Liverpool - Charlton

Lør 04.03.06 Kl 18.15 (Premier League) - C+Sport/SBO / Tilskuere: 43 892 / Dommer: Martin Atkinson / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool stanget hodet i en konstant forsvarsmur mot Charlton, og kom aldri nærmere enn Fowlers annulerte scoring i sluttminuttet. En frustrerende kveld på Anfield.

Young (57)

Ny viktig ligakamp på Anfield. I kampen om andreplassen er tre poeng et must mot londonerne. For bare noen uker siden røk vi imidlertid 0-2 mot Charlton på bortebane.

Dersom du ønsker å motta lagoppstilling og scoringsvarsel fra kampen sender du meldingen:
LFC LIVE START til 2180.

Fem endringer på laget fra City-kampen. Fowler, Carragher, Traore, Hamann og Cissé kommer inn. Kvartetten Riise, Alonso, Morientes og Finnan er forvist til benken, mens Daniel Agger ikke er reserve en gang. Det er heller ikke Luis Garcia, uvisst av hvilken årsak.

Kromkamp begynner trolig som høyreback, mens Cissé får en rolle på høyreflanken.

Charlton stiller for øvrig nøyaktig samme mannskap som i sine to foregående kamper.

Ti minutter før avspark melder vår mann inne på stadion om en skikkelig snøbyge på Anfield, og banen er delvis hvit!

1.min:
Charlton i hvitt tar avspark mot The Kop. Snøbygene ser ut til ha gitt seg. The Kop synger en sang til ære for Gary McAllister og hans familie rett etter avspark. Denise McAllister døde som kjent etter lang tids kamp mot brystkreft i går.

2.min: Kewell med ett skuddforsøk, men det går rett i kroppen på en Charlton-forsvarer, og Myhre fanger ballen lett.

3.min: Gerrard finner Kewell på venstreflanken. Australieren utfordrer og vinner en corner. Cissé får to forsøk med hodet på corneren, før ballen går over dødlinja.

9.min:  Ballen havner ute hos Kewell, som fyrer i vei et godt skudd fra 20 meters hold, som går en meter til side for krysset. Kampens beste mulighet så langt.

12.min:  Fowler fører ball over en halv banehalvdel, og avslutter med et godt skudd like til side for Thomas Myhre sitt mål. Liverpool har begynt denne kampen klart best, har stort ballinnehav og har skapt det som har vært av målsjanser.

14.min:  Myhre må strekke seg så lang han er og slå til corner, for forhindre et selvmål av Hreidarsson. Corneren ender til slutt hos Fowler, som ikke klarer å styre den på mål med hodet.

18.min: Cissé har gitt Spector mye problemer ute på sin kant, og denne gangen vinner han en corner.

30.min: Liverpool trykker hardt på, og skaper mange halvsjanser på innlegg fra høyre ved Gerrard og cornere. Charlton-feltet er imidlertid tett befolket når de røde forsøker å avslutte.

34.min: Gerrard slår et frispark inn i feltet, og finner Kewell. Australierens hodestøt går imidlertid rett på Myhre, som fanger ballen i fast grep.

43.min  Et innlegg fra Kromkamp blir stusset videre til Cissé på bakre stolpe. Franskmannen får ikke riktig nok kraft bak headingen, men Myhre må strekke seg i hele sin lengde for å redde.

45.min:  Kewell tråkler seg gjennom, og finner Cissé. Franskmannen snur på en femøring inne i feltet og avslutter, og Myhre gjør nok en klasseredning.

Pause

To forsøk fra Djibril Cissé, godt reddet av Myhre, er det nærmeste Liverpool har kommet mot et resolutt og disiplinert Charlton. Ser man bort i fra et par kontringer etter at Liverpool har blitt overivrige fremover og ikke vært i defensiv balanse, har det offensivt sett bare vært ett lag på banen i denne førsteomgangen. Fowler, Cissé og Kewell bytter ofte posisjoner, og australieren avsluttet for eksempel omgangen på høyreflanken, mens Cissé hadde trukket inn sentralt. Både Kewell, Cissé, Kromkamp og Gerrard har fått lagt flere farlige innlegg inn i feltet foran Myhre, men som så mange ganger før denne sesongen mangler igjen sluttproduktet.

46.min:
Hyypiä blitt igjen i garderoben i pausen, og John Arne Riise kommer inn. Traore går inn som midtstopper, mens sunnmøringen tar over venstrebacken. Det rapporteres at finnen skal ha slitt med et hamstringproblem i første omgang.

54.min:    Marcus Bent fikk seg en smell etter corner, og må byttes ut med Jay Bothroyd. Det skal dreie seg om en hamstring-strekk også for Charlton-spilleren.

57.min:  Luke Young pådrar seg et soleklart gult kort når han feller Gerrard på full fart fremover i et kontringsforsøk.

