AC Milan - Liverpool

Ons 23.05.07 kl 20.45 (Champions League, finale) - TV3/TV6/3+/Sky/ITV1 / Tilskuere: 63.000 / Dommer: Herbert Fandel (GER) / OAKA Spiros Louis stadion i Aten / Skrevet av: Jens Andersen Grønhaug
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

Scoringer av Insaghi avgjorde en finale hvor Liverpool hadde mest spill og sjanser, men hvor en redusering av Kuyt var for lite for sent.

Mascherano

Liverpool er på jakt etter sitt sjette trofé i den gjeveste klubbturneringen i Europa. Milan er laget som står på den andre banehalvdelen. Italienerne vil være revansjesugne etter at Liverpool hentet opp 3-0 i Istanbul for to år siden. Det er duket for nok en nervepirrende finale - denne gang i Aten!

Pennant og Zenden starter på hver sin kant, mens Gerrard i utgangspunktet ligger som en hengende angriper bak Kuyt. Fowler ikke en gang med på benken og har dermed spilt sin siste kamp for Liverpool.

Du kan motta scoringsvarsel på din mobil ved å sende LFC LIVE START til 2180.

UEFA-ambassadør, og gresk EM-vinner Theo Zagorakis sørger for at pokalen står klar til å møte de to lags spillere.

You'll never walk alone hørtes godt på de få TV-bildene vi har sett hittil!

RETTELSE: You'll never walk alone -runger- over stadion! Italienerne kan ikke høres!

1 min: Kampen er i gang!

1min: Nestensjanse for Liverpool, da Gerrard slår et innlegg mot Pennant. Pasningen er imidlertid noen centimeter for lang.

4 min: Liverpool starter med høyt press, og Pennant virker ivrig på sin side.

7min: Småfarlig da Milan får et par halvsjanser etter innlegg. Blir ikke noen stor sjanse ut av det.

10min: Stor sjanse for Liverpool, da Kuyt spiller igjennom Pennant. Dida redder imidlertid vingens forsøk.

12 min: Kjempesjanse for de røde, da Pennant slår til Gerrard. Gerrard bommer imidlertid på ballen fra 16 meter.

14 min: Inzaghi lurer offisdefella, men Reina er raskt ute og hindrer spissen i å få kontroll på ballen.

17 min: Kaka prøver seg fra langt hold, men Reina har god kontroll.

19 min: Gerrard skaffer Liverpool et frispark 25 meter ute fra mål, skrått hold.

19 min: Zenden treffer ikke ordentlig med innlegget, og Milan får avklart.

23 min: Pennant slår en fin tversover til kaptein Gerrard, men Liverpools nr 8 blåser volleyen over Didas mål.

25 min: Kaka viser frem noen nydelige finter, men Mascherano gjør en strålende utført taklng.

27 min: Liverpool bygger opp, og Alonso fyrer av fra 25 meter. Skuddet går like utenfor. Stor sjanse!

29 min: Milan får frispark fra farlig hold. Pirlo skal slå legget. Reina plukker den greit.

32 min: Nok en god prestasjon av Pennant, som gir ballen til Riise. Nordmannen fyrer av fra 30 meter, men ballen fyker over.

34 min: Alonso varter opp med en nydelig vending på midtbanen. Kopi av Kakas magi tidligere.

36 min: Gerrard utnytter en forsvarsfeil av Maldini, men Kuyt skyter via en spiller og ut til innkast.

Mye knuffing mellom Zenden og Gattuso. Dommeren lar det gå.

Pennant har storspilt på midtbanen til Liverpool hittil!

41 min: Gattuso får et fortjent gult kort. Takler Alonso stygt.

44 min: Milan får et frispark fra 20 meter. Dette blir farlig. Pirlo er god herfra.

MÅL45 min: Pirlo setter frisparket i nettet. Relativt ufortjent. Målet kommer rett før pause. Ballen går via Inzaghi og forbi en utmanøvrert Reina.

45 min: Lagene går til pause. Liverpool har vært best. Milan leder. Supporterene til de røde synger laget sitt ut av banen.

