle røde se frem til en ny finale på Millennium Stadium i Cardiff.

Ingen overraskelser på laguttaket, ettersom Rafael Benitez gjorde det klart på forhånd at han denne gangen ikke ville satse på ungguttene men kjøre med et toppet lag.  Milan Baros er imidlertid ikke risikert fra start, og vil nok trolig først få noen minutter mot slutten mot en forhåpentligvis mørbanket motstander.

Det har vært mildt og lite nedbør i Liverpool i dag, men mye vind.

1.omgang:

Stevie G tapte målvalget, og Liverpool angriper mot et velfylt The Kop før pause.

5.min:  En ganske frisk åpning, uten at hjemmelaget har kommet til noen skikkelige sjanser.  Gjestene fra Nord-London har gått aggressivt ut både på banen og på tribunen, hvor det er 6000 tilreisende fra Watford.

9.min:  Luis Garcia får ikke skikkelig klem på et skudd fra tyve meter.  Spanjolen har vært frampå et par ganger med venstra.

14.min:  Carragher spiller fram Nunez på høyrekanten, men Sinama-Pongolle sender innlegget flere meter over på volley.

17.min:  Watford kan legge inn to ganger, og på det andre forsøket header Gunnarson rett på Dudek fra syv-åtte meter.  Gjestene får den første store sjansen!

21:  Bouazza får et skudd blokkert inne i straffefeltet.  Liverpool sliter med å få kontroll på det aggressive bortelaget.

24.min:  Hamann slår hardt inn fra venstrekanten, men en hardt presset Neil Mellor får ikke fart på headingen fra motsatt hjørne av 16-meteren.

Neil Cox hos Watford må ha behandling etter at han fikk hånda til Hamann i ansiktet.

Halvtimen passeres og Liverpool har aldri greid å komme ut av de laveste girene, og skapt skremmende lite foran Paul Jones.

38.min:  Liverpool får sitt første hjørnespark, som blir resultatløst.

44.min:  Et langt fremspill langs bakken fra Gerrard er noen centimetere fra å spille Neil Mellor igjennom.

Pauserapport:  Ikke en eneste målsjanse etter 45 minutters spill mot Watford er fasiten på Anfield.  Det har vært tamt, upresist, og man har latt seg rive ut av stilen av en motstanderen som er kommet til Merseyside for å krige og være disiplinerte.  En midtbanefemmer som ligger kompakt foran et kompromissløst forsvar har hatt en altfor lett jobb med å hindre flyt hos Liverpool.  Faktisk er det gjestene som har vært farligst med harde innlegg fra høyrekanten, og hvor Helguson og en og annen midtbanespiller på løp framover har vært villige til å slåss inne i feltet.  Hos vertene har Nunez vært flink til å holde høyrekanten, men bare én gang har han fått til et innlegg å snakke om.  På motsatt side er Garcia en del involvert, men er blitt for puslete.  Sentralt har Steven Gerrard aldri greid å dominere, og i det hele tatt må hele laget løfte seg i 2.omgang dersom man skal kunne ta med seg et tilfredstillende resultat til Vicarage Road.  Skal man vinne kampen må en først vinne krigen, noe Rafa Benitez sikkert har lagt vekt på i pausen.  Forvent et langt mer aggressivt rødt lag ved starten av 2.omgang!

2.omgang:

48.min:  Gerrard prøver å bende ballen i det bortre krysset fra tyve meter, men ballen går en snau meter over.

51.min:  Bra angrep da Sinama lar ballen gå mellom bena, Gerrard stormer fremover og spiller fram Mellor, som skyter i bena på Jones.

52.min:  Den nylige sjansen er den eneste Neil Mellor får, siden han blir byttet ut til fordel for toppscorer Milan Baros.

1-0 - 56.min:  Steven Gerrard.  Liverpool går på et nytt angrep, og Sinama-Pongolle sender ballen ut til Milan Baros på venstrekanten.  Innlegget fra tsjekkeren får Jones bare slått ut i feltet igjen, og en bredside fra Gerrard går via luggen til forsvarer Cox og opp i nettaket.

Det har vært en langt friskere start på 2.omgang enn hva som skjedde før pause, ikke minst fra hjemmelagets side.

66.min:  En lang pasning fra Gerrard finner Baros på løp ute på venstrekanten, og Milan smeller ballen inn ved nærmeste stolpe.  Dommeren har imidlertid allerede blåst for offside.  Milan Baros har virket frisk tilbake fra skade.

71.min:  Igor Biscan kommer inn for Didi Hamann.

Selv om Liverpool har skrudd opp tempoet betraktelig i 2.omgang kommer man ikke så ofte til sjanser, og Watford fortsetter å kjempe godt og er heller ikke helt ufarlige.

75.min:  Baros får tatt med seg en pasning fra Gerrard, men skuddet går en meter utenfor bortre stolperot fra kanten av 16-meteren.

76.min:  Chambers hos gjestene får booking.

78.min:  Stephen Warnock inn for Florent Sinama-Pongolle.

Stephen Warnock gikk ned på venstrebacken, John Arne Riise ble flyttet fram, mens Luis Garcia nå spiller bak Milan Baros på topp.

