Arsenal - Liverpool

Søn 12.11.06 kl 17.00 (Premier League) - C+Sport1/Sky / Tilskuere: 60 110 / Dommer: Mark Clattenburg / Emirates Stadium / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Arsenal vant oppgjøret 3-0 etter mål av Flamini, Toure og Gallas. Bortemarerittet fortsetter, og dette er flaut.

ArsenalLiverpool
Mål
3-0 (1-0 til pause)
Flamini (41)
Touré (56)
Gallas (80)
Lagoppstilling
Almunia
Eboue
Touré
Gallas
Clichy
Hleb
Gilberto
Fabregas
Flamini
van Persie
(Adebayor 85)
Henry
Reina
Finnan
Carragher
Hyypiä
(Agger 82)
Riise
Gerrard
Alonso
Zenden
Gonzalez
(Pennant 61)
Crouch
(Bellamy 71)
Kuyt
Innbyttere
Poom
Senderos
Hoyte
Walcott
Dudek
Warnock
Gule kort
van Persie (2)
Flamini (41)
Carragher (33)
Alonso (68)
Pennant (76)

Liverpool får sitt første møte med Emirates Stadium. Kan de samtidig sikre seg årets første borteseier i ligaen? Det blir garantert ingen lett oppgave mot et revansjelystent Arsenal, som tapte for West Ham i sin siste ligakamp.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta lagoppstilling og scoringsvarsel fra kampen.

Kuyt og Crouch får nok en gang tillit fra start, mens Pennant sitter på benken mot gamle lagkamerater. Gerrard blir nok en gang brukt på høyrekanten, og det ser ut til at Zenden fortsetter sentralt. Arsenal-keeper Jens Lehmann måtte melde forfall pågrunn av halstrøbbel i siste time, og Almunia tar hans plass i buret.


1. MIN:
Etter ett minutt med stillhet for 'Remembrance day' sparker Henry og Fabregas i gang kampen på andre forsøk.

 2. MIN: Robin van Persie blir spilt gjennom og Reina kommer ut. Nederlenderen er usportslig og bruker hånda for å ta med seg ballen, setter ballen i mål og blir gitt gult kort for hands.

6. MIN: Hleb med en glimrende ball over til van Persie, som tar ballen med seg på brystet. Steve Finnan takler van Persie glimrende. Nesten-sjanse for Arsenal.

10. MIN: Lang ball fra Reina som går helt frem til Kuyt som er sterk i duell med Gallas. Dirk kommer til avslutning, men lobben går desverre over målet til Almunia.

11. MIN: Hleb kommer til skudd, men Reina er fint nede og redder. Kunne blitt farlig om Flamini hadde fått til en styring.

13. MIN: Liverpool får mål annulert for offside. Strålende angrep med Kuyt og Alonso, som slår inn til Crouch som får ballen på åpent mål. Han setter den inn, men er desverre en meter offside. Like før kontret Liverpool bra og Kuyt slo glimrende inn til Crouch som fikk forsøket sitt blokkert.

18. MIN: Kuyt skyter fra 30 meter, men Almunia holder skuddet uten problemer. Arsenal spiller sitt spill nå, og Liverpool får knapt låne ballen. Heldigvis er det ikke særlig effektivt det Arsenal holder på med.

24. MIN: Arsenal kontrer med Henry, som lurer bort Finnan og slår inn mot Hleb. Riise gjør en glimrende jobb og klarerer foran hvitrusseren.

26. MIN: Henry skyter fra veldig skrå vinkel under press fra Finnan. Rett på Reina, og aldri spesielt farlig.

 27. MIN: Touré bruker armen mot Crouch, og Liverpool får frispark i fin posisjon fra kanten av 16. meteren. Gonzalez ruller inn til Zenden som kommer til avslutning fra straffemerket. Skuddet går desverre over. Stor sjanse.

 33. MIN: Carragher takler Henry på midtsirkelen og blir belønnet med gult kort.

40. MIN: Riise vinner ballen fra Ebou og Mark Gonzalez får prøvt venstreslegga fra veldig skrå vinkel. Det meste har vært elendig fra chileneren i dag, også skuddet.

 41. MIN: 1-0 Hleb spiller gjennom Fabregas som spiller inn til Flamini. Under hardt press fra Carragher setter Flamini ballen i mål og Arsenal leder 1-0. TV-bildene viser Flamini var i grenseland til offside.



