Blackburn - Liverpool

Tir 26.12.06 kl 16.00 (Premier League) - C+ Sport1/SBO / Tilskuere: 29 342 / Dommer: Rob Styles / Ewood Park / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool hadde ikke marginene på sin side på Ewood Park i ettermiddag. Til tross for flere store målsjanser, klarte man ikke å finne veien til nettmaskene, og gikk på et ufortjent tap.

Alonso (72)

Tradisjonell kamp på 2.juledag, Boxing Day, i England. Oppgjøret er midt i det harde juleprogrammet og spørsmålene vil dreie seg om hvem Rafael Benitez hviler og når. Spesielt på topp kan en forvente at Kuyt & Co vil bli rotert på.

Send medlingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta scoringsvarsel fra kampen.

Peter Crouch er tilbake i startoppstillingen, mens Dirk Kuyt, som virket litt sliten mot Watford, er henvist til benken. Også Jermaine Pennant starter på benken, når Liverpool går ut i det som virker å være en 5-3-2 formasjon på Ewood Park, der vi antar at Finnan og Riise vil fungere som vingbacker.

Rafael Benitez har byttet ut tre mann i forhold til kampen mot Watford. I tillegg til nevnte Kuyt og Pennant er også Luis Garcia degradert til benken. Inn kommer i tillegg til Crouch, Mark Gonzalez og Sami Hyypiä.

1.min:
Craig Bellamy slår an tonen allerede etter halvminuttet. Han kommer fri på høyrekanten, og legger flott inn til Peter Crouch. Brad Friedel har imidlertid ikke nevneverdige problemer med headingen til den lange spissen.

5.min: Nytt bra Liverpool-angrep, men Crouch blir korrekt avblåst for offside. Like etter er John Arne Riise frempå med et skuddforsøk som Friedel redder. Som vi antok før kampstart, spiller Liverpool med tre stoppere og vingbacker.

12.min: Tellefeil blant Liverpools tre stoppere, og Savage får fritt leide bak ryggen på Carragher. Heldigvis får ikke den umarkerte midtbanespilleren klem på hodestøtet, og Reina kan enkelt plukke ballen.

16.min:  Stor Liverpool-sjanse etter at Carragher flikker en corner videre. Bellamy skal til å sette ballen i mål fra kloss hold, men blir dratt kraftig i trøya av Savage. Waliseren mener han blir snytt for straffespark, i det Friedel fanger ballen.

18.min:  Ny stor sjanse til Liverpool, når Finnan slår et perfekt innlegg til en umarkert Peter Crouch. Den lange spissens avslutning er imidlertid svak, og headingen går løst rett på Friedel.

19.min: Liverpool på en farlig kontring, men Gonzalez sin pasning til en umarkert Bellamy blir alt for upresis, og sjansen renner ut i sanden.

20.min: Blackburn får tre cornere på kort tid, men utnytter ingen av dem.

22.min: Benni McCarthy fyrer løs fra 20 meters hold, men Reina redder det harde skuddet greit.

23.min: Bellamy utmanøvrerer Blackburns midtforsvar fullstendig, vinner en løpsduell og kommer til dødlinja. Han legger perfekt 45 grader ut i feltet, men der er det ingen røde!

28.min: Riise med et skuddforsøk fra distanse. Ballen sklir av venstrefoten og går langt utenfor Friedels mål.

30.min: Litt dødt på Ewood Park nå. Agger med et svært svakt fremspill som triller ut over dødlinja.

34.min:  Kjempeangrep av Liverpool, som hadde fortjent en bedre skjebne. En perfekt langpasning fra Alonso finner hodet til Riise ute på venstrekanten. Han header kontant inn til Bellamy på løp inn i feltet. Waliseren tupper ballen med tåa bare centimetre utenfor venstre stolperot. Kampens desidert største sjanse så langt.

35.min:  En om mulig enda større sjanse. Aktive Steve Finnan legger et nytt kjempeinnlegg på hodet til Peter Crouch. Nok en gang får den lange spisse stå umarkert å heade mot mål fra fem meter. Friedel kaster seg imidlertid og redder den ikke alt for godt plasserte headingen. En situasjon der de fleste "så ballen i mål".

