Liverpool - Bolton

Søn 09.04.06 kl 15.00 (Premier League) - C+Sport/C+/Sky / Tilskuere: 44 194 / Dommer: Rob Styles / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Frank H. Larsen

Bursdagsbarnet Robbie Fowler ble matchvinner mot Bolton, i en ikke så alt for velspilt kamp som de røde kontrollerte mesteparten av.

Faye (21)

Oppgjøret mot Bolton på Anfield er årets nest siste hjemmekamp for Liverpool. Det blir ingen enkel oppgave mot et gjestelag som kjemper hardt for en plass i europacupene til neste sesong. Liverpool er på utkikk etter sin femte strake ligaseier, mens Bolton håper å unngå sitt fjerde strake tap.

Steven Gerrard er tilbake i startoppstillingen etter å ha vært ute med suspensjon i forrige kamp mot West Bromwich. Han erstatter, som vi antydet i går, Mohamed Sissoko. Momo er plassert på benken i dag, trolig fordi manager Benitez ønsker å unngå at afrikaneren skal pådra seg et nytt gult kort som ville ha ført til at han må stå over semifinalen i FA-cupen mot Chelsea.

Vi merker oss også at Djimi Traore er skadefri igjen, og tilbake på benken. El-Hadji Diouf er verken på banen eller benken for Bolton.

1.min:
Liverpool tar avspark i solskinnet på Anfield.

5.min:  Bolton får kampens første store sjanse, når et frispark blir slått inn i feltet og kaptein Nolan får avsluttet på volley. Han får imidlertid ikke klem på ballen, og avslutningsforsøket fra kort hold går heldigvis rett på Reina.

7.min: Liverpool slår tilbake, og Kewell er nær ved å nå Crouch med et følsomt innlegg. Bolton får imidlertid avklart.

8.min:  Kjempesjanse til gjestene etter at Alonso forærer ballen til Stelios som kommer helt alene med Reina. Grekeren får ikke klem på avslutningen, og Reina strekker seg så lang han er og får med nød og neppe slått ballen til side før Carragher klarerer.

19.min: Den ene linjemannen gjør en helt utrolig tabbe når han presterer å avvinke Fowler for offside, når han mottar ballen på et langt innkast fra Riise. Scouseren kommer til dødlinja, og skal til å legge inn når dommerens fløyte lyder.

21.min:  Faye får kampens første gule kort, når han protesterer mot dommeren etter at Liverpool får frispark etter en felling på Kewell.

28.min: Riise forsøker seg med et skudd fra distanse, men ballen fyker drøye meteren til side for mål.

29.min: Kewell avslutter himmelhøyt over fra 16 meter etter Liverpools første godt oppbygde angrep for dagen.

30.min:  Faye må ha behandling på sidelinja etter å ha kollidert med medspiller Ben Haim.

37.min: Kewell avslutter med et hardt skudd fra skrått hold. Ballen fyker tvers gjennom målgården og går et par meter utenfor. Kewell og Cissé har for øvrig skiftet side nå, slik at Kewell opererer på høyre og Cissé på venstre.

40.min: Gerrard slår et godt frispark hardt inn i feltet, men Jaaskelainen får en hånd på ballen og bokser til innkast.

41.min: Pent angrep der Fowler og Crouch kombinerer før ballen ender hos Gerrard. Kapteinen avanserer, og går overende inne i feltet. Hele Anfield roper på straffe, men repetisjonen viser at scouseren trolig faller i sine egne bein, og dommer Styles således gjorde rett når han vinket spillet videre.

45.min:  Liverpools største sjanse i omgangen, når Crouch får heade fritt på en corner fra venstre. Ballen går imidlertid rett på Jaaskelainen, som redder på målstreken. 2 minutter lagt til i første omgang.

45.min:  1-0 FOWLER. 20 sekunder før de to tillagte minuttene er over kommer ballen inn i feltet til Crouch. Den lange spissen legger elegant ned til Fowler, som avslutter kontant fra 15 meters hold på halv volley. En flott scoring av Fowler, og en fin måte å markere bursdagen sin på.

Pause

Robbie Fowlers scoring 20 sekunder før pause livet opp en tam førsteomgang, som har vært preget av lavt tempo og få målsjanser. Gjestene fra Bolton begynte kampen best, og skapte to store målsjanser og kunne ha tatt ledelsen før ti minutter var passert. Etter det hadde Liverpool ballen mest, uten at de røde klarte å skape nevneverdig med målsjanser. Bolton trakk ned tempoet ved enhver anledning, spesielt ved dødballer, og bidro til at det ble en svak førsteomgang både tempomessig og spillemessig.

46.min:
Bolton sparker i gang andre omgang mot Anfield Road End. Liverpool har gjort ett bytte i pausen. Luis Garcia kommer inn for Djibril Cissé, og spanjolen inntar høyrekanten.

47.min: Liverpool går offensivt til verks, og skaper et par farligheter foran Jaaskelainen allerede de par første minuttene av omgangen.

49.min: Garcia treffer ikke godt nok med hodet på en corner. Brukbar mulighet. Garcia har åpnet friskt etter innhoppet.

50.min: Garcia på ny farlig visitt, etter fremspill av Gerrard. Meget frisk åpning på andre omgang av de røde.

53.min:  Alsono med en suser i stolperoten fra drøye 20 meter. Liverpool veldig nære å øke ledelsen nå.

53.min:  Bolton gjør sitt første bytte. Danske Henrik Pedersen kommer inn for grekeren Stelios Giannakopoulos.

