Galatasaray - Liverpool

Tir 05.12.06 kl 20.45 (Champions League, gruppespill) - VS3/TV3(ro)/ITV4 / Tilskuere: 23 000 / Dommer: Olegario Manuel Bartolo Faustino Benquerenca (PORTUGAL) / Atatürk stadion / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Robbie Fowler scoret først og sist, men tre mål mot et gavmildt gjesteforsvar ga Galatasary seier i Istanbul.

InamotoPennant

Rafa har som ventet gitt ungguttene Guthrie, Peltier og Paletta sjansen fra start.  Oppstillingen ligner en 3-5-2, med tre midtstoppere og Fowler og Bellamy på topp.

I møtet på Anfield skapte Galatasaray trøbbel gjennom å bytte inn Hasan Sas og store Umit i pausen.  Umit scoret to mål på hodet, og starter i kveld, mens Hasan Sas igjen er på benken.

1.omgang:

Det er store åpne flater på tribunene på Ataturk, hvor Jerzy Dudek & Co helt sikker gjenopplever gamle minner.

Det er rått og nokså kjølig i Istanbul, og det blir spennende å se om noen står fram på et noe reservepreget gjestelag.

2.min:  Sabri slår et frispark fra like utenfor hjørnet av straffefeltet, etter at Pellamy først gjør en unødvendig dytt.  Ballen går gjennom hele feltet, men også like utenfor bortre stolpe.

7.min:  Alonso slår et frispark som blir blokkert ut til corner.  Det var det andre forsøket, da Fowler headet inn den første crossen men som ble annulert da dommeren ikke hadde blåst.

Jamie Carragher har tatt en ankerrolle på midten, og med Agger og Paletta som midtstoppere.  Pennant og Guthrie er ute på hver sin kant.

21.min:  Nytt farlig frispark fra Sabri, Dudek bommer med sin utrusning, og svære Umit Karan er ikke så langt unna å få headet i mål.

22.min  0-1 FOWLER: Craig Bellamy skaffer seg rom ute på venstrekanten, slår et farlig innlegg mellom midtforsvar og keeper, og måltyven Robbie Fowler får satt ballen inn med hofta(!)

24.min  1-1 NECATI:  En litt stresset Xabi Alonso skal slå en tilbakepasning, men det blir isteden til en perfekt stikker til Necati.  Spissen kan nokså enkelt sette ballen ned til venstre for Dudek.

28.min  2-1 OKAN:  Paletta header en corner ut i returrommet, og fra 25 meter får Okan glimrende treff på halv volley.

Etter en nokså laber innledning av kampen har det altså kommet tre mål på drøyt fem minutter.  Ikke ukjent for Liverpool på denne stadion, men med noe annet fortegn.

32.min:  Pennant kommer seg bra fram på høyrekanten, innlegget går etterhvert ut til Carragher, men dagens kaptein får ikke skikkelig drag på skuddet som går over.

36.min:  Pennant spiller fram igjen, denne gang i lengderetningen, men skuddet til Bellamy blir for løst og for rett på keeper.

39.min:  Carra header en corner fra 15 meter.  Retningen er bra, men keeper rekker å nå det ikke altfor harde forsøket.

43.min:   Surr i det indre forsvaret til Liverpool gjør at Sabri får en stor sjanse, men det blir bare nesten for tyrkerne.

45.min:  Riise har et ambisiøst forsøk direkte på corneren fra Pennant, men skuddet fra langt hold går også langt utenfor.

45.min:  Målscorer Necati bytter med Ilic.

I lange perioder har dette lignet hva det egentlig er, en kamp som betyr svært lite.  Det er nokså åpent og jevnt, men det er samtidig ikke vanlig Champions League konsentrasjon og trøkk.  Tre scoringer på seks minutter, noen som har hørt om det før på Ataturk?, gjorde at det livnet noe til etter en laber åpning.  Liverpool har tatt noe mer over etter scoringsrushet, og farten til Pennant og Bellamy truer stadig med å åpne et lurvete hjemmeforsvar.  Gjestene fra Merseyside virker imidlertid heller ikke solide bakover.  Danny Guthrie har fått en noe utakknemlig oppgave som venstrekant, da han helst trives i midten, og ingen av de ferske spillerne har greid å markere seg særlig positivt.  Det er en åpen og lett stemning både på og utenfor banen, og vi tror det blir flere mål etter pause.

2.omgang:

46.min:  Tolga inn for Emre hos vertene.

49.min:  Peltier blir grunnlurt av Carrusca på kanten av 16-meteren, og dommeren dømmer korrekt frispark like utenfor straffefeltet.  Dødballen blir resultatløs.

53.min:  Et håpløst skuddforsøk av Riise fra langt hold ute på venstrekanten, da det var Liverpool-spillere inne i boksen til Gala.

54.min:   Uman Karan er igjen høyest på et frispark.  Headingen går forbi Dudek, men treffer stolperota.

57.min:  Pennant blir meid ned av Okan, men det virker som om dommeren har glemt igjen kortene hjemme i Portugal.

58.min:   Inamoto får bevist at dommeren likevel har med sitt gule kort, da han er for tidlig ute på frisparket..

58.min:   Glimrende utført frispark, da Alonso vipper til Fowler på vei igjennom, men veteranen treffer keeperen med sitt skuddforsøk.

60.min:  Danny Guthrie drar seg innover og avslutter med et brukbart skudd fra kanten av 16-meteren, som keeper redder greit.

