Liverpool - Blackburn

Lør 14.10.06 kl 16.00 (Premier League) - C+Sport / Tilskuere: 44 206 / Dommer: Mark Clattenburg / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Blackburn var helt klart mest fornøyd med 1-1 og poengdeling på Anfield i dag. Liverpool presset hardt for et seiersmål mot slutten, men lykkes ikke.

Savage (58)

Etter en pause i ligaspillet grunnet landskamper står hjemmekamp mot Blackburn for tur. Liverpool har dokumentert god form på hjemmebane så langt denne sesongen, og går garantert for en ny seier her.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta scoringsvarsel fra kampen.

Peter Crouch og Fabio Aurelio inn for skadde Dirk Kuyt og Mohamed Sissoko er de to eneste endringene som Benitez har gjort i forhold til laget som startet mot Bolton. Daniel Agger og Robbie Fowler virker heller ikke å ha blitt klar av sine skader, og dermed er Gabriel Paletta på benken som cover for midtstopperne. Mark Gonzalez er også tilbake på benken etter smellen han pådro seg i ankelen i kampen mot Galatasaray.

Liverpool går trolig ut i en tradisjonell 4-4-2 formasjon med Gerrard og Alonso sentralt på midtbanen.

1.min:
Blackburn tar avspark mot The Kop i solskinnet på Anfield.

4.min: Frisk start på Anfield, der begge lag ikke nøler med å gå i angrep. Blackburn har hatt to farlige angrep som har blitt avvinket for offside.

5.min:  Stor sjanse til Liverpool når Crouch regelrett bommer på ballen på et innlegg fra venstre, etter at han ble forstyrret av Friedel.

9.min: Nytt godt angrep av hjemmelaget. Alonso vinner ballen, og spiller Gerrard. Han finner Crouch, som viderebefordrer til Pennant. Innlegget finner kapteinen, som velger en heading og ballen går over.

11.min:  Liverpool er virkelig på offensiven nå, og et nytt svært bra angrep ender i beina til Crouch etter en Friedel-retur.. Hans forsøk blir med nød og neppe klarert på målstreken av en Blackburn-forsvarer.

15.min:  Et meget bra innlegg fra en livlig Pennant finner en umarkert Crouch inne i feltet. Den lange spissen får imidlertid ikke rent treff på ballen, og forsøket blir reddet ved stolperoten. Med større effektivitet kunne Crouch hatt hat-trick etter et kvarters spill!

17.min:  0-1 McCarthy. Blackburn scorer fullstendig mot spillets gang. Riise har vært med opp, og Bentley finner et enormt rom på Liverpools venstreside. Innlegget spretter over Liverpools midtforsvar, og finner en umarkert McCarthy bak ryggen på Steve Finnan. Spissen setter ballen enkelt i mål ved stolperota.

19.min:
Liverpool slurver, og Blackburn bryter. McCarthy får en ny stor sjanse, men skuddet går rett på Reina.

26.min: Tempoet har dalt merkbart etter Blackburns scoring. Hjemmelaget virker å ha mistet litt av gnisten, og gjestene har kommet mye mer med i kampen.

28.min:  Bentley får kampens første gule kort, etter å ha kommet alt for sent inn i en takling på Riise.

35.min:  Blackburn-keeper Friedel får seg en smell i ansiktet på en Liverpool-corner, og må ha behandling etter å ha fått et kutt i leppa. Han må også skifte keepertrøye før han kan fortsette på grunn av blodsøl. Dette resulterer i et par minutters opphold i spillet. Fabio Aurelio og John Arne Riise får beskjed om å bytte posisjoner av Benitez, og sunnmøringen går dermed frem på midtbanen.

42.min:  Lucas Neill noteres i dommerens bok, etter at han og Gamst Pedersen i fellesskap legger ned Jermaine Pennant. Blackburn har vært utrolig heldige som har unngått gule kort i to situasjoner rett forut for denne.

42.min:  Stor sjanse til Liverpool når Bellamy styrer frisparket fra Aurelio rett på Friedel.

45.min: Tre minutter legges til i første omgang.

Pause

Liverpool åpnet kampen som raketter, og Peter Crouch kunne og burde hatt et hat-trick før kvarteret var passert. Like etter Crouch sin tredje store miss, scorer så Blackburn mot spillets gang. John Arne Riise var veldig offensiv i sin backrolle, og etterlot seg enorme rom for Bentley å briljere i. Innlegget fra den tidligere Arsenal-spilleren fant McCarthy umarkert bak i feltet, og sør-afrikaneren gjorde ingen feil. Etter dette virket det nesten som de røde mistet motet, og Blackburn fikk alt for mye rom og tid til å boltre seg på midtbanen. Liverpool satte inn en liten sluttspurt mot tampen av omgangen, men det ble aldri skikkelig farlig foran Friedel i gjestenes mål.

46.min:
Gerrard og Bellamy sparker i gang andre omgang. Ingen bytter på noen av lagene i pausen.

48.min: Jermaine Pennant mister unødvendig ballen to ganger på midten, og det ender til slutt med at Lucas Neill får sendt avgårde et farlig skuddforsøk fra distanse.

49.min: Pennant får kranglet med seg ballen sentralt, og Liverpool kommer i overtall mot Blackburn-forsvaret. Høyrevingen nøler imidlertid for lenge med å slå fra seg ballen, og sjansen går opp i røyk.

53.min:  Jamie Carragher takler Benni McCarthy hardt, og Rovers-spissen hinker av banen for behandling.

53.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Garcia inn for Pennant. McCarthy kommer like etterpå inn på banen igjen.

