Maccabi Haifa - Liverpool

Tir 22.08.06 kl 20.35 (Champions League, 3.kvalifiserende runde, 2.kamp) - TV3/ITV1/lfc.tv / Tilskuere: 12 500 / Dommer: Roberto Rosetti (ITA) / Valery Lobanovskiy Stadium / Skrevet av: Tore Hansen
Spillervurdering: Einar Kvande

De røde er videre til gruppespillet i Champions League etter å ha spilt uavgjort i Kiev. Warnock og Sissoko ut med skader.

Finnan

Stor og viktig kveld for Liverpool FC. Det skal avgjøres om klubben går videre til gruppespillet i Champions League. De røde slet seg til 2-1 i det første møtet, og det blir garantert ingen walkover i Kiev. Vanlig bortemålsregel gjelder når sammenlagtseieren skal avgjøres.

Liverpool går til kampen med store skadeproblemer i forsvarsrekka, og har bare to midtstoppere i troppen. Dette fordi både Jamie Carragher (ankel) og Gabriel Paletta (kne) er skadet og sitter hjemme på Merseyside. Det gjør også venstreback John Arne Riise med ankelskade. Det positive er at høyreback Steve Finnan er tilbake i troppen etter muskelstrekken han pådro seg under spill for Irland for en knapp uke siden.

Rafa har blitt tvunget til å gjøre mange endringer foran denne kampen. Bare tre spillere (Reina, Hyypiä, Sissoko) har "overlevd" i forhold til startoppstillingen mot Sheffield United. En del spillere er skadet, eller kommer tilbake fra skade, mens Steven Gerrard fortsatt sliter med et mageonde og sitter på benken.

Liverpool leder 2-1 fra første kamp. Vanlige bortemålsregler gjelder. Sami Hyypiä er kaptein i kveld.

Steven Gerrard på benken mot Haifa sammen med Bellamy og Kromkamp.

1. MIN: Hjemmelaget tar avspark mot et Liverpool i rødt.

4. MIN: Garcia spiller igjennom Gonzalez som setter fart inn i 16-meteren. Vingen går i bakken etter en liten dytt, men ikke noe straffespark.

9. MIN: Det har ikke skjedd mye på de første nesten 10 minuttene. Ballen har vært mest på midtbanen.

10. MIN: Godt Liverpoolangrep når ballen til slutt havner inne hos Crouch som ikke er presis nok fra 8-10 meter, litt skrått.

13. MIN: Gonzalez har begynte bra og ruller opp på venstrekanten. Innlegget ikke presist nok, men Alonso plukker opp ballen i returrommet og setter den nesten over keeper. Godt skudd fra spanjolen. Liverpool kontrollerer.

14. MIN: Ny god sjanse når Crouch legger inn til Garcia fra dødlinja. Luis skyter på direkten, rett på keeper. Bra tendenser i Liverpoollaget.

17. MIN: Alonso skyter igjen - denne gangen fra langt holdt. Brukbar retning, men keeper kontrollerer ballen ut.

21. MIN: Annulert mål til hjemmelaget etter snart frisparktrekk. Ballen blir headet videre bak i feltet og spilleren på lengste stolpe er i klar offside før de vinner et par dueller og setter ballen i nettet.

Crouch og Liverpool skapte nok til å ta ledelsen i første omgang.

25. MIN: Kjempesjanse når Alonso spiller igjennom Garcia i midten. Luis kommer alene med keeper, men klarer ikke å finne veien til nettmaskene. Største målsjanse hittil.

28. MIN: Skademarerittet forsetter. Warnock hinker av banen. Aurelio kommer inn.

31.MIN: Alonso forsøker å stoppe en kontring og bommer på ballen i en takling bakfra.

35. MIN: To store sjanser på corner. Først header Crouch via en forsvarer slik at ballen havner på nettaket. Deretter slår Gonzalez corner og etter keeper avverger to gode forsøk fra kort avstand. Først header Crouch igjen, deretter er Garcia nær ved å putte returen.

43. MIN: Keinan får advarsel.

45. MIN:  Andersson tar Sissoko hardt i en duell.

PAUSERAPPORT
Mange endringer på lagoppstillingen fra lørdag, og igjen må en forsvarsspiller (Warnock) ut med skade etter en halvtimes spill. Liverpool kontrollerte og dominerte de første 45. Bare scoringene manglet i Kiev. En scoring til de røde ville lettet på presset og vært gull å tatt med seg i garderoben. Likevel positiv omgang. Liverpool gjør det meste riktig, har defensiv kontroll og mangler bare de små marginene på topp. Garcia har vært nærmest nettkjenning og kunne ha scoret både 2 og 3 ganger. Spesielt stor var sjansen da han ble spilt igjennom av Alonso og kom alene med keeper. Gonzalez har vært positiv på venstrekanten og utfordret gang på gang med farten sin. Våre to sentralt på midtbanen har også gjort jobben, mens Hyypiä og Agger har vært trygge bakover. Fortsatt fordel Liverpool!

