Barcelona - Liverpool

Ons 21.02.07 kl 20.45 (Champions League, 1/8-finale, 1.kamp) - TV3/VS1/3+/Sky / Tilskuere: 95 000 / Dommer: Kyros Vassaras (HEL) / Nou Camp / Skrevet av: Einar Kvande
Spillervurdering: Tore Hansen

Liverpool har sikret seg et fantastisk utgangspunkt foran returen på Anfield, etter å ha slått Barcelona 2-1 på selveste Nou Camp.

Bellamy (77)

Møtene med Barcelona i 1/8-finalen i Champions League er kampene alle Liverpool-supportere nå har snakket om siden trekningen ble gjort før jul. Det blir uhyre viktig å få med seg et godt resultat fra Nou Camp, og aller helst score ett viktig bortemål også.

Send meldingen LFC LIVE START til 2180 dersom du ønsker å motta scoringsvarsel fra kampen.

Rafael Benitez overrasker igjen, og gir Alvaro Arbeloa sin debut fra start. Spanjolen temmet Ronaldinho i en seriekamp like før overgangen til Liverpool, og er trolig tiltenkt en lignende rolle i dag.

1.min:
Barcelona tar avspark. Liverpool ser ut til å gå ut i en 4-4-2 formasjon med Finnan på høyreback og Arbeloa på venstreback. Riise bekler venstrekanten og Gerrard høyre.

3.min: Liverpool har startet friskt, og skaper kampens første gode angrep. Finnan blir imidlertid feilaktig avvinket for offside når han blir spilt igjennom. Trolig hadde han ikke nådd ballen før den gikk ut over dødlinja uansett.

5.min:  Kjempemulighet for de for anledningen helhvite, når Gerrard trer en ball gjennom til Riise. Sunnmøringen lurer offsidefella til hjemmelaget, men er for upresis når han skal legge pasningen 45 grader tilbake i feltet. Der burde Riise strengt tatt ha funnet Bellamy for blank goal.

7.min: Liverpool har overrasket hjemmelaget med høyt press, noe vertene tydelig er ukomfortable med.

12.min:  Barcelona på sin første farlige visitt. Ballen blir tredd gjennom til Saviola, som blir feilaktig avvinket for offside alene med Reina.

13.min:   Ronaldinho spiller vegg, og går overende i feltet. Hele Nou Camp roper på straffe. Dommer Vassaras vinker trolig det hele korrekt videre. Hjemmelaget har kommet i siget nå, og like etter skaper de en ny kjempesjanse, men Liverpool får med nød og neppe blokkert til corner.

14.min:  1-0 Deco. Zambrotta lurer Gerrard ute på kanten, og legger presist inn til en umarkert Deco på bakre stolpe. Den lille portugiseren header ballen helt ned i hjørnet inne ved stolperota. All grunn til å stille spørsmålstegn ved markeringen inne i Liverpool-feltet, der Riise slapp Deco alt for lett til og Arbeloa av en eller annen grunn hadde trukket inn i midten.

17.min:
Saviola drar enkelt av Carragher, men skuddforsøket fra utenfor 16-meteren går noen meter til side for Reinas mål.

18.min: Hjemmelaget fortsetter kjøret, og Deco skyter i kroppen til Reina fra skrått hold. Returen setter han i nettveggen.

20.min:  Motta får en stor mulighet etter en corner, men sklir ballen over dødlinja. Dommer gir feilaktig et nytt hjørnespark til vertene. Hjemmelaget dominerer kampen fullstendig nå, etter en god innledning av Liverpool.

23.min:  Agger får et veldig strengt idømt gult kort etter at Saviola teatralsk går i bakken i en duell på midtbanen. Ja, vi er fristet til å si direkte feilaktig.

30.min: Tempoet har dalt betraktelig de siste ti minuttene, og det er mer balltrilling hos hjemmelaget. Liverpool sliter med å finne pasningsalternativer fremover på banen den lille tiden de får låne ballen.

35.min:  Kuyt kommer alt for sent inn i en situasjon med Puyol, og får forståelig gult kort.