 41. MIN: Flamini får gult kort for feiringen av målet.

PAUSERAPPORT
Bortemarerittet fortsetter for Liverpool. Nok en omgang uten mål, og det vil seg ikke på bortebane for Liverpool. Ingen stor omgang av noen av lagene, og Arsenal har egentlig vært like dårlig som oss. De har derimot fått et mål, og Liverpool har knapt komt til en eneste stor målsjanse. Kampens gigant sålangt har vært Xabi Alonso, og spanjolen har vært i en egen klasse på Emirates. Sami Hyypiä har også vært god, mens Kuyt som vanlig er livlig. Venstreving Gonzalez har vært helt elendig, og må heve spillet sitt om han får gå på det grønne gresset i andre omgang. Han sliter virkelig med teknikken og ballbehandlingen, og får Cissé til å se ut som Maradona i forhold. Vi forventer også mer av vår kaptein, som virkelig ser uinspirert og uengasjert ut. På målet gjør Riise og Gonzalez en elendig jobb, og Fabregas skulle aldri fått lagt inn til Flamini. Det skal bli tøft å ta med seg tre poeng...

45. MIN: Kuyt og Zenden trenger også to forsøk på å sparke i gang kampen, og Liverpool fortsetter med samme mannskap.

49. MIN: Alonso vinner ballen glimrende og Gerrard kommer til skudd fra skrå vinkel. Det er lite fart og presisjon i skuddet, og det seiler godt over mål.

53. MIN: Finnan opphever offsiden og Fabregas spiller Henry helt gjennom. Heldigvis er Reina våken og kommer ut så han får klarert.

 56. MIN: 2-0 Arsenal. Kolo Touré er med frem og blir spilt gjennom av van Persie. Helt alene med Reina setter midtstopperen ballen mellom beina på Reina og det står 2-0 til Arsenal. Nå skal det bli tøft å ta med seg poeng...

 58. MIN: Liverpool har frispark fra dødlinja, og Gerrard slår inn på hodet til Bolo Zenden. Headingen går over.

60. MIN: Carragher takler van Persie stygt på midtbanen og burde strengt tatt fått sitt andre gule kort. Der var vi heldige...

 61. MIN: Jermaine Pennant kommer inn for Mark Gonzalez. Chileneren har vært helt håpløs i dag. Pennant får pipekonsert når han kommer inn.

66. MIN: Clichy med ett strålende raid, og van Persie kommer til skudd. Skuddet er hardt, men midt på Reina.

67. MIN: Gerrard skyter, og ballen kommer borti en Arsenal-spiller og går over til corner.

 68. MIN: Alonso er alt for sen på Touré og får gult kort. Touré sliter etter taklingen og må ut for behandling.

 71. MIN: Craig Bellamy kommer inn for en svak Peter Crouch. Bellamy er med sitt sjarmerende vesen alltid populær hos motstanderfans når han kommer inn.

72. MIN: Alonso header ballen i skrittet på dommer Clattenburg, som må blåse av kampen og få behandling for krampe (!) i høyre legg.

 76. MIN: Pennant får årets klareste gule kort når han håpløst sparker ned Flamini i farlig posisjon.

 80. MIN: Robin van Persie slår en corner, og Gallas får stå HELT alene på 5 meter. Han setter ballen enkelt i mål, og det står 3-0. Talentløst forsvarsspill og det er desverre 10 minutter igjen av marerittet.

 82. MIN: Sami Hyypiä går ut, og inn kommer dansken Daniel Agger.

83. MIN: Pennant kommer glimrende forbi på kanten, slår ut til Gerrard som skyter. Ballen ser ut til å gå utenfor og Bellamy header ballen i nettet. Han er desverre en halv meter offside og Liverpool har fortsatt 1 (!!) bortemål sålangt i ligaen.

 85. MIN: Robin van Persie går ut og blir erstattet av Emmanuel Adebayor.

 88. MIN: Det går nesten fra verre til verst når ett håpløst tilbakespill når Adebayor som har hele banehalvdelen for seg selv. Alene med Reina setter han heldigvis ballen rett på.