56.min:  Nonda går veldig lett i bakken etter at Hyypiä går i ryggen på han inne i Liverpool-feltet. Halvhjertede rop på straffe fra Blackburn-leiren.

58.min:  Savage, som var utrolig heldig som slapp gult kort på en situasjon i første omgang, noteres i dommerens bok etter å ha stemplet Gerrard over kneet.

61.min: Bra frisparktrekk av Liverpool, der Crouch header ned mot Garcia. Den lille spanjolen når akkurat ikke ballen. Liverpool i ferd med å etablere et visst trøkk mot Blackburn-målet nå. Like etterpå er Riise frempå med et skuddforsøk.

64.min:  1-1 Bellamy. Craig Bellamy får stå helt umarkert på bakre stolpe på Aurelios corner, og header fra kort hold enkelt inn utligningen mot sin gamle arbeidsgiver. Hans første ligamål for Liverpool.

67.min:
Liverpool trykker på nå, og et godt Bellamy-skudd gir en corner.

70.min: John Arne Riise skjærer inn i banen, og fyrer av med høyre fra 20 meters hold. Friedel får så vidt en hånd på ballen til corner.

71.min: Gerrard med et skuddforsøk meteren utenfor.

72.min:  Blackburn gjør et dobbeltbytte. Mokoena inn for Tugay og Gallagher inn for Gamst Pedersen.

79.min:  Hyypiä får gult kort for en felling av Savage. Frisparket tar Savage selv, og ballen lander på nettaket bak Reina.

80.min:  Spissbytte hos Blackburn. Jason Roberts inn for McCarthy.

83.min:  Kjempebrøler av Sami Hyypiä som regelrett bommer på ballen, gir Jason Roberts en kjempesjanse. Ballen ender til slutt hos Bentley, som setter ballen via innsiden av beinet til en utrusende Reina og centimetre utenfor stolpen. Enorm mulighet for gjestene.

87.min: Lucas Neill, som har gult kort fra før, viljehandser. Dommer Clattenburg gjør ikke tegn på å dra frem noe nytt kort.

89.min: Robbie Savage er veldig heldig som ikke får sitt andre gule kort for dagen, etter en felling bakfra på Alonso.

90.min: Fjerdedommeren viser 4 minutter tillegg.

92.min: Liverpool presser på. Riise med et litt tamt skuddforsøk utenfor.

Slutt

Sluttrapport
Liverpool ga bort årets to første poeng på hjemmebane, og 1-1 mot Blackburn må sies å være under pari for Rafael Benitez og hans menn. Dette var så definitivt mer to poeng tapt enn ett poeng vunnet. Liverpool var det klart beste laget etter pause, og fikk en fortjent utligning når Craig Bellamy gjorde sitt aller første Premier League-mål i helrødt. Og det sågar mot sin gamle arbeidsgiver. Etter utligningen ble det enveiskjøring mot målet til Brad Friedel, men hjemmelaget slet med å komme til de helt store målsjansene. Dermed ebbet det hele ut med poengdeling.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – En nokså rolig dag, hvor han ikke gjør noen spesielle feil.  Synes fortsatt ikke helt å ha fått igjen selvtilliten fra forrige sesong.

Steve Finnan 5  – Ikke den beste kampen vi har sett iren spilt.  Lite involvert og sover da han slipper McCarthy foran seg på scoringen.

Jamie Carragher 6 – Grei jobb av Carra, men heller ikke han oser av autoritet mot McCarthy & Co.

Sami Hyypiä 6 – Den lange finnen vant en del dueller, og slo enkelte gode langpasninger, men gjorde også noen feil.  Den største hadde nær gitt baklengs mot slutten av kampen.

Fabio Aurelio 5 – Puslete og upresis da han var en del av en midtbane som slet mot aggressive motstandere.  Fikk litt mer kontroll da han hadde Riise foran seg.  Veldig ujevn med sine dødballer.

Jermaine Pennant 5 – Prøver hele tiden ute på høyrekanten, men blir veldig egoistisk og greier aldri å få noe tak på Lucas Neill.  Innleggene var heller ikke av hans vanlige standard.

Xabi Alonso 7 –Ankerrollen virker ikke helt naturlig for spanjolen, men en av dem som jobbet hardt gjennom hele kampen.  Glimtet til med noen lekre fremspill.  Vi synes han fortjener tittelen Liverpools beste.

Steven Gerrard 6 –Kapteinen fikk sin favorittrolle sentralt, men selv om han var en del involvert var aldri turboen helt på.  Ikke i form, og trenger en scoring.

John Arne Riise 7 – Hadde noe trøbbel defensivt tidlig i kampen, men fikk da også minimalt med hjelp av Aurelio.  Alltid villig til å engasjere seg fremover, løp som en duracellkanin, og hadde nær scoret med høyrebeinet.

Peter Crouch 5 – Peter var delaktig i mange av Liverpools farlige angrep, men var veik i avslutningene og burde ha scoret.

Craig Bellamy 6 – Frustrerende ettermiddag for waliseren, i hvert fall fram til at han scoret det ”obligatoriske” målet mot gamleklubben.  Prøvde hele tiden å løpe i kanalene, men enten fikk han ikke ballen eller han ikke greide å true forsvaret.  Vi savner litt av den hissige, småirriterte, slåssende Craig, nå blir det hele litt for pent.

Luis Garcia 7 – Liverpool hadde vært svake på flankene, og Luis bidro til at man fikk mer fart og involvering framover.  Utgjorde en forskjell som innbytter.