46. MIN: Andre omgang er i gang.

54. MIN: 0-1. Pennant, som ikke spilte opp mot sitt beste før sidebytte, drar seg fint forbi venstrebacken, løfter blikket og finner hodet til Crouchy. Angrep som tatt ut av læreboka, svært befriende og fullt fortjent scoring!

Crouchy scorer det viktige ledermålet etter godt innlegg fra Pennant.

59. MIN: Bra angrep igjen av de røde nåre Garcia flikker kort til Gonzalez som skyter i nettveggen. Full kontroll til engelskmennene.

63. MIN: På sin første ordentlige målsjanse utligner de grønnkledte. Igjen spiller de vegg igjennom midtforsvaret og Anderson avslutter mot Reina. Keeperen klarer ikke å holde ballen og Colautti setter ballen i mål.

66. MIN: Meshumar inn for Keinan.

67. MIN:
Sissoko ned for full telling og må ut på båre. Uvvisst hvor alvorlig skaden er. Rafa tror nesten ikke det han ser - to nye spillere på sykelista i dag! Gerrard kommer inn.

72. MIN: Melikson inn for en skadet Anderson.

73. MIN: Håpløs takling bakfra av Sami langt oppe på banen.

78. MIN: Kampen har skiftet karakter etter utligningen. Haifa står høyere på banen og spiller på raske overganger og lure en-toucher. Forsvaret vårt sliter med å ha helt kontroll på situasjonen. Haifa trenger ett mål til for å få ekstraomganger.

80. MIN: Arbeitman inn for Masudi.

81. MIN: Steven får ballen fra Alonso, går et par meter og skyter. Skuddet er ikke altfor hart og går nokså rett på keeper.

82. MIN: Først kommer Gerrard til en god sjanse litt skrått inni feltet - men skyter utenfor. Deretter kommer målscorer Colautti til med et godt langskudd som dupper. Reina gjør en god redning og får avverget til corner.

85. MIN: Bellamy inn for Pennant.

90+.MIN: Finnan går kort for å hale ut tida på et innkast.

90+.MIN: Dramatikk inne i feltet. Først skulle Sami hatt frispark for høyt spark. Ballen blir slått motsatt og Meshumar går i bakken. Publikum vil ha straffespark, men dommeren gir kort for filming.

SLUTTRAPPORT
Disse kvalifiseringskampene blir sjeldent spesielt vakre eller velspilte. Vi husker en grå returkamp mot Sofia i fjor da vi tapte 1-0 på Anfield og slet oss videre. Disse kampene lever sitt eget liv. Alt handler om å få et resultat. Etter å ha blitt tatt litt på senga i det første oppgjøret mot Haifa, lyktes vi bra med taktikken i Ukraina og gjorde jobben vi kom for å gjøre. Dette handlet kun om avansement og adgang til det lukrative gruppespillet i Champions League. Rafa ble tvunget til å gjøre endringer etter lørdagens kamp, i tillegg måtte kapteinen starte på benken etter å ha slitt med et mageonde. Åtte endringer til tross, vi begynte bra og litt mer effektivitet på topp i førsteomgang kunne ha punktert oppgjøret. I stedet ble det nesten unødvendig nervepirrende etter at Haifa utlignet Crouch’ scoring relativt tidlig og for første gang i kampen presset oss med fart rundt midtstopperne og til tider presist en-touch fotball på kanten. Vi beit oss imidlertid fast, demmet opp og kjempet oss inn i kampen igjen etter noen gode minutter for Haifa. Totalt sett helt fortjent seier, og stor glede i Liverpoolleiren. Rafa fikk imidlertid ytterligere skadebekymringer å tenke på etter at Warnock og, enda verre, Sissoko måtte ut med skade.

HUSK TREKNING for gruppespillet tordag. Overføres kl 18.00 på SportN.

SPILLERBØRS:

Reina (6)
Var ute på en skovtur i 1.omgang, men retter opp inntrykket med en kjemperedning 8 minutter før slutt. Måtte gi en retur i forkant av Maccabis scoring, men kan nesten ikke lastes for det ettersom Anderson får fritt leide mot mål og avslutter med et hardt og lavt skudd som er vanskelig å holde.

