Liverpool - Newcastle

Ons 20.09.06 kl 21.00 (Premier League) - C+Sport / Tilskuere: 43.754 / Dommer: Mark Halsey / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Torbjørn Flatin

Liverpool tar endelig tre poeng og kryper opp 5 poeng bak United/Chelsea. Kuyt åpent målkontoen mens Alonso scoret et fantastisk mål fra ca 60 meter!

Moore

Denne kampen mot Newcastle skulle egentlig ha vært spilt i august, men ble utsatt på grunn av Liverpools deltagelse i Champions League-kvalifiseringen.

Agger fortsetter i midtforsvaret, mens Gerrard igjen spiller på kanten. Kuyt og Bellamy fortsetter på topp. Det går rykter om at Pennant har får en liten strekkskade og blir hvilt. Zenden heller ikke i troppen, men Garcia er tilbake.

For 94. gang på rad Rafa sender ut et lag etter å ha gjort endringer!

1. MIN: Kampen er i gang. Liverpool angriper mot Anfield Rd End i første omgang.

5. MIN: Fine tendenser i åpningsminuttene med mye bevegelse i lengderetningen.

12. MIN: Ikke spesielt mye fart i kampen enda. Ingen store sjanser til noen av lagene.

13. MIN: Garcia spiller Bellamy igjennom på et løp. Craig kommer litt skrått på Harper og skyter ikke altfor vanskelig i keeperens armer.

20. MIN: Skuffende rolige første 20 minutter på Anfield. Kampen mangler fart og tenning.

23. MIN: Aurelio skyter et frispark i muren. Ballen detter ned foran Garcia som skyter raskt, men rett på keeper.

27. MIN: Garcia skaffer seg litt rom og skyter fra ca 22 meter. Brukbar retning, men Harper kontrollerer.

29. MIN: Endelig mål og hvem andre enn Dirk Kuyt er målscorer! Det er et nydelig angrep og en perfekt avslutning når nederlenderen scorer sitt første mål for de røde. Alonso finner Finnan på løp på høyrekanten. Iren legger en perfekt pasning inn foran kassa og Kuyt pirker ballen forbi Harper.

Kuyt kan endelig se ballen i nettet - og jubler sammen med supporterne for ledermålet.

38. MIN: Litt mer fart etter scoringen, men gjestene har enda ikke hatt en eneste målsjanse.

Pauserapport
Newcastle gjennomførte de 45 første minuttene på Anfield uten å skape en eneste målsjanse. Det sier det meste om omgangen – selv om de røde heller ikke hadde toppgearet inne. Liverpool har hatt full kontroll og dominerte banespillet, men har slitt med å skape de store sjansene. Målscorer Kuyt åpnet målkontoen sin da han avsluttet et perfekt angrep etter ca en halvtimes spill. Det var en fortjent scoring etter et par gode kamper av nederlenderen med stang ut. Vi trenger desperat tre poeng fra denne kampen og litt mer fart og presisjon i angrepsspillet før legger grunnlaget for full pott i kveld.

46. MIN: Liverpool spiller mot The Kop i andre omgang.

48. MIN: Dramatikk i åpningen når Newcastle først skriker etter straffespark når Ameobi (litt enkelt) går ned i feltet. Kort tid etter får Liverpool frispark i god posisjon. Alonso skyter og ballen forandrer retning. Ballen går i mål, men dommeren annulerer etter at ballen er innom hånda til Garcia. Spanjolen blir belønnet med advarsel.

50. MIN: Garcia kjemper seg ned til dødlinja og legger 45 grader ut. Kuyt er i god posisjon og forsøker å sette ballen i mål med innsiden. Skuddet går upresist utenfor.

51. MIN: Mye mer fart i kampen. Newcastle også mer med på notene. De blir muligens snytt for en hands på Carra og et straffespark før Reina må gjøre en redning på et skudd.

56. MIN: Bellamy misbruker en 100 % sjanse når han plukker opp en retur i bakrommet og kommer alene med keeper med mann i ryggen. Waliseren lobber og det ser ut som den skal rulle i mål. Ballen ender imidlertid millimetere utenfor stolpen. Kjempesjanse.

62. MIN: Kuyt løper opp ballen og Moore "hevner" seg med felling bakfra.

63. MIN: Aurelio tar frispark og skrur ballen over muren og ned mot stolperota. Harper får imidlertid slått til corner. God dødball av brassen. Liverpool jager 2-0.