- Vi skal angripe langs flankene og stoppe Milan i midten, var antydningen til Rafa Benitez før kampen.  Og slik har det stort sett blitt.  I hvert hvis vi snakker om Liverpools høyreside, hvor den aktive Pennant har vært involvert mye mot offensive Jankulovski.  Helt tydelig noe som Benitez har sett på som et svakt punkt hos motstanderen.  På motsatt kan har aldri Zenden kommet inn i kanten.  Hos Milan har Kaka bare vist små glimt, mens Seedorf er blitt gjort usynlig.  Italienerne har også virket mest truende langs høyrekanten, hvor Odde og kommet seg forbi Riise et par ganger.  Et Liverpool som virker å ha pigge bein og være godt forberedt både fysisk og taktisk, har dermed ligget nokså klart over i en ikke alt for velspillende 1.omgang.  De har også hatt sjansene, selv om det ikke har vært av den klare sorten.  Pennant tvang fram en god redning av Dida, Alonso skjøt like utenfor fra 20 meter, mens den gode Nesta så vidt fikk blokkert et forsøk fra Kuyt dypt inne i feltet.  Så kom altså kalddusjen, da Alonso noe tvilsomt ga bort et frispark i kamp med Kaka like utenfor 16-meteren.  Pirlo skjøt, måltyven Isaghi fikk en touch, og ballen lå i nettet.  Ufortjent, men nå står man overfor en ny utfordring mot rutinerte Milan, om den ikke er like stor som i Istanbul.

46 min: 2.omgang er i gang

47 min: Nesta takler Gerrard, som er på vei gjennom. Corner til Liverpool.

47 min: Det kommer ikke noe ut av corneren.

49 min: Liverpool presser høyt. De forsøker helt tydelig score et tidlig mål.

53 min: Reina finter Inzaghi som bakerste mann. De røde på tribunen har hjertet i halsen!

54 min: Jankulovski får gult. Pennant har vært et uromoment, og backen Jankulovski er tydelig lei.

57 min: Inzaghi er alene igjennom, men han kløner det til og Agger takler han.

58 min: Kaka forserer med ball, men Mascherano gjør nok en strålende takling. Argentineren har vært god! Kewell gjør seg klar på sidelinjen!

59 min: Masch får gult

59 min: En skuffende Zenden ut, Kewell inn.

60 min: Milan får frispark i farlig posisjon. Skummelt.

60 min: Pirlo skyter over mål.

63 min: Gerrard alene med Dida, men brassen redder forsøket.

64 min: Gerrard er tydeligvis tent. Takler Ambrosini så det synger etter.

68 min: Liverpool presser men sliter med å komme til store sjanser. Riise prøver seg, men treffer ikke rent.

71 min: Italienerne starter tidlig med "krampene".

72 min: Liverpools kaptein skyter fra 25 meter. Ballen går like utenfor Didas mål.

74 min: Liverpool står høyt, noe som også kan skape kontringssjanser for Kaka & co. Kewell har vært livlig etter han kom inn.

76 min: Crouch er på vei inn. Rafa vil utnytte de mange innleggene Pennant og Kewell kommer til.

78 min: Liverpool bytter. Nå må det satses offensivt. En god Mascherano går ut, og lange Crouch kommer inn.

80 min: Jankulovski går ut. Kaladze kommer inn.

MÅL 82 min: Inzaghi scorer. Ufortjent.

84 min: Inzaghi ligger nede to meter fra sidelinjen. Dommeren henter inn legemannskapet, istedetfor å dytte han ut av banen. Det er tydelig at det er italienere vi spiller mot. Inzaghi er fort frisk igjen.

86 min; Crouch skyter. Dida bokser den til corner.

87 min: Milan dytter ball og tiden går.

88 min: Arbeloa inn for Finnan for Liverpool. Tomålscorer Inzaghi går ut og Alberto Gilardino kommer inn for Milan.

89 min: KUYT header ballen i mål. Nå blir det press!!

YNWA runger utover stadion!!

90 min: Milan holder ballen i laget. Det er tre minutter lagt til. Carra har krampe.

Milan bruker et minutt på frispark, og bytter samtidig ut Seedorf, og inn Giuseppe Favalli.

Dommeren blåser av 15 sek før tiden gikk ut. Pluss at Milan hadde gjort et bytte. Merkelig avgjørelse. Liverpool har tapt en finale i CL. Fortjent eller ei.

SLUTT

Uansett fantastisk å høre supporterne til Liverpool, som synger You'll never walk alone.

