Manchester U - Liverpool

Søn 22.10.06 kl 14.00 (Premier League) - C+Sport/Sky / Tilskuere: 75 828 / Dommer: Graham Poll / Old Trafford / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Einar Kvande

Billige baklengsmål og tamt spill framover, bidro til en pinlig enkel hjemmeseier for Manchester United.

Peter Crouch

Rafa overrasker litt igjen med laguttaket, selv om Craig Bellamy etter ryktene å dømme har fått en skade bak i leggen og er uaktuell av den grunn.

Mark Gonzalez får en overraskende start i trykkokeren, mens Luis Garcia er ventet å ligge i hullet mellom midtbanen og Dirk Kuyt.

Hos vertene skal Cristiano Ronaldo være plaget av en hamstring skade, men portugiseren sitter på benken.

"Fields of Anfield Road" runger ut over Salford - det er på tide å ta på seg skjerf og hjelm!

1.omgang

1.min:  Liverpool har det første oppløpet, men overlegget fra Mark Gonzalez ute på venstresida finner ingen i gult inne i feltet.

Steven Gerrard starter som ventet ute på høyrekanten, men Luis Garcia i en fri rolle foran midtbanen.

3.min:  Luis Garcia kommer igjennom, men dommeren blåser frispark for Ferdinand som snubler i egne ben!  Van der Sar fikk uansett klarert.

8.min:  Fletcher kommer seg fri på høyresiden, og da Pepe Reina har et adrenalinrush og suser ut for å klarere kommer keeperen for sent inn.  Heldigvis greier ikke United å utnytte at spanjolen er satt ut av spill.

11.min:  United truer etter å ha fått et frispark utenfor hjørnet av 16-meteren.  Hjemmelaget har overtatt noe av initiativet etter en bra start fra Liverpool.

Sissoko får tilsnakk etter å ha vært for sent inn i en takling, men foreløpig har dommer Poll hatt kortene i brystlommen.

19.min:  Saha får skudd fra omlag ti meter etter en corner.  Reina gir en ikke alt for overbevisende retur men det gule forsvaret får klarert.

24.min:  Louis Saha skjærer inn fra Uniteds venstrekant og skyter fra skrått hold ca 20 meter ute, men Reina redder uten særlige problemer.

26.min:  Momo Sissoko får kampens første gule kort.

30.min:   Kampens beste mulighet så langt da Gonzalez gir Ferdinand problemer med sin fart, slår et langt og presist overlegg, men Dirk Kuyt for ikke noe skikkelig drag på headingen sin.

31.min:  Saha header og Rooney kommer nesten på ballen.  Kampen har åpnet seg opp.

37.min:  Liverpool har tre raske cornere nede på Uniteds venstreside, men uten å skape noe nevneverdig.

39.MIN:  1-0 PAUL SCHOLES - Katastrofalt forsvarspill av Liverpool da Ryan Giggs kan slå inn fra kanten, og Paul Scholes er totalt umarkert rett foran Pepe Reina.  Keeperen prøver å blokkere skuddet, men ballen går inn i nettet ved andre forsøk.

42.min:  God redning av Reina da han slår et skudd fra Saha til corner.

45.min:  Alonso får tatt sikte i returrommet etter nok en corner, men ballen suser en snau meter utenfor krysset.

En nokså oppjaget, nervøs og heller sjansefattig 1.omgang på Old Trafford.  Ikke uventet, selv om kampen har blitt mer åpen enn mange nok forventet og sikkert også Rafa Benitez kunne tenkt.  Etter en bra åpning av gjestene er det nemlig hjemmelaget som har trykket mest på.  De spilte seg imidlertid ikke til klare muligheter før Steve Finnan gikk i drømmeland ute på høyrebacken, og lot Ryan Giggs slå inn foran mål.  Der lot man Paul Scholes få stå helt alene foran Pepe Reina og et gapende mål.  Liverpool har gjennom de kvikke beina til Gonzalez og Garcia vist enkelte tegn på at det er mulig å skape sjanser mot hjemmelaget, og Dirk Kuyt har også gått på noen intelligente løp.  Det har imidlertid blitt for tilfeldig og upresist fra et lag som ikke har greid å finne roen og rytmen.

2.omgang

Ingen bytter og tilsynelatende heller ingen formasjonsendringer på noen av lagene i pausen.

48.min:  United truer først da Neville slår inn fra høyre, Carragher klarerer, men Saha vinner ballen og skyter like utenfor fra 20 meter.

51.min:  Hjemmelaget får frispark i bra posisjon, etter en håpløs avblåsning da Sissoko vant ballen krystallklart, men Scholes skyter langt utenfor.

52.min:  Jermaine Pennant inn for Mark Gonzalez.  Det betyr nok at Pennant går på høyre, Garcia til venstre, mens Gerrard får en mer sentral rolle.

Et noe overraskende bytte, siden Gonzalez også har bidratt med positive ting ute på venstrekanten.

Pennant har faktisk erstattet Gonzalez på venstreflanken.

63.min:  Jamie Carragher er nede, trolig etter å fått en vridning i ankelen.

Liverpool har fått utrettet svært lite framover etter pause.

66.MIN:  2-0 - RIO FERDINAND:  Mer håpløst forsvarspill da Ryan Giggs igjen får lov til å slå relativt uhindret inn i feltet.  En haltende Jamie Carragher sender ballen rett til værs, Ferdinand får ballen under kontroll og sender ballen i motsatt hjørne.

68.min:  Advarsel til Vidic.

70.min:  Xabi Alonso ut, Peter Crouch kommer inn.

Steven Gerrard flyttes inn sentralt, mens Kuyt endelig får litt mer hjelp på topp.

