Liverpool - Reading

Ons 25.10.06 kl 21.00 (Carling Cup, 3.runde) - / Tilskuere: 42445 / Dommer: Peter Walton / Anfield / Skrevet av: Tore Hansen/Einar Kvande (børs)

De røde er videre til 4. runde av ligacupen etter å ha slått ut Reading. Fowler scoret sitt 30. i ligacupen på 36 kamper! Debut for Paletta, Peltier, Guthrie og Smith.

Gabriel PalettaGlen Little

Benitez har plukket ut et mannskap bestående av en blanding av ungt og gammelt. Robbie Fowler er tilbake og er kaptein for Liverpool FC for første gang siden 2001! Agger er også skadefri, men Gabriel Paletta får sin debut sammen med dansken i midtforsvaret. Debut blir det også for Lee Peltier på høyreback.

En bra midtbane med Pennant, Sissoko, Zenden og Riise skal forhåpentligvis kontrollere denne kampen. På topp spiller Fowler sammen med Peter Crouch.

Benksitter James Smith har fått tildelt drakt nummer 45. Forsvarsspilleren fikk squad nummer i forbindelse med kveldens kamp.

Regnet øser ned på et fullsatt Anfield.

Liverpool vant myntkastet og angriper mot Anfield Road End før pause.

5.min:  Pennant slår inn i feltet i retning av hodet til Peter Crouch, men Reading greier å klarere.

12.min:  Sissoko skyter litt ute fra høyrekanten, men keeper redder.  Det er en meget sleip bane etter regnvær på Merseyside i hele dag og langskudd kan være rett medisin.

16.min:  Farlig foran Pepe Reina for første gang, da de rødes forsvar ikke får klarert skikkelig og Pennant må sende ballen ut til corner.

Lee Peltier må ut for å få behandling etter å ha fått et nokså stygt kutt, trolig etter å ha fått albuen til lagkamerat Paletta i ansiktet.

Peltier er på banen igjen, trolig etter å ha fått satt inn noen sting.

29. min: Zenden skyter langtskudd og tvinger keeper til å gjøre en god redning.

32. min: Ingen spesiell god kamp hittil. Liverpool sliter med å vinne kontrolle og skaper sjanser.

34. min: Zenden prøver seg med nytt skudd med venstre. Skuddet går innom et forvarsbein og til corner. Den første corneren til de røde i kveld.

39. min: Oster skaffer seg plass inne i feltet og skuddet, men skuddet blokkeres til corner.

44. min: 1-0 - ENDELIG mål og herlig å se Robbie Fowler score. Det er Pennant spiller inn en lur ball i feltet. Robbie løper på ballen og løfter den over keeper. Typisk scoring av scouseren. Kapteinen har en utrolig "record" i ligacupen og står nå med med 30 mål på 36 kamper!

45. min:  2-0 - To minutter på overtid setter John Arne Riise ballen i nota og gir de røde en komfertabel ledelse. Igjen er det et langskudd fra Riise - en markkryper på en retur som går i nettet bak Stack.

PAUSERAPPORT

Totalt sett en nokså jevn 1.omgang, hvor Reading åpnet best og hadde et lite spillemessig overtak det første kvarteret.  Liverpools nykomponerte og unge forsvar har imidlertid greid seg bra.  I en kamp hvor det lenge skjedde lite spilte de røde seg opp og overtok en del mot slutten av omgangen.  To scoringer helt på tampen sørget så for en litt flatterende 2-0 ledelse ved halvtid.  Først en flott avslutning av Robbie Fowler, før John Arne Riise dypt inne på to minutters overtid smelte ballen i nettet på sitt andre forsøk.

2. omgang er i gang.

48. min:
Liverpool har gått ut og tatt kontrollen. Ballen går raskere, bevegelsene er bedre og de skaper flere sjanser. Bra stemning på tribunen - de røde jages fremover.

50. min:  3-0 - Gabriel Paletta scorer i sin debut og Liverpool er i ferd med å avgjøre denne cupkampen. Argentineren vinner en duell i feltet på en corner fra Pennant og header i mål. Pennant har vært en av våre aller beste i dag sammen med Agger.

53. min:
Fowler viser igjen frem venstrefoten og skyter et godt skudd like utenfor.

58. min: Nytt skudd av Zenden. Nok en gang går ballen via en forsvarer og til corner.

62. min: Guthrie får sin debut når han kommer inn for Sissoko. Han blir dermed kveldens 3. debutant.

74. min: Ny debutant når to unge forsvarsspillerne bytter plass. Smith kommer inn for Peltier.

