Blackburn - Liverpool

Lør 03.11.07 kl 18.15 (Premier League) - C+ Sport 2/Setanta / Tilskuere: 30 033 / Dommer: Martin Atkinson / Ewood Park / Skrevet av: Tor Sandø
Spillervurdering: Sveinung Axelsen

Kjempespill av Blackburn-keeper Brad Friedel førte til at det endte målløst i Blackburn. Etter en svak første omgang tok spillet seg atskillig opp etter pause. De røde hadde flere gode sjanser.

Carragher (58)

Et Liverpool-lag med store skadeproblemer møter Blackburn som har imponert innledningsvis. Man håper å unngå flere skader, ettersom dette er banen både Djibril Cissé, Jamie Carragher og Milan Baros har pådratt seg alvorlige skader tidligere. Liverpool har både Agger, Alonso, Pennant og Torres ute til denne kampen, i tillegg til at Itandje rapporteres å ha fått en smell. Det kan derav være nærliggende å tro at tredjekeeper Martin får en plass på benken. På plussiden har man imidlertid Aurélio og Kewell igjen aktuelle, etter at de har vært på sidelinja med skadeproblemer.

Du kan følge kampen her direkte på liverpool.no, eller velge å få lagoppstilling og scoringsvarsel til din mobiltelefon. Send LFC LIVE START til 2180 for denne tjenesten.

Til tross for skadeproblemene kan Liverpool stille med et sterkt lag. Babel og Kuyt spiller i angrepet til Liverpool, mens Benayoun, Gerrard, Sissoko og Mascherano skal gjøre det de kan for å vinne midtbanen på Ewood Park. Harry Kewell har plass på benken, sammen med det unge keepertalentet David Martin, Peter Crouch, Alvaro Arbeloa og Lucas Leiva.

Vår mann på Ewood Park, Torbjørn Flatin, sitter og ser på oppvarmingen og antyder at Liverpool vil spille i 4-4-2-posisjon i dag. Det vil i så fall bety at Gerrard og Benayoun vil spille på kantene, Mascherano og Sissoko i midten og Babel og Kuyt framme.

Veldig viktig kamp for Liverpool. Ikke bare kan de gå forbi dagens motstander med seier. En trepoenger vil også bety at forspranget til Arsenal og Manchester United vil bli kortet ned til fire poeng og Chelsea (som vant i dag) vil være poenget foran de røde.

På Blackburn har Morten Gamst Pedersen igjen fått plass på laget, mens Robbie Savage er fortsatt ute. Gamst og den tidligere Liverpool-spilleren Stephen Warnock er på Blackburns venstreside i dag.

Bra stemning på Ewood Park i sekundene før det hele sparkes i gang.

1. min.: Blackburn har avspark.

4. min.: Lite å melde fra Ewood Park foreløpig. Ingen sjanser registrert. Liverpool-fansen klarer å skape stemning også på bortebane...

8. min.: Blackburns David Dunn er den første som skyter mot mål. Ballen går 20 meter utenfor. Kan ikke registreres som noen sjanse.

9. min.: Kuyt avblåses for offside.

10. min.: Tette dueller preger åpningsminuttene.

11. min.: Gerrard kommer seg fri fra kanten, men innlegget med venstrefoten går i en Blackburn-forsvarer. Noen sekunder senere forsøker Gerrard skuddfoten, den høyre denne gang. Ballen går pent og pyntelig inn til eks-røde Friedel.

14. min.: Nederlandske dueller mellom Kuyt/Babel mot Ouijer i dag. Sistnevnte har ikke blitt stilt på de store utfordringene så langt.

15. min.: Gamst Pedersen header fra langt hold. Går rolig inn i klypene til Reina.

17. min.: Et lag med selvtillit, Blackburn. De kommer med mange når de angriper.

19. min.: Blackburn får kampens første hjørnespark. Men den resulterer ikke i noen farlighet for Reina og Liverpool-forsvaret.

21. min.: Voronin har fått fri fra kampen i dag. Hans kone venter å nedkomme i løpet av helgen.

21. min.: Godt kombinasjonsspill av Santa Cruz og Bentley, men Liverpool-forsvaret avverger.

23. min.: Både Benayoun og Gerrard er bevegelige på midten. To Liverpool-angrep ender først med en feilpasning fra Benayoun, så løper Gerrard i offside.

24. min.: Gamsten skyter fra 22 meter, men skuddet blir for løst. Igjen går ballen stille og rolig inn til Reina.

27. min.: Litt rotete periode nå. Spillet bølger, men uten at det blir sjanser ut av det. Kjedelig første omgang så langt.

30. min.: Godt Liverpool-angrep, der Riise får slått inn. Banayoun får skutt, men i en blå-hvit forsvarer.

31. min.: Godt Riise-innlegg, mot Benayoun, men uten at han greier å komme seg fri.

32. min.: Babel roter bort ballen umotivert og roter med det også bort noe som kunne blitt et godt Liverpool-angrep.

