Liverpool - Fulham

Lør 09.12.06 kl 16.00 (Premier League) - Canal+ Sport1/Art Sport 4 / Tilskuere: 43 189 / Dommer: Uriah Rennie / Anfield / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool dominerte fra ende til annen hjemme mot Fulham, og vant fortjent 4-0. Anfield-klubbens 25. hjemmekamp i ligaen på rad uten tap.

Pearce (53)

Liverpool tok sin første borteseier i ligaen denne sesongen mot Wigan forrige helg, og Dirk Kuyt & Co vil ønske å klatre ytterligere på tabellen etter møtet mot Fulham foran The Kop.  De røde hvilte spillere som Reina, Finnan og Gerrard til møtet mot Galatasaray, og Sami Hyypiä er også tilgjengelig igjen etter problemer med en lårskade.

Send medlingen LFC LIVE START til 2180 dersom du vil motta scoringsvarsel fra kampen.

Spissduoen Kuyt og Bellamy får fornyet tillit mot Fulham, etter fruktbart samarbeid i Wigan i forrige ligakamp. Ellers bekler Pennant og Garcia flankene, mens midtforsvaret består av Carragher og Agger. De øvrige plassene er besatt av de "vanlige" spillerne.

Det betyr ikke overraskende hele 6 forandringer på laget i forhold til den elleveren som startet mot Galatasaray på tirsdag. I forhold til forrige ligakamp, mot Wigan, er Pennant inne på laget til fordel for Hyypiä.

Dubai International Capital (DIC) er representert på direktørtribunen ved daglig leder Sameer Al-Ansari (bildet til høyre).

1.min:
Fulham tar avspark mot The Kop. Steven Gerrard vant altså myntkastet.

5.min: Dirk Kuyt spiller frem Craig Bellamy på løp. Walliseren blir feilaktig avblåst for offside.

6.min:  Kjempesjanse for Liverpool, når Kuyt og Bellamy på ny kombinerer, og sistnevnte vipper ballen inn til Luis Garica. Spanjolen får en stor sjanse fra kloss hold, men vinkelen blir litt for skrå, og Rosenior får ryddet unna under press fra Pennant.

7.min:  Kjemperedning av Reina, på et godt skudd fra McBride. Gjestene utrolig nær ved å ta ledelsen.

8.min: Riise avanserer, og skyter utenfor. Meget livlig åpning på Anfield, der begge lag ikke har nølt med å gå i angrep.

15.min: Pennant runder enkelt sin oppasser, og legger perfekt inn til Kuyt. Nederlenderen sleiver imidlertid når han skal avslutte fra 16 meters hold.

17.min:  Steve Finnan lurer av en mann nede ved hjørneflagget, og legger et perfekt innlegg til Dirk Kuyt. Nederlenderen header i armen til Zat Knight og til corner. Kuyt roper på straffe, men får det ikke.

22.min: Liverpool fører fortsatt kampen, selv om tempoet har dalt litt. Alonso avslutter et angrep med et langskudd et stykke utenfor fra drøye 25 meter.

24.min: John Arne Riise avslutter med et knallskudd etter en corner. Ny corner. De røde har faktisk hatt 3-4 hjørnespark på et par minutter nå.

28.min: Gerrard finner Bellamy med et godt fremspill, og Lastuvka er mer heldig enn dyktig når han får ryddet opp foran beina på waliseren.

29.min: Glimrende Liverpool-angrep når Pennant avanserer, og slår en god pasning til Kuyt. Spissen legger tilbake til Garcia, som får til en avslutning fra distanse som Fulham-forsvaret får beinet unna.

29.min:  Pennant må ta telling når han får en ball i skrittet.

33.min:  Alonso slår et glimrende frispark inn i feltet, og forsøket går nesten rett i mål. Hadde en av de fremadstormende Liverpool-spissen fått en tå på ballen hadde det nesten garantert blitt scoring.

34.min:  Enorm Liverpool-sjanse når Pennant kommer fri og får lagt inn til en umarkert Kuyt. Nederlenderen bommer regelrett på ballen med bare keeper foran seg. Linjemannen hever igjen feilaktig flagget!