59.min:  Gerrard vinner ballen på midtbanen, og spiller Cissé. Franskmannen finner Crouch helt umarkert inne i feltet med et tilnærmet perfekt innlegg. Dessverre klarer ikke den lange spissen å utnytte den gedigne sjansen, og headingen blir svak og enkel å fange for Myhre.

64.min: Kewell med ett nytt skuddforsøk fra distanse. Rett på Thomas Myhre.

66.min:  Cissé må i boka for protester.

70.min: Kewell tar en rekke overstegsfinter og vinner et frispark på hjørnet av 16-meteren. Cissé avslutter svakt utenfor når dødballen blir tatt.

72.min: Charlton er farlig frempå etter en corner-situasjon, men Spector avslutter over.

73.min:  Alonso kommer inn for Hamann.

74.min:  Crouch sliter med antydninger til krampe, men ser ut til å kunne fortsette.

77.min:  Euell inn og Kishishev ut for Charlton.

80.min:  Liverpoool gjør sitt siste bytte. Crouch ut og Morientes inn.

81.min: Charlton på en sjelden visitt. Euell avslutter utenfor.

82.min: Gerrard vinner en corner med et skudd som går via en spiller og like utenfor. På corneren header Kewell, men Myhre fanger ballen på streken.

83.min: Cissé setter fart, runder Spector og slår et godt innlegg foran mål. Ingen i feltet til å avslutte.

87.min:  Powell inn for Ambrose.

89.min: Euell feller Alonso. Liverpool får et frispark i god posisjon. Ballen havner hos Fowler som setter ballen i mål og tror han har gitt Liverpool seieren. Linjemannen vinker av for en marginal offside, antagelig på Cissé. 3 minutter er lagt til.

90.min: To minutter på overtid er Charlton på en farlig visitt, og vinner en corner. Liverpool får avklart.

Slutt

Liverpool stanget hodet i en konstant forsvarsmur mot Charlton, og kom aldri nærmere enn Fowlers annulerte scoring i sluttminuttet. En frustrerende kveld på Anfield, ikke minst fordi Fowler antagelig ble feilaktig avvinket av linjemannen. I tillegg måtte Sami Hyypiä forlate banen med en hamstringskade i pausen, noe som ikke akkurat er godt nytt foran Champions League-kampen mot Benfica på onsdag. Dette må utvilsomt karakteriseres som to poeng tapt for de røde, ikke minst med tanke på kampen om andreplassen. Man klarte aldri å bryte gjennom Charltons resolutte forsvar, og spissene Crouch og Fowler klarte aldri å ta vare på de mange gode innleggene fra kantene.

SPILLERVURDERING

José Reina 6 – Våkent frempå ved et par gjennomspill, god distribusjon med et unntak, og det var det…

Jan Kromkamp 7  – Solid innsats i 90 minutter uten store defensive utfordringer, og spilte seg opp etter litt slurv tidlig.

Jamie Carragher 7 – Hadde plass og tid mot en motstander som konsentrerer seg om å holde de helrøde stangen, og gjør et par suverene manøvrer ut av eget forsvar.

Sami Hyypiä 6 – Rolig 1.omgang defensivt, mens det bare ble nesten på en rekke cornere for Liverpool.  Forhåpentligvis er han ikke lenge ut med sin skade.

Djimi Traore 6  - Er aldri truet bakover og gjør en grei kamp, selv om det går litt i hytt og pine i pasningspillet.

Harry Kewell 7 – Virket i lange perioder som den kunne gjøre det lille ekstra i form at et fremspill eller en avslutning, men det ble bare nesten for Harry også.  Likevel synes vi han fortjener tittelen som Liverpools beste.

Dietmar Hamann 6 – En kamp hvor det var lite bruk for en statisk Didi, som knapt behøvde å bli svett for å ha kontroll i sin ankerrolle.

Steven Gerrard  7 – Veldig av og på for kapteinen.  Står bak en del av det beste fra Liverpool, men blander det også med pasningsfeil og perioder hvor han er litt borte.

Djibril Cissé 6 – Svak mot unge Spector i 80 minutter ute på flanken, før han våknet mot en utslitt motstander på slutten.  Er mer farlig ved noen av de få anledningene da han trekker inn i midten.  Går håpløst i offside flere ganger, noe som trolig også influerte linjemannen ved annuleringen.

Robbie Fowler 6 – Noen fine touch og burde blitt helten i sluttsekundene, men uvisst hvorfor han er altfor sjelden i områder foran mål hvor han kan være en reell trussel.

Peter Crouch 6 – Lange Peter vinner atskillig i lufta, men blir gjerne tam når headingene rettes mot mål.  Det var bl.a. tilfellet da han skulle ha scoret på et overlegg fra Cissé i 2.omgang.

John Arne Riise 6  - Den av backene som bidro mest i den 2.omgangen hvor han spilte, men skuddforsøkene var vel aldri nærmere enn fem meter fra stengene.