Liverpool - Bolton

Man 01.01.07 kl 13.45 (Premier League) - C+ Sport1/Sky / Tilskuere: 41 370 / Dommer: Graham Poll / Anfield / Skrevet av: Arild Skjæveland
Spillervurdering: Einar Kvande

Liverpool er oppe på 3.plass på tabellen, etter tre vakre mål og en meget fortjent seier over Bolton.

LiverpoolBolton
Mål
3-0 (0-0 til pause)
Crouch '61
Gerrard '63
Kuyt '83
Lagoppstilling
Reina
Finnan
Carragher
Hyypiä
Riise
Pennant
Gerrard
(Aurelio '85)
Alonso
Gonzalez
(Garcia '69)
Kuyt
(Fowler '86)
Crouch
Jaaskelainen
Hunt
Faye
Ben Haim
Gardner
Campo
Nolan
(Teimourian '81)
Speed
(Tal '67)
Diouf
(Vaz Te '67)
Davies
Anelka
Innbyttere
Dudek
Agger
Al Habsi
Meite
Gule kort
Ben Haim '20
Campo '58
Faye '65

De røde avslutter et hardt jule- og nyttårsprogram med å møte Bolton og gamle kjente som El-Hadji Diouf og Nicolas Anelka på Anfield. Formlaget Bolton kommer til Anfield på jakt etter sin sjette strake seier, og ligger på plassen over oss på tabellen. Anelka og Diouf vil nok være ute etter å bevise noe ovenfor sin gamle arbeidsgiver. Førstnevnte har scoret 7 mål på de 8 siste kampene.

Rafael Benitez har gjort fire forandringer på laget i forhold til kampen mot Tottenham. Inn kommer Crouch, Hyypiä, Gonzalez og Pennant. Bellamy har ikke klart å riste av seg sin hamstringskade, og er verken på banen eller benken. Ellers har Agger, Aurelio og matchvinneren mot Tottenham, Garcia, blitt degradert til benken. Der er også Robbie Fowler å finne.

SJEKK MÅLENE FRA YOUTUBE

1 MIN: Liverpool tar avspark og angriper mot Anfield Road End i første omgang.

2 MIN: Gerrard prøver seg direkte fra skrå vinkel etter å ha fått ballen fra Kuyt. Skuddet går et stykke utenfor.

10 MIN: El-Hadji Diouf får pipekonsert hver gang han er i nærheten av ballen. Ellers har Liverpool spillet på Anfield, uten å komme til de store sjansene.

14 MIN: Flott spill av Bolton når Kevin Davies spiller gjennom Hunt på kanten. Carragher får klarert.

18 MIN: Gerrard slår inn og Bolton klarerer rett opp i lufta. En nyklipt Kuyt blir avblåst for å rygge inn i Jaaskelainen.

 20 MIN: Dirk Kuyt kontrer og blir felt av Ben Haim. Poll er kjapt oppe med det gule kortet.

 28 MIN: Liverpool angriper, og Steve Finnan (!) sender i vei et skudd som går via Jaaskelainen og i tverrlegger! Kampens største sjanse.

31 MIN: Gerrard skyter fra langt hold. Ballen suser over.

32 MIN: Liverpool med et flott angrep, da Riise går på raid og spiller inn til Kuyt. Kuyt og Alonso veksler noen pasninger før Alonso prøver å plassere ballen helt nede ved stolpen. Like utenfor.

36 MIN: Steve Finnan slår et bra innlegg inn i feltet, men headingen til Peter Crouch mangler både kraft og retning.

45 MIN: Gerrard med frispark i fin posisjon for Liverpool. Frisparket er desverre elendig og det blir ingenting ut av det.

PAUSERAPPORT
En ganske bra omgang fra Liverpools side hvor man har full kontroll på det som skjer på Anfield. Det har til tider blitt vist småpent spill, men uten at det har blitt for store sjanser ut av det. Nærmest i førsteomgangen var Steve Finnan med et skudd Jaaskelainen fikk slått i tverrlegger. Formspiller Nicolas Anelka har heldigvis hatt en rolig ettermiddag på Anfield, mens El-Hadji Diouf har blitt satt på plass av Riise et par ganger. Senegaleseren har utmerket seg mest med provoserende kyss mot publikum, og er ikke særlig populær på Anfield. Mark Gonzalez har slitt mye i denne omgangen og det spørs hvor lang tid det tar før han bli erstattet av Luis García, som var bra mot Tottenham. Men alt i alt, en god omgang spillemessig og vi får håpe målet kommer i andreomgang.

45 MIN: Bolton tar avspark og nå angriper Liverpool mot the Kop.

47 MIN: Alonso spiller Gonzalez glimrende gjennom på kanten. Innlegget til Gonzalez er dessverre for høyt, men Liverpool får en corner. Gonzalez skadet ankelen sin i det han slo inn og halter litt.

52 MIN: Liverpool med en nestensjanse når Pennant kommer til innlegg. Gonzalez header fra ca 16 meter og headingen går over.

 58 MIN: Ivan Campo feller Jermaine Pennant som er på raid og får gult kort.

 61 MIN: Peter Crouch kopierer perlen fra Galatasaray og scorer et nydelig mål! Innlegg fra Pennant, og i luften ligger Crouch og scorer sitt tredje ligamål for sesongen!

