Chelsea - Liverpool

Søn 17.09.06 kl 14.30 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 41 882 / Dommer: Mike Riley / Stamford Bridge / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool klarte ikke å ta vare på sjansene mot et Chelsea med ti mann på banen i over en halvtime. Dermed ble Drogbas fantastiske scoring før pause avgjørende.

Ballack (51)

Nytt prestisjemøte mellom Chelsea og Liverpool. De røde har ikke råd til noe tap på Stamford Bridge om man ikke skal komme ytterligere på etterskudd i ligaen.

Send medlingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta scoringsvarsel fra kampen.

Benitez fortsetter med Kuyt og Bellamy på topp i dagens kamp mot Chelsea, og det betyr at nederlenderen for første gang figurerer i en startoppstilling i Premier League. På midtbanen har manageren funnet plass til både Alonso, Sissoko og Gerrard, men han har ingen typisk venstreflanke i startoppstillingen. Det skal således bli interessant å se hvordan midtbanen komponeres. I forsvaret har Daniel Agger blitt valgt foran Sami Hyypiä.

1.min:
Chelsea tar avspark i sola på Stamford Bridge. Liverpool går ut med fem mann på midtbanen, med Kuyt ute til venstre, og Bellamy alene på topp.

5.min:  Stephen Warnock får et tidlig gult kort, etter å ha taklet Drogba bakfra ute ved sidelinja.

10.min: Stephen Warnock sliter med Drogba, og må gi et nytt frispark ute på kanten. Frisparket skaper panikktilstander i Liverpool-forsvaret, men Daniel Agger gjør en fantastisk klarering på målstreken. Men da hadde dommer Riley alt blåst for angrep på Reina.

13.min: Formasjonsendring hos Liverpool, som nå har sendt opp Kuyt som spisspartner til Bellamy, mens Gerrard tar venstreflanken.

16.min:  Kuyt smeller ballen i tverrliggeren bak Cech på et skudd fra skrått hold inne i 16-meteren, etter en fantastisk pasning fra Alonso, som hadde plukket opp en cornerklarering. Liverpool utrolig nær å ta ledelsen.

20.min: Lampard forsøker et skudd på et frispark fra distanse, men Reina er kjapt nede og holder ballen sikkert.

21.min: Vakkert Liverpool-angrep dras opp på venstresiden. Bellamy kombinerer med Kuyt, men waliserens avslutning blir for svak.

26.min:  Boulahrouz blir notert i Rileys bok etter å ha revet Gerrard overende.

30.min:  Drogba meier ned Pennant på full fart oppover høyrevingen. Soleklart gult kort.

36.min: Nytt vakkert Liverpool-angrep, men Kuyt lykkes ikke med den siste fikse flikken til Gerrard inne i feltet.

40.min: En fantastisk crosspasning fra Gerrard finner Pennant med kjemperom på høyre. Flankespillerens flate innlegg finner en umarkert Finnan på vei inn i feltet, men iren blir for ubesluttsom og venter for lenge med avslutningen. Dermed blir skuddet blokkert.

42.min:  Chelsea tar ledelsen på en fantastisk enkeltmannsprestasjon. Med Carragher i ryggen tar Drogba ned ballen på brystet like utenfor 16-meteren, vender og knaller ballen i mål i en bevegelse. Ballen fyker inn i nettmaskene bak en sjanseløs Reina.

45.min:
Momo Sissoko noteres i dommerens bok.

45.min: To minutter er lagt til i første omgang.

45.min: Like før overtiden er slutt kommer Gerrard på et raid på venstresiden. Han skjærer innover i feltet og avslutter like over fra nesten død vinkel.

I 42 minutter var dette en kamp mellom to tungvektere som stod og stanget mot hverandre. En stillingskrig som Liverpool "ledet på poeng", da de røde hadde skapt de fleste og de største sjansene. Men Didier Drogbas fantastiske enkeltmannsprestasjon gjør at de blå fra Londons vestkant kan gå i garderoben med en ufortjent ledelse. Hjemmelaget scorer på en av meget få muligheter de skaper før pause. Liverpool har på sin side vært mer kreative, uten å oppnå noe "end product". Nærmest var Kuyt med sitt glitrende skudd i tverrliggeren. Et forsøk som så absolutt hadde fortjent en bedre skjebne.

46.min:
Liverpool setter i gang andre omgang. Ingen bytter i pausen.

51.min:  Ballack får direkte rødt kort etter å ha tråkket på Sissoko som ligger nede. Reprisen viser at tyskeren stempler afrikaneren på låret, og avgjørelsen virker å være korrekt.

54.min:  Benitez foretar sitt første bytte. Han tar ut Warnock, som har slitt voldsomt i denne kampen, og setter inn den mer offensive Aurelio.

61.min: Liverpool fører kampen spillemessig, og Gerrard er på et par raid fra venstre uten å få uttelling.

62.min: Drogba setter albuen midt i ansiktet på Daniel Agger i en duell, og burde ha vært utvist.

65.min:  Chelsea gjør sitt første bytte. Robben inn for en usynlig Shevchenko.

66.min: Kuyt setter inn en viktig takling på Lampard inne i egen 16-meter, etter et kjapt tatt frispark.

67.min:  Sissoko, som ligger i vannskorpa til rødt kort ofres, og Zenden kommer inn.

68.min:  Kjempesjanse til Gerrard som skyter rett på Cech alene med Chelsea-keeperen på kort hold. Her burde kapteinen ha valgt presisjon fremfor kraft når han skulle avslutte. Kampen har nå våknet til liv, og like etterpå er Robben på en farlig kontring som Liverpool-forsvaret får ryddet opp i.