37.min: Alonso, som har spilt en meget god førsteomgang, får godt treff fra distanse, og Lastuvka har sin fulle hyre med å slå langskuddet ut til siden.

40.min: Kuyt treffer godt på en volley inne i feltet. Ballen går i hånda på en Fulham-forsvarer, men Rennie vinker det hele videre. Kuyt er rasende, og Liverpool synes snytt for straffespark.

43.min: Liverpool får sin syvende resultatløse corner for omgangen. Fulham har hatt en. De røde dominerer fullstendig spillet nå.

44.min: Kuyt legger inn til Garcia, og spanjolen avslutter med en god heading fra distanse som lander på nettaket. To minutter er langt til i første omgang.

Pauserapport
Liverpool har dominert stort i første omgang mot Fulham, og burde ha ledet ved pause. Dirk Kuyt har ropt på straffespark etter hands inne i feltet to ganger, og burde ha hatt det ved den siste anledningen. Ballen treffer beviselig hånda til Fulham-spillerne ved begge tilfellene, men ved det første tilfellet var det opplagt ufrivillig. Den andre handsen hindret antagelig scoring. Hjemmelaget har bygd opp flere meget gode angrep, mens gjestene var farlig frempå en gang tidlig i omgangen.

46.min:
Liverpool tar avspark mot The Kop.

47.min:  Et kjempeutspill fra Reina gjør at Kuyt kommer alene mot mål. Vinkelen blir imidlertid litt for spiss, og Lastuvka redder skuddforsøket forholdsvis lett.

49.min:  Kampens første bytte, når Christanval kommer inn for Diop for gjestene.

51.min:  Enorm Liverpool-mulighet, når et innlegg fra Pennant går forbi både Bellamy og Kuyt inne i feltet. Kuyt burde vel strengt tatt styrt det innlegget i mål, men reagerte for seint.

53.min:  Alonso med en god avslutning som et par Liverpool-spillere er nær ved å styre i mål. Store sjanser til hjemmelaget nå.

53.min:   Nytt skuddforsøk fra Kuyt går i armen til Pearce. Denne gangen dømmer Rennie straffe, og gir Fulham-stopperen gult kort..

54.min:  1-0 Gerrard. Lastuvka redder straffesparket fra Steven Gerrard, men kapteinen scorer på returen. Meget fortjent ledelse til de røde.

56.min:
Ny kjempesjanse til Liverpool, når Fulham med nød og neppe får klarert en Agger-heading etter en Gerrard-corner.

57.min:  Bellamy får åpent mål på bakre stolpe etter en stuss på en Gerrard-corner, men rekker ikke å stokke beina, og forsøket ender med utspill. Regnet høljer nå ned over Anfield.

59.min:  Radzinski ligger nede, og må ha behandling for en skade.

60.min:  Liverpool dominerer alt på Anfield nå, og Bellamy avslutter et angrep med et lurt skudd som gir corner.

60.min:  2-0 Carragher. Gerrard slår corneren inn i feltet, Agger stusser til Carragher på bakre stolpe, som nærmest sklir ballen i mål fra kort hold.

63.min: Bellamy med et nytt skuddforsøk fra litt skrått hold inne i feltet. Rett på Lastuvka.

66.min:  3-0 Garcia. Fantastisk heading av lille Luis Garcia. Riise tar et innkast til Agger ute på venstrekanten. Dansken legger perfekt inn til Garcia, og spanjolen header knallhardt i mål via tverrliggeren helt oppe i krysset, fra en distanse på 12-13 meter.

73.min:
Begge lag bytter. Collins John kommer inn for Brian McBride for gjestene, mens Benitez tar ut Dirk Kuyt og erstatter han med Mark Gonzalez.

77.min:  Craig Bellamy har spilt ferdig for dagen. Inn kommer Peter Crouch. Liverpool har slakket betraktelig av på tempoet nå, og ser ut til bare å ville kontrollere inn.

80.min:  Stor jubel på The Kop når Robbie Fowler kommer inn for Luis Garcia.

81.min:  Jermaine Pennant pådrar seg gult kort når han holder igjen Luis Boa Morte på vei igjennom ute på kanten.