Finnan (5)
Det er godt å ha Finnan inne på laget igjen. Han virker tryggere enn Kromkamp. Når det er sagt, så var det en svært rusten ire vi så i dag. Han ble flere ganger rundet og fraløpt på sin side, og han var også svært ubesluttsom på offensiven og gikk seg fast ved flere anledninger når han skulle ha levert ballen tidligere. Slet også med å holde offsidelinja.

Hyypiä(5)
Ble avslørt på tempoet i dag, og virket utrygg utover i andre omgang. Vinner hodeduellene, men når Maccabi setter fart på langs bakken er ikke finnen i sitt ess. Samarbeidet med Agger fungerte heller ikke som det skulle, og Maccabis scoring kom etter at israelerne fikk spille vegg gjennom vårt midtforsvar.

Agger (6)
Hadde en god førsteomgang, men også han leverte langt mer usikkert spill etter pause. Må sammen med Hyypiä ta Maccabis scoring på sin kappe. Ble litt i treigeste laget mot lettbeinte angripere.

Aurelio (6)
Sterk i kroppen, og tråkker til i taklingene. Men etterlater til tider farlig mye bakrom på sin side, noe som israelerne utnytter ved å komme til dødlinja ved flere anledninger.

Pennant (6)
Skuffende anonym før pause. Utmerker seg med et veldig flott raid og presist innlegg til Crouch som resulterer i Liverpools scoring. Utenom det klarte han ikke å skinne, og ble da også byttet ut mot slutten.

Alonso (7) Den sentrale midtbanen var kanskje Liverpools sterkeste lagdel før pause, og Alonso gikk som vanlig flott i tospann med Sissoko. Selv om ikke alle pasningene var av like god kvalitet, var det godt å ha midtbane-eleganten tilbake. Et susende frispark like utenfor krysset hadde fortjent en bedre skjebne. Blir liggende mye dypere etter at Sissoko blir skadet, og rydder da bra opp foran forsvaret.

Sissoko (7)
Denne mannen besitter en enorm løpskapasitet, og han var igjen en av Liverpools aller beste spillere. Rev opp midtbanespillet til Haifa, taklet og vant ballen tilbake når laget hadde mistet den. Veldig synd med skaden. Ble båret av banen med tydelige smerter i det ene beinet. For Liverpool og Momos del får vi håpe at skaden ikke er alvorlig for lagets beste spiller i sesonginnledningen.

Gonzalez (7)
Var på hugget i første omgang, utnyttet sin hurtighet og kom stadig til innlegg. Åpnet også andre omgang bra, med en fin kombinasjon med Garcia der han avslutter kontant i nettveggen. Blir sliten og mindre synlig mot slutten. Er da også for trøtt til å jobbe tilstrekkelig hjemover.

Garcia (7)
Første omgangs store spiller. Setter opp sjanser for Crouch, og går også hele tiden selv på smarte løp i rom som gjør at han får tre kjempesjanser. At han ikke stod bokført med hat-trick ved pause skyldes vel mest uflaks og fantastiske prestasjoner av Maccabis målvakt Davidovich. Åpnet andreomgangen som han avsluttet første, med et fikst hælspark som frispiller Gonzalez totalt. Blir i likhet med chileneren dyktig sliten mot slutten, og da mindre synlig. Vi kårer han likevel til Liverpools beste i kveld, i skarp konkurranse med Sissoko og Crouch.

Crouch (7)
Er en håndfull for Maccabis midtforsvar, og spesielt i første omgang lykkes han med å ta ned ballen og vende av sin oppasser flere ganger. Kommer til dødlinja og får lagt et utsøkt innlegg til en av Garcias kjempesjanser. Scorer også det viktige målet når han kaster seg frem og ofrer alt i en duell med sin oppasser.

Warnock
Spiller ikke lenge nok til å få poeng på børsen, men var nok alt i alt Liverpools svakeste spiller før pause. Hadde store problemer med Maccabis livlige høyreflanke, og kom gang på gang på etterskudd. Virket rett og slett rusten. Synd at han må ut med skade igjen, når han endelig var tilbake etter den forrige.

Heller ikke han spilte lenge nok til å bli vurdert på børsen. Trass i at han hadde slitt med magetrøbbel ofret kapteinen alt, og kom på mange sugende løp bakfra. Hadde mange skudd fra distanse uten å lykkes. Ikke alltid like dyktig til å jobbe hjemover, selv om vi også så han ved egen sekstenmeter da det knep som verst mot slutten.

Bellamy
Fikk drøye fem minutter på banen. Ikke nok til å kunne gjøre seg bemerket på noen som helst måte.