41.min:  Trippelsjanse for Liverpool. Skuddforsøk fra Bellamy og Crouch blir med nød og neppe blokkert av Blackburn-forsvaret, før Friedel redder et løst forsøk fra Crouch på den andre "returen".

45.min: Ett minutt lagt til i første omgang. Gonzalez med et heller slapt skuddforsøk.

Pause

Pauserapport
Liverpool har vært klart best i første omgang på Ewood Park, og burde vel strengt tatt ledet med et par mål. Selv om det til tider har vært dødt også, har de røde glimtet til med et par-tre praktangrep som burde ha gitt tellende resultat. Peter Crouch har sløst utilgivelig med et par supre innlegg fra Steve Finnan. Begge gangene fikk han stå helt umarkert og heade mot Friedels mål, men han klarte ikke få nok kraft og presisjon bak noen av hodestøtene. Craig Bellamy har skapt mye trøbbel for Blackburns trege midtforsvar. Waliseren har gang på gang løpt fra sine oppassere, men midtbanen har vært for sene til å fylle på med folk. Bellamy burde trolig også hatt et straffespark, da han ble revet i bakken av Savage i klar scoringsposisjon i en duell inne i feltet.

46.min:
Ingen bytter i pausen. Liverpool går rett i angrep, og Gerrard og Bellamy kombinerer, før en misforståelse mellom Bellamy og Crouch gjør at de røde mister ballen.

49.min:  1-0 McCarthy. Blackburn sjokkerer Liverpool med å ta en tidlig ledelse i andre omgang. Tugay finner Gamst Pedersen helt umarkert ute på Finnans side. Nordmannen slår et perfekt innlegg til Benni McCarthy, som har kommet seg inn foran Agger. Sør-afrikaneren kan lett bredside ballen i mål fra kloss hold.

54.min: Blackburn har åpent andre omgang meget aggressivt. De vinner et frispark i farlig posisjon, men Savage skyter rett i muren.

57.min:  En tydelig misfornøyd Peter Crouch blir erstattet av Dirk Kuyt. Men den lange spissen har kun sin egen ineffektivitet å skylde på for byttet.

60.min:  Bellamy smeller en ball i tverrliggeren bak Friedel, men dommeren har allerede blåst. Trolig for en hands på Gerrard inne i feltet. Bellamy må deretter få behandling etter å ha fått en smell i hodet.

64.min:  Mark Gonzalez har ikke hatt noen god dag på jobben, og offres til fordel for Fabio Aurelio.

65.min: Bellamy prøver seg fra 25 meter. Ufarlig for Friedel, da ballen går langt over.

66. min:  Daniel Agger får gult kort for hands i en duell inne i Blackburn-feltet. Først så det ut som om Bellamy fikk kortet for protester.

72.min:  Alonso får gult kort for en takling på McCarthy nede ved dødlinja.

74.min:  Brad Friedel gjør en kjemperedning på en avslutning fra Dirk Kuyt fra kloss hold. Ballen faller fint for nederlenderen, etter at Bellamy flikker et innlegg fra Riise videre.

75.min:  Alonso smeller ballen i stolpen fra drøye 16 meter. De røde kommer nærmere og nærmere, og presser hardt for utligning.

76.min:  Nonda får gult for å ha gått ureglementert inn i en duell med Riise.

77.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte, når Luis Garcia kommer inn for Craig Bellamy. Waliseren synes preget av smellen han fikk i hodet tidligere i andre omgang.

78.min:  Blackburn setter inn Derbyshire for Nonda.

81.min:  Stor mulighet for gjestene, når Finnan slår et nytt perfekt innlegg. Denne gangen finner iren en umarkert Luis Garcia på bakre stolpe. Spanjolen tar ballen elegant ned med brystet, men vinkelen blir for skrå, og Friedel får blokkert.

84.min:  Morten Gamst Pedersen pådrar seg gult kort.

84.min:  Alonso får stjernetreff fra drøye 25 meter, men Friedel strekker seg så lang han er og gjør en kjemperedning på det harde skuddet.

86.min:  Brett Emerton får gult kort for å hale ut tiden.