89. MIN: Zenden prøver seg med ett skudd, men har ryggsekken på og det seiler over.

SLUTTRAPPORT
Bortemarerittet fortsetter for Liverpool. Andreomgangen i dag var direkte grusom, og dette var vondt å se på. En kaptein som virker uinspirert og uinteressert - og ikke pågrunn av at han spiller på høyrekant, for i dag spilte han sentralt i store deler av omgangen. En Sami Hyypiä på hell, en Riise som har mange glipper bakover, en Mark Gonzalez med årsverste, og et lag som ikke fungerer verken defensivt eller offensivt. Ett mål på bortebane og fem strake bortetap i ligaen sier alt, og nå må en konsentrere seg om fjerdeplassen. For man kan ikke snakke om gull når en ikke evner slå topplagene. Når en ikke en gang gjør mål borte kan en egentlig droppe snakke om medalje i det hele. Det skal sies at man nå er ferdig med de tøffeste bortekampene i sesongen (Bolton, Arsenal, Manchester United, Chelsea og Everton), men når man har tapt samtlige kan man skrive seg av gullkampen. En vond fotballkamp.


Spillerbørs:

Reina (6)
En keeper som er et av sitt lags beste spillere når man taper 3-0 sier sitt om denne kampen, og ikke minst andreomgangen. Kan ikke klandres for noen av scoringene, og er våkent fremme og avverger et par gode gjennomspill. Tar ellers det som kommer.

Finnan (5)
Blir veldig anonym, ja til tider passiv, i dag. Mulig det var frykten for den lynhurtige Henry som holdt iren tilbake, men bidro overhodet ikke offensivt.

Carragher (5)
Var ikke heldig på de to første scoringene, og slet veldig med lynhurtige Arsenal-angripere. Kan takke en snill dommer Clattenburg for at han ikke får sitt andre gule kort og marsjordre etter en stygg takling i andre omgang.

Hyypiä (6)
Vinner i alle fall hodeduellene, og er den i forsvarsrekka som kommer best fra det totalt sett, selv om finnen også naturlig nok sliter med hurtigheten.

Riise (5)
Bortsett fra en våken klarering før pause, var dette en av sunnmøringens svakeste kamper for Liverpool. Arsenal rullet opp det ene angrepet etter det andre på vår venstre side, og Riise valgte alt for ofte å rygge hvorpå han ble rundet lett. Fikk lite eller ingen hjelp av Gonzalez.

Gerrard (5)
Nok en kamp der kapteinen virker totalt uinteressert. Dette har dessverre blitt mer regelen enn unntaket på bortebane denne sesongen. Det hjalp heller ikke når han ble flyttet inn fra høyreflanken til en mer sentral posisjon.

Alonso (7)
Var den eneste utespilleren som virket spillesugen og interessert. Spesielt før pause var spanjolen fremtredende, der han strødde om seg med lissepasninger og susende taklinger. Som resten av laget falmet han litt etter pause, men var likevel Liverpools klart beste spiller.

Zenden (6)
Gjorde seg ikke bort i en sentral midtbanerolle i første omgang, og var også milevis bedre enn Gonzalez når han ble flyttet ut på venstrekanten. Var den Liverpool-spilleren som kom til de feiteste sjansene. Dessverre klarte han ikke å sette dem.

Gonzalez (4)
En marerittdag for chileneren, der ingenting fungerte. Pasninger og skudd gikk i hytt og pine, og defensivt hang han overhodet ikke med.

Kuyt (6)
Får pluss for iherdig jobbing. Blir imidlertid for treig mot hurtige Arsenal-forsvarere, og kommer egentlig aldri til reelle scoringsmuligheter.

Crouch (5)
Mottar mange baller med ryggen mot mål, men klarer sjelden å finne medspillere med avleveringene. Er ingen reell trussel mot Arsenals stopperpar i dag. Får en scoring korrekt underkjent for offside.

Pennant
Får en knapp halvtime på banen uten å lykkes i nevneverdig grad. Har en fin forsering, der han legger inn til Bellamy som får et mål annulert, men defensivt er han svak og ubesluttsom.

Bellamy
Får en heading annulert for offside helt på tampen, men det er nesten det eneste vi ser av waliseren i de 20 minuttene han får på banen.

Agger
Dansken får et sent innhopp under vanskelige arbeidsforhold.