Baklengsmålet rett før pause gjorde at Liverpool måtte ha et mål, istedenfor at de jaktet på et.  Det er en enorm forskjell.  Mot et Milan som kunne konsentrere seg mer om å ligge bakpå behøvde man et øyeblikks inspirasjon, den ene ballen som trillet de rødes vei.  Den kom aldri.  Steven Gerrard synes ikke spesielt komfortabelt i rollen bak en spiss, men det var likevel kapteinen må så mest etter i å skape det ene øyeblikket.  Scouseren fikk en sjanse etter sløvt forsvarsspill, men på hans ”gale” side valgte han ikke å skyte med venstrebeinet men heller prøve å bredside med godfoten fra en vanskelig posisjon.  Drøyt halvveis i omgangen sendte han også av gårde et skudd som Kuyt nesten fikk en avgjørende touch på før den snek seg forbi den borte stolpen.  Milan hadde fått Pennant mer ut av kampen, mens Zenden fortsatt ikke kom inn i den.  Rafa satte inn Kewell, og da klokka begynte å tikke fort valgte han også å ofre den gode Mascherano for en angriper til i Crouch.  Kaka utnyttet snart det større rommet til å spille igjennom Insaghi, og mens Milan scoret på sin første sjanse før pause gjorde man nå mål på den første muligheten man hadde skapt seg gjennom åpent spill.  Bittert, men klinisk.  Håpet levde et lite øyeblikk da Dirk Kuyt reduserte i sluttminuttene etter corner, men det var dessverre for lite for sent.  I Istanbul følte en at navnet til Liverpool stod på pokalen, slik var inntrykket definitivt ikke denne gangen.  Liverpool gjorde en bra innsats i Aten, men marginene var denne gang ikke på rød side.

SPILLERBØRS

REINA (7)
Spanjolen står en god kamp, og kan dessverre intet gjøre med baklengsmålene. Er god og solid i feltet, og setter raskt igang spillet.

FINNAN (6)
Iren gjør det relativt solid defensivt, men offensivt går det både trått og dårlig. Stopper Milans lite gode offensive spillere under kveldens oppgjør, men det holder ikke.

AGGER (7)
Den unge dansken gjør en god opptreden på Olympiastadion. Kan ikke gjøre noe med det første målet, men ved det andre går han i offsidefella.

CARRAGHER (7)
Starter kampen fenomenalt og ruver i feltet. Vinner en del hodedueller etter hvert også, og gjør vel forsåvidt det man kan forvente.

RIISE (6)
Skuffende kamp av nordmannen. Meget mange pasningsfeil å sette fingeren på, og skuffer også offensivt. Defensivt blir han lurt noen ganger, men jobber hardt gjennom hele kampen.

PENNANT (8)
Uttalte før kampen at han kan bli Liverpools svar på Ronaldo, noe han beviste i kveld. Jobber hardt, løper, og får lagt mange gode innlegg. En svært positiv overraskelse.

MASCHERANO (8)
Gjør jobben sin på en utmerket måte, og jobber som en helt. Tar Kaká helt ut av kampen, og har mange gode taklinger.

ALONSO (9)
Denne mannen er av ypperste verdensklasse. Glem at han forårsaket frisparket som Milan scoet på, men ellers virket han trygg og sendte i vei pasninger med kirurgisk presisjon. Liverpools beste.

ZENDEN (4)
Hva denne mannen gjør i Liverpool er nok et like stort mysterium som hva som kom først av høna eller egget. Generelt sett konstant svak, og stopper opp Liverpools offensive spill. Meget skuffende.

GERRARD (7)
Gjør en helhjertet innsats gjennom hele kampen, men finner seg ikke helt til rette i rollen som hengende spiss. Får ikke helt tak i kampen.

KUYT (7)
Scoret sitt første mål i Campions League, men får ikke til noe utenom dette. Jobber hardt og stresser motstanderen, slik som han har gjort gjennom hele sesongen. Blir muligens for defensiv.

KEWELL (6)
Kommer inn på banen for en svak Zenden, og det blir noe bedring å spore på venstrekanten. Likevel får han ikke utrettet stort, og får heller ikke mange å samarbeide med. Prøver fortrinnsvis å få frispark, og det var en Kewell uten kamptrening vi var vitne til.

Crouch får ikke nok spilletid til å bli vurdert, men han burde nok spilt hele kampen. Så snart han kommer inn får laget flyttet seg høyere opp. Arbeloa markerte seg ikke foruten da han ødela en kontringsmulighet med en svak pasning.