Tottenham - Liverpool

Lør 30.12.06 kl 16.00 (Premier League) - C+ Mix / Tilskuere: 36.170 / Dommer: Mark Halsey / White Hart Lane / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Arild Skjæveland

Luis Garcia ble matchvinner med en scoring på overtid i første omgang. Liverpool best i en time, før Tottenham satte inn en sluttspurt.

Gabriel Paletta

Fabio Aurelio og John Arne Riise dobler opp på venstrekanten, men Luis Garcia er ventet å spille på høyresiden.  De "lette" vingene Gonzalez og Pennant er på benken i en antatt vanskelig bortekamp.  David Martin erstatter Jerzy Dudek på benken, uvisst av hvilken grunn.  Sami Hyypiä er heller ikke på benken og hviles mot fysiske Bolton til mandag?

Hos gjestene er angriperen Berbatov syk, men sitter likevel på innbytterbenken.  Den solide stopperen Ledley King er også ute med skade.

1.omgang:

Et kraftig regnvær møter spillerne på White Hart Lane.

Mark Halsey er dommer, isteden for først utnevnte Steve Bennett.

John Arne Riise spiller på venstrebacken, med Fabio Aurelio foran seg.

10.min:  De første ti minuttene har vært et eneste langt gjesp i det begge lagene triller ball og ingenting har skjedd inne i straffefeltene.

10.min:  Så skjer det selvfølgelig noe!  Først er Mido litt heldig som får ballen helt alene på 20 meter, men skyter svakt.  I det neste angrepet smeller Bellamy til fra skrått hold, men Robinson får slått ballen til en resultatløs corner.

13.min:  Craig Bellamy er i overkant uegoistisk da han prøver å spille ballen på streken av 16-meteren, etter at Gerrard har spilt fram fra sin sentrale posisjon.

17.min:  Carragher header et langt overlegg ut i returrommet, men Defoe treffer ikke skikkelig på en vanskelig volley.

27.min.  Bellamy kommer i en brukbar posisjon ute til høyre på en kontring, men Robinson redder greit det lave skuddet.

28.min:   Kampens desidert største sjanse da Bellamy spiller pent fram til Dirk Kuyt.  Nederlenderen tar sikte fra 16-meter, men sender ballen noen centimetere utenfor krysset da han burde ha scoret.

38.min:   Dirk Kuyt kommer i en skuddposisjon på 20 meter, men istedenfor å spille ut til en helt ledig Luis Garcia skyter Kuyt egoistisk i forsvarsmuren.

39.min:  Alonso smeller til fra langt hold, men ballen går et par meter utenfor.

41.min:  Lee legger inn fra venstre, men ingen av spissene Defoe eller Mido greier å få en touch på ballen som går ut til utspark.

45.min:  0-1 LUIS GARCIA - Zokora somler på egen halvdel og Gerrard snapper opp ballen.  Kapteinen spiller vegg med Dirk Kuyt, før han prøver et skudd mens han er ute av balanse.  Forsøket får en liten touch fra en forsvarer, og går rett til Luis Garcia som greier å sende ballen lavt forbi Robinson og i mål.

Pepe Reina har ikke behøvd å ta fram en eneste redning mot et overraskende tafatt og forsiktig hjemmelag på White Hart Lane.  Samtidig hadde heller ikke Liverpool skapt veldig mye framover, til tross for bedre pasningspill og flere angrep, og Dirk Kuyt hadde sløst med de to store mulighetene man fikk.  En satt med følelsen av at de røde burde ha ledet mot et Tottenham som umulig kan spille like svakt i en omgang til, og at man kom til å angre på at man ikke gjorde mer ut av overtaket.  Helt til de røde kommer seg inn i straffefeltet, etter sommel av Spurs på overtid, og Luis Garcia får satt ballen i nettet.  Helt fortjent.  Gjestene har skapt mest ute på venstresiden til Tottenham, hvor den lille høyrebacken Lee sliter på "feil" side med Garcia og ikke minst Craig Bellamy som liker å trekke ut mot den siden.  Bli ikke overrasket om Tottenham gjør sine grep i pausen.

2.omgang:

Ingen bytter i pausen.

47.min:  Craig Bellamy fortsetter der han slapp i 1.omgang, med å skape problemer for Tottenham med sin fart og innsats lite ute på Liverpools høyreside.  Spissen får jobbet seg til en posisjon like innenfor hjørnet av 16-meteren, men får ikke ordentlig klem på skuddet som Robinson greier å holde med Kuyt stormende fram foran ham.

49.min: Overraskende nok blir Craig Bellamy byttet ut med Jermaine Pennant.  Problemet skal være at spissen har fått kjenning med en hamstring skade.

Luis Garcia går inn bak Dirk Kuyt, mens Pennant spiller ren høyrekant.