87.min:  Blackburn gjør sitt andre bytte. Bentley går ut, og Mokoena kommer inn.

88.min: Gerrard går overende inne i feltet, i en løpsduell med en Blackburn-forsvarer. Dommer Styles mener at Liverpool-kapteinen oppsøker situasjonen, og har trolig rett.

90.min: Dommer Styles har lagt til fem minutter, etter alle byttene i andre omgang og Blackburns forsøk på å hale ut tiden.

92.min: Steven Gerrard skyter et frispark fra langt hold 4-5 meter utenfor Friedels mål.

94.min: Garcia smeller til med et volleyskudd fra 20 meter, men ballen går rett i et Blackburn-bein inne i feltet.

95.min:  Henchoz kommer inn for Tugay.

Slutt

Sluttrapport
Liverpool hadde ikke marginene på sin side på Ewood Park i ettermiddag. Til tross for flere store målsjanser, klarte man ikke å finne veien til nettmaskene. Brad Friedel spilte en kjempekamp i mål for vertene, og når amerikaneren ikke stod i veien var det treverket som hindret Liverpool-scoring. Benni McCarthy gjorde sitt sjuende mål for Blackburn tidlig i andre omgang, og det var nok til å sikre hjemmelaget tre svært ufortjente poeng. Dette var første scoringen i mot for Anfield-klubben siden tapet for Arsenal på Emirates Stadium. Liverpool ristet av seg sjokket etter den tidlige scoringen etter pause, og presset bare mer og mer utover omgangen. Det ble skapt nok sjanser til både å utligne og vinne kampen, men kombinasjonen av en dyktig keeper og udyktighet i avslutningene sørget for at rekken på sju strake ligakamper uten tap ble brutt for de røde.

SPILLERBØRS

Reina (6)
Rolig dag på jobben. Noen dødballer og jobbe med, men blir aldri satt på de store prøvene. Kunne ikke gjøre noe med målet­.

Carragher (6)
Virket ikke helt tilpass på høyrebacken i 3-5-2 oppstillingen. Slet med markeringer og ikke like stødig som vi er vandt med å se ham. Jobbet imidlertid hardt og gav aldri opp.

Hyypiä (7)
Den mest stødige i forsvarsrekken vår i dag. Spiller med overblikk og rutine og viser seg igjen viktig på mange av dødballene.

Agger (5)
Ikke den beste kampen av dansken. Gjør for mange feil og klarer aldri å finne frem den tryggheten i spillet vi har sett så mye til tidligere i år.

Finnan (6)
God førsteomgang av iren som markerte seg med mange gode innlegg og kvalitet i det offensive spillet. Falt litt av i andre omgang og samspillet mellom han og Carra var ikke alltid helt patent.

Alonso (8)
Bestemannen vår i dag. Ligger bakpå og serverer suverene pasninger og er også svært nær utligning med skudd i stolpen. Pådrar seg et unødvendig gult kort, viser igjen at formkurven går oppover.

Gerrard (7)
En kamp på det jevne av kapteinen. Gjør bra løp og er en trussel selv om det ikke var noen praktkamp av Stevie. Forsøkte å dra med seg lagkameratene da de kom under, men må til slutt innse at kamprekken uten nederlag blir brutt.

Riise (6)
Det sprudler ikke rundt nordmannen i den røde drakta lenger. Svak 6-er. Et par bra skuddforsøk i første omgang, og er nær ved å servere Bellamy en scoring. Har imidlertid en del mer å gå på.

Gonzalez (5)
Forsøker å komme i gang med spillet sitt, men lyktes sjeldent. Jobber begge veier og vil mye. I dag ble det imidlertid mest nesten.

Crouch (5)
Virker ikke helt på hugget og sliter nok litt med selvtilliten etter hvert. Kroppsspråket da han ble byttet ut sier sitt. Kunne ha scoret på et av Finnans gode innlegg. Et mål hadde vært riktig medisin både for mannen og laget.

Bellamy (7)
Fortjente ikke å bli byttet ut – fikk kanskje en liten smell? Den spilleren som utfordret mest og skapte mest for forsvaret mens han var på banen. Ville gjerne score mot tidligere lagkamerater, og lyktes nesten.