72.min:  Old Trafford får nesten orgasme da et tafatt gjesteforsvar lar Giggs få lov til å gå forbi tre spillere, men avslutningen er svak.

76.min:   Steve Finnan kommer i boka etter en felling av Rooney.

77.min:   Crouch får også en hurtig advarsel for å ha vært alt for sent i en duell med van der Sar.

78.min:  John O'Shea kommer inn for Gary Neville.

86.min:  Kuyt blir felt nede på høyrekanten, men Gerrard header over på innlegget fra Pennant.

90.min:  United sparer noen ekstra sekunder på overtid, da West Brown kommer inn for Evra.

Inntrykket rett etter kampslutt var at dette var ikke godt nok fra Liverpool FC.  Nei rettelse, det var langt fra godt nok!  I nesten 40 minutter hang man brukbart med, da man hadde omtrent like mange avslutninger på mål som hjemmelaget.  Det var riktignok litt mer folksomt og mer trykk foran Pepe Reina, men de klare sjansene hadde ikke oppstått.  Rafa Benitez ville trolig vært rimelig fornøyd med 0-0 ved pause, og med håp om at United ville gå enda mer framover i 2.omgang, i søken etter seier, og ville skape rom til kontringer for Garcia og Gonzalez.  Det skuffende, og etterhvert pinlige, var at Liverpool i steden for å svare opptråtte som en pjuskete pusekatt i de siste 45 minuttene.  En småsur Steven Gerrard ute på høyrekanten kom aldri inn i kampen, Alonso og Sissoko fikk ikke kontroll sentralt, mens Benitez byttet ut Gonzalez til fordel for Pennant like etter pause.  Chileneren hadde i det minste gitt mistanke om at han var en trussel før pause med sine hurtige forseringer.  Manchester United kunne cruise inn til tre poeng, som ble enda klarere da nok en billig scoring i realiteten punkterte denne kampen.  Liverpool spilte seg ikke bare ut av gullkampen med dette nederlaget, men det vil føye seg inn i rekken av flaue tap som man bare helst vil glemme fortest mulig.

Spillerbørs:

Reina (6)
Bommer på en utrusning mot Fletcher tidlig i kampen, men blir berget av sitt forsvar i den situasjonen. Spiller seg så opp med tre gode redninger etter forsøk fra den livlige Saha.

Finnan (4)
Hadde et mareritt mot Ryan Giggs i dag. Ble til tider rundlurt av den dribleglade waliseren, og sviktet også fullstendig i markeringen av vingen i forkant av hjemmelagets første scoring.

Carragher (4)
Hvor var stopperne da Scholes fikk fritt leide til å sette inn 1-0? Sleiver også med klareringen sin i forkant av 2-0, og hadde en av dårlig dag på jobben.

Hyypiä (4)
Finnen går fra en meget god kamp mot Bordeaux til en meget slett innsats mot United. Kvaliteten på pasningene fremover på banen var katastrofalt dårlig, og han var vel strengt tatt den som skulle hatt kontroll på Scholes ved 1-0 også. Vinner en del i luften, men har store problemer når United angriper langs bakken.

Riise (6)
Slet med underlaget i første omgang, og hadde muligens valgt for korte knotter? Er imidlertid den eneste i forsvarsrekka som noenlunde klarer å demme opp for hjemmelagets angrepsforsøk i sin sone. Er ute av posisjon på Ferdinands scoring, men sleiven til Carragher kom da også som lyn fra klar himmel.

Gerrard (5)
Virker fortsatt å være helt ute av form, og når man forventer at kapteinen tar tak henger han i stedet med hodet. Virker utilpass ute på høyrekanten, men ble ikke så veldig mye bedre når han ble flyttet inn sentralt i andre omgang heller.

Alonso (6) Klarer tidvis å gjøre den ballfordelingsrollen han er tiltenkt, selv om vi noterte et par feilpasninger. Var etter vår mening den som lykkes best på den sentrale midtbanen i dag, og vi stiller oss derfor uforstående til at baskeren ble byttet ut.

Sissoko (5)
Får et tidlig gult kort, noe ufortjent, og hans spill blir tydelig hemmet av det. Ikke like flink til å ”time” sine taklinger som når han er på sitt beste, og ble løpende mye i mellom når hjemmelaget trillet ball.

Gonzalez (6)
Var en av få som prøvde helhjertet i dag, og var vår klart beste spiller før pause da han til stadighet utfordret Neville og Ferdinand på farten. Prøvde hele tiden å være konstruktiv, og slo et vidunderlig innlegg som Kuyt burde ha gjort 1-0 på. Ble helt uforståelig byttet ut av Benitez, men slapp i alle fall å bli med på ydmykelsen utover i andre omgang. Vi kårer han til Liverpools beste selv om han fikk bare 52 minutter på banen.

Garcia (5)
Noen fine detaljer, men mister ballen for lett. Blir litt for anonym til å gi angrepet tyngde.

Kuyt (6)
Blir alt for ensom på topp i dag, og får således meget dårlige arbeidsbetingelser. Når midtbanen ikke klarer å fylle på med folk, må han stort sett forsøke seg på egen hånd, og det endte som regel med at nederlenderen gikk seg fast. Jobbet og slet både offensivt og defensivt hele tiden, og får godkjent på grunn av det, selv om han strengt tatt burde ha headet mål på Gonzalez sitt glimrende innlegg før pause.

Pennant (4)
Meget svakt innhopp som innbytter for Gonzalez. Blir prøvd både på venstre- og høyre flanke, men fører for mye ball og går seg fast gang på gang.

Crouch
Fikk 20 minutter mot slutten, når Benitez la om til to rene spisser. Jobber og sliter, men kom inn på et tidspunkt når kampen tilsynelatende allerede var avgjort, og United gjorde som de ville. Fikk dermed ikke de store mulighetene.