Aston Villa - Liverpool

Søn 18.03.07 kl 14.35 (Premier League) - C+Sport1+2/Sky / Tilskuere: 42.551 / Dommer: Lee Mason / Villa Park / Skrevet av: Torbjørn Flatin
Spillervurdering: Raymond Halvorsen

I en svært kjedelig kamp var Robbie Fowler nærmest scoring med en heading i sluttsekundene.

Pennant

Xabi Alonso er på benken, mens Javier Mascherano og Momo Sissoko for første gang spiller sammen sentralt på midtbanen.  Det må en anta betyr at Steven Gerrard skal ligge ute på høyrekanten og støtte Bellamy og Kuyt fremme når han kan.

Dommer er forøvrig Lee Mason, og ikke Mike Halsey som først annonsert.

Ingen overraskelser hos Villa, men Shaun Maloney har kommet seg etter sykdom og har fått en plass på benken.

1.omgang:

Skiftende skydekke og til dels meget sterk vind er værmeldingen for Birmingham.

3.min:  John Arne Riise har den første avslutningen på mål, men skuddet fra 30 meter er rett på mål og uten problemer for Sørensen.

4.min:   Riise legger inn fra venstre, og Kuyt er helt umarkert ved 5-meteren.  Nederlederen kommer imidlertid ikke over ballen og headingen går svakt over tverrliggeren.

John Arne spiller på venstrekanten av midtbanen, med Aurelio bak seg, og har vært aktiv i åpningsminuttene.

9.min:  Bellamy løper fra Cahill på et langt fremspill, men Sørensen får med nød og neppe klarert på kanten av eget straffefelt.

Riise er tilbake på backen igjen, etter å ha byttet posisjon i noen få minutter med brasilianske Aurelio.

Liverpool har hatt ballen 57% av tiden, men lite har skjedd foran målene de siste minuttene.

20.min;   Mascherano må i boka da et dårlig innkast fra Gerrard bidrar til at argentineren kommer sent inn i en duell med Barry.

26.min:   Dirk Kuyt griner på nesa etter å ha fått et spark på foten, men det ser ut til å gå greit med nederlenderen.

30.min:  Villa er på et sjeldent besøk i Liverpools straffefelt, men gode blokkeringer fra Riise og Agger gjør at forsøk fra Agbonlahor bare ender i en resultatløs corner.

40.min:  Ashley Young slår en farlig cross inn fra høyre, men Liverpool får ballen ut til nok en ufarlig corner fra vertene.

41.min:   Bekymring for Liverpool og England da Steven Gerrard holder seg til hofta, men det virker ikke alvorlig.

42.min;   Stilian Petrov får en booking.

45.min:   Slapt forsvarspill gjør at Petrov får vendt opp dypt inne i feltet.  Hjemmepublikum roper på straffe da bulgareren går i bakken, men repriser viser at det ville ha vært billig da Liverpools indre forsvar knapt nok berører spilleren.

45 minutter i rusletempo har sørget for at ingen av keeperene har behøvd å gjøre en eneste redning verdt å nevne.  En kald Dirk Kuyt burde ha fått mer ut av en cross tidlig i kampen, mens Liverpool levde et øyeblikk farlig i sluttsekundene da slurv fra Finnan gjorde at Petrov mente at skuespillerkunst burde ha gitt ham straffe.  I mellomtiden har Liverpool trillet ball, men med alt for liten intensitet og presisjon.  Bellamy har i glimt lignet en trussel, men manglende initiativ og bevegelse gjør det vanskelig for ham mot et hjemmelag som er fornøyd med å ligge lavt.  Trøsten får være at det er nødt til å bli bedre enn dette i 2.omgang!

2.omgang:

Ingen forandringer på lagene i pausen.

47.min:  Et bra angrep involvert Mascherano, Gerrard og Bellamy gjør at Villa må renske unna overlegget fra waliseren.

48.min:  Reina snapper ballen foran Carew da Aston Villa løfter fra fra midtbanen.

Allerede tyder det på at det kommer til å skje mer i denne omgangen enn før pause...!

52.min:  Carew kommer fra ute på venstrekanten, men innlegger er for langt inn for Agbonlahor på motsatt.

Liverpool har flyttet Dirk Kuyt mer ut til høyre etter pause, mens Steven Gerrard spiller bak Bellamy på topp.

58.min:  Mellberg for noen hårtuster på et frispark fra Young, mens svensken er under press og får aldri fart på headingen som går inn til Reina.

59.min:  Steven Gerrard prøver seg fra 20 meter, men ballen går en meter utenfor den nærmeste stolpen.

59.min:   Xabi Alonso inn for Momo Sissoko.

Liverpool er nå oppe i et ballinnehav på 62%, men fortsatt sliter man med å få noen ordentlig rytme og bevegelse i sitt spill.

67.min;   Bellamy får et litt billig gult kort etter en duell med Petrov.

68.min:  Aurelio prøver seg fra hjørnet av 16-meteren, men får ikke den corneren han skal ha da forsøket går via et forsvarsbein.

71.min:  Mascherano kliner til fra 25 meter i returrommet, men ballen ender på rad 15...!

72.min:   Jermaine Pennant inn for Craig Bellamy.

Jermaine Pennant går da inn på høyrekanten, i håp om å bidra til at gjestene endelig kan greie å få åpnet et hermetisk tett hjemmeforsvar så langt.