82.min:  Blizzard inn for Ardley hos Watford.

Liverpool har ikke greid å skape noen sjanser de siste minuttene, selv om en forsering fra Baros burde ha gitt mer enn en litt for løs pasning fra tsjekkeren ut mot Nunez på høyrekanten.

88.min: En flott pasning bakfra gjør at Helguson har bane rett mot mål.  En glitrende takling fra Djimi Traore hindrer imidlertid trolig det som ville vært et baklengsmål.

To minutter er lagt til.

Sluttrapport:  Liverpool kom som forventet ut med mer aggressivitet og med mer fart etter pause, og det var en naturlig følge av kampbildet da innbytter Milan Baros slo et innlegg fra høyre og Steven Gerrard kunne trykke inn den løse ”klareringen” fra Paul Jones.  Baros var et frisk pust i de første minuttene etter at han erstattet Neil Mellor, og en forblåst Anfield trodde vel at åpningsmålet bare skulle være starten på en på forhånd tippet overkjøring.  Gjestene fra Watford forsvarte seg imidlertid godt, og angrep når de hadde mulighet til det.  Et Liverpool som hadde for mange spillere under pari datt snart ned på nivået til 1.divisjonslaget igjen, og i sluttsekundene kunne laget fra London like gjerne ha utlignet som at de røde økte sin knappe ledelse.  Totalt sett en kamp langt under pari for disiplinene til Rafael Benitez, selv om seier og null baklengs tross alt gir et bra utgangspunkt for returen om drøye to uker.

Spillerbørs:

Dudek (7)

Feilfri kamp av polakken. Gjør en meget bra redning på en knallhard heading i første omgang. Blir ellers ikke satt på de store utfordringene.

Finnan (6)

Steve Finnan er på mange måter den ”lille grå musen” på Liverpool-laget. Gjør jobben sin uten å utmerke seg spesielt verken den ene eller andre veien. Hadde litt plasseringsproblemer før pause, men dette ble rettet opp etter hvilen.

Carragher (7)

Forsvarets klart beste i dag. Er organisatoren bak, som setter linja og styrer sine lagkamerater. Det oser som vanlig innsats, guts og vinnervilje av Carra.

Traore (6)

Virket veldig usikker og nervøs før pause. Hadde da store plasseringsproblemer, og slapp markering ved flere tilfeller. Tryggere etter pause, og hans utrolig viktige kjempetackling av Helguson i siste minutt gjør at vi velger å heve han fra en 5’er til en svak 6’er.

Riise (6)

John Arne viser seg for tiden som en bedre flankespiller en back. Leverer en rotete førsteomgang, der feilpasningene florerer. Tar seg sammen etter pause. Blir flyttet fram på flanken når Warnock kommer inn.

Nunez (6)

Liverpools beste sammen med Hamann før pause, når han gjør seg spillbar ute ved krittlinja, og får lagt et par-tre gode innlegg. Er vel en av få røde i dag som leverer en svakere andreomgang enn første. Blir da mer anonym, og får ikke gjort så mye konstruktivt når han har ballinnehav.

Hamann (7)

Liverpools bestemann før pause etter vår mening, og også beste midtbanemann av våre kampen sett  under ett. Gikk i krigen mot aggressive Watford-spillere fra første fløytesignal, og var stødig i alt han foretok seg. Sikre avleveringer, og bruker sin rutine til å skaffe seg nødvendig tid og rom. Var alltid spillbar for sine lagkamerater.

Gerrard (7)

Første omgang var vel noe av det svakeste vi har sett av kapteinen denne sesongen, der han spesielt bemerket seg med uvanlig mange feilpasninger. Spilte seg stort opp i andre omgang, og gjorde den viktige scoringen som gjør at de røde kan gå til returoppgjøret med en knapp ledelse. Da satt også pasningene som de skulle.

Garcia (6)

Viser som vanlig noen lekre tekniske detaljer, men blir kampen sett under ett for veik mot store, sterke Championship-spillere. Mangler liksom det lille ekstra.

Mellor (5)

Fikk lite eller ingenting til i dag. Virket direkte klumsete ved flere anledninger, og var ikke venn med ballen. Sløste bort en flott mulighet på Gerrards fine fremspill fem minutter etter pause, og ble erstattet av Baros like etterpå.

Sinama-Pongolle (6)

Livlig åpning på kampen av Pongo, og var friskest av de offensive spillerne før pause. Ble flyttet ned på venstreflanken da Baros entret banen, og får også godkjent i den posisjonen. Prøver hele tiden på noe kreativt og konstruktivt, og han lukter på en 7’er på vår børs.

Baros (8)

Mannen som snudde kampen i Liverpools favør i dag, og blir således vår Man of the Match. Man skulle ikke tro at mannen hadde et lengre skadeavbrekk bak seg, slik som han gikk på friske løp til stadighet. Satte virkelig liv i matchen da han kom inn, med sitt fantastiske rykk og gode og intelligente løp. Fint forarbeid til scoringen.

Biscan

Fikk tyve minutter som erstatter for Hamann, uten at han rakk å markere seg nevneverdig.