FA Youth Cup: Liverpool - Newcastle

Man 19.03.07 kl 20.00 (FA Youth Cup, semifinale 2.kamp) - / Tilskuere: 4.034 / Dommer: / Anfield / Skrevet av: Torbjørn Flatin

Liverpool er klare for den engelske juniorfinalen for andre året på rad, etter 7-3 sammenlagt mot Newcastle. Craig Lindfield 2 og Jimmy Ryan scoret målene i kveld.

AjdarevicLua-Lua

Hjemmelaget spiller med et lag som man har lært seg å kjenne i årets juniorturnering, med et solid forsvar, en hardt arbeidende midtbane, mens den talentfulle 16-årige svensken Astrit Ajadarevic spiller sammen med toppscorer Craig Lindfield på topp.  Den kjappe venstrekanten Ray Putterill er dessuten tilbake fra suspensjon.

1.omgang (høydepunkter):

6.min:  Jimmy Ryan spiller fram til Ryan Flynn, som runder keeper men greier ikke å sette ballen inn fra spiss vinkel.

9.min:  Et skudd fra Ryan som ikke er langt unna.

14.min:  Skudd fra Carroll som danske Martin Hansen redder godt ut til corner.  Fra corneren header gjestene i tverrliggeren.  Stor sjanse!

23.min:  Newcastle er nære på igjen, denne gang ved en avslutning fra Donaldson som går ut til en resultatløs corner.

29.min:   0-1 - Newcastle tar ledelsen da Rob Cavener header i mål fra en dødball.

40.min:  Newcastle sløser bort et godt angrep med et skudd over tverrliggeren.

PAUSE:  Etter en god start har Newcastle tatt mer over og spesielt den store spissen Andy Carroll har skapt en del problemer.  Gjestene er også farlige på dødballer og Newcastles kaptein Cavener både scoret mål og traff tverrliggeren på headinger.  Hos Liverpool har Jimmy Ryan vært fremtredene, men det kan bli nervøst når man nå har en sammenlagt ledelse på 4-3 før en 2.omgang som spilles mot The Kop.  Bortemål teller ikke i denne cupen, og ved uavgjort totalt vil det bli ekstraomganger og eventuelt straffespark.

48.min:   1-1 - En bra kontring gjør at Putterill kan avslutte.  Keeper burde ha holdt skuddet, men isteden blir det en retur som Craig Lindfield setter i nettet.

53.min:   Astrit Ajdarevic får direkte rødt kort for å ha slått til en Newcastle-spiller.

55.min:  Lindfield skyter hardt etter en bra forsering, men keeper redder skuddet fra skrå vinkel.

57.min:   2-1 - Et langt utspill fra Hansen gjør at Putterill og Ryan kan kombinere med en avslutning fra sistnevnte.  Cook i målet til Newcastle gir nok en retur og måljeger Craig Lindfield er der han skal være.

61.min:   Lua-Lua får direkte rødt hos gjestene, tilsynelatende for munnbruk.

68.min:  Charlie Barnett drar til fra 25 meter, men denne gangen greier keeperen å holde skuddet.

74.min:  Liverpools forsvar redder en ball på streken etter en dødball fra Newcastle.

80.min:   15-år gamle Steve Irwin inn for Ray Putterill.

81.min:   3-1 - Et kjempeskudd fra Jimmy Ryan fra langt hold sikrer definitivt avansement til den nasjonale cupfinalen.

80.min:   Martin Kelly inn for Stephen Darby.

89.min:   Michael Scott inn for en av dagens helter Craig Lindfield.

SLUTT:  Etter en litt nervøs 1.omgang fikk de røde en noe heldig scoring tidlig etter pause, da måltyven Craig Lindfield var fremme på en svak retur fra keeper.  En utvisning av Ajdarevic synes å tennee hjemmelaget ekstra et hakk, og da Lindfield snart var frempå igjen samtidig som gjestene også fikk en mann sendt tidlig i dusjen, var dette avgjort.  Ei kanonkule fra Jimmy Ryan sørget for at dette faktisk ble en utklassing i semifinalen, og nå venter to finalekamper mot enten Arsenal eller Manchester United.  Elevene til Steve Heighway og John Owens har vist at de kan score mange mål og har karakterstyrke, og siden de to sluttkampene blir vist direkte på Sky Sport vil Liverpools ofte kritiserte talenter få en genuin sjanse til virkelig å vise hva de står for.