76.min:   Patrik Berger inn for Ashley Young.

83.min:   Robbie Fowler inn for Steven Gerrard.

Ingen antydning til at kapteinen har fått noen skade, på en dag hvor han sammen med flere har vært under pari.

86.min:  Berger får sjansen fra 17 meter, men et ukarakteristisk svakt skudd fra tsjekkeren.

88.min:  Neste tro kopi, da Patrik Berger skyter utenfor med nok et skudd.

89.min:   Endelig et godt angrep da Pennant får slått inn og Fowler dukker opp i kjent stil ved nærmeste stolpe, men Sørensen får en hånd på headingen fra Robbie.

90.min;   Pennant og Carew kommer i boka til en pirkete dommer etter en liten krangel,

En sterk kandidat til årets kjedeligste kamp.  Liverpool hadde ballen mest, men fikk aldri noen fart på verken ball og bein.  En ante et litt mer intenst spill tidlig i 2.omgang, men snart dabbet det hele av igjen.  Defensivt var det bunnsolid hvor gjestene doblet opp på kantene og effektivt stanset trusselen fra de raske kantspillerne Young og Agbonlahor.  Rafa Benitez prøvde å få litt mer tempo på det hele ved å sette inn Alonso for Sissoko, og flytte Gerrard i hullet bak spissen.  Det nærmeste man imidlertid kom en åpning var da en annen innbytter, Jermaine Pennant, kom seg fri et par ganger på høyrekanten.  Robbie "dukk opp" Fowler hadde nær utnyttet den ene crossen i sluttsekundene, men Thomas Sørensen var våken i målet til vertene.  I rettferdighetens navn hadde ingen av lagene fortjent verken seier eller scoring etter denne blodfattige forestillingen.

SPILLERBØRS

REINA (6)
Har usedvanlig lite å gjøre i dag, og må knapt gjøre en eneste redning. Det lille han foretar seg gjør han dog på en flott måte, og er som vanlig offensiv i spillet sitt, og snapper en del fremspill og innlegg.

FINNAN (5)
Er ikke like offensiv som vanlig i dag, men det trengs når Gerrard spiller på høyrekanten. Har i tillegg en del problemer med Young på venstrekanten til tider, men tar seg ørlite opp i andre omgang. Gir unødvendig fra seg ballen tidlig i andre omgang, i relativt farlig posisjon. En kamp litt under pari fra den ellers så stabile høyrebacken.

CARRAGHER (7)
Liverpools beste i ettermiddagens oppgjør i Birmingham, og får kun konkurranse av Agger om denne utnevnelsen. Spiller alt i alt en god kamp, og har konstant kontroll på Carew. Leser spillet godt, og vinner det meste i luften, samt at han har en del gode klareringer. Velkjent oppofrende innsats.

AGGER (7)
Har en relativt god dag på jobben, i tospann med Jamie Carragher. Den talentfulle dansken gjør en god figur, og bidrar offensivt ved flere anledninger, fortrinnsvis i første omgang. Han er i ferd med å danne et eksemplarisk midtstopperpar med Carragher.

RIISE (6)
Prøver seg tidlig i kampen, med et godkjent skudd. Utover dette blir han anonym, og engasjerer seg heller ikke offensivt. Har forholdsvis god kontroll på Agbonlahor, og setter inn noen godkjente taklinger.

GERRARD (5)
Langt under pari fra kapteinen. Virker i dag helt umotivert, og har en del feil og dårlige ballmottak. Sier selv at han trives best på den sentrale midtbanen, og det spørs om ikke Benítez bør flytte han inn sentralt. Blir byttet ut til fordel for Fowler etter 83 minutter.

SISSOKO (6)
Starter ganske rustent, men tar seg opp utover i kampen. Jobber like iherdig som han er kjent for å gjøre. Er aktiv og arbeidsinnsatsen er god. Noen småpene kombinasjoner også utover i kampen. Byttes ut til fordel for Alonso etter 59 minutter.

MASCHERANO (6)
Starter kampen med mange feilpasninger og stillestående spill, hvilket preger hele hans første omgang. Som forrige kamp, mot Sheffield United, tar han seg imidlertid kraftig opp i andre omgang, og viser flotte, tekniske detaljer, i tillegg til mange gode pasninger. Får gult kort.

AURELIO (5)
Som vanlig blir det lite kreativt på venstrekanten, i dag med Aurelio i hovedrollen. Er heller dårlig til å utfordre, samt at farten ikke er hans fremste våpen. Det blir mye tregt spill fra brasilianeren, men han greier å få flått et par gode crosser. Lite å skryte av.

KUYT (5)
Feilberegner en heading allerede etter tre minutter, som han sender himmelhøyt over mål. Arbeidsinnsatsen er godkjent, men utenom dette er det ingen god kamp av nederlenderen, som roter bort ballen og har en del dårlige ballmottak. Ingen heldig dag på jobben.

BELLAMY (6)
Starter kampen veldig bra, og er kreativ og flink. Søker hele tiden rommet mellom Aston Villas midtstoppere og backer. Får svært lite hjelp av lagkameratene i dag, og det vil seg naturlig nok ikke for Bellamy når medspillerne mangler initiativ. Pådrar seg et unødvendig gult kort.

ALONSO (6)
Kommer inn for Sissoko med en drøy halvtime igjen å spille, men klarer ikke sette sitt preg på kampen foruten at han sender i vei et par gode langpasninger.