Bordeaux - Liverpool

Ons 18.10.06 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - VS2/TV3(ro)/Sky / Tilskuere: 31.471 / Dommer: Tom Henning Øvrebø (NOR) / Jacques-Chaban Delmas Stadium / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

De røde tok med seg alle poengene hjem fra Frankrike. Seier til PSV i Tyrkia kan avgjøre puljen etter neste runde.

Kuyt

Tredje kampdag i gruppespillet i Champions League. Det er viktig at Liverpool klarer minst uavgjort i Bordeaux skal man holde "skjema" som gir avansement.

Verken Momo Sissoko eller Dirk Kuyt er spillerklare etter skade. Begge sitter imidlertid på benken og det er en indikasjon på at de tror rekke United til søndag. Litt overraskende stiller Rafa med offensive "lettvektere" på begge kantene. Gonzalez er fortsatt urutinert i Liverpoolsammenheng - men samtidig har manageren blitt tvunget til å være kreativ med skader på to av sine beste midtbanespillere.

1. MIN: Kampen er i gang. Carra er kaptein for kvelden. Lagene møtes for første gang.

4. MIN: Ballamy gjør et bra løp, men vinkelen blir for skarp og han får ikke avsluttet. Liverpool spiller uten "Carlsberg" på draktene i kveld. Trolig på grunn av det franske lovverket.

7. MIN: Garcia gjør et løp inn  mot midten og bryster ned til Bellamy som dessverre ikke får helt treff på skuddforsøket.

17. MIN: Hjemmelaget har hatt ballen mest, men bortsett fra et skudd fra Wendel har de ikke truet Reina. Liverpools nye midtbane sliter med å henge med.

20. MIN: Gonzalez sliter seg løs og tester keeper med høyrefoten. Det blir ikke mer enn en løs markkryper av det.

22. MIN: Jurietti får advarsel etter å ha tatt Gonzalez i ankelen.

25. MIN: Frispark inn i feltet og Bordeaux er millimetere fra å ta ledelsen. Ballen stusser luggen til Micoud alene med Reina.

27. MIN: Zenden går hardt i kroppen og får kort.

35. MIN: Kjempesjanse når Finnan slår inn fra kanten mens Bordeaux pusher ut. Hyypiä får stå alene og forsøker å heade i beina til sine røde lagkamerater som også lurte offsidefella. Bordeaux får til slutt ryddet opp.

36. MIN: Liverpools største sjanse når Bellamy slår inn og vi igjen lurer offsidefella. Denne ganger kommer Crouch alene med keeper fra skrå vinkel. Spissen setter beinet på ballen på første forsøk og den går en meter til side for mål.

40. MIN:  Tre store sjanser på 5-6 minutter. Crouch er på nytt sist på ballen når han skyter i nettveggen.

41. MIN: Keeper Ramé løpet over halve banen for å protestere på en dommeravgjørelse. Øverbø har vært meget god hittil og har klart å gjennomskue alle tjuvtriks. Flere Bordeaux-spillere har forsøkt å filme seg til frispark eller straffespark. Usportslig opptreden!

Garcia (uten reklame) og Liverpool spilte seg opp utover i omgangen og brent 2-3 store sjanser før pause.

PAUSERAPPORT
Med en skadeskutt midtbane forsøker de røde å hente med seg minst ett poeng og beholde topposisjonen i gruppa. Foreløpig får de god hjelp av Galatasaray som leder over PSV. Første halvdel av første omgang var kjedelig. Bordeaux hadde det meste av ballen, tempoet var lavt og det skjedde lite foran målene. Liverpool kontrollerte uten å skape noe. Med Garcia, Gonalzez, Bellamy og Crouch på banen følte man likevel at noe kunne komme til å skje. Tålmodigheten betalte seg nesten. De røde avsluttet omgangen sterkt og i løpet av 5-6 minutter skapte de tre store sjanser. Peter Crouch var nærmest da Bellamy tok en kort corner, fikk igjen ballen og la en perfekt pasning som lurte hele offsidefella. Crocuhy kunne med fordel ha brukt mer tid alene med keeper – men virket like overrasket som alle andre over å plutselig stå alene foran mål.

46. MIN: Andre omgang er i gang. Bordeaux rett i angrep og avslutter med skudd rett på Reina.

57. MIN: Garcia er nær ved å sette ballen i mål på et skudd etter ha å vandret innover i feltet. Det er et perfekt overlegg fra Riise som gir spanjolen sjansen til å sette fart. Avslutningen er bra, men keeper leser utgangen og redder.