76.min:  3-1 - Bortelaget reduserer et kvarter før slutt når Andre Bikey header i mål fra kort holdt ved lengste stolpe.

77. min:  4-1 - Fowler spiller Crouch helt igjen, som elegant runder keeper og setter ballen i tomt mål.

79. min: Dirk Kuyt kommer inn for Riise.

80. min:   4-2 - Lita reduserer for gjestene ved å sende ballen inn i det lengste hjørnet, etter at forsvaret til Liverpool ikke hadde klarert inne i eget felt.

84. min: Reading gjør sitt første bytte når Sodje erstatter Gunnarsson.

85. min:  4-3 - Shane Long kan heade inn umarkert ved bortre stolpe, etter at Liverpools forsvar har gått litt i oppløsning de siste minuttene. Da blir det likevel spenning i kampen.

SLUTTRAPPORT

De drøyt 42.000 på tribunen fikk se et Liverpoollag som ikke fungerte i første omgang. Reading tok kommandoen og var i føringen den første halvtimen. Det siste kvarteret kom vi mye mer med, men målene før pause kom likevel litt ut av det blå. Fowler scoret et glimrende mål, mens Riise satte inn en retur på sitt eget skudd. Etter pause dominerte vi og spilte god fotball i tillegg. På stillingen 4-1 burde kampen være avgjort. To raske reduseringer gjorde det mer spennende enn nødvendig. Et par unggutter uten rutine gjorde nok også at balansen forsvant litt ut av laget mot slutten. God kamp av både Pennant og Zenden. Det var spesielt gøy å se kantspilleren gjøre en så god kamp etter å ha kommet under så mye kritikk i det siste. Nå venter Birmingham i neste runde. Veien mot Cardiff er i gang!

Rafa fornøyd med fire kvalitetsmål
- Dette var en typisk cupkamp. Vi så gode lag som begge ville vinne, sa Rafael Benitez etter kampen.

Han var mest fornøyd med at Liverpool gikk videre i turneringen, men var også fornøyd med kvaliteten på målene.

– Vi scoret fire veldige gode mål. Kampen inneholdt syv til sammen. Det var meget god underholdning for publikum. Kampen åpnet seg helt mot slutten, og det kunne ha kommet mål begge veier, men vi vant likevel fortjent.

SPILLERBØRS

Reina (5)
Begynte egentlig bra og gjorde få feil i førsteomgang da Reading var gode. Utover i kampen virket han mer og mer usikkert og gjorde stadig småfeil i feltet.

Peltier (6)
Godkjent debut. Overraskende solid defensivt, gjorde nesten ingen feil. Spiller på det enkle og gir en god respons etter å ha fått tillit fra start.

Paletta (7)
Startet litt rufsete, men spiller seg opp. Scoret et vakkert mål etter corner og trives stadig bedre etterhvert som han blir varm i trøya.

Agger (7)
Kanskje den beste av våre i førsteomgang. Stod frem som sjef da Reading yppet seg. Etter hvert som kampen utviklet seg og nervøsiteten økte i laget gjorde også dansken noen småfeil. Men fint å se han tilbake – selv om han fortsatt har en litt bandasje på armen.

Warnock (6)
Kamp på det jevne av venstrebacken. Gjør ikke de store feilene defensivt, men er veldig passiv fremover.

Pennant (8)
Etter vår mening var han vår bestemann i dag. Gjør kanskje ikke allverdens i førsteomgang før han legger opp til Fowlers åpningsmål, men spiller på hele sitt register etter pause. Med fart, teknikk og gode innlegg ble han en vanskelig mann å stoppe. Vår mest kreative spiller i dag.

Sissoko (7)
Kriger og kjemper som vanlig og er en av de bedre røde i denne kampen. Får imidlertid en smell og må etter hvert gå ut. Ikke noe alvorlig heldigvis.

Zenden (8)
Kanskje den beste kampen fra Zenden for oss, bortsett fra Charity Shield mot Chelsea. Dominerte midtbane, villig til å gå fremover og veldig god pasningsfot. Veldig god kamp.

Riise (6)
Anonym førsteomgang inntil han scoret på en retur. Løftet seg etter pause og vi så han oftere i farligere posisjoner. Kamp på det jevne.

Fowler (8)
Meget bra scoring. Viser både teft og teknikk når han scorer i det 44. minutt. Etter pause så vi en Robbie Fowler på sitt beste. En stor trussel for Reading-forsvaret og skulle hatt ett eller to mål til. Herlig gjensyn med GOD!

Crouch (6)
Elegant scoring, men spiller veldig ujevnt i dag. Vinner en del i luften, men taper også mange dueller. Totalt sett en kamp på pari.