34. min.: Kjempesjanse for Bentley. Han løper fra Riise og resten av Liverpool-forsvaret, men skyter like utenfor Reinas venstre side. 34 minutter før første sjanse ble registrert.

36. min.: Mascherano halter og rister på hodet.

39. min.: Frispark fra Gamsten fra 23 meter går i en rød mur.

41. min.: Bentley får skutt fra kanten av 16-meteren. Reina har få problemer.

42. min.: Liverpool går rett i angrep. Babel får avsluttet og Friedel må strekke seg for å ta skuddet.

43. min.: Ouijer blir liggende etter å ha blitt løpt ned av sin landsmann Ryan Babel. Han kommer seg raskt opp igjen.

44. min.: Assistentdommeren vinker av Gerrard for offside. Reprisen viser at flaggvifteren tok feil. Kunne blitt en stor Liverpool-sjanse.

45. min.: Det er lagt til 1 minutt.

46. min..: David Dunn skyter i tverrliggeren fra 20 meter. Hyypiä er først på ballen og får headet den ut.

Pauserapport: En svært hendelsesfattig første omgang. Blackburn har hatt to brukbare sjanser, mot Liverpools ene. Svært lite har skjedd foran Reina og Friedel. Liverpool-forsvaret har ligget massivt. Midtbanen har vært bevegelig, men uten at Kuyt og Babel har vært på særlig farlige visitter foran hjemmelagets mål. Liverpool må heve spillet sitt mange hakk dersom de skal få med seg tre poeng hjem i kveld. Gerrard og Benayoun har vært bevegelige på flankene, men har ikke greid å utfordre Blackburn-forsvaret så mye som Rafael Benitez har ønsket.

46. min.: Andre omgang er i gang. En Liverpool-spiller er først på ballen denne gang. Benitez sender spillerne i oppvarming.

50. min.: Babel prøver skuddfoten. Ballen går bort Samba og til corner.

51. min.: Ouijer er presset og header til corner nummer to på kort tid. Begge ble resultatløs.

54. min.: Bra Blackburn-sjanse. Riise bommer på ballen. Samba får skutt, men via Riise til corner. Corneren fører til at McCarthy header over.

57. min.:  Tugay erstatter Dunn.

58.min.: Carragher får et tvilsomt gult kort for felling.

59. min.: Kuyt legger inn foran Friedel, Babel kommer, men ikke raskt nok.

59. min.: Gamst Pedersen skyter et frispark fra langt hold. Via muren og til corner.

60. min.: Benitez har kalt til seg Kewell, som nå skal inn.

61. min.: Begge nordmennene på banen har fått smeller i føtttene.. Men de er fortsatt på banen.

62. min.: Kjempemulighet for Kuyt. Gerrard kommer i hundre mot Friedel, dette forvirrer Kuyt, som legger rolig inn til Blackburn-keeperen. Dårlig utnyttet av nederlenderen.

63. min.: Kewel får sin første smak av Premier League-fotball. Han erstatter Babel, som ikke har hatt en god dag på joibben.

65. min.: Blackburn vil ha straffe da Carra er borti ballen med hendene. Reprisen viste at dommer Atkinson nok gjorde rett da han lot spillet gå.

65. min.: Santa Cruz header over. Liverpool er presset nå.

69. min.: Blackburn fortsetter presset. Denne gang er det Emerton som fyrer av, men høyt over.

70. min.: Gerrard slår et kort frispark til Riise, som skyter i en Blackburn-forsvarer.

72. min.:Crouch kommer inn for Liverpool. Benayoun går ut. To rene spisser på topp nå.

73. min.: Crouch blir spilt igjennom, men blir avblåst for offside.

77. min. Santa Cruz spiller vegg med Bentley, men innlegget blir for langt. Reina har full kontroll.

77. min.: Kuyt skyter fra 16 meter, men håpløst langt utenfor.

79. min.: Gerrard er igjennom, men Friedel får reddet.

80. min.: Crouch header mot mål, men Bentley redder på streken. God Liverpool-periode nå.

83. min.: Mascherano skyter fra 25 meter og vel så det. Ballen går utenfor. Carra sier fra at å skyte derfra er verre enn å tro på julenissen.

84. min.: Farlig innlegg fra Gamsten. Riise får headet unna før innlegget når Santa Cruz.

86. min.: Kjempesjanse for Gerrard. Han får skutt etter at Crouch vinner en hodeduell. Bra skudd, men fantastisk redning av Friedel. Liverpool nærmest nå.

88. min.: Crouch er på vei igjennom. Emerton går i veien. Peter faller og vil ha frispark, men Atkinson vinker spillet videre.

88. min.: Kuyt burde ha scoret da han kom alene med keeper, men på uforklarlig vis skyter han himmelhøyt over.

89. min.: Derbyshire kommer inn for McCarthy.