58.MIN: Craig Bellamy har tatt cornere i dag og gjort det bra. Forrige gang endte det med omgangens største sjanse for Crouch. Denne gangen kommer Crouchy høyest og header midt på mål, forbi keeper og i nettet. Hyypiä går også opp på ballen og lurer vekk et par mann før ballen treffer en annen lugg.

Crouch takker Bellamy for en perfekt corner

63. MIN: Chamakh inn for Laslandes og Faubert for Alonso.

65. MIN: Målscorer Crouch ut til fordel for Kuyt.

68. MIN: Sissoko inn for Gonzalez.

70. MIN: Chamakh avslutter et par meter til side for mål. God retning.

71. MIN: Edixon Perea inn for Darcheville. Siste bytte for Bordeaux som er helt sist i gruppa og trenger poengene.

84. MIN: Chamakh får såvidt hodet på et godt slått innlegg og er svært nær en utligning.

86. MIN: Kort til Kuyt som er nær ved å bryte igjennom på venstrekanten.

87. MIN: En av våre beste i dag, Craig Bellamy,  ut for Warnock. Taktisk bytte når Rafa legger om til 3-5-1.

89. MIN:  Plutselig er Warnock (!) alene med keeper, men er litt for urutinert og setter skuddet i beina på keeper. Kjempesjanse.

SLUTT

Hyypiä drar vekk et par mann og gjør det enklere for Crouch å score på heading.

SLUTTRAPPORT
Første borteseier i Europa på nesten et år og tre poeng smakte godt for laget på toppen av gruppe C. Med seier til PSV i Tyrkia, godt hjulpet av scoring fra Kromkamp, kan gruppa bli avgjort på kampdag 4. Det kan til og med holde med uavgjort!
Kampen i Frankrike ble aldri spesielt underholdene – det var heller ikke derfor de røde hadde reist til landet. De fikk de tre poengene de kom for – med mange skader i troppen, og kan reise tilbake til England med selvtillit foran søndagens toppkamp på Old Trafford. Etter en førsteomgang, hvor Liverpool skapte alle de store sjansene, svingte det mer de siste 45. Målet kom fra Peter Crouch’s hode etter 58 minutter. Det var ikke ufortjent og bortsett fra en innspurt de siste 10 minuttene klarte Bordeaux aldri å slå tilbake. De har faktisk aldri beseiret et engelsk lag i E-Cupen. Før kampen stod de med 10 kamper uten seier i Europa. En Warnock (!) alene med keeper noen minutter før slutt kunne punktert oppgjøret. I stedet ble det litt nerver på slutten med noe gode cornere og dødballer til hjemmelaget.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Et par småfeil i feltet i en kamp hvor vertene satte sine største sjanser utenfor, men ellers en grei innsats fra spanjolen.

Steve Finnan 6  – Hadde lite problemer ute på sin kant lenge, før han ble utfordret et par ganger det siste kvarteret.  Solid jobb på høyrebacken.

Jamie Carragher 7 – En Carra ute i Europa mer slik vi kjenner ham.  Tøff i duellene og man slapp lite til sentralt.

Sami Hyypiä 8 – Bordeaux var tekniske, men omstendelige og litt puslete noe som passet Sami utmerket.  Flere viktige taklinger og sterk på hodet, ikke minst på dødballer.  Liverpools beste.

John Arne Riise 6 – Slet en del før pause, da han fikk lite hjelp av Gonzalez og Bordeaux nesten bare angrep på den siden.  Spilte seg opp og hadde bl.a. et par utmerkede crosspasninger i 2.omgang.

Mark Gonzalez 5 – Søramerikaneren viser små glimt, men gjør samtidig elementære feil.  Lite sluttprodukt fremover, og lite hjelp bakover i dag.

Xabi Alonso 6 – Eleganten hadde ikke tatt på den beste pasningsfoten, men jobbet knallhardt og fikk en tøff oppgave i en offensivt anlagt midtbane.

Bolo Zenden 5 – Bolo ga bort ballen for ofte, og et par ganger kunne det ha blitt skjebnesvangert.  Spilte seg noe opp, men ga ingen god søknad på å få mye spilletid sentralt på midtbanen.

Luis Garcia 6 – Luis fløt rundt ute mot høyrekanten og skulle være den kreative linken til angrepet.  Lykkes bare delvis, og var nærmest med et skudd som ble reddet til corner.

Peter Crouch 6 – Peter scoret igjen og var hele tiden en trussel med sitt hodespill.  Følelsen var likevel at han kunne ha gjort mer, og han skulle i hvert fall hatt minst en scoring til.

Craig Bellamy 7 –Waliseren løp, kjempet og spilte en av sine beste kamper på en stund.  Var hele tiden et uromoment selv om prikken over i’en manglet.  I helgen scoret han på en corner, denne gangen slo han en målgivende pasning fra hjørneflagget.