Wrexham - Liverpool

Lør 15.07.06 kl 16.00 (Pre-season) - liverpoolfc.tv / Tilskuere: 11 335 / Dommer: Mike Jones / Racecourse Ground / Skrevet av: Trym Oust Sonstad

Liverpool vant sin første forsesongskamp komfortabelt mot Wrexham, og det til tross for å ha byttet hele laget underveis i kampen.

Evans

Hvis du vil ha lagoppstilling og scoringer fra alle pre-season-kampene: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2180.

Dette er den første pre-season kampen for de røde foran neste sesong. Ingen av Liverpools VM-spillere er aktuelle for møtet med League Two-klubben.

Kampstart ble utsatt med et kvarter, til klokka 16.15. Årsaken til forsinkelsen var kø ved inngangene.

Linjedans på banen og stor stemning på tribunene i påvente av at lagene skal komme på banen.

John Arne Riise er Liverpool-kaptein for første gang i karrieren, ettersom Steven Gerrard hviler etter VM og Sami Hyypiä sitter på benken.

Craig Bellamy spiller i dag i drakt nummer 9.

Første omgang:

1. min.: Kampen er i gang! Liverpool tar avspark i første omgang.

2. min.: Liverpool, i sine nye hvite og grønne europacup-bortedrakter, triller mye ball i åpningsminuttene.

5. min: Paul Anderson scorer med et skudd på hel volley, etter et glimrende raid og innlegg fra John Arne Riise på venstrekanten.

10. min.: Liverpool har kontrollert kampen mer siden målet, som kom i Andersons førstelagsdebut for Liverpool.

12. min.: Østerrikske Besian Idrizaj får en god mulighet etter at John Arne Riise igjen har vært på farten på venstrekanten. Keeper kontrollerer det harde, lave skuddet utenfor.

13. min.: To store sjanser på rappen: Først utnytter Craig Bellamy en feilpasning i Wrexham-forsvaret. Han kommer alene med keeper, men skyter svakt rett på keeper. Deretter går hjemmelaget på en kontring, som avsluttes med et Valentine-skudd like til høyre for Liverpools mål.

17. min.: Kaptein John Arne Riise får instruksjoner fra Rafael Benitez på sidelinja. Antakelig vil spanjolen justere presshøyden, slik at Liverpool ikke blir tatt på senga ved flere kontringer.

19. min.: Et nytt godt innlegg fra Riise og en del fram og tilbake inne i feltet, ender med at Hobbs får skyte upresset fra 17-18 meters hold - over mål.

21. min.: Wrexhams keeper Michael Jones berører ballen med hånda utenfor sekstenmeteren, men får ikke rødt kort. Liverpool får derimot frispark rett utenfor sekstenmeterstreken. Først velger Liverpool en fiks variant, men frisparket er tatt for tidlig. Deretter skyter John Arne Riise knallhardt i muren på forsøk to.

25. min.: Robbie Fowler får dagens neste største jubel når han løper ut for å varme opp.

27. min.: Liverpool kontrollerer kampen greit i øyeblikket, og forsvaret virker heller ikke så sårbart på kontringer lenger.

30. min: Etter en halvtimes spill er det særlig Riises raid, Jack Hobbs' bevegelighet og det nykomponerte forsvarets ballsikkerhet som er verdt å merke seg.

31. min.: Hobbs får en ny mulighet etter at et nytt Riise-innlegg er headet tilbake inn i feltet. Dessverre går headingen fra langt hold like til venstre for mål.

35.: min.: Wrexhams Matty Done kommer løs like ved Liverpools mål, men skuddet er så dårlig at det går ut til innkast for Liverpool.

37. min.: Craig Bellamy får muligheten rettvendt på høyrekanten, men ballen blir ryddet unna til innkast.

40. min.: Danny Guthrie avslutter i en motspiller etter han briljert på midtbanen i flere trekk på rad.

42. min.: Liverpool spiller mye ball seg imellom igjen. Mye tyder på at bortelaget vil kontrollere ledelsen inn til pause.

44. min.: Rett etter at det foregående ble skrevet, begynte Liverpool å slurve mer samtidig som Wrexham skrudde opp temperaturen på bortelagets banehalvdel. Men Jerzy Dudek plukker ned innlegget som volder mest hodebry for Liverpool-forsvaret.

45. min.: Pause.