62.min:   God kontring av Galatasaray, men forsøket på lobb fra Sabri blir headet ut til en resultatløs corner av Riise.

66.min:  Garcia inn for Guthrie.

70.min:  Ilic og Bellamy er nesten igjennom på hver side i løpet av noen sekunder.  Åpen kamp med flere sjanser etter pause.

73.min:  Carrusca prøver seg med et sykkelspark inne i feltet, men i fanget til Dudek.

75.min:  Crouch inn for Bellamy, Mehmet inn for Carrusca.

78.min:   Paletta lar et overlegg fra Sabri gå over seg, men Ilic får ikke stokket beina ordentlig og Karan utnytter heller ikke en litt slipphendt Dudek.

79.min  3-1 ILIC:  Riise snubler og lar Mehmet komme forbi seg, og resten av forsvaret virker også i halvsøvne da Ilic kan sette pasningen på 45 grader enkelt i mål.

85.min:  Miki Roque får sin debut, da han kommer inn for landsmannen Alonso.

86.min:   Pennant får et billig gult kort.

89.min:  Fowler slår et kjapt frispark til Crouch, som skyter høyt over.

90.min  3-2 FOWLER: Glimrende forarbeid av Jermaine Pennant på høyresiden, og med en keeper på bærtur kan Robbie Fowler nokså enkelt heade inn reduseringen på ved bakre stolpe.

Liverpool kom tilsynelatende helskinnet gjennom en kamp som ikke ble spilt i et altfor høyt tempo.  Det får være det positive i en kamp som bar mest preg av en litt avansert treningskamp.  I andre omgang var Galatasaray farligst mot et vaklende gjesteforsvar, slik at seieren var grei nok.  Det mest skuffende var at ingen av de som er utenfor førstelaget, eller på grensen, benyttet sjansen til å vise seg fram.  Et hederlig unntak var Jermaine Pennant, som kan ha spilt seg inn på laget som skal møte Fulham til lørdag.  En kamp som allerede synes å være i hodet på flere av de som hadde tatt turen fra Merseyside og til en nostalgisk gjenforening med Ataturk Stadion.

Spillerbørs:

Dudek (5)
Kan ikke lastes for scoringene, og gjør også et par brukbare redninger. Men har også en skovtur eller to, og virker i det hele tatt litt usikker.

Peltier (4)
Faller fullstendig igjennom i kveldens kamp. Klarer aldri å få kontroll på sin side, noe som i hovedsak skyldes at han ikke er tidlig nok oppe i sin mann. I tillegg til å mislykkes med markeringsspillet, blir han rundingsbøye ved flere tilfeller, og fremspillene sitter heller ikke som de skal.

Paletta (4)
Argentineren ble mer og mer usikker etter som kampen skred frem, og hadde et mareritt av en andreomgang. Har klareringen i forkant av 2-1, men kan ikke klandres for den. Men generelt er klareringene dårlige, markeringsspillet svakt og argentineren lager også for mange unødige frispark.

Agger (5)
Sliter tydelig med kommunikasjonen med makker Paletta, men er likevel forsvarets bestemann sett under ett. Dansken blir aldri brakt ut av fatning, og er den som må prøve å rydde opp når resten av forsvarsrekka svikter.

Riise (4)
En av nordmannens svakeste kamper for sesongen. Mister ball i farlige posisjoner, og er rett som det er på etterskudd. Blir lurt trill rundt og faller på baken i forkant av 3-1. Til og med skuddene gikk i hytt og pine.

Pennant (7)
En meget positiv opptreden av Pennant, etter en rekke svake kamper der han har måttet tåle mye kritikk. Markerte seg fra første til siste fløytesignal med en rekke friske raid, og kom gang på gang til dødlinja. Prestasjonen i forkant av 3-2 var det virkelig klasse over. En av få Liverpool-spillere som virket tent på oppgaven i kveld, og spilte seg trolig inn på laget mot Fulham til helgen. Liverpools bestemann.

Carragher (5)
Ble for anonym og stasjonær i sin rolle som anker på midtbanen. Ble aldri annet enn et skjold for midtstopperne, uten at det hjalp nevneverdig.

Alonso (5)
Var mannen som skulle styre midtbanen for Liverpool i kveld, men lykkes bare delvis. Hadde en horribel feilpasning i forkant av utligningen til 2-1. Ble rett og slett for tafatt.

Guthrie (5)
Jobbet iherdig, og har stor løpskapasitet, men ble totalt sett litt for lett mot sterke tyrkere. Rollen som venstrekant er vel heller ikke noen favoritt hos unggutten.

Fowler (6)
Måltyven Fowler fornekter seg ikke, og gjør begge Liverpools mål. Har evnen til å være på rett sted til rett tid. Vi skulle imidlertid ønske at vi hadde sett en litt mer aktiv Fowler utenom scoringene.

Bellamy (7)
Har tydelig funnet fjorårsformen, og gikk på en rekke gode løp som gang på gang skapte trøbbel for, og strekk i, Galatasaray-forsvaret. Serverer et meget godt og intelligent innlegg til Fowler ved 1-0 scoringen. Fikk ikke helt klem på avslutningene.

Garcia, Crouch og Roque – innbytterne klarte ikke å markere seg etter at de kom inn, noe som var mest skuffende for de to førstnevnte, ettersom de har mest erfaring og fikk mest spilletid.