55.min:  Linjemannen unnlater å vinke på en klar Bolton-offside. Heldigvis er Reina årvåkent ute og får avverget til innkast med nød og neppe i en meget skummel situasjon.

57.min:  Sami Hyypiä får gult kort etter en felling av Gardner helt ute ved sidelinja. Finnen kommer alt for sent inn i taklingen.

62.min:  Nytt Bolton-bytte når Matt Jansen kommer inn for Okocha.

65.min: Jaaskelainen får såvidt berget et tidlig innlegg fra Kewell foran nesa på Garcia og Fowler.

71.min: Crouch avlslutter etter et godt innlegg fra Kewell, men får ikke fart bak headingen som går rett på Jaaskelainen.

74.min:  Bolton gjør sitt siste bytte, når Ivan Campo kommer inn for Faye.

76.min:  Liverpool bytter inn Hamann for bursdagsbarnet Fowler.

78.min: Riise gjør en fin forsering på venstrekanten, og innlegget hans havner til slutt i beina på Gerrard. Kapteinens skuddforsøk fra 14-15 meter blir imidlertid blokkert av en Bolton-forsvarer.

81.min: Crouch setter ballen i nettet, men blir korrekt avvinket for offside.

82.min:  Kjempeforsering av Kewell, før australieren avslutter med et godt skudd fra distanse som går en knapp meter til side for bortre stolpe.

83.min: Gerrard går overende i feltet etter å ha passert Ben Haim, og er rasende når Rob Styles ikke dømmer straffe.

88.min:  Liverpool gjør sitt siste bytte. Djimi Traore kommer inn for Harry Kewell.

90.min: 3 minutter er lagt til.

90.min: En kjempepasning fra Garcia finner Gerrard på løp. Innlegget til Crouch er imidlertid ikke presist nok.

Slutt

Sluttrapport: Bursdagsbarnet Robbie Fowler ble matchvinner mot Bolton, i en ikke så alt for velspilt kamp som de røde kontrollerte mesteparten av. Etter en frisk åpning av andre omgang, der Liverpool rullet opp det ene angrepet etter det andre anført av en opplagt innbytter i Garcia, falt etterhvert tempoet radikalt igjen. Bolton klarte aldri å true de rødes forsvarsrekke, og sett bort i fra en feilboksing av Reina var det aldri panikk å spore i de bakre rekker. Totalt sett en godt gjennomført kamp der hjemmelaget aldri behøvde å sette inn toppgearet etter Fowlers scoring på overtid i første omgang.

Spillervurdering:

Reina (7)
Lite å gjøre. Redder flott på Stelios’ avslutning i 1.omgang. Årvåkent ute på kanten av 16-meteren og får ballen ut til innkast når Bolton slipper igjennom i 2.omgang. Får ikke bokset ballen skikkelig vekk ved en anledning helt på tampen. Et par svake utspill.

Finnan (6)
Stort sett god kontroll bakover. Involvert noe offensivt i 1.omgang, men etter pause konsentrerte iren seg om det defensive.

Carragher (7)
God ryddejobb. Sikrer fint for Hyypiä når finnen går opp i duell. Glimrende oppspill i forkant av scoringen. Får klarert returen på Stelios’ avslutning. Ellers noe slurv.

Hyypiä (6)
Begynner rufsete. Gir bort noen billige frispark og taper et par dueller. Ikke oppmerksom når Stelios smetter igjennom i 1.omgang. Spiller seg opp. Vinner dueller og klarerer godt. Pådrar seg gult kort når Finnan for en gang skyld er ute av posisjon.

Riise (5)
Mye rart defensivt fra Riise i 1.omgang. Noen svake avleveringer og slurvete klareringer som fort kunne endt med farligheter til Bolton. Stort sett kontroll på sin side i 2.omgang. Bidrar bra framover. Fine løp, men mangler den siste gnisten til å skape skikkelige farligheter. Avslutter én gang utenfor.

Cissé (4)
Begynner på høyresiden. Prøver å utfordre et par ganger, men lykkes sjelden. De innleggene som kommer er upresise. Bytter side med Kewell. Kommer da på ett fint raid, men totalt sett for spedt. Byttet i pausen.

Gerrard (7)
Kommer ikke skikkelig inn i kampen fra start. 2.ballene havner som regel i beina på motstanderen. Prøver å slå flotte langpasninger, men blir som oftest for upresist.  Spiller seg sterkt opp i 2.omgang. Jobber bedre da og vinner flere dueller. Blir flyttet opp som hengende spiss siste 15 minuttene og blir mer involvert. Viser bra driv og villig til å utfordre.

Alonso (6)
Sliter også med å komme inn i kampen. Er uheldig når han ”spiller igjennom” Stelios i 1.omgang Begynner også 2.omgang langt bedre. Involvert i et par fine kombinasjoner. Skyter knallhardt i stolperoten.

Kewell (8)
Svært positiv offensivt. Går på en rekke gode raid. Kommer til avslutninger og får også slått flere innlegg. Synes han fortjener Liverpools beste.

Crouch (7)
Fine mottok og flott forspill til Fowlers scoring. Fine kombinasjoner med Fowler. Kommer også til flere headinger på mål. Dessverre for liten kraft i disse.

Fowler (6)
Nydelig scoring av Fowler på fødselsdagen. Effektiv 1 mål/1 avslutning. Jobber stort sett bra. Fine kombinasjoner med Crouch.