55.min:  Spurs har et sjelden angrep, men Jamie Carragher rydder opp med det harde og flate innlegget fra Liverpools venstreside.

56.min:  Et fint angrep av Liverpool da Finnan slår et perfekt innlegg fra sin dype posisjon ute til høyre, men Garcia får bare den ytterste delen av luggen på ballen i god posisjon foran mål.

57.min: Tidligere røde Danny Murphy kommer inn for Zokora.

59.min: Berbatov inn for Mido.

65.min:  Dirk Kuyt kommer nesten tidsnok på et gjennomspill i midten.

66.min: Crouch inn for Kuyt.

Et forferdelig vind- og regnvær i nordre London akkurat nå.

67.min:  Garcia prøver seg med et skudd, men Robinson redder godt.

70.min:  En utrolig situasjon da Berbatov får vendt opp inne feltet, slår hardt inn foran mål og Finnan header knallhardt i egen stolpe!

72.min:  Malbranque skyter via et forsvarsbein etter et frispark som gikk i muren, og ballen går utenfor, men dommeren blåser uansett av for offside.

Innbyttet av Berbatov har løftet vertene, og det kan bli et strevsomt siste kvarter for Carragher & Co i de rødes forsvar.

74.min:  Finnan kommer seg glimrende fri høyt oppe på høyrekanten, men Crouch får ikke stokket beina skikkelig inne i feltet.

75.min:  Chimbonda strormer fram fra høyrebacken, og Carragher gjør glimrende da han greier med mye strev og møye å hindre Defoe å få en avgjørende touch inne i feltet.

79.min:  Murphy kommer inn fra høyre, men får ikke noe klem på skuddet med venstra som går løst en meter utenfor.

80.min: Gonzalez inn for Aurelio.

81.min:  Ghaly skyter, Reina gir retur på den sleipe ballen, men Defoe avslutter utenfor.

84.min:  Tottenham har ballen i nettet, da Gerrard setter ballen i eget nett, men Ghaly blir helt riktig avblåst for offside før han slår innlegget.

86.min:  Berbatov får ikke kontroll på ballen da han for et fremspill rett foran Reina.

Bare Tottenham nå.

87.min:  Defoe er offside da Danny Murphy spiller han igjennom i en ny angrepsbølge.

Davenport og Gerrard blir snakket til av dommeren etter en liten krangel.  Ingen gule kort så langt i en meget fairspilt kamp.

90.min:  Jamie Carragher igjen konge i forsvaret da midtstopperen får klarert et nytt farlig innlegg dypt foran Pepe Reina.

90.min: Luis Garcia skaffer Liverpool en corner et minutt inn i fire minutter med tillegg.

Liverpool var best i en time, før Tottenham satte inn Dimitar Berbatov og begynte å angripe helhjertet i regnskyllene.  Da ble det straks flere farlige situasjoner foran Pepe Reina.  Jamie Carragher ledet troppene glimrende, men de røde hadde også lykken på sin side ved et par anledninger.  Framover hadde man samtidig mistet sin beste angriper de siste kampene, da Craig Bellamy gikk ut med en hamstring som strammet til.  Rafael Benitez vil ha rynket brynene over måten man mistet initiativet den siste halvtimen, og ikke greide å holde på ballen, men samtidig være henrykt over at man oppnådde sesongen tredje borteseier mot en antatt rival for kvalifisering til Champions League.

SPILLERVURDERING:

Pepe Reina 6
- Lite å gjøre i førsteomgang, men virker litt utrygg i feltet i den andre omgangen da Tottenham presser på. Er heldig som slipper med skrekken når han glipper et ufarlig innlegg.

Steve Finnan 8 - Veldig bra kamp av iren, som har god kontroll på det han foretar seg defensivt. I dag også fint med offensivt i perioder.

Jamie Carragher 9
- Årsbeste av vår visekaptein. Rydder opp i alt, og vi får bare håpe den gode trenden fortsetter.

Daniel Agger 6
- Litt rufsete i førsteomgang, og spiller ellers en kamp på det jevne.

John Arne Riise 6
- Rødtoppen er et stykke unna toppformen, og velger til tider noen merkelige løsninger.

Luis García 7 - Bedre enn på en stund fra vår lille spanjol. Scorer målet, og er ellers mye involvert i det Liverpool gjør offensivt.

Xabi Alonso 7
- Får lite tid på seg til å ligge i sin dype midtbanerolle og spre pasninger, men jobber glimrende hele kampen gjennom.

Steven Gerrard 7
- Rett og slett deilig å se kapteinen vår litt sinna igjen. Spiller en god kamp.

Fabio Aurelio 5
- Sliter med tempoet, og virker litt tung og treg.

Dirk Kuyt 7 - Jobber og sliter som vanlig, men heller ikke i dag ville ballen i mål for hollenderen.