68. MIN: Kveldens første bytte når N'Zogbia kommer inn for Milner.

72. MIN: Ypperlig pasning fra Gerrard mot Garcia på løp inn i feltet. Spanjolen tar ballen ned perfekt og smeller kula på innsiden av stolpen.

74. MIN: Babayaro handser klart når han forsøker å klarere. Dommeren står ugunstig til og dømmer ingenting. 1-1 i straffesituasjoner.

76. MIN: Rossi inn for Martins.

79. MIN: Alonso skriver seg inn i historien med et av merkeligste målene i klubbens historie. Xabi vinner ballen på egen halvdel går mot midtsirkelen, og skyter mot mål fra egen banehalvdel. Harper står korrekt plassert, men mister fotfeste og ballen går i nettet bak en sprellende keeper. Det er nesten så man ikke tror det - selv på reprisen. Alonso scoret jo et lignende mål mot Luton forrige sesong.

82. MIN: Kuyt får stående applaus når han bytter med Crouch.  Sibierski kommer inn for Ameobi hos Newcastle.

85. MIN: Gonzalez kommer inn for Gerrard.

Sluttrapport
Endelig seier og tre poeng. Liverpool går dermed opp til 9. plass på tabellen og ligger 5 poeng bak Manchester United og Chelsea. Klarer de å vinne også til helgen har de fått fotfeste. Det var helt fortjent med seier i kveld etter at Liverpool kontrollerte mot tamme gjester i førsteomgang. Spillet løftet seg etter pause og kampen åpent seg mer opp. De røde lå likevel klart over i spill og sjanser og det var egentlig aldri tvil om hvor poengene kom til å havne. Dirk Kuyt åpent målkontoen sin da han avsluttet et vakkert angrep etter en halvtime. Alonso scoret med et historisk skudd fra egen banehalvdel mot en vaklende Harper i andre, og sikret poengene. Forsvaret holdt for første gang buret rent i ligaen denne sesongen. Forhåpentligvis er dette noe å bygge på.

---> Se Alonsos fantastiske mål på Youtube

SPILLERVURDERING

Pepe Reina 6 – Fikk ikke all verdens å gjøre og unngikk store feil.  Virket imidlertid ikke helt trygg og mangler nok en del på toppformen.

Steve Finnan 7  – Iren tok seg greit av Damien Duff og spilte solid og med få feil, uten å involvere seg særlig framover.

Jamie Carragher 7 – Hadde lenge raske Martins solid plassert i baklomma.  Fikk det litt mer hektisk da Newcastle prøvde mer framover i 2.omgang og var heldig som ikke besørget straffespark med en hands.

Daniel Agger 7 – Elegant og rolig midtstoppertype, som etter en komfortabel 1.omgang også fikk det mer hektisk i de siste 45 minuttene.

Fabio Aurelio 7 – Dette var en kamp som passet brassen, hvor han ble lite truet defensivt og bra med plass framover.  Glimtet til med noen flotte pasninger, og var nære på med et flott frispark foran The Kop.

Steven Gerrard 7 – Kapteinen hadde en fri rolle med utgangspunkt som høyrekant, og viste glimt med pasninger og løp av kvalitet.  Turboen var imidlertid ikke på hele tiden.

Momo Sissoko 6 – Momo er viktig i sin ryddejobb, men denne kvelden synes vi han var uvanlig slurvete med sine avleveringer.  Unngikk gult kort, men det hadde kanskje sammenheng at han ikke var på sitt mest helhjertede?

Xabi Alonso 8 – Spanjolen ble matchvinneren i dag.  Fantastisk gjennombruddspasning for 1-0 og utrolig nok sin andre scoring fra egen halvdel i 2006.  Er på rett vei selv om han ikke traff alt med sitt ambisiøse pasningspill.

Luis Garcia 7 – Full pakke med lille Luis i kveld.  Stangskudd, mange avslutninger, fremspill, og den mest kreative framover, men samtidig feil, fakter og et tvilsom gult kort for viljehands.  Likevel mest positivt.

Dirk Kuyt 7 – En oppofrende lagspiller som både kan spille opp og avslutte fra sin angrepsposisjon.  Fikk sitt fortjente første mål for Liverpool, men burde hatt minst et til.

Craig Bellamy 6 – Krummet ned korte nakken og løp og løp.  Aktiv og farlig, men missen foran et forventningsfullt The Kop var grov.  En god 6’er.