Gjestene leder fortjent etter en omgang som har bydd på gode John Arne Riise-raid, et Paul Anderson-mål og godt spill av Liverpools nykomponerte forsvar. Gabriel Paletta har ikke overraskende virket ballsikker og god i posisjoneringen.

Jack Hobbs har vært bevegelig, og Danny Guthrie har i glimt vist briljans som hører hjemme på høyeste nivå. Craig Bellamy burde ha scoret sitt debutmål da han fikk en gratissjanse alene med keeper i det 13. minutt.

Andre omgang:

Liverpool gjør hele åtte bytter før andre omgang. Godwin Antwi, Robbie Fowler, James Smith, Sami Hyypiä, Salif Diao, Danny O'Donnell, Lee Peltier og Florent Sinama-Pongolle er spillerne som kommer inn. Hyypiä overtar kapteinsbindet fra Riise. Også Wrexham har gjort flere bytter, blant annet av keeperen.

45. min.: Andre omgang er underveis! Wrexham tar avspark.

46. min.: Liverpool setter et frispark i muren etter at Robbie Fowler er blitt felt.

49. min.: Godwin Antwi må gi en corner etter et skummelt Wrexham-innlegg fra høyre.

50. min.: Wrexham har hatt ballen mest og vært best de første fem minuttene av andre omgang, men Liverpool scorer først: Craig Bellamy setter denne gangen ballen sikkert i mål etter et flott framspill fra Robbie Fowler. Dermed er debutmålet sikret.

55. min.: Målscorer Craig Bellamy går ut for Liverpool, inn kommer Adam Hammill.
Shaun Pejic går ut for Wrexham, inn kommer Dennis Lawrence.

60. min.: Kampen går svært rolig for seg, og publikums oppmerksomhet retter seg mot Bellamy, som jogger ned utenfor sidelinja. Han smiler og tar seg tid til å skrive autografer - populært!

63. min.: Matt Done går av for Wrexham, Levi Mackin kommer inn.

67. min.: Robbie Threlfall kommer inn for Danny Guthrie.

70. min.: Kampen har vært helt begivenhetsløs noe minutter, før Pongolle plutselig får en mulighet til å skyte. Wrexham-keeper Ingham avverger mål.

70. min.: David Martin kommer på for Jerzy Dudek, som får stor applaus da han går av banen.
For Wrexham går Neil Roberts av til fordel for Jamie Reed.

75. min.: Rafael Benitez er usedvanlig aktiv på sidelinja, og i øyeblikket er det kanskje han som beveger seg mest av aktørene på gresset.

77. min.: Llewellyn, Bellamys gamle lagkamerat, kommer seg fri og får skyte fra spissen av sekstenmeteren. Heldigvis får han ikke noe optimalt treff, og ballen triller til venstre for David Martins mål.

79. min.: Robbie Fowler forsøker å trenge gjennom på egen hånd, men han går seg fast i forsvaret. Deretter vinner han tilbake ballen, og er nær ved å få ballen på hodet etter et innlegg fra venstre.

80. min.: Bellamy må huske å tøye ut håndleddet etter kampen, for han har nå signert autgrafer i 25 minutter sammenhengende.

83. min.: Adam Hammill kommer seg nesten fri foran mål, men skuddet går via en motspiller og til corner. Den kommer det ikke noe ut av.

85. min.: Florent Sinama-Pongolle er skadd, og han hinker ned i garderoben. Liverpool spiller resten av kampen med ti mann på banen.

87. min.: Wrexham har ballen mest, men klarer ikke å skape noe foran Liverpools mål.

89. min.: Liverpool triller ball i påvente av det siste fløytestøtet. En del tilskuere synes de har sett nok, og forlater stadion.

90. min.: Kampen er slutt, Liverpool vinner 2-0.

Liverpool byttet ut hele laget i løpet av kampen, men vinner likevel komfortabelt 2-0 mot Wrexham i årets første forsesongskamp. Særlig artig var det selvfølgelig at debutantene Paul Anderson og Craig Bellamy begge scoret mål, og i tillegg var det flere andre ferskinger som fikk vise seg fram. Gabriel Paletta var sikker og god i forsvaret de 45 minuttene han fikk spille, og også ungutter som Jack Hobbs og Danny Guthrie viste at de har lyst til å kjempe om en plass på Liverpols førstelag. Eneste skår i gleden i dag, var Florent Sinama-Pongolles skade. Franskmannen gikk av banen idet det gjensto fem minutter av kampen, og det er så langt usikkert hva som feiler ham.