 63 MIN: Like etterpå scorer også Gerrard med en volley! Kuyt spiller inn og Gerrard banker ballen opp i hjørnet med innsiden av foten. Nydelig!

 65 MIN: Faye er forferdelig sinna etter å bli avblåst etter å ha felt Peter Crouch. Etter det skubber han dommer og sparker bort ballen. Skulle nok sett det røde der.

 67 MIN: Bolton gjør et dobbeltbytte og setter inn Idan Tal for Gary Speed og Vaz Te (som nylig senket vårt reservelag) for Diouf.

 69 MIN: Mark Gonzalez har spilt ferdig, og inn kommer Luis García.

76 MIN: Flott Liverpool-spill med Gerrard, Pennant og Kuyt før Pennant slår et flott innlegg inn til Crouch på 7 meter. Headingen er elendig og går langt over.

80 MIN: Kuyt med et kjemperaid før han fyrer løs fra 16 meter. Jaaskelainen må slå ballen over.

80 MIN: På den påfølgende corneren header Sami glimrende. Jaaskelainen er dessverre også glimrende og får slått ballen ut til ny corner.

81 MIN: Bolton-kaptein Nolan har spilt ferdig, inn kommer iraneren Teimourian.

 83 MIN: Luis García spiller gjennom Dirk Kuyt. Dirk blir presset godt utover, men klarer å sette ballen inne ved motsatt stolpe under hardt press. Flott scoring av nederlenderen!

 85 MIN: Stevie Gerrard har spilt ferdig for dagen, og gir kapteinsbåndet til Jamie Carragher. Inn kommer Fabio Aurelio.

 86 MIN: Og inn kommer også Robbie Fowler. Ut går Dirk Kuyt.

90 MIN: Det er lagt til 3 minutter.

 92 MIN: Nydelig innlegg fra Steve Finnan, som slår inn på Peter Crouch som alene får heade på 2 meter. Jaaskelainen bokser ballen rett opp, og García blir avblåst for den påfølgende duellen. Crouch burde definitivt ha satt den ballen i mål.

SLUTTRAPPORT
En veldig bra start på 2007 for de røde da formlaget Bolton Wanderes ble beseiret med hele 3-0. Både fremover og bakover fungerte ting i dag, og Liverpool hadde full kontroll på Anfield. Peter Crouch scoret kampens første mål med en perle, og det var nok bra for han å endelig score i Premier League igjen. Like etter doblet Gerrard ledelsen med enda en perle, og det var rett og slett bare en behaglig ettermiddag. Dirk Kuyt fastsatte sluttresultatet til 3-0, og Liverpools gode hjemmeform fortsetter.

Spillerbørs:

Reina (6)
Nesten helt arbeidsledig. Det var vel i realiteten bare en corner som skapte litt trøbbel for spanjolen, men får heller ikke vist seg frem nevneverdig når alt han har å gjøre er å plukke opp for lange gjennomspill.

Finnan (7)
Utmerker seg med meget gode innlegg når han er med frem, og defensivt er han meget solid. Har også et godt skudd som Jaaskelainen så vidt får slått i tverrliggeren og over.

Carragher (7)
Har en meget viktig inngrepen på Boltons eneste farlige angrep, tidlig i første omgang. Scouserens lange tå kom godt med der. Solid kamp i midtforsvaret.

Hyypiä (7)
Hadde i likhet med sin stopperkollega en meget god dag på jobben. Flink til å bryte foran Bolton-angriperne, og spiller meget smart slik at Anelka aldri får utfordre han på farten.

Riise (5)
Sunnmøringen sliter fortsatt med formen. Er passiv og blir slått tunnel på når Bolton skaper sin eneste farlige sjanse i kampen, og virker ikke trygg på defensiven. Var med frem ved et par anledninger, men skuddfoten var heller ikke innstilt.

Pennant (7)
Var meget livlig gjennom hele kampen, og jobbet godt både offensivt og defensivt. Manglet litt presisjon i innleggene før pause, og hadde også noen feilpasninger, men spilte en strålende andreomgang hvor han var sentral ved Liverpools to første scoringer. Kunne også bokføre en målgivende pasning med sitt presise innlegg på Crouch sitt saksespark.

Gerrard (8)
Kapteinen er tilbake i form, og er drivende god i sin sentrale posisjon i dag. Spiller på hele sitt register, og gjør et aldeles nydelig mål. Liverpools bestemann.

Alonso (7)
Ikke like synlig som Gerrard, men gjør en nærmest plettfri jobb som ballfordeler. Snur spillet så raskt at Boltons midtbane aldri henger med i svingene.

Gonzalez (5)
Jobbet og slet, både offensivt og defensivt, men lykkes dårlig med det han prøvde på. Ble forståelig den første som ble byttet ut..

Crouch (6)
Scorer på et aldeles glimrende saksespark, men utenom den flotte scoringen gjør han seg mest bemerket med to meget svake avslutninger på headinger han strengt tatt burde ha scoret på.

Kuyt (6)
Totalt anonym før pause, men spiller seg meget bra opp etter pause, og gjør en meget sterkt prestasjon på scoringen sin. Hadde også et flott raid like i forkant av denne, i tillegg til målgivende på scoringen til Gerrard.

Garcia – spanjolen gjorde et positivt innhopp, og serverte en nærmest perfekt pasning til Kuyt på Liverpools tredje scoring.

Aurelio og Fowler – fikk for lite spilletid til å gjøre seg bemerket.