90. min.: Kuyt har ingen heldig dag foran mål. Han kjemper seg igjennom Blackburn-forsvaret, får avsluttet, men skuddet går utenfor.

92. min.: Kuyt blåses av for offside.

Sluttrapport: Uavgjorttrenden fortsetter for Liverpool. Blackburn-Liverpool endte 0-0 først og fremst på grunn av et bastant Liverpool-forsvar og en glimrende Blackburn-keeper Brad Friedel. Var første omgang hendelsesfattig, så ble den andre omgangen atskillig bedre. Kuyt burde hatt to scoringer, og Gerrard og Crouch ett hadde det ikke vært for banens bestemann, Friedel. Nederlandske Kuyt hadde ingen heldig dag på jobben foran motstandernes mål. Enten gikk ballen høyt over, eller så gikk den rett på keeper. Kewell hadde et brukbart innhopp for Liverpool i andre omgang. De røde ble atskillig mer giftig da Peter Crouch kom inn, men dette var dagen da lite nyttet. Friedel hadde låst buret og kastet nøkkelen. Rafael Benitez kan ikke være fornøyd med dette, men Blackburn er et godt hjemmelag og er vanskelige å spille mot.  Han startet kampen med et 4-4-2-system som fungerte brukbart. Men laget ble atskillig giftigere da Crouch tok plass ved siden av Kuyt i angrepet. Blackburn ligger fortsatt poenget foran Liverpool, etter en kamp der de røde var nærmest. Med dette er Liverpool fortsatt seks poeng bak Arsenal og Manchester United i toppen av tabellen.

Spillervurdering:

Reina 6 - Pepe holdt buret rent, og gjorde hva han burde kampen igjennom for Liverpool, uten at han fikk anledning til å stoppe særlig annet enn innlegg.

Finnan 5 - Liverpools ire hadde for det meste kontroll på Gamst Pedersen, men da en del gikk hus forbi på defensiven, samt at offensiven var relativt fraværende, blir det ikke topp score.

Carragher 6 - Vår visekaptein gjorde en kamp på det jevne, der han ved et par anledninger måtte rydde opp etter sin midtstopperkollega, Hyypiä.

Hyypiä 4 - Før kunne man regne med at skogvokteren i det minste ville vinne alt man vinne kan i lufta. Nå er ikke dette lenger en naturlov, og byr alene på farligheter. I tillegg kommer andre rustne touch og inntredener. Dette var ikke videre imponerende av finnen.

Riise 5 - Liverpools mest helrøde hadde grei kontroll bakover, om man ser bort ifra et hasardiøst klareringsforsøk. I likhet med Finnan ble imidlertid også Riises offensive bidrag for sjeldne og halvhjertede.

Benayoun 5 - Yossi kjempet hardt i dag, og skal få honnør for sine defensive bidrag. Dog var det eneste han produserte, under kampens vanskelige forhold, et blokkert skudd, før han ble tatt av banen til fordel for Peter Crouch.

Sissoko 4 - Den energiske afrikaneren virket ikke å ha fininnstilt taklingene sine, og da hans offensive register er heller begrenset, ble ikke dette noen kamp å minnes for Momo, som kun kan gis kreditt for arbeidsinnsatsen i dag.

Mascherano 4 - I likhet med Sissoko, greide ei heller Mascherano å produsere særlig med sluttprodukt i dag. Argentineren jobbet som alltid godt, men i savnet av Alonso og hans kreativitet, ble Mascheranos bidrag heller spake. Dette var ingen kamp tilpasset Mascheranos kvaliteter.

Gerrard 6 - Stevie G viste at formen er på vei, trass i at dette ikke ble hans kamp. Man kan gjenkjenne gjennombruddshissigheten og de dype, sugende løpene, som det lukter farligheter av lang vei?, det uten at det ble sluttprodukt av det i dag, selvsagt. Liverpools beste  da han var det nærmeste man kom en matchvinner på en dag med tørke.

Babel 5 - Ryan slurvet med touchene i dag, og fikk fint lite til. Pluss skal han imidlertid ha for et par halvfarlige skuddforsøk, som kunne ha resultert i noe tellende på en heldigere dag.

Kuyt 4 - En sterk firer på Kuyt i dag, da hans arbeidsinnsats nesten kompenserte for kronisk udugelighet foran mål. Nettopp det (nesten) ble imidlertid et nøkkelord, og en del håpløse varianter i den avgjørende fasen av spillet, gjorde at karakteren ikke kan gå særlig høyere.

Kewell - Det var godt å se Harry Kewell tilbake i Premier League. Australieren viste at han holder tempoet, stadig har sitt blikk for spillet og sine slepne touch idet han gjorde et positivt innhopp.

Crouch - Liverpools lengste spiller viste som vanlig at han har spisskompetanse i lufta, hvilket resulterte i en heading avverget på strek etter et hjørnespark. Blackburns forsvar åpnet mer opp da engelskmannen kom inn.