38.min:  Belletti får et fortjent gult kort når han blir lurt av Arbeloa og meier ned Liverpool-backen på full fart inn i feltet.

39.min:  Kjempesjanse for gjestene når Gerrards presise frispark finner Bellamy umarkert på bakre stolpe. Dessverre klarer ikke waliseren å styre ballen mot mål fra kloss hold, og header i nettveggen.

43.min:  1-1 Bellamy. Liverpool tar et kjapt frispark midt inne på Barcelonas banehalvdel. Ballen blir slått ut til Finnan, som med et presist innlegg finner Bellamy umarkert på bakre stolpe. Han header rett på keeper Valdes, som fomler ballen såvidt over streken. Keeperen skyver ballen ut i feltet igjen, og der kommer Kuyt og dundrer den i nettmaskene. Men ballen var klart over streken ved det første forsøket til Bellamy, så dette var waliserens mål.

Pause

Pauserapport
Liverpool åpnet denne kampen meget friskt, og presset Barcelona bakover på banen de første 12 minuttene av kampen. Vertene hadde store problemer med å finne ut av bortelagets spill, og gjestene fra Merseyside kom også til et par halvsjanser. Men med ett skrudde Barcelona opp tempoet, og like etter kom 1-0 etter at Deco utnyttet rommet mellom Riise og Arbeloa og headet utagbart helt ned i hjørnet. I forkant av scoringen ble Gerrard grundig lurt av Zambrotta ute på kanten, og italieneren slo et perfekt innlegg til den lille portugiseren. Scoringen tente Barca ytterligere, og hjemmelaget rullet opp det ene mønsterangrepet etter det andre. Men etter en periode på 10 minutter med spill i meget høyt tempo, slappet så hjemmelaget av og begynte å trille ball. Det utnyttet gjestene til å komme inn i kampen igjen. To minutter før pause header Bellamy inn et meget viktig bortemål på Finnans perfekte innlegg. Valdes fomler waliserens hodestøt over streken, men for sikkerhets skyld dundrer Kuyt ballen i nettmaskene når Barca-keeperen skyver kula ut i feltet igjen. Scoringen feiret "urokråka" ikke overraskende med en golfsving i lufta.

46.min:
Liverpool setter igang de siste 45 minuttene. Ingen bytter på noen av lagene. Gjestene går rett i angrep, og Sissoko vinner et frispark 20 meter fra Barcas mål. Gerrard skyter frisparket rett på Valdes, som ikke gir retur.

53.min: Liverpool har begynt andre omgang like bra som de startet første, og biter seg fast inne på Barcas banehalvdel.

54.min:   Hjemmelaget gjør sitt første bytte. Iniesta kommer inn for Motta.

58.min: Dirk Kuyt ser ut til å fått seg en smell i låret, og halter rundt ute på gressmatta.

60.min: Liverpool har lagt seg dypere nå, og Barcelona klarer ikke å holde det samme høye tempoet som de gjorde i sin gode periode i første omgang.

61.min:  Dommer Vassaras deler ut et nytt billig gult kort til en Liverpool-spiller. Det er Sissoko som får se det gule, når Deco går veldig lett overende drøye 30 meter fra mål. Ronaldinho setter frisparket høyt over. Antagelig er kortet for protester i etterkant, og ikke for selve "fellingen".

65.min:  Nytt Barca-bytte. Guily inn for Xavi.

67.min: Keeper Valdes plukker opp et tilbakespill inne i feltet, og Liverpool får frispark 14 meter fra mål, litt skrått ute til venstre. Antagelig skulle frisparket vært fem meter lenger inne i feltet.

68.min:  Alonso dytter frisparket til Gerrard, som dundrer ballen rett på Valdes. Keeperen gir retur, og et innlegg havner på hodet til en umarkert Kuyt på bakre stolpe. Nederlenderen får en kjempesjanse til å gi gjestene ledelsen, men header ukonsentrert over fra kort hold. Merkelig nok får Liverpool corner på situasjonen.