71.min:  Ferreira inn for Boulahrouz.

73.min: Agger forsøker seg med et skudd fra distanse, men Cech har bra kontroll og redder enkelt.

75.min: Kuyt header utenfor under press, etter et godt innlegg fra Finnan.

76.min: Aurelio kommer til dødlinja og får lagt inn i feltet. Liverpool trolig snytt for straffespark når Gerrard dyttes overende i en duell. Bellamy hadde nær lykkes med et skuddforsøk i neste trekk.

78.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte. Crouch inn for Bellamy.

82.min:  Ny kjempesjanse til Liverpool. Pennant legger inn til Crouch, som header ned til en umarkert Kuyt inne i feltet. Nederlenderens avslutning blir imidlertid alt for svak.

87.min: Bra innlegg fra Aurelio, men Kuyts stussheading går godt utenfor bortre stolpe.

90.min: 5 minutter tillegg på Stamford Bridge.

90.min:  Cech får gult kort for uthaling av tiden.

90.min:  Crouch får stå helt umarkert inne i feltet på et Pennant-innlegg, men headingen går svakt rett på Cech. Kjempesjanse som spissen burde ha utnyttet bedre.

90.min:  I overtidens siste minutt gjør Chelsea sitt siste bytte. Drogba ut, Kalou inn.

Liverpool klarte ikke å ta vare på sjansene mot et Chelsea med ti mann på banen i over en halvtime. Dermed ble Drogbas fantastiske scoring før pause avgjørende. Både Kuyt, Crouch og spesielt Gerrard sløste utilgivelig med sjansene etter at London-laget fikk Ballack korrekt utvist tidlig i andre omgang. At marginene ikke var på Liverpools side i denne kampen ble demonstrert ved at Gerrard sannsynligvis også ble snytt for et straffespark, mens også Drogba burde ha fått marsjordre for en stygg albue mot Agger. Men når alt kommer til alt, så har de røde i hovedsak sitt eget ineffektive angrepsspill å takke for at de ikke fikk med seg minst ett poeng fra London i ettermiddag. Et poeng som var det minste de røde hadde fortjent.

Reina (6)
Uten sjanse på kjempescoringen av Drogba. Lite baller å plukke utover det på en dag hvor hjemmelaget nesten ikke produserer sjanser.

Finnan (6)
Bra defensiv kontroll og flink til å komme fremover på banen. Bra samspill med Pennant. Viktig når venstresiden igjen er helt fraværende.

Carragher (7)
Carra is back. Leder de bakre rekker med god kontroll. Vanskelig å gi ham skylden for målet, når Drogba får en halvmeter med ryggen mot mål og får kjempetreff. Godt å ha Jamie tilbake!

Agger (7)
Holder igjen Sami ute av laget og gjør på nytt en bunnsolid kamp. Herlig innstilling og igjen villig til å gå med ballen ut av eget forsvar. Blir lurt en gang skikkelig av Robben ute på kanten, men totalt sett ny god kamp av dansken.

Warnock (5)
Blir byttet ut først – det er ikke helt tilfeldig. Til Stephens forsvar må det sies at det igjen blir lappeteppe på venstre flanken. Ikke enkelt å etablere noe godt samarbeid med spilleren foran seg. Kjemper hardt og gir aldri opp, men har ikke spesielt mye å spille på når Liverpool må frem på banen.

Pennant (6)
Fortsatt en del unøyaktighet i spillet, men leverer to gode omganger og gjør totalt sett en viktig jobb på høyrekanten i 90 minutter. Synd at vi ikke klarer å utnytte innleggene hans bedre. Spillbar og konstruktiv.

Sissoko (5)
Momo er ikke i toppform og det merkes. Sliter med litt tunge bein og kommer ofte litt sent inne i duellene. Blir mye upresist. Afrikaneren kommer helt sikkert sterkere i løpet av de neste ukene, men i dag var han langt unna det nivået vi husker han best fra.

Alonso (6)
To solide omganger som anker. Etter en treg start på sesongen var dette et lite skritt i riktig retning. Mange gode inngrep, bedre presisjon på pasningene og færre feil i spillet sitt.

Gerrard (6)
Bare i siste halvdel av andre omgang så vi Steven slik vi kjenner han. Da Rafa la om til 4-4-2 kom også Stevie mye mer til sin rett. Skulle hatt straffespark da en ble rent ned bakfra av Lampard og kunne ha gitt et viktig poeng da han valgte kraft i stedet for presisjon alene med keeper i andre omgang. Kapteinen har vært tålmodig og spilt i tre forskjellige posisjoner på de fire første ligakampene. Vi trenger ham sentralt på midtbanen i neste kamp!

Kuyt (7)
Nederlenderen manglet scoringen i dag, men er totalt vår bestemann på en dag uten de store heltene. Spissene er igjen ikke effektive nok – derfor taper vi også kampen i dag. Det må også Kuyt ta sin del av skylden for. Men han er flink til å vandre, finne rom for seg selv, jobber knallhardt i to omganger. Han huskes også for en meget god takling i eget forsvar da Lampard plutselig kom alene med Reina.

Bellamy (6)
Jobber hardt og forsøker helhjertet på de få sjansene som byr seg. Blir veldig mye alene i første omgang og får lite støtte. Samspillet med Kuyt kan bli bra – men foreløpig har det ikke gitt mange nettkjenninger.