84.min: Reina gjør en TV-redning på langskudd fra Brown

84.min:  Gerrard svir fingertuppene til keeper Lastuvka, når han klemmer til på volley på et nydelig innlegg fra Jermaine Pennant. Godt skudd og meget bra redning.

85.min: Collins John header like utenfor Reinas mål, men blir avblåst for offside.

86.min: Vakkert Liverpool-angrep, der Fowler gjør alt riktig inntil han skal spille fri Crouch. Da blir pasningen for svak.

87.min: Pennant klarer ikke å få presset sitt skudd ned, etter Liverpools 13. corner. Målet stod på vidt gap.

88.min:  Liverpool ruller opp det ene angrepet etter det andre, og Robbie Fowler er veldig nær ved et skuddforsøk som gir corner.

90.min: To minutter er lagt til på Anfield, og de røde fortsetter sine angrepsbølger. Man er veldig nær ved å øke ledelsen gang på gang.

92.min:  Robbie Fowler fører ball lenge, og blir felt av Pearce like utenfor 16-meteren. Pearce blir skadet i duellen, og hinker av banen. Hele Anfield synger "You'll Never Walk Alone".

93.min:  4-0 Gonzalez. En delikatesse av et frispark av Gonzalez. Han setter ballen over muren og helt inne ved stolperoten uten sjanse for Lastuvka.

Slutt

Liverpool dominerte fra ende til annen hjemme mot Fulham, og vant fortjent 4-0. Anfield-klubbens 25. hjemmekamp i ligaen på rad uten tap. De røde fortsetter altså å imponere hjemme på Anfield, og cornerstatistikken forteller egentlig alt. 14-1 til hjemmelaget. Fulham var i realitaten sjanseløse så snart Liverpool fikk hull på byllen. Og da kom ketchup-effekten. Det ble gjort tre mål på 12 minutter. De tre siste scoringene til Liverpool var forøvrig av det svært vakre slaget, etter at Gerrard hadde gitt laget føringen etter å ha scoret på retur etter først å ha sendt i vei et dårlig straffespark. Hjemmelaget var altså mye mer effektive etter pause, og knuste etter hvert gjestene fra London i regnværet på Anfield. Jamie Carragher gjorde sitt første mål for sesongen, og innbytter Gonzalez nettet for andre gang i ligaen, etter at en annen innbytter, Fowler, hadde skaffet frisparket chileneren satte rett i mål.

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 7 – Måtte strekke seg og gjøre en kvalifisert redning før pause, var ellers våken og sikker.

Steve Finnan 8  – En meget bra kamp fra iren, som var både presis og aktiv fra sin plass ute på høyrebacken.  Liverpools beste etter vår mening

Daniel Agger 8 – To målgivende på Daniel, da han stusset videre en corner og siden la inn til headingen fra Garcia.  Komfortabel defensiv og positiv offensivt.

Jamie Carragher 7 – Carra som putter ballen i nettet fra kort hold foran The Kop er et samleobjekt.  Midtstopperen hadde også flere gode fremspill og var sterk i duellene.

John Arne Riise 6 – Johnny Riise slet en stund med Radzinski ute på sin kant, men la i likhet med laget generelt inn et gir ekstra etter pause.

Jermaine Pennant 8 – En av hans beste kamper i helrødt.  Friskere og mer direkte enn vi har vært vant til, og slo også en del bra innlegg.  Høyresiden var god i dag.

Xabi Alonso 7 – Spanjolen hadde en rekke forsøk på mål i dag, men hans beste skuddfot var blitt igjen hjemme.  Jobbet likevel godt i sin ankerrolle på midten.

Steven Gerrard 7 – Litt av og på for kapteinen, som har fremspill og avslutninger av kvalitet men også slurver en del.

Luis Garcia 6 – Han gjemmer seg aldri Luis, og i en kamp hvor han feilet med det meste han prøvde han på dukket han så plutselig opp med en glimrende heading som ga 3-0.

Dirk Kuyt 6 – En annen som aldri gjemmer seg.  Det var nederlenderen som fikk sjansene lengst fremme i dag, men det ble enten bom eller treff i hendene til Fulham-forsvaret.

Craig Bellamy 6 – Løper og prøver hele tiden, men kom aldri helt til de store sjansene mot Fulham.