70.min: Det kastes ting mot Gerrard fra publikum, når han tar Liverpools andre corner på kort tid.

72.min:   Utrolig dobbeltsjanse til Barcelona. Først er det Saviola som tråkler seg fri og skyter rett på Reina inne i feltet. Returen havner hos Messi, som skyter via Arbeloas kne og til corner. Der var vertene enormt nær å ta ledelsen igjen.

74.min:  1-2 Riise. Først får Kuyt en enorm sjanse alene med Valdes, etter å ha blitt frispilt av Gerrard. Nederlenderen er uheldig med førstetouchen, og ballen går via keeper Valdes og til Bellamy, som intelligent legger tilbake til en umarkert Riise. Sunnmøringen dundrer ballen i mål via tverrligeren fra 12-14 meters hold med høyrebeinet.

76.min:  Barcelona får en enorm mulighet, når Saviola kommer alene mot Reina. Liverpool-keeperen er kjapt oppe i situasjonen og får klarert ved 16-meterstreken når Barca-spissen spiller ballen for langt foran seg. Meget oppmerksomt og godt keeperspill.

77.min:  Craig Bellamy pådrar seg gult kort.

80.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Craig Bellamy går ut etter en scoring og en assist, og blir erstattet av Jermaine Pennant.

81.min:  Sissoko blir taklet meget stygt av Ronaldinho, og vrir seg i smerte. Merkelig nok får Barca frisparket. Skaden ser alvorlig ut, og Sissoko for behandling i langt tid. Afrikaneren er på beina igjen, men blir så kjørt ut på båre.

82.min:  Hjemmelaget gjør sitt siste bytte. Gudjohnsen kommer inn for Saviola.

84.min:  Leggskaden til Sissoko virker å være alvorlig, og han kan ikke fortsette. Boudewijn Zenden kommer inn som erstatter.

85.min:  Beletti halter rundt etter å ha fått seg en smell i en duell med Zenden.

86.min: Arbeloa glir og må gi fra seg et frispark ute på kanten. Frisparket blir slått ut i feltet, og Reina bommer fullstendig når han skal bokse. På den påfølgende corneren bommer også keeperen i lufta, men får frispark.

87.min:  Reina feilberegner et innoverskrudd frispark fra Deco, og ballen slår i stolpen og ut helt oppe i hjørnet. Stor sjanse for Barca.

90.min: Riise blir avvinket for en veldig marginal offside med fri vei mot mål. 4 minutter er lagt til på Nou Camp.

90.min:  Et halvt minutt før overtiden er over får Zambrotta gult kort for å ha meid ned Pennant når Liverpool kontrer.

90.min:  Peter Crouch får et halvt minutt på banen, når han erstatter Dirk Kuyt.

Slutt

Sluttrapport
Liverpool har sikret seg et fantastisk utgangspunkt foran returen på Anfield, etter å ha slått Barcelona 2-1 på selveste Nou Camp. Seieren må også karakteriseres som meget fortjent. Dette var forøvrig Barcelonas første hjemmetap i Champions League siden de ble beseiret av Juventus i 2003. Og selvfølgelig var det Knoll & Tott, Bellamy og Riise, som måtte gjøre målene for gjestene fra Merseyside. Etter en uke med negative tabloidoppslag der de to målscorerne har innehatt hovedrollene, lot de i kveld hode og føtter tale for seg med to vakre scoringer. Dramaturgien kunne knapt ha vært bedre. Liverpool leverte en solid defensiv innsats de siste 45 minuttene, og hele laget jobbet utrettelig for seieren. En malurt i begeret var det at Sissoko ble kjørt av banen på båre, med det som så ut som en alvorlig ankelskade etter en stygg takling fra Ronaldinho. Merkelig nok presterte dommeren å blåse i Sissokos disfavør i den situasjonen. Liverpool er med dette fortsatt det eneste engelske laget som har slått Barca på Nou Camp, og nå har de attpåtil gjort det to ganger. Nå ser alle Liverpool-fans frem til returen på Anfield med stor spenning. Utgangspunktet kunne knapt ha vært bedre, og mange venter seg nå stemning a la Olympiakos- og Chelsea-kampene i 2004/2005.

SPILLERBØRS

Reina (7)
Tilbake i sin gamle klubb er han med på å gjøre dette til en sterk lagseier. Ikke veldig mye å jobbe med, spesielt ikke utover andre omgang. Men kommandere og dirigerer rekkene bra. Leser situasjonene bra og er aldri på etterskudd. Gir en litt unødvendig retur på skudd fra Messi, og bommer fullstendig på et frispark inn i feltet mot slutten av kampen.

Finnan (8)
Bruker litt tid på å komme i gang i første omgang, men spiller seg stort opp og er slik vi kjenner han i andre omgang. Får etter hvert meget god kontroll på hjemmelagets stjernegalleri. Helt eller delvis involvert på begge målene. Mange gode innlegg og har også full kontroll defensivt.

Agger (7)
Stødig og god kamp av dansken mot en vanskelig motstander. Sikker og kontrollert spill bortsett fra et par skjønnhetsfeil. Mistet fotfeste en gang ute på kanten – men lar seg ikke affisere og unggutten viser igjen at han vokser med oppgavene.

Carragher (9)
Står frem med brystkassa og all sin rutine i en viktig kamp som dette. Stødig og sikkert forsvarsspill og en stor leder i kamper som dette.

Arbeloa (7)
En liten taktisk genistrek av Rafa? Ikke verst å spille sin første kamp fra start i den røde trøya på Nou Camp. Kjenner ligaen og har spilt mot Barca før denne sesongen. Sikker og rolig opptreden. Lar seg sideforskyve for mye på målet, men viser i løp av 90 minutter så mye bra at det skal mye til at han ikke vil forsvare prislappen sin – og mer enn det.

Gerrard (7)
Ble litt borte fra spillet i førsteomgang på høyrekanten. Ingen topp kamp av kapteinen, ut fra hans målestokk. Må ta på seg litt av skylden på målet etter å ha latt seg lure på kanten i forkant av innlegget. Flinkere til å gjøre løp innover på banen utover kampen og kommer mer med i spillet. Slo gode dødballer på Nou Camp – og blir bare den andre engelske kapteinen til å gå fra banen med seier. Den første var også kledt i Liverpools farger.

Sissoko (9)
Spilte ikke på alle sylindere helt fra start, men blir utover kampen en av våre viktigste spillere. Spesielt i andre omgang står han frem som det monsteret han er. Vinner dueller og løse baller på midten. Flink til å sette ballen raskt i gang. En sterk motor og bruker musklene mer rasjonelt og profesjonelt. Vår bestemann i dag. Forhåpentligvis ikke alvorlig skadet – men det gjenstår å se.

Alonso (7)
Spiller andrefiolin i dag med en god Sissoko ved sin side på midtbanen. Kjenner Barcas spillere og spillestil godt og er som vanlig en sentral ballfordeler.

Riise (8)
Hvem skrev dette manuskriptet? Etter noen dager med mediastorm rundt seg slår han tilbake og scorer vinnermålet i sesongens hittil viktigste kamp. Løper mye i dag, lurer alltid på en åpning i bakrommet og har en god kamp. Utrolig bra scoring – med høyrefoten! Med mange folk på streken klarer han å løfte den høyt.  Nestsist på ballen er selvsagt Craig Bellamy…

Kuyt (7)
Jobber knallhardt gjennom hele kampen og kunne med litt mer flaks ha kommet på scoringslista. Spesielt på en heading i andre omgang. Går godt sammen med Bellers og er sentral på det vi skaper foran mål.

Bellamy (8)
Denne kvelden kunne bare blitt slik, fordi det er meg, uttalte spissen etter kampslutt. Det er noe i det. På litt over ei uke har vi sett waliseren på sitt verste og sitt beste. Han avsluttet noen av sine verste dager i karrieren med å score og legger opp til vinnermålet. Bruker farten og er hele tiden spillbar